Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Γ. Ανιμα



Ανιμα...η θηλυκή πλευρά ενός άντρα!
Γ ιούνγκ Καρλ:
Η εξερεύνηση του Άγνωστου... μέσα στον Εαυτό!

ANIMA
Είναι το θηλυκό στοιχείο, ενός άντρα, που προσωποποιεί ,
όλες τις θηλυκές ψυχολογικές τάσεις της ψυχής του .
Είναι η θηλυκή ψυχή του άνδρα.
Πρόκειται για μία οντότητα που λειτουργεί ανεξάρτητα από τις άλλες ψυχικές λειτουργίες και παρεμβαίνει στη ζωή του ατόμου είτε βοηθητικά είτε καταστρεπτικά αλλά πάντα καθοριστικά και επίμονα .
Αντιστοιχεί στον μητρικό έρωτα και παράγει διαθέσεις και όλα τα αισθήματα, όπως, οι αόριστες διαθέσεις ,οι προφητικές διαισθήσεις η ευαισθησία προς την άλογη πλευρά ,η δύναμη του προσωπικού έρωτα το αίσθημα της φύσης και οι σχέσεις με το ασυνείδητο.
Η απώθηση αυτών των θηλυκών τάσεων και ροπών, προκαλεί τη συσσώρευση τους στο ασυνείδητο.
Έτσι η εικόνα της γυναίκας γίνεται υποδοχέας αυτών των απαιτήσεων .
Γι’ αυτό ο άνδρας στην ερωτική του εκλογή ,έχει ισχυρή επιθυμία ν’ αποκτήσει τη γυναίκα που ανταποκρίνεται καλύτερα στη δική του ασυνείδητη κατάσταση.

Οι θετικές επιδράσεις της άνιμα επιτρέπουν στον άνδρα να βρει τη σύζυγο που του ταιριάζει και να ξεδιαλύνει συγκαλυμμένα γεγονότα του ασυνείδητου, όταν το λογικό πνεύμα είναι ανίκανο να το κάνει. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει σαν εσωτερικός οδηγός επιτρέποντας στο πνεύμα του να συμφωνήσει με αληθινές εσωτερικές αξίες.
Η θηλυκή ψυχή είναι μία προσωπικότητα ,ασυνείδητη και κάθε ασυνείδητο προβάλλεται, γι’ αυτό το λόγο προβάλλεται είτε με τη μορφή ερωτικών φαντασιώσεων (έκφραση της πρωτόγονης πλευράς του θηλυκού στοιχείου) είτε πάνω σε μία συγκεκριμένη γυναίκα.
Αυτή είναι η περίπτωση ενός κεραυνοβόλου έρωτα για ένα πρόσωπο, που ο άνδρας βλέπει για πρώτη φορά και αμέσως καταλαβαίνει ότι είναι η Γυναίκα της ζωής του.
Έχει την εντύπωση ότι τη γνώριζε πάντα στενά .
Η προβολή του θηλυκού στοιχείου με τη μορφή ενός άξαφνου και παθιασμένου έρωτα μπορεί να επηρεάσει το γάμο ενός άνδρα και να δημιουργήσει το περίφημο «τρίγωνο» μ’ όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν απ’ αυτό.
Ιδιαίτερα οι γυναίκες με «νεραϊδένια» όψη, έλκουν σχεδόν αυτές τις προβολές του άνιμα, επειδή ο άνδρας μπορεί ν΄ αποδώσει σχεδόν οποιαδήποτε ιδιότητα, σ’ ένα σ’ ένα πλάσμα τόσο γοητευτικής αοριστίας και να υφάνει γύρω του οποιαδήποτε όνειρο.
Ο μυστικός σκοπός του ασυνειδήτου που ξεπηδά μέσα από τέτοια μπερδέματα είνα,ι να οδηγήσει το άτομο στην ωρίμανση του δικού του «είναι», με το να εντάξει ένα μέρος της ασυνείδητης προσωπικότητας του, στη συνειδητή ενεργητική του ζωή.

Μία πιο λεπτή εκδήλωση του θηλυκού πνεύματος είναι τα παραμύθια όπου η πριγκίπισσα απαιτεί από τους μνηστήρες της, ν’ απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήματα ή να κρυφτούν.
Αν δεν λύσουν τα αινίγματα ή τους βρει θα πεθάνουν.
Αυτή η παγίδα της άνιμα διαφαίνεται στις ψευτοδιανοητικές και στην πραγματικότητα νευρωτικές συζητήσεις που εμποδίζουν τον άντρα να συγχρονιστεί με την πραγματική ζωή και τις δημιουργικές αποφάσεις.
Η επίδραση που έχει στο Εγώ, η άνιμα είναι ιδιαίτερα ισχυρή.
Είναι πολύ δύσκολο ν’ απαλλαγεί κανείς απ’ αυτή την επίδραση γιατί είναι πρώτα απ’ όλα, υποσυνείδητη. Και γιατί, γεμίζει την εγωική προσωπικότητα, με μια ακλόνητη αίσθηση δικαίωσης.
Ύστερα η αιτία της επίδρασης προβάλλεται και φαίνεται ότι αποτελεί μέρος των αντικειμένων και των αντικειμενικών καταστάσεων και τα δύο είναι γνωρίσματα του αρχετύπου.
Φυσικά, το αρχέτυπο υπάρχει a priori.
Αυτό εξηγεί την αναμφισβήτητη ύπαρξη ορισμένων ψυχικών διαθέσεων και γνωμών που είναι εντελώς παράλογες και οι οποίες είναι δύσκολο να επηρεαστούν επειδή η υποβλητική επίδραση που ασκεί το αρχέτυπο είναι πολύ ισχυρή.
Το συνειδητό, γοητεύεται απ’ αυτή, αιχμαλωτίζεται ,ναρκώνεται.
Συχνά μάλιστα έχει μία αόριστη αίσθηση μίας ηθικής ήττας.
Ύστερα αρχίζει να συμπεριφέρεται όλο και πιο αμυντικά, περιφρονητικά και υποκριτικά, δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο που απλά αυξάνει τη αίσθηση της κατωτερότητας του.
Τότε καταλύεται η ανθρώπινη σχέση γιατί όπως και η μεγαλομανία έτσι και το αίσθημα κατωτερότητας, αποκλείει την αμοιβαία αναγνώριση .
Και χωρίς αμοιβαία αναγνώριση, σχέση δεν υπάρχει .
Αν ο άνδρας, ξεφύγει από τον κίνδυνο της προβολής της άνιμα ,σαν να ήταν ένα αποκλειστικά προσωπικό ον ,μπορεί ν΄ ανακαλύψει τη σημασία που έχει αυτή η μορφή, σαν εσωτερική πραγματικότητα Χάρη σ΄ αυτήν, η άνιμα ξαναγίνεται αυτό που ήταν αρχικά:
Η γυναίκα, μέσα στον άνδρα, που μεταφέρει "ουσιαστικά" μηνύματα του Εαυτού.

Σε ποιό "χώρο" της Ψυχής, του Εαυτού, βρίσκεται η ...Άνιμα;

Λαρκ Ν. Λεόν
21ος Αιών

Δ. Ο τέταρτος δρόμος



Δ ρόμος:

Ένας δρόμος είναι ένας... δρόμος!
Σημασία έχει. να είναι ένα μονοπάτι με... καρδιά. Οι πολεμιστές δεν κερδίζουν τις μάχες, χτυπώντας το κεφάλι τους στον τοίχο, αλλά ξεπερνώντας τον τοίχους .
Οι πελεμιστες υπερπηδούν τους τοίχους, δεν τους καταστρέφουν.
Είναι θανάσιμο λάθος για ένα πολεμιστή να βλέπει τα πάντα γύρω του, με μια δύσκαμπτη σοβαροφάνεια
και να αισθάνεται εγκλωβισμένος στην σπουδαιότητα του και στην μοναδικότητα του.

Υπάρχουν τρία είδη κακών συνηθειών που χρησιμοποιούμε,
όταν βρισκόμαστε μπρος σε ασυνήθιστες καταστάσεις της ζωής.
Πρώτον, παραβλέπουμε ότι έγινε η γίνεται και νιώθουμε σαν να μην έγινε τίποτα.
Αυτός είναι ο δρόμος του φανατικού.
Δεύτερον, Δεχόμαστε το καθετί όπως μας παρουσιάζεται και νιώθουμε ότι ξέρουμε τι συμβαίνει.
Αυτός είναι ο δρόμος του πιστού.
Τρίτον, βασιζόμαστε από το γεγονός είτε γιατί δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε είτε γιατί δεν μπορούμε να το δεχτούμε ολόψυχα.
Αυτός είναι ο δρόμος του τρελού.


Υπάρχει και ένας τέταρτος δρόμος:
Ο δρόμος του πολεμιστή!

Ο πολεμιστής ενεργεί σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα, γιατί δεν πιστεύει σε τίποτα, κι’όστοσο δέχεται το κάθε τι όπως του παρουσιάζεται.
Ποτέ δεν νιώθει ότι γνωρίζει μήτε ότι έχει συμβεί ποτέ τίποτε.
Ενεργώντας μ’αυτό τον τρόπο σκορπά τις βασανιστικές σκέψεις.


Η πραγματική εμπειρία είναι, να είσαι άνθρωπος και αυτό που μετρά είναι νάσαι ζωντανός.
Η ζωή είναι μια μικρή περιοδεία που κάνουμε τώρα.
Και, η ζωή από μόνη της είναι επαρκής αυτοεξηγούμενη και πλήρης.

Ποιον δρόμο θα προτιμήσετε;

Βιτσέντε Λεόν
21ος Αιών

Σ. Μια προδομένη γυναίκα


Σ ιμόν ντε Μποβουάρ!
Μια γυναίκα,που προσπάθησε να κατανοήσει το φύλο της,
να το εξηγήσει και να συνυπάρξει,
με ένα άντρα, χωρίς συμβατότητες,
πριν ...ξημερώσει... ο 21ος Αιών!

Η κριτική στη γυναικεία αλλοτρίωση

ΤΗΣ JULIA KRISTEVA
Στα μέσα του 20ού αιώνα συνέβη ένα γεγονός,
του οποίου την απήχηση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως ακόμη και σήμερα,
εκατό χρόνια μετά τη γέννηση εκείνης που του έδωσε μορφή: το δεύτερο φύλο απελευθερώθηκε.

Ενώνοντας τις γυναίκες στη βάση της μαχητικής διεκδίκησης της ελευθερίας τους,
η Σιμόν ντε Μποβουάρ αποτέλεσε σκάνδαλο και ταυτόχρονα δημιούργησε σχολή:
απόδειξη, ο φεμινισμός.
Κι όμως, η παρουσία της έδωσε το έναυσμα για κάτι ακόμα πιο ριζοσπαστικό, ακόμα πιο σοβαρό.
Κι αυτό ήταν, και εξακολουθεί να είναι, μια μετάλλαξη ανθρωπολογικής τάξεως
.Ηταν κάτι που προετοιμαζόταν πολύ καιρό...
Επρεπε όμως να το σκεφτεί, να το ξεκαθαρίσει και να το διακηρύξει -ύστερα από έναν καταστροφικό Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,
μια εκπεσούσα αριστοκράτισσα, καθολικής καταγωγής, πτυχιούχος Φιλοσοφίας,
μια υπαρξίστρια του Σεν Ζερμέν ντε Πρε, που αποτέλεσε μαζί με τον Ζαν Πολ Σαρτρ ένα ιδανικό ζευγάρι- προκειμένου να ξεσπάσει στη Γαλλία.
Κι ύστερα να ταξιδέψει στον κόσμο και να διαχυθεί παντού, αναστατώνοντας πνεύματα και σώματα.

Το βιβλίο της Μποβουάρ «Δεύτερο Φύλο» (1949) αρχίζει υποστηρίζοντας ότι η ελευθερία των γυναικών είναι ένα δικαίωμα που έχει να κάνει με την ισότητα προς τους άνδρες,
ενταγμένη στον ορίζοντα της οικουμενικής ελευθερίας, η οποία με τη σειρά της είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πραγματική φύση του ανθρώπου.
Πιστή στην υπαρξιακή προοπτική που επιδίωξε να αναδείξει μέσα στη γυναίκα το «υποκείμενο» ή το «άτομο» «μέσα στην απεριόριστη ανάγκη του για αυτοϋπέρβαση»
και υιοθετώντας, με τον ολότελα δικό της τρόπο τον μαρξισμό, προκειμένου να μετατρέψει αυτήν τη μεταφυσική πρόκληση σε κοινωνική πραγματικότητα,
η φιλόσοφος θέλησε να απελευθερώσει τη γυναίκα από μια θέση κατωτερότητας που την υποχρέωνε να είναι το Αλλο του άνδρα, χωρίς να της δίνει το δικαίωμα ή την ευκαιρία να δομηθεί σαν Αλλος με τη σειρά της. Ενα συγκλονιστικό απόφθεγμα θα δώσει μορφή σ' αυτό το πρόγραμμα:
«Δεν γεννιέται κανείς γυναίκα, γίνεται».

Πενήντα και πλέον χρόνια αργότερα, οι διατυπώσεις πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε
η μποβουαρική κριτική πάνω στη σεξουαλική, οικονομική και πολιτική αλλοτρίωση της γυναίκας, πάνω στον αστικό γάμο, πάνω στους καταπιεστικούς νόμους περί αντισύλληψης και άμβλωσης, έγιναν κοινωνική πραγματικότητα για εκατομμύρια γυναίκες που επιθυμούσαν μια πιο αξιοπρεπή ζωή.

Αναστοχαζόμενοι σήμερα αυτές τις διατυπώσεις, βλέπουμε ότι είναι πλούσιες σε αντιφάσεις, καθώς μετέχουν εξίσου στο φιλοσοφικό πλαίσιο της εποχής και στη μαχητική λογική της απελευθερωτικής φλόγας που εμπνέει την εμπειρία της Μποβουάρ.

Ωστόσο η σκέψη της, παρά τις αντιφάσεις, τις δυσκολίες και τις ατέλειές της, κατάφερε να προκαλέσει τεράστιες αλλαγές που δεν έπαψαν να μεταμορφώνουν τη γυναικεία ελευθερία, τη δική μας, που πάντοτε «μέλλει να γεννηθεί»:
με δυο λόγια, της οφείλουμε ώς και την ελευθερία να σκεφτόμαστε, είτε με τον τρόπο της είτε ενάντια σ' αυτόν.
Η ισότητα των φύλων που διατράνωσε αυτή η υπαρξίστρια
εγγράφεται φιλοσοφικά στην επικράτεια του οικουμενικού, του οποίου η γενεαλογία ανάγεται στις πλατωνικές Ιδέες, στο Εμείς του Πλωτίνου, στα δημοκρατικά ιδεώδη του οικουμενικού ανθρώπου που τόσο αγάπησε ο γαλλικός Διαφωτισμός:
θα πάψουμε να αριθμούμε πια ιστορικές αποκλίσεις από τη μεταφυσική του Οικουμενικού,
ακρογωνιαίο λίθο των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του σύγχρονου πολιτισμού.

Καθώς μας δείχνει η ψυχανάλυση, αυτές οι αποκλίσεις στηρίζονται στο τρίπτυχο άρνηση του γυναικείου σώματος, της γυναικείας ομοφυλοφιλίας και της μητρότητας.
Οι φεμινίστριες βέβαια παρατήρησαν ότι ο Οικουμενικός άνθρωπος αποκρυσταλλώνεται, στο έργο της Μποβουάρ, στη λατρεία του Μεγάλου Ανδρα - με αμφιθυμία, επιθετικότητα και αίσθημα εξάρτησης.
Μόνο στην «Τελετή των αποχαιρετισμών» (1981) θα φτάσουμε στην ψυχρή τρυφερότητα ενός

Η Μποβουάρ υπογράμμισε κάποτε ότι θέλοντας να γράψει για τον εαυτό της έπρεπε πρώτα να εξηγήσει τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και ότι αυτή η συνειδητοποίηση προκάλεσε τη γέννηση του «Δεύτερου φύλου».
Οι τέσσερις τόμοι της αυτοβιογραφίας της είναι οι διαδοχικές αναβαθμίδες αυτής της συνειδητοποίησης. Χρονικό μιας θυελλώδους εποχής εποικισμένο με εμβληματικές προσωπικότητες (Καμί, Σαρτρ, Μερλό-Ποντί, Κοκτό, Αρτό, Ζενέ, ο Φιντέλ Κάστρο - για να αναφέρουμε μονάχα ελάχιστους) η ανασύσταση της ζωής της δίνει μια μοναδική εικόνα των αγώνων της ως φιλοσόφου, κοινωνικής μεταρρυθμίστριας, συγγραφέως και γυναίκας σε συγκλονιστικούς καιρούς.

Μολονότι η αυτοβιογραφία της Μποβουάρ δεν περιορίζεται στο φιλοσοφικό πεδίο, είναι σημαντικός ο ρόλος της στη θεωρητική της διαμόρφωση. Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπαρξιστές, από τον Κίρκεγκορ ώς τον Σαρτρ, εγκολπώνονται την αυτοβιογράφηση ως βασικό συστατικό της φιλοσοφικής σκέψης - και η Μποβουάρ πάντοτε υπερασπιζόταν τη σημασία της ατομικής εμπειρίας ενάντια στην τυχαιότητα
και την αμφισημία της ύπαρξης.

Τα... κατάφερε ...άραγε;

Λεόν ντε Λεοντάρ
21ος Αιών

Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Θ. Οι 6 θηλυκές ιδιότητες



Θ ηλυκότητα:
Τι σημαίνει να είσαι... γυναίκα!

Θηλυκότητα σημαίνει ,να μπορείς να αναπτύξεις και να εναρμονίσεις
τις 6 θηλυκές αρχετυπικές ενέργειες,
όπως εκφράζονται, μέσα από τα ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά των 6 Θεαινών του Ολύμπου.
Να τις ενεργοποιήσεις να τις επεξεργαστείς και να τις κατανοήσεις σε ίσες ποσότητες και ισοδύναμες αναλογίες μεταξύ τους, ώστε καμία να μην υπερτερεί και καμία να μην υπολείπεται.
Αυτό σημαίνει, πως καμία θεά, να μην νιώθει υποτιμημένη ή υπερτιμημένη.

Γυναίκα σημαίνει, να είσαι :

Δήμητρα, η τροφός!
Να γεννάς, να ανατρέφεις παιδιά να μπορείς να τα θηλάσεις.
Να βάζεις την " βάση "για την σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών
και την φυσική τους αντοχή.
Με άλλα λόγια, να μπορείς να μεγαλώσεις και να φτιάξεις, "πολεμιστές", τους μελλοντικούς άντρες και γυναίκες.
Υπερβολική και μονομερής ανάπτυξης της Δήμητρας σημαίνει ,υπερβολική προσκόλληση στα παιδιά. Υπερβολική προστασία ,με τις γνωστές... παρενέργειες.
Να εμποδίζεις τα παιδιά να... μεγαλώσουν, τάση προς την λαιμαργία, υπερτροφία.
Είναι η γυναίκα που ζει μόνο για τα παιδιά και "θυσιάζεται" γι αυτά , χωρίς να αναπτύσσει και τις υπόλοιπες ιδιότητες.

Ήρα, η σύντροφος!
Να στέκεσαι δίπλα σ’ένα άντρα, στο πλευρό του, στον ίδιο "ζυγό", σοβαρή, πιστή και ...βασίλισσα της καρδιάς του και του σπιτιού.
Να τον στηρίζεις, να τον συντροφεύεις ,να τον θαυμάζεις και να τον αγαπάς.
Υπερβολική Ήρα σημαίνει υπερβολικούς καυγάδες, σκηνές ζηλοτυπίας εμμονές, υστερίες, εκδικητικότητα, αντιζηλία, με τις ...γνωστές συνέπειες.

Εστία ,η οικονόμος.Αφορά την φροντίδα του σπιτιού, των παιδιών, την διαχείριση των πόρων της οικογένειας , την καθαριότητα του σπιτιού και την προστασία του χώρου, από ξένες παρεμβολές και μολύνσεις ,καθώς επίσης και την δυνατότητα θεραπείας .
Ο χώρος ενός σπιτιού , του κάθε σπιτιού,πρέπει, να προστατεύεται να προφυλάσσεται και να παραμένει " παρθένος", γιατί είναι "ιερός".
Η υπερβολή της Εστίας, θα οδηγήσει σε "μη μου άπτου" αντιδράσεις, σε υποχοντριασμό και σχολαστικότητα ...χρονοβόρα.


Αφροδίτη ,η ειρηνοποιός!Η αισθητική, η αρμονία, το κάλλος, η αγάπη, η γλυκύτητα, η καλοσύνη, είναι χαρακτηριστικά, που πρέπει να βρίσκονται σε μια γυναίκα.
Υπερβολική δόση Αφροδίτης και το πιο συχνό φαινόμενο είναι η φιλαρέσκεια, αυταρέσκεια,,ναρκισσισμός, απιστίες ,επιπολαιότητα , ρηχότητα, ηδονισμός, αναποφασιστικότητα, μαλθακότητα, τρυφηλότητα, ωραιοπάθεια, νωχέλεια , επίδειξη πολυτέλειας και περιττά έξοδα.


Αθηνά, η σοφός!Η γυναίκα θα πρέπει να καλλιεργήσει το μυαλό της, να το αναπτύξει .
Να μπορεί να αναλύσει τις έννοιες αλλά, και να τις συνθέσει, κατανοώντας τα θέματα ,στο σωστό, σοφό τους.. .βάθος.
Να βοηθήσει ένα άντρα , με τις σωστές συμβουλές, να κρατήσει την Γνώση, καθαρή "αμόλυντη", για να είναι αποτελεσματική.
Να διαπαιδαγωγήσει τους αυριανούς πολεμιστές, τα παιδιά ,με "μέτρο" στην ανοχή, την επιείκεια και στην αυστηρότητα.
Να εμπνέει σεβασμό, προσεχτική στην χρήση της σεξουαλικής ενέργειας, να "νικά ",χωρίς να καταφεύγει σε "πολεμικές" συρράξεις…
Υπερβολική Αθηνά, συναντούμε στον ξερό και στεγνό διανοουμενισμό,στον ψυχρό , υλιστικό επιστημονισμό, στην επίδειξη "πολυμάθειας" και την υπερβολική αυστηρότητα, που υπακούει, στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα.
Εδώ ,θα συναντήσει κανείς, και τις περιπτώσεις έντονης θρησκοληψίας , θρησκευτικών φανατισμών, απόλυτου πουριτανισμού, "ψυχρότητα", και την... Ιππολύτη...

Άρτεμις , η ανεξάρτητη!.
Μια γυναίκα χρειάζεται να παραμένει ελεύθερη !.
Ανεξάρτητη, αποστασιοποιημένη, να μην πνίγει αυτούς που αγαπά, τον άντρα της τα παιδιά της, τους γύρω της, με υπερβολικές φροντίδες και προσκολλήσεις.
Να μην νιώθει αδύνατη ανασφαλής και να κρατάει "χώρο", για ένα κομμάτι του εαυτού της,
πάντα, ανέγγιχτο και "παρθένο".
Να προστεύει την φύση και το περιβάλλον και να περάσει αυτό το μήνυμα και ,στους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου.
Υπερβολική Άρτεμη, έχουμε στην περίπτωση των Αμαζόνων , των "πολύ "πολεμικών γυναικών, των μισαντρών, και των ακραίων πολιτικών ιδεολογιών , συνοδεύομενη απο
υπερβολική ανεξαρτησία, νευρώσεις, ξεροκεφαλιά, αναρχισμό και απομόνωση.


Προς αποφυγήν... ενός ,ακόμη, Τρωικού πόλεμου , ένα μήλο, καλό είναι,
να κόβετε σε 6... ίσα κομμάτια.


Σε ποιά ...θεά, θα δώσετε... το μήλο σήμερα;
Άνηθα Λεόν
21ος Αιών

Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Β. Όταν ένας άγγελος συναντάει τον Έρωτα




Β έντερς: Wings of desire

Όταν το παιδί, ήταν παιδί
Περπατούσε με τα χέρια ανοιχτά
Ήθελε το ρυάκι νάναι ποτάμι
το ποτάμι χείμαρρος
καί η λίμνη θάλασσα.

Όταν το παιδί, ήταν παιδί
Δεν ήξερε ότι ήταν παιδί
Κι 'ότι όλα είναι ζωή
Κι’η ζωή είναι μία.
Όταν το παιδί ,ήταν παιδί
δεν είχε γνώμη για τίποτα
δεν είχε συνήθειες
και τσουλούφι στα μαλλιά.
Καθόταν οκλαδόν κι’έτρεχε
δεν έκανε γκριμάτσες στον φωτογράφο.

Όταν το παιδί ήταν παιδί, ρωτούσε,
ποτε άρχισε ο χρόνος
που τελειώνει το διάστημα
Δεν είναι η ζωή κάτω

από τον ήλιο ένα Όνειρο
Δεν είναι αντανάκλαση,

του κόσμου πριν τον κόσμο
Πως εγώ, που τώρα υπάρχω
Δεν υπήρξα ,πριν υπάρξω
Πως κάποτε το "εγώ" που είμαι εγώ
τώρα,δεν θα είναι "εγώ."

...Θέλω να νιώσω ένα βάρος
Να μην αιωρούμαι για πάντα
Να λήξει το Άπειρο
Και να με δέσει στην γη
Να μπορώ να πω τώρα ,τώρα
Να περπατήσω ξυπόλητος
Να καθίσω σ’ένα τραπέζει και να με χαιρετίσουν.

...Πες, Μούσα, στον παραμυθάπου αποκαλύπτει τον άνθρωπο
πουβρέθηκε στον κόσμο
παιδί, βρέφος, γέρος
μια ιστορία που έρχεται από τα βάθη,

με τρεμάμενη φωνή
να διηγείται καθαρά
με δύναμη που δεν χρειάζεται μύηση,

την σημασία των λέξεων και των προτάσεων.


...Πρέπει να γίνει σοβαρό.
Ήμουν μόνη αλλά δεν ζούσα μόνη.
Η μοναξιά έχει μια ολοκλήρωση.Κοίταξε με μη με κοιτάς.
Δωσ'μου το χέρι σου ,μη μου το δίνεις.
Απόψε έχει φεγγάριΚι’είναι ένα γαλήνιο βράδυ.
Καθ’ολου αιματοχυσία στην πόλη.
Τώρα είναι σοβαρό.
Επιτέλους γίνεται σοβαρό.
Οι καιροί δεν είναι σοβαροί.
Ας τελειώνουμε με τις συμπτώσεις.Το νέο φεγγάρι της απόφασης.
τώρα είναι καιρός, αποφάσισε.
Όλος ο κόσμος περιμένει την απόφασημέσα από μας τους δυο.
Είμαστε παραπάνω από δυο.
Καθόμαστε στην μέση του κόσμου
Κι’όλος ο κόσμος είναι μέσα στο ίδιο Όνειρο.
Αποφασίζουμε το παιγνίδι όλων .
είμαι έτοιμη.
Κρατάς το παιγνίδι στα χέρια σου.
Η τώρα ή... ποτέ
Με χρειάζεσαι, θα με χρεαιστείς.
Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ιστορία από του άντρα και της γυναίκας
στο κοσμο,από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Θάναι μια ιστορία γιγάντων,αόρατη ,αντιμεταθέσιμη.
Η ιστορία των αποφάσεων.
Κοίταξε στα μάτια μου
την εικόνα της αναγκαιότητας και του μέλλοντος.
Χθες ονειρεύτηκα ένα ξένο.
Τώρα ξέρω, ότι ήσουν εσύ.

Κάτι συνέβη ...κάποτε συνέβηΠοιός είμαι ; ποιός ήμουν;
Εγώ είμαι μέσα σ’αυτή
ή αυτή είναι γύρω μου
Συνέβη μια φορά !
Μόνο μιά,
και γιάυτό ...είναι για πάντα .
Ο θαυμασμός μου για τον άντρα και την γυναίκα
μ'έκανε άνθρωπο
Κι έμαθα κάτι ,
που ...κανένας άγγελος ,δεν ξέρει…


Είναι ο ¨Ερωτας, η αγωνία του ανθρώπου για την λύτρωση
και η λαχτάρα της ψυχής, για την αθανασία;


Ερωτευμένη Λάϊον
21ος Αιών

Π. Περί Πίστης



Π ίστη:
Ο γρίφος της καρδιάς!

Ένας πολεμιστής, πρέπει να είναι αρκετά ευλύγιστος
και να ταιριάζει τον κόσμο γύρω του,
είτε είναι ο κόσμος του Γνωστού
είτε είναι ο κόσμος του Άγνωστου.
Η πιο επικίνδυνη πλευρά αυτού του ταιριάσματος
έρχεται όταν ο πολεμιστής βρίσκει ότι ο κόσμος δεν είναι μήτε ο ένας μήτε ο άλλος.
Ο μόνος τρόπος για να πετύχει αυτό το κρίσιμο συνταίριασμα
είναι να προχωρά στις πράξεις του ,σαν να πίστευε.
Με άλλα λόγια το μυστικό του πολεμιστή είναι να "πιστεύει ",χωρίς να "πιστεύει".

Όμως ένας πολεμιστής δεν μπορεί να πει ότι πιστεύει και πάει τελείωσε .
Αυτό θα ήταν πολύ εύκολο.
Αν πίστευε θα γλίτωνε από την διερεύνηση της κατάστασης του.
Ένας πολεμιστής όταν πρόκειται να μπλεχτεί με την Πίστη,
το κάνει σαν επιλογή σαν έκφραση της πιο βαθιάς προτίμησης του.

Ένας πολεμιστής δεν πιστεύει.
"Πρέπει "να πιστεύει.
Η Πίστη είναι σαν ένας κοριός.
Η ανάγκη να πιστεύεις είναι κάτι αλλιώτικο.
Συμπεριλαμβάνει το γεγονός νάχεις σκεφτεί όλες τις δυνατότητες, όλες τις εκδοχές,
ολόκληρο το γεγονός.

Η ανάγκη να πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι μυστηριώδης κι απύθμενος
είναι η έκφραση της εσωτερικής του προτίμησης. Χωρίς αυτή ...δεν έχει τίποτα!

Όταν θα έχει λύσει αυτό τον γρίφο της καρδιάς, θα είναι έτοιμος για το οριστικό ταξίδι.

Λόρακ Λαρέμπα
21ος Αιών

Γ. Ο κήπος ενός Προφήτη




Γ κιμπράν Χαλίλ

Από τον κήπο του…

Για την Θρησκεία, την Αγάπη και την Αυτογνωσία

Δεν είναι η Θρησκεία όλες οι πράξεις και όλες οι σκέψεις,
και αυτό που δεν είναι σκέψη, ούτε πράξη,
αλλά μια απορία και μια έκπληξη που αναβλύζει πάντοτε μέσα στην ψυχή,
ακόμα κι’όταν τα χέρια σμιλεύουν την πέτρα η δουλεύουν στον αργαλειό;

Ποιος μπορεί να χωρίσει την πίστη του από τις πράξεις του,
ή τις πεποιθήσεις του από τις ασχολίες του;
Ποιος μπορεί να απλώσει τις ώρες του μπροστά του και να πει:
Αυτό είναι για τον θεό κι’αυτό για μένα.
Αυτό για την ψυχή μου και αυτό για το σώμα μου.

Όλες οι ώρες σας είναι φτερά, που που φτερουγίζουν μέσα στο διάστημα
και πετούν από εαυτό σε εαυτό.
Το πιο ελεύθερο τραγούδι δεν έρχεται από τις αμπάρες η τα σύρματα του κλούβιου.

Κι’όποιος βλέπει την λατρεία σαν ένα παράθυρο που μπορεί να το ανοίγει και να το κοινή,
αυτός δεν έχει επισκεφτεί το σπίτι της ψυχής του,
που τα παράθυρα του αρχίζουν την αυγή και τελειώνουν την αυγή.

Η καθημερινή σας ζωή είναι ο ναός σας και η Θρησκεία σας.
Όταν μπαίνετε σ’αυτή πάρτε μαζί σας όλο τον εαυτό σας. πάρτε τα’άλετρι, το αμόνι το σφυρί και το λαγούτο
Και πάρτε μαζί σας όλους τους ανθρώπους:
Γιατί στην λατρεία σας, δεν μπορείτε να πετάξετε ψηλότερα από τις ελπίδες τους,
ούτε να ταπεινώσετε τον εαυτοσας χαμηλότερα από την απελπισία τους.

Κι αν θέλετε να γνωρίσετε τον θεό κοιτάξτε γύρω σας :
Θα τον δείτε να παίζει με τα παιδία σας
Να περπατάει στο σύννεφο,
Να χαμογελάει μέσα από τα λουλούδια.

Όταν η αγάπη σε καλεί, ακολούθησέ την.
Μόλο που τα μονοπάτια της είναι τραχιά κι απότομα.
Κι όταν τα φτερά της σε αγκαλιάσουν, παραδώσου, μόλο που το σπαθί που είναι κρυμμένο ανάμεσα στις φτερούγες της μπορεί να σε πληγώσει.
Κι όταν σου μιλήσει, πίστεψε την, μ' όλο που η φωνή της μπορεί να διασκορπίσει τα όνειρά σου σαν το βοριά που ερημώνει τον κήπο.
Γιατί όπως η αγάπη σε στεφανώνει, έτσι και θα σε σταυρώσει.
Κι όπως είναι για το μεγάλωμα σου, είναι και για το κλάδεμά σου.
Κι όπως ανεβαίνει ως την κορφή σου και χαϊδεύει τα πιο τρυφερά κλαδιά σου που τρεμοσαλεύουν στον ήλιο,
Έτσι κατεβαίνει κι ως τις ρίζες σου και ταράζει την προσκόλληση τους στο χώμα.
Σα δεμάτια σταριού σε μαζεύει κοντά της.
Σε αλωνίζει για να σε ξεσταχιάσει. Σε κοσκινίζει για να σε λευτερώσει από τα φλούδια σου.
Σε αλέθει για να σε λευκάνει.
Σε ζυμώνει ώσπου να γίνεις απαλός.
Και μετά σε παραδίνει στην ιερή φωτιά της για να γίνεις ιερό ψωμί για του Θεού το άγιο δείπνο.
Όλα αυτά θα σου κάνει η αγάπη για να μπορέσεις να γνωρίσεις τα μυστικά της καρδιάς σου και με τη γνώση αυτή να γίνεις κομμάτι της καρδιάς της ζωής.
Αλλά αν από το φόβο σου, γυρέψεις μόνο την ησυχία της αγάπης και την ευχαρίστηση της αγάπης,
Τότε, θα ήταν καλύτερα για σένα να σκεπάσεις τη γύμνια σου και να βγεις έξω από το αλώνι της αγάπης. Και να σταθείς στον χωρίς εποχές κόσμο όπου θα γελάς, αλλά όχι με ολάκερο το γέλιο σου και θα κλαις, αλλά όχι με όλα τα δάκρυά σου.
Η αγάπη δε δίνει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό της και δεν παίρνει τίποτα παρά από τον εαυτό της.
Η αγάπη δεν κατέχει κι ούτε μπορεί να κατέχεται, γιατί η αγάπη αρκείται στην αγάπη.
Όταν αγαπάς, δε θα 'πρεπε να λες:
"Ο Θεός είναι στην καρδιά μου", αλλά μάλλον "Εγώ βρίσκομαι μέσα στην καρδιά του Θεού".

Οι καρδιές σας γνωρίζουν σιωπηλά τα μυστικά των ημερών και των νυχτών.
Αλλά τ' αφτιά σας διψούν για τον ήχο της γνώσης της καρδιάς σας.
Θέλετε να γνωρίσετε με λόγια αυτό που γνωρίζετε από πάντα στη σκέψη.
Θέλετε ν' αγγίξετε με τα δάχτυλά σας το γυμνό σώμα των ονείρων σας.

Και είναι καλό που το θέλετε.
Το κρυφό πηγάδι της ψυχής σας πρέπει να αναβλύσει και να τρέξει κελαρύζοντας προς τη θάλασσα.
Και ο θησαυρός του άπειρου βάθους σας πρέπει να αποκαλυφθεί στα μάτια σας.
Δεν πρέπει όμως να υπάρχουν ζυγαριές για να ζυγίζουν τον άγνωστο θησαυρό σας.

Και μη μετράτε τα βάθη της γνώσης σας με το βυθομετρικό κοντάρι ή το σχοινί.
Γιατί ο εαυτός είναι μια θάλασσα απεριόριστη και άμετρη.
Μη λέτε, "Βρήκα την αλήθεια", αλλά να λέτε, "Βρήκα μιαν αλήθεια".
Μη λέτε, "Βρήκα το μονοπάτι της ψυχής", αλλά να λέτε,
"Συνάντησα την ψυχή που περπατούσε στο μονοπάτι μου".

Γιατί η ψυχή περπατά πάνω σ' όλα τα μονοπάτια.
Η ψυχή δεν περπατά πάνω σε μια γραμμή, ούτε μεγαλώνει σαν καλάμι
.Η ψυχή ξεδιπλώνεται, όπως ο λωτός με τα αναρίθμητα πέταλα.


Ποιο λουλούδι θα προτιμήσετε…από τον κήπο;


Αλ Λιλάχ Λεόν
21ος Αιών

Κυριακή 27 Απριλίου 2008

10. Η Άνοδος από τον Άδη και ο Ηρακλής


Η Άνοδος από τον Άδη, ο Ηρακλής και …η Πράξη Απελευθέρωσης

..αναζητώντας την Ελευθερία…

...από τις σημειώσεις ενός νεαρού φοιτητή...

Τον άκουγα πολύ προσεχτικά, χωρίς να τον διακόψω,
να μου εξηγεί την διαδικασία μεταμόρφωσης του Εαυτού και την είσοδο στο Άγνωστο.
Η αναμόρφωση αυτή, ισοδυναμεί πραγματικά με την είσοδο, στο Βασίλειο του Πλούτωνα,
γιατί όλος ο παλιός εαυτός πρέπει να πεθάνει και να ξαναγεννηθεί ο Καινούργιος, ο Νέος!
 
Πρέπει να πεθάνουν, οι συνήθειες μας, η γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας και για τους άλλους, η προσωπική μας ιστορία, οι προκαταλήψεις μας, οι πεποιθήσεις μας, οι αόριστες ιδέες μας για τα πράγματα τον κόσμο και την «Πραγματικότητα».
Ιδέες , που δεν τις έχουμε δοκιμαστεί πουθενά, που δεν έχουν "περάσει" μέσα από την φωτιά,
που δεν μπορούμε να τις εφαρμόσουμε
και δεν είναι καν δικές μας.

Ο Άθλος αυτός περιλαμβάνει μια ριζική επανεξέταση και επανατοποθέτηση όλων των θεμάτων πάνω στο πεδίο του Εαυτού.
Πρόκειται για μια βουτιά στο Άγνωστο,
γιατί, είναι μια "ματιά" μέσα στο προσωπικό υποσυνείδητο.
Πολλά πράγματα είναι θαμμένα εκεί, πράγματα που μας πληγώνουν με ένα ακάνθινο τρόπο,
που δεν μας αρέσουν.
Καταχωνιασμένα, απωθημένα, πληγές που αιμορραγούν...
Θα τρομάξεις όταν τα δεις και αντικρίσεις την φοβερή Σκιά σου.

Το νάχεις το κουράγιο, να τα αντιμετωπίσεις 'ολα αυτά
και να επιστρέψεις πίσω σώος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους άθλους,
που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος.

Ο Πλούτων, αρχων του Κάτω κόσμου ,θα ζητήσει τον θάνατο σου,
αλλά η Περσεφόνη θα σου δώσει μια ευκαιρία να αναστηθεις και να ξαναπροσπαθήσεις να ζήσεις, μ’ένα διαφορετικό τρόπο, πλέον.
Ο Πλούτων του Σκορπιού, με την Δήμητρα-Περσεφόνη του Ταύρου,
είναι πολικός άξων και αποτελουν ζευγάρι.

Γι’αυτό ,ο χειρισμός του σημείου της αντίληψης , που ξεκίνησε με τον Ταύρο, μέσω της Πρόθεσης, ολοκληρώνεται στον Σκορπιό και στον 8 οίκο ενός ανθρώπου.
Στον οίκο του θανάτου και της αναγέννησης!
Αυτός ο οίκος, αφορά , τον έρωτα, γι’αυτό η χρήση της σεξουαλικής ενέργειας και του Κέρβερου με τα τρία κεφάλια, απαιτεί μέτρο και… φως!
Ο χώρος αυτός αντιπροσωπεύει και την δεύτερη προσοχή, την αριστερή πλευρά του Ανθρώπου.
Είναι ο χώρος της σιωπηλής Γνώσης.

Εδώ, η Πηνελόπη υφαίνει το υφαντό, περιμένοντας τον Οδυσσέα..
Ότι έκανες μέχρι να φτάσεις εδώ, αφορούσε την πρώτη προσοχή και την τακτοποίηση του Γνωστού.
Η πρώτη προσοχή και το Γνωστό είναι πολύτιμη για τον άνθρωπο.
Είναι η δεξιά πλευρά της ανθρωπότητας και χρειάζεται να τακτοποιηθεί και να καθαριστεί πολύ καλά πριν, αποπειραθείς να πραγματοποιήσεις αυτό τον άθλο.
Η φάση όμως αυτής της μετουσίωσης, που θα ξεκίνησεις με τον Σκορπιό και την εξερεύνηση του προσωπικού υποσυνείδητου,
θα ολοκληρωθεί στους Ιχθείς και στα μήλα των Εσπερίδων.
Εκεί θα βρεθείς αντιμέτωπος, με τον ωκεανό του συλλογικού ασυνείδητου και με την ομίχλη του Ποσειδώνα.
Χάνοντας, οριστικά την ανθρώπινη μορφή, θα υπογράψεις μια Πράξη συμφιλίωσης με τον κυβερνήτη των θαλασσών, με την μεσολάβηση και την βοήθεια της Αθηνάς και του Δία,
Έτσι ,θα ξαναποκτήσεις, τα Φτερά, που είχες από την... Αρχή.

Μείναμε και οι δυο σιωπηλοί, για πολύ ώρα…

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι μερικώς φανταστική…

Εξεγερμένος  Ν. Λεόν
21ος Αιών

B. Το υστερόγραφο μιας συγνώμης



Β αρβαρήγος Δημήτρης!

Υπατία:

Μιά Ελληνίδα γυναίκα!

...η συνέντευξη...

- Διαβάζοντας το μυθιστόρημά σου συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ,
ότι ο χριστιανικός φονταμενταλισμός ήταν τρισχειρότερος από τον μουσουλμανικό.
Η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο πρώτος ανήκει στην ιστορία ενώ ο δεύτερος είναι εφιαλτικά παρών. Γράφοντας το βιβλίο σκεφτόσουν καθόλου την αναλογία;

-Η προσπάθεια μου να ξαναζωντανέψω εκείνη τη σκοτεινή εποχή μ' έκανε να κοιτάξω κατάματα την ιστορία και περισσότερο αντικειμενικά απ' όσο εν πολλοίς συμβαίνει να είναι καταγραμμένη.
Κάθε μέρα όλο και περισσότερο βρισκόμουν αντιμέτωπος σχεδόν με το σύνολο των ιδεών και απόψεων μου περί θρησκευτικών θεωριών και πεποιθήσεων.
Και κάθε μέρα μου έρχονταν στο μυαλό τα λόγια του Πλάτωνα
που είπε: “Δώσε στο παιδί να πιστέψει ένα θεό για να χάσει την αθωότητα του”.

Οι θρησκείες είναι σε ανθρώπινα χέρια και ανάλογα με τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους ασκούν εξουσία μέσα από αυτήν.
Ο δογματισμός σε κάθε του έκφραση είναι αρνητικό στοιχείο ανεξάρτητα αν λέγεται χριστιανισμός ή μουσουλμανισμός.
Μεγάλη συζήτηση, πώς να μιλήσεις για πράγματα που μπορούν να περιοριστούν με τη λογική μέσω της γνώσης κι όχι ακουμπισμένα τυφλά σε μία θρησκεία.
Απλά λυπάμαι όσους πιστεύουν με δογματικό τρόπο και στο όνομα του θεού τους είναι ικανοί να σκοτώσουν τον συνάνθρωπό τους.
απόσπαμα από το βιβλίο του…

-Η κάθε θρησκεία έχει σκοπό να προσφέρει στον άνθρωπο, το βίωμα της επικοινωνίας με τον θεό,
αλλά μόνο οι Έλληνες χαίρουν μιας αξιοθαύμαστης μοναδικότητας.
Αιώνες τώρα δείχνουν ανοχή στην παγκοσμιότητα των θρησκειών.
Ποτέ δεν επιδίωξαν να επιβάλλουν την θρησκεία τους, ως μοναδική πίστη, όπως επιχειρούν άλλες.

-Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα σοβαρό κληροδότημα, την φιλοσοφία.
Όσοι την διδάσκονται, όσοι την σέβονται και ακολουθούν τους κανόνες της,
δεν τρέφουν μέσα τους τον φόβο, μήπως και οι πεποιθήσεις άλλων θρησκειών τους επιβληθούν.

Γι 'αυτό άσε τον κόσμο να πιστεύει αυτό που τον ολοκληρώνει,
του απάντησε η Υπατία.

-Ουρανέ εγώ είμαι η γυναίκα του σύμπαντος, των αριθμών.
Η φίλη των αστεριών, η ύλη των ουράνιων αποσπάσεων.
Είμαι το απόκρυφο και ιερό πρόσωπο της συνείδησηςΈμπυρε Ουρανέ, χάρισε στην ορατή διάνοια μου, εικόνες των γεγονότων που έζησε ο Συνέσιος, ν’αποκαλύψω το κακό που πρόκειται να εμφανιστεί στο μέλλον.

- κατόπιν ,συγκεντρώθηκε στα κύρια σημεία του αχανούς θόλου.
Πάνω στον αστρονομικό χάρτη φάνταζαν η Σελήνη, η μεγάλη και η μικρή Άρκτος.
Ο φωτεινός Ζέφυρος και πολλοί άλλοι γνωστοί και αγαπημένοι της αστερισμοί.
Κοίταξε την ουράνια ύλη και η μάτια της χάθηκε στο απέραντο σύμπαν.

..και μερικοί τίτλοι των κεφαλαίων...
Η δύναμη μιλά από ...μόνης της


...Θέλει χρόνο, αφοσίωση και υπομονή η επιτυχία.
Οι σωστές σκέψεις οριοθετούν και τις σωστές πράξεις.
Πως γίνεται οι χορτάτοι να μιλούν πάντα για τους νηστικούς.
Η γνώση είναι η ομορφιά της περηφάνιας και της αληθινής ελευθέριας.
Σκοτάδι και μέθη οι πιο κακοί σύμβουλοι.
Τα όνειρα ζουν μέσα σους ανθρώπους, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν μέσα τους.
Ο καθένας κουβαλάει την ευθύνη των πράξεων του.
Η Ελλάδα γεννάει ανθρώπους
Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια άξια, γιατί Όλοι είναι πλάσματα κάποιου θεού..
Η πίστη που δεν έχει φανατισμό ενώνει τους ανθρώπους.
Τα τυραννικά καθεστώτα θεωρούν τον ερωτά προσβλητικό και το πνεύμα επικίνδυνο για το πολίτευμα τους.
Τα παιδιά είναι αθώα μέχρι να πιστέψουν σένα θεό.
Μια καλή απάντηση στην σιωπή είναι η οίδε η σιωπή.
Η νίκη δεν είναι το παν και η ήττα είναι το απόλυτο τίποτα όταν τα δυο βάφονται με αίμα.
Μόνο οι νεκροί είδαν το τέλος του πόλεμου.


Υπατία:

Θαύμα του φωτός ή απόστολος του σκότους
ή... απλώς μιά γυναίκα που τόλμησε ...να σκεφτεί;

Ε. Λεόν
21ος Αιών

Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Υ.Υπατία η Αλεξανδρινή




Υ πατία: η μεγάλη Ελληνική ψυχή
Όταν η Αθηνά φτιάχνει και ανατρέφει... γυναίκες!


"Όλοι οι άνθρωποι την σεβόταν και την θαύμαζαν
για την απλή ταπεινοφροσύνη του μυαλού της.
Ωστόσο, πολλοί με πείσμα την ζήλευαν
και επειδή συχνά συναντούσε και είχε μεγάλη οικειότητα με τον Ορέστη,
ο λαός την κατηγόρησε ότι αυτή ήταν η αιτία που ο Επίσκοπος και ο Ορέστης
δεν γινόταν φίλοι.
Με λίγα λόγια, ορισμένοι πεισματάρηδες και απερίσκεπτοι κοκορόμυαλοι
με υποκινητή και αρχηγό τους τον Πέτρο,
έναν οπαδό αυτής της Εκκλησίας,
παρακολουθούσαν αυτή τη γυναίκα να επιστρέφει σπίτι της γυρνώντας από κάπου.
Την κατέβασαν με τη βία από την άμαξά της,
την μετέφεραν στην Εκκλησία που ονομαζόταν Caesarium,
την γύμνωσαν εντελώς, της έσκισαν το δέρμα και
έκοψαν τις σάρκες του σώματός της με κοφτερά κοχύλια μέχρι που ξεψύχησε,
διαμέλισαν το σώμα της, έφεραν τα μέλη της
σε ένα μέρος που ονομαζόταν Κίναρον και τα έκαψαν."

Όταν ..οι "τότε" νεοπαγανιστές ..και σήμερα... παλαιοπαγανιστές
διεκδικούσαν... κοσμικές εξουσίες,
με την αυτή την συγκεκριμένη ποιότητα,
των θερμόαιμων οπαδών τους.

Ποιός, θα δώσει κάποτε λόγο... για αυτή την "Ύβρη"»;


'Υπατοι πολεμιστές της Λάϊον
21ος Αιών

K. Όσο μπορείς



Κ αβάφης Κωνστανίνος:

Αναζητώντας την …Ιθάκη…

Όσο μπορείς!

Όσο, αν δεν μπορείς να κανείς την ζωή σου,
όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
Όσο μπορείς:
μη την εξευτελίζεις
Μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στές πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πιάνοντας την,
γυρίζοντας συχνά κ’εκθέντοντάς την,
στων σχέσεων και των συναναστροφών
καθημερινή ανοησία,
ως που να γίνει σαν μιά ξένη φορτική.

Πόσο μακριά ...είναι ακόμη ... η Ιθάκη;

Περιπλανώμενος Λεόν
21ος Αιών

Π.Η έννοια του πολεμιστή



Π ολεμιστής:
κοίταξε αυτό, το Άπειρο, που σε... περιμένει μπροστά σου, αδυσώπητα,
όπως, "έτσι ",

σ’έχει κοιτάξει και ...αυτό…
Ο " πολεμιστής", είναι κάτι παραπάνω, από απλή έννοια.

Είναι ένας τρόπος ζωής και αυτός ο τρόπος ζωής, είναι ο μόνος, που συμπεριλαμβάνει ,ότι μπορεί να προβλεφτεί.

Χωρίς την έννοια του πολεμιστή, είναι αδύνατο να διαβεί κάποιος,
τα εμπόδια, που ορθώνονται στο μονοπάτι της Γνώσης. Γι’αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο η ίδια η ψυχική διάθεση του πολεμιστή και
όλα αυτά εμπεριέχονται ,στην ίδια την ψυχική δομή του.
Ο πολεμιστής αντλεί από τις ίδιες τις σιωπηλές του πεποιθήσεις, όλη την ώθηση, που χρειάζεται για να δώσει την μάχη με σιγουριά.
Χωρίς μεμψιμοιρίες και χωρίς την ανάγκη να υμνηθεί.
Από την στιγμή που γίνεται αποδεκτή αυτή η λογική,
ότι ο θάνατος είναι μόνιμος σύντροφος μας,
μια γέφυρα σχηματίζεται.

Μια γέφυρα, που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο της καθημερινότητας και σε κάτι, το οποίο βρίσκεται μπροστά μας χαμένο μέσα στην ομίχλη, που δεν φαίνεται πραγματικά.
κάτι τόσο τρομερά ακαθόριστο, που να μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς, και παρόλο αυτά υπάρχει αναντίρρητα παρόν.
Η μόνη επίγεια ύπαρξη, ικανή να διασχίσει, αυτή την γέφυρα, είναι ο πολεμιστής.
Σιωπηλός μέσα στην πάλη του, ακάθεκτος, επειδή δεν έχει τίποτα να χάσει και ,αποτελεσματικός, επειδή, έχει να κερδίσει τα πάντα!

Οι πολεμιστές της Λάϊον
21ος Αιών

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

10. Ο Ηρακλής και η κάθοδος στον Άδη

Σκεπτόμενος

Ο Ηρακλής,η κάθοδος στον Άδη και η αναμόρφωση του Εαυτού… αναζητώντας την Ελευθερία.
Συνέχεια…

-Έχω την εντύπωση πως φθάσαμε σε κρίσιμο σημείο.
Τώρα, τι θα κάνουμε ;
Ρώτησα,δισταχτικά.

-Υπάρχει μια σημαντική στιγμή,σε κάθε μονοπάτι.Ψιθύρισε.
Ένα μεταίχμιο,ένα σύνορο! Το περνάς και μετά μπορείς να συνεχίσεις.
Διαφορετικά , μένεις εκεί…στο μέσο της διαδρομής. Ούτε θεός είσαι, ούτε άνθρωπος και ,εύχεσαι να μην είχες ξεκινήσει καθόλου.
Ένιωσα πολύ φοβισμένος και τον ρώτησα με φωνή που έτρεμε.

-Είναι ο Άδης…έτσι δεν είναι;

Μεσολάβησε ένα μεγάλο διάστημα σιωπής και μετά τον άκουσα να άπαντα..
-Είναι ο θάνατος σου…που θα σου μιλήσει για το "μέτρο της ζωής".
Και είναι το πιο σημαντικό γεγονός που θα σου συμβεί ποτέ, μετά την γέννηση σου.
Όλα τ’άλλα, έχουν ελάχιστη σημασία ...μπροστά σ’αυτό.
Μη πας... απροετοίμαστος.

-Να μη πάω απροετοίμαστος; Μα πως;
-Μη πας ανέτοιμος…
Όταν βγεις από το Βασίλειο του Πλούτωνα, είσαι ήδη "νεκρός".
Συνεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα πια, ούτε ν’ανησυχεις για κάτι,
Γιατί το χειρότερο, σου έχει συμβεί ήδη.
-Είναι η γενναιότητα , που γεννά η απελπισία αυτού ,που έχει χάσει τα πάντα.
Το αφουγκράζομαι αλλά και το φοβάμαι,, αυτό το συναίσθημα.
Ισοδυναμεί… με το να διαλέξεις,...το «κόκκινο» χάπι, αυτό που είναι, χωρίς επιστροφή..

-Μη το φοβάσαι!
Θα περπατήσεις στο χείλος της Αβύσσου αλλά
την Γνώση πρέπει να την διεκδικήσεις.
Θα αναμορφώσεις ριζικά τον εαυτό σου, αναδιατάσσοντας το κάθε τι πάνω σου.
Θα κινδυνέψεις πολύ, για να πετύχεις αυτή την μεταλλαγή, στην αβάσταχτη ερημιά και σκοτεινιά του Κάτω κόσμου, αλλά ο καινούργιος σου Εαυτός,
δεν θα συγκρίνεται με τίποτα από ότι ηξερες, ή νόμιζες ότι ήξερες…
Δεν πρόκειται να σου χαριστεί τίποτα αλλά ,ότι κερδίσεις θα είναι δικό σου
και θα το Γνωρίζεις πολύ καλά.

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι μερικώς φανταστική…

Αναμορφωμένος φοιτητής της Λάιον
21οςΑιών

Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Φ. Έρημος φεμινισμός


Φεμινισμός…Ο Δούρειος Ίππος της άλωσης των γυναικών!
Που κατέληξε ο φεμινισμός;

Σε μια... "Μαίρη Παναγιωταρά"!
Σε λεηλατημένες θηλυκές υπάρξεις, που τρέχουν, από το πρωί έως το βράδυ,
να τα προλάβουν 'όλα"
και παίζοντας "όλους "του ρόλους..σε μοναχικούς και τόσο... έρημους δρόμους..
Το σύστημα χρησιμοποιεί και σπρώχνει πάντα την γυναίκα στη μοιχεία και στη πορνεία.
Η γυναίκα χειραγωγείται και υποδουλώνεται πάντα μέσω του σεξ.Με την έννοια της θυσίας, της ενοχής και της αμαρτίας και του περιορισμού που το συνοδεύει , καθίσταται ένα απλό σκεύος αναπαραγωγής.
Με τον φιλελευθερισμό της σεξουαλικής απελευθέρωσης, προωθείται σαν μέσο φθηνής διασκέδασης.

Έτσι έχουμε τις γυναίκες, τραγικές υπάρξεις, σχιζοφρενείς και δυστυχισμένες
εγκλωβισμένες σ’αδιεξοδα σχήματα.¨Έχουμε τις γυναίκες ,που αφομοιώνουν τα αρσενικά χαρακτηριστικά και γίνονται "βασιλικότεροι του βασιλέως".
Κλωνοποιούνται, σε "άντρες" χωρίς να βρίσκουν... την παρηγοριά που ψάχνουν.

Πολλές φορές ,δεν έχουν καν συναίσθηση της δύσκολης θέσης που βρίσκονται, όπως διάφορες "μοντέρνες" , που τρέχουν όλη την μέρα στην δουλειά ,το απόγευμα στον ψυχαναλυτή ,το βράδυ στα μπαρ ,και μετά κοιμούνται ...με χάπια .
Κατόπιν τούτου, έχοντας την ψευδαίσθηση ,πως αυτό που έχουν, είναι "ζωή,"
κατά το οξύμωρο σχήμα,
διαδηλώνουν, για τα δικαιώματα της ζωής των γυναικών των Ταλιμπάν!

Συμπερασματικά,ο άντρας πρέπει να έχει δυνατή καρδιά και η γυναίκα γερό μυαλό, για ν’αντισταθμίζουν την ανισορροπία του φύλου τους,
...να μη "γέρνουν" στη... ζυγαριά.

Πόσες ...ζυγαριές ...έχετε σπίτι για μία ευφυή συνεργασία;

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

T. Η ευφυής συνεργασία




T heun Mares

Γέφυρα στις αντιθέσεις!
Πώς να περπατήσει κανείς πάνω...σένα σχοινί;

Όταν ένας άντρας συναντά μια γυναίκα!

Το αρσενικό είναι το... Γνωστό και το θηλυκό το... Άγνωστο.

Και τα δυο είναι οι αντίθετες και συμπληρωματικες,ισοδύναμες
πολικότητητες της Συνείδησης, που εξελίσσεται.
Ο λόγο, που η κοινωνία έχει καλλιεργήσει την ιδέα ότι το αρσενικό
είναι κατά κάποιο τρόπο ανώτερο από το θηλυκό είναι ότι ο κόσμος της ύλης
ειναι η αρσενική εκδήλωση της Συνειδησης.
Οι άντρες ασχολούνται με το Γνωστό και έχουν μια κλίση στο λογικό νου.
Οι γυναίκες από την άλλη βουτάνε στο Άγνωστο και προτιμούν το συναίσθημα.

Το μόνο χρειάζονται να συνειδητοποιήσουν και οι δυο πλευρές
είναι ότι είναι απλώς διαφορετικοί.
Στον αγώνα τους για ισοτιμία με τους άντρες ,οι γυναίκες έχουν γίνει όλο
και πιο αρσενικές χάνοντας την θηλυκότητα τους.
Από το άλλο μέρος, οι άντρες νιώθοντας να απειλείται η αρσενικοτητα τους
και αισθανόμενοι έτσι που έχουν ανατραφεί να πιστεύουν, ότι είναι ανώτεροι από τις γυναίκες γίνονται πιο ασθενικοί μέχρι του σημείου να μην είναι σίγουροι πια ,
τι σημαίνει αρσενικός
Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε όλες τις άλλες αλλαγές,
που έχουν συμβεί στην κοινωνία μας, με την τεραστία αλλαγή
του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Οι γυναίκες αναγκασμένες να εγκαταλείψουν το δρόμο
της μητρότητας και της νοικοκυράς, ενώθηκαν μαζί με τους άντρες στον αγώνα
για την επιβίωση και απέκτησαν αρσενικά χαρακτηριστικά,
που δεν τα χρειαζόταν προηγουμένως.
Από την άποψη αυτή δεν μα προκαλεί έκπληξη που οι άντρες και οι γυναίκες
σήμερα δεν νιιωθουςν πια βέβαιοι για το ποιός είναι ...ποιός.

Οι γυναίκες αναγνωρίζουν πως υπάρχουν πολύ πιο περσότερα πράγματα
σε μια γυναίκα ,από το να είναι νοικοκυρά και μια αμήχανη παραγωγής βρεφών.
Έχουν αρχίσει να πιέζουν για τα δικαιώματα τους αλλά επειδή
πρέπει να ασχοληθούν με το Άγνωστο δεν είναι πολύ σαφείς
για το πια πραγματικά είναι αυτά.
Για να ακουστούν από τους άντρες χρειάστηκε να πιεστούν
να τους μιλήσουν με ένα πιο λογικό και ρασιοναλιστικό τρόπο.Αυτό όμως έχει αναγκάσει τις γυναίκες να γίνουν «άντρες Δευτέρας κατηγορείς’¨
με μια λογικότητα που έρχεται σε αντίθεση με τα πραγματικά τους συναισθήματα
και οι πράξεις τους αντιφάσκουν μερικές φορές με τα λόγια τους.
Οι άντρες από την άλλη πλευρά νευρικοί, από τις απαιτήσεις των γυναικών
και καθόλου σίγουροι για το τι πραγματικά αναμένεται από αυτούς
γίνονται πιο ανασφαλείς και επομένως πιο επιθετικοί και πεισματάρηδες .
Όλα αυτά θα ήταν άχρηστα αν απλώς και μόνο αναγνώριζαν το γεγονός
ότι παρόλο που είναι ίσοι είναι εν τούτοις τελείως διαφορετικοί.Η φύση της γυναίκας είναι, να γεννά, μέσα από τα βάθη του άγνωστου,
τα οποία είναι καθήκον του άντρα να τα κάνει πρακτικά στο φυσικό πεδίο ,
διότι αυτός έχει την ικανότητα να συμπεραίνει λογικά αυτό
που έχει διαισθανθεί η γυναίκα..Για να συλλάβει κάποιος πραγματικά το Άγνωστο πρέπει να κινηθεί
σαν παρατηρητής, χωρίς να καταφύγει στην ιδέα ότι χρειάζεται
να το ερμηνεύσει με τους όρους του γνωστού.

Ο λόγος για τον οποίο καταρρέει η επικοινωνία μεταξύ αντρών και γυναικών
είναι διότι αυτοί δεν καταλαβαίνουν την σημασία
της διαφορετικής τους πολικότητας.

Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει καμία πραγματική
ευφυής συνεργασία μεταξύ τους.
Ο σκοπός του θηλυκού είναι να προχωρά μέσα στο Άγνωστο
και να φέρνει παρατηρήσεις στο αρσενικό, το οποίο
μετά τις ταξινομεί και τις σταθεροποιεί στο φυσικό επίπεδο.

Σε αυτό μπορούμε να πούμε πως η γυναίκα εργάζεται οριζόντια
ενώ ο άντρας εργάζεται κάθετα.

Η γυναίκα δεν ενδιαφέρεται για λογικές σημασίες
και μπορεί να καλύψει γρήγορα μια τεραστία έκταση του Αγνωστου έτσι.
Από την μεριά ο άντρας χρειάζεται να διεκδικήσει την σημασία
κάθε πράγματος που αντιμετωπίζει και κινείται βραδύτερα
αλλά σε μεγαλύτερο βάθος.
H ευφυής συνεργασία με το εσωτερικό μας δίπολο ισοδυναμεί με το άκουσμα της καρδιάς μας ,διότι η ζωή παραμένει πάντα ενωμένη.Ο άντρας και γυναίκα αμφότεροι πρέπει να χρησιμοποιήσουν
το λογικό για να πετύχουν την πρακτικότητα αλλά πρέπει
να χρησιμοποιήσουν την καρδιά τους να εργαστούν με το Άγνωστο.

Το σημάδι του πραγματικού αρσενικού είναι το θάρρος
αλλά για να έχει θάρρος ένας άντρας πρέπει να έχει καρδιά .Χρειάζεται θάρρος για να είσαι πραγματικός αρσενικός αλλά,
χρειάζεται το ίδιο θάρρος για να είσαι θηλυκιά.

Η ευφυής συνεργασία είναι η ίδια βάση της εκδηλωμένης ζωής,
που κάνει δυνατή την εξέλιξη της επίγνωσης.

Ανάμεσα στον άντρα και την γυναίκα είναι
...η πράξη του ακούσματος της καρδιάς

Πόσο έξυπνοι είμαστε;

Ζαν Λουί Λεοντάρ
21ος Αιων

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Σ. Μιά τέχνη ισορροπίας



Σ υνεργασία!

Κτίζοντας… μιά γέφυρα ανάμεσα:

Στο «εγώ» και οι … «εμείς»
Στην μοναξιά και στην… συντροφικότητα
Στη ελευθερία και στην… δέσμευση
Στην σιωπή και …στον λόγο
Στα έργα και …στις εξηγήσεις
Στο γέλιο και …στο δάκρυ
Στην κριτική και… στην κατανόηση
Στην αποθησαύρηση και ..στο μοίρασμα
Στην δύναμη και στην… τρυφερότητα
Στην αγάπη και στην… κτητικότητα
Στην Γνώση και την… Σοφία

Ποιος …είναι καλός …γεφυροποιός;

Νωέλ Νωλλόπα
21ος Αιών

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Μ. Συνεννοήσεις με τους ανθρώπους





Μ πέκετ!
«Περιμένοντας τον Γκοντό»

Πότζο: (κοφτά) Ποιος είναι ο Γκοντό;

Εστραγκόν: Ο Γκοντό;

Πότζο: Με πήρατε για τον Γκοντό.

Βλαδίμηρος: Οχι, όχι, κύριε, ούτε κατά διάνοια, κύριε.

Πότζο: Ποιος είναι;

Βλαδίμηρος: Είναι... είναι ένας γνωστός μας.

Εστραγκόν: Κολοκύθια. Ούτε που τον ξέρουμε.

Βλαδίμηρος: Δε λέω... δεν τον ξέρουμε και τόσο καλά... αλλά εν πάση περιπτώσει...
Εστραγκόν: Πάντως εγώ δεν θα τον γνώριζα άμα τον έβλεπα.

Πότζο: Με πήρατε γι' αυτόν.

Εστραγκόν: (ζαρώνοντας απέναντι στον Πότζο) Ε, βλέπετε... το σκοτάδι... η κούραση... η εξάντληση... η αναμονή... τ' ομολογώ... για μια στιγμή νόμισα...

Βλαδίμηρος: Μην τον ακούτε, κύριε, μην τον ακούτε!

Πότζο: Η αναμονή; Τον περιμένατε, λοιπόν.

Βλαδίμηρος: Ε, ναι, δηλαδή...

Πόσο, θα περιμένουμε τον Γκοντό...ακόμη;


Υψηλόν Λεόν
21ος Αιών
 

9. Οι Στάβλοι του Αυγεία και οι συμφωνίες



Ο Ηρακλής και η αναζήτηση της Eλευθερίας!

Ένας νεαρός φοιτητής συζητάει με τον γνωστό

... ημίθεο, γιο του Δια.

Από τις σημειώσεις του…

Παρατήρησα, το βλέμμα του.Ήταν το βλέμμα κάποιου, που είχε αντικρίσει το Άπειρο και είχε παρατηρήσει και καταγράψει όλα ,όσα έπρεπε, να παρατηρηθούν.
Δεν πρόδιδε, καμία ανησυχία και άγχος.
Ένιωσα το βλέμμα του να μ’αγκαλιάζει με αγάπη, με στοργή, με κατανόηση…

Πρώτη φορά ένιωθα να μ’αγαπούν έτσι.
Να μ’αγαπουν ,με τον τρόπο που μου ταίριαζε, χωρίς δεσμεύσειςκαι …προσδοκίες.

Πρώτη φορά ένιωθα, ελεύθερος μέσα στην αγάπη ...κάποιου.

Ξανακοίταξα τις σημειώσεις μου και ανακεφαλαίωσα τα σπουδαιότερα σημεία.
Συνειδητοποίησα, προς χάριν την ελευθέριας να μην δεσμεύομαι με αντικείμενα, εκτός από αυτά που είναι απολύτως απαραίτητα και χρηστικά.
Να μη προσκολλούμαι σε άσκοπες αναμνήσεις και μη συσσωρεύω πράγματα, από απληστία.

Κάθε αντικείμενο, που έχει φορτιστεί με έντονα συναισθήματα, ασκεί βλαβερή επίδραση στο περιβάλλον και στο ενεργειακό, αλλά και στο φυσικό σώμα του ανθρώπου.

Πέρα από λόγους αισθητικής- η λιτότητα έχει μια άλλη αρμονία και εξοικονόμηση ενέργειας-
υπάρχουν και σοβαρά πρακτικοί λόγοι, είπε.
-Το ενεργειακό σώμα πρέπει να προστατεύεται αποτελεσματικά, γιατί αποτελεί την πηγή δύναμης και ενέργειας, για το φυσικό…

Ο Άρης φτιάχνει ένα γερο φυσικό σώμα, ένα σώμα, που να μπορεί ν’αντέχει τις κακουχίες της Γνώσης και ότι οι " θεοί» , είναι ενέργειες, που χρειάζεται να εναρμονιστούν με ίσες ποσότητες και αναλογίες, μέσα μας.
Να θυμάσαι την τριπλότητα της ανθρώπινης υπόστασης και να βάζεις την ασπίδα μπροστά για να αντέχεις στις επιθέσεις …
Μια ασπίδα που θα σε προστατεύει και θα συγκρατεί, τα δόρατα των άλλων.
-Χρειάζομαι προστασία από κάτι;
Ρώτησα
-Χρειάζεσαι ,να είσαι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση .

Θα συμπεριλάβεις στην ασπίδα σου, κάποια πράγματα ,που μπορούν να σου χαρίσουν γαλήνη και ηρεμία... σε δύσκολες στιγμές.
Μόνο αυτά!
Με σύνεση και περίσκεψη και λιτότητα.

Έμεινε για λίγο σιωπηλός και συνέχισε ..
-Θαρθεί η στιγμή, που θα πρέπει να μπορείς να συνυπάρξεις με τους άλλους, σε μια λεπτή ισορροπία και να εγκαταλείψεις την μοναχικότητα, ενός πολεμιστή ήρωα.

Κάποια στιγμή…καθαρίζοντας τους στάβλους ενός μεγάλου βασιλιά Αυγεία ,που το όνομα του, μας φέρνει στο νου, το λαμπρό αστέρι της Αφροδίτης-Αυγερινού, που ξεπροβάλει το πρωί, με τις ακτίνες του Ήλιου.

Θα χρειαστείς γιάυτό, την βοήθεια δυο ποταμών, του Αλφειού και του Πηνειού.

Αυτό με προβλημάτισε και τον ρώτησα
-Το δύσκολο ερώτημα είναι ,που τελειώνει η δική μου ελευθερία και που αρχίζει η ελευθερία των άλλων.
Όλα κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή,που φοβάμαι κάθε φορά πως αποδεικνύεται τόσο εύθραυστη.

-Όταν μπορείς να κάνεις καλή παρά με τον εαυτό σου, όταν μένεις μόνος και δεν φοβάσαι την μοναξιά, μπορείς να κανείς καλή συντροφιά και με τους άλλους.
Αρκεί να έχεις δυο πολύ γερά νεφρά και να λειτουργούν πολύ καλά.
Το διυλιστήριο του σώματος, να είναι σε άριστη κατάσταση, για να φιλτράρονται οι αντιθέσεις..

Φυσικά θα πρέπει να προσέξεις πολύ την συμφωνία με τον βασιλιά…γιατί καταλαβαίνεις που καταλήγουν όλες οι συμφωνίες, οι συνεργασίες και οι ...«γάμοι»!

Κούνησα καταφατικά το κεφάλι.
-Σε αντιπαραθέσεις ,απάντησα.

-Σε πόλεμο! Ακριβολόγησε.
Σε πόλεμο, για κάποιες συμφωνίες ,που δεν τηρήθηκαν.
Να είσαι έτοιμος …να το αντιμετωπίσεις αυτό...
Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι μερικώς φανταστική…
Σχοινοβάτης... της Λάϊον
21ος Αιών

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

A.Ο Αλέξανδρος και η Ασπίδα του Αχιλλέα



Α λέξανδρος:

Η εμφάνιση του Αχιλλέα… επί της γης!

Ο Αλέξανδρος, θα είναι στο μυαλό μας, στην καρδιά μας, στην μνήμη μας, χαραγμένος από τον Ήφαιστο, με τα ανεξίτηλα χρώματα της Ίριδας, για πάντα.

Στην εποχή του Κριού, που έζησε ο γιος της Ολυμπιάδος, ο Ήφαιστος ολοκληρώνει και παραδίνει στον γιο της Θέτιδος, τα όπλα και την ασπίδα του ανθρώπινου ενεργειακού σώματος.
Ο Όμηρος αφιερώνει πάνω από 200 στίχους στην ραψωδία Σ, για να υπογραμμίσει, την σημασία του γεγονότος αυτού.
Ο νεαρός βασιλιάς εμφανίστηκε τότε και κατέπληξε τους πάντες.
Ο Όμηρος, προέβλεψε και περιέγραψε με ακρίβεια την εμφάνιση του ημίθεου Αχιλλέα και όλος ο κόσμος είδε την λάμψη του και γνώρισε το μεγαλείο του.

Ήταν ο Αλέξανδρος, ο Μέγας!!!
Αυτός, που δεν γνώρισε φόβο, κούραση ,ανησυχία.
Αυτός, που δεν γνώρισε ήττα .
Αυτός, που η συναισθηματική και νοητική ευφυΐα του συνδυάστηκε άριστα με την καταπληκτική φυσική αντοχή και δύναμη, σε πρωτοφανή δεδομένα.

Ο κόσμος, δεν θα είναι ποτέ ίδιος, μετά από αυτόν.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε, πως μπορεί να ήταν, ο Αλεξανδρος γιατί, δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης, με κάτι ή με κάποιον.
Είναι αδιανόητο για ένα σύγχρονο άνθρωπο, συνηθισμένο στο να βλέπει γύρω του, συνέχεια εκφυλισμένους ανθρώπους να προωθούνται ιδίως σε θέσεις εξουσίας, να νιώσει τι θα μπορούσε να σημαίνει και μόνο σαν "παρουσία ",
η φυσική παρουσία του Αλέξανδρου.
Είναι πέρα από κάθε φαντασία και μένουμε στον απόηχο των λέξεων.

Το πρωτοπαλλήκαρο των Ελλήνων,είναι η πρωταρχική αρσενικότητα, στην πιο αθώα μορφή της και την πιο δυνατή.
Η δράση πιο γρήγορη από την σκέψη αλλά, το ένστικτο αλάνθαστο ακριβές.
Τα ενεργειακά αποθέματα ασύλληπτα. Η ορμή και ο θυμός του, φοβερός.

Οι άνθρωποι τον είδαν ,τον αγάπησαν και τον θαύμασαν σαν θεό!
Ήταν όμως ημίθεος.
Έφυγε νωρίς γρήγορα.
Εξευτέλισε τον Έκτορα και τον Δαρείο μπροστά στα τείχη της Τροίας , αλλά η Τροία και ότι σημαίνει αυτό, θα παρέμενε απόρθητη.

Με την εμφάνιση του Αλεξανδρου , ο Ήφαιστος, ολοκλήρωσε την ασπίδα και την παράδωσε στο Ανθρωπο, περνώντας μέσα στον DNA, τα αρχετυπικά χαρακτηριστικά του Κριού και του Άρη.

Ο Αλεξανδρος ,όμως είχε προειπωθεί, δεν έκανε χρήση των οπλών, ένιωθε πάντα τόση σιγουριά στην υπεράνθρωπη δύναμη του..και εφυγε…

Ο Οδυσσέας διεκδίκησε τα όπλα, από τον Αίαντα και τα πήρε..
Η Γνώση αυτή πέρασε στο συλλογικό υποσυνείδητο και έγινε μέρος της κληρονομιάς του Ανθρώπου.
Δυστυχώς όμως, η ζωή των περισσότερων ανθρώπων, περνά με την ενέργεια να κυμαίνεται
ανάμεσα στα πέλματα.
Ίσα -ισα. που ζουν..
Στην πραγματικότητα φυτοζωούν απλώς, υπηρετώντας τους Μνηστήρες.
Η ενέργεια αυτή,αποστραγγίζεται ακόμη περισσότερο από την καθημερινές ανησυχίες τις καταχρήσεις που κάνουν απερίσκεπτα και τις ορνιθοασχολίες τους.
Η Γνώση είναι πολύ μακρινή υπόθεση, γιατί η ακόμη η απλή κατανόηση κάποιων θεμάτων προϋποθέτει σημαντικά ενεργειακά αποθέματα.
Η κατατανόηση απαιτεί διαθέσιμη ενέργεια. Κάποιοι φροντίζουν να καταναλώνεται αλλού αυτή η ενέργεια ,στρέφοντας την Προσοχή των ανθώπων, εκεί που τους συμφέρει με τον το τρόπο που τους εξυπηρετεί ενίοτε.

Πολλοί ανήσυχοι και διορατικοί εξερευνητές της Γνώσης, απ’όλες σχεδόν τις πολιτισμικές κουλτούρες, κατά καιρούς και σε διάφορες εποχές έχουν προσπαθήσει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ,
με διάφορες τεχνικές και μεθόδους, επιδιώκοντας να ανεβάσουν την ενέργεια διαδοχικά, μέχρι το κεφάλι, αντιστεκόμενοι στο Νόμο της Πτώσης.
.Οι φωτισμένοι βούδες, οι Σαολίν, Σαμουράι, οι μονάχοι του χριστιανισμού, οι ασκητές, οι Σούφι, ιππότες, ινδιάνοι κ.α
Στην καλύτερη περίπτωση ,που μπορεί να φτασει κάποιος είναι, μέχρι το κέντρο του λαιμού, το κέντρο της Δήμητρας.
Το κεφάλι, που είναι το κέντρο του Άρη είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί για πολλούς και σοβαρούς λόγους,
Ο Αλέξανδρος πήρε την Χάρη, γεννήθηκε έτσι…φωτισμένος. Δεν προσπάθησε καν γιαυτό..

Ήταν όμως πολύ νέος, να χειριστεί αυτή την Δωρεά και πολύ νωρίς για την ανθρωπότητα..

Ποια είναι η ασπίδα του Αχιλλέα;
Είναι η ασπίδα που προστατεύει το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου, από τα χτυπήματα του θανάτου και δεν μπορεί να ειδωθεί από μπροστά .
Τον προστατεύει από τα χτυπήματα του Πλούτωνα, που είναι συνεχή και κυματιστά.
Ο θάνατος συνεχώς παρόν και δίπλα μας αριστερά, χτυπάει, μέχρι να διαπεράσει το άνοιγμα κάτω από τον αφαλό, στο σημείο ο’χαρα,. που οι σαμουράι κάνουν χαρακίρι.

Αυτή η ασπίδα υπάρχει σαν δυνατότητα, όταν ο Άρης πάρει την θέση του άγριου φρουρού, στο κεφάλι του ανθρώπου.
Φυσικά τα ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά του θεού, είναι απλώς μια λεκτική σχηματοποιήση,για να γίνουν κατανοητές οι έννοιες και δεν είναι ακριβολογία.

Οι θεοί είναι αρχετυπικές ενέργειες και εξέλίσσονται σταδιακά μαζί με την Πρωταρχική Συνείδηση, Γνωρίζοντας τον κόσμο.
Οι θεοί ζουν μέσα μου!
Ψιθυρίζει, η μεγάλη Ελληνίδα φιλόσοφος Υπατία, πριν δολοφονηθεί άγρια από θερμόαιμους οπαδούς ,της νέας τότε θρησκείας.

Η σφυρηλάτηση του ενεργειακού σώματος και η ενεργοποίηση της ασπίδας, πρέπει να ξεκινήσει νωρίς, όταν είναι ανέγγιχτη ακόμη η ζωτική δύναμη του ανθρώπου.
Από τη παιδική ηλικία πρέπει να ξεκινήσει.

Ο Τηλέμαχος χρειάζεται να προστατευτεί ..πάση θυσία.
Είναι το μέλλον και το όραμα της ανθρωπότητας!
Χωρίς τους νέους Τηλέμαχους, με τις προδιαγραφές του πρίγκηπα της Ιθάκης, ο κόσμος είναι έρημος, ανυπόστατος, άνευ νοήματος.
Τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν όμως,με τους πάσης φύσεως πολυάριθμους μνηστήρες μεσα στα σπίτια τους ,που εισβάλουν από παντού, ακάλεστοι.
Τα σημερινά παιδία γεράζουν νωρίς και εξοντώνονται πριν ενηλικιωθούν,σε μια διελκυστίνδα.

Μια διελκυστίνδα, αφ’ενός αφάνταστης σκληρότητας και βίας ,από αρρωστημένους ενήλικες και αφ’ετέρου, υπερβολικής ανοχής και επιείκιας, από ενοχοποιημένους "μεγάλους".

Πώς πρέπει να προστατεύεται το κεφάλι;
Πως παίρνει ο Άρης μια τέτοια θέση και λειτουργεί αποτελεσματικά;

Ο Αρης, πρέπει να παλέψει σκληρά και άγρια, χωρίς οίκτο για να διώξει ένα ξένο εισβολέα και καταπατητή.
Ποιος είναι αυτός ή αυτοί και... πόσοι;
Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος... Γοργόνα;


ΕΛ.ΖΙΝ
21ος Αιών

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Σ. Γιά τους σιωπηλούς ανθρώπους




Σ ιωπή!

«Η σιωπή που εμείς – που είμαστε το χρώμα της γης – είμαστε, έχει καταστραφεί.
Πάνω απ’ τα κομμάτια της, σηκώνουμε τους εαυτούς μας.

Η πιθανότητα να ξαναγίνουμε αυτό που κάποτε ήμασταν, και αυτό που δεν ήμασταν, δεν κινδυνεύει.

Ούτε ήμαστε αυτό στο οποίο οι άλλοι μας κατατάσσουν.
Αυτό που κινδυνεύει είναι το αν είναι αναγνωρισμένη ή όχι η θέση την οποία ήδη έχουμε και στην οποία βρισκόμαστε.

Είναι η δυνατότητα να είμαστε με όλους και όχι κάτω από άλλους.

Το μικρό εμείς – του σπουδαίου εμείς το οποίο είμαστε – δεν έχει σημασία.

Όλοι είναι σημαντικοί:
αυτοί που κάνουν τους νόμους και αυτοί που τους αναγνωρίζουν.
Αυτοί που κάνουν την ιστορία και αυτοί και αυτοί που την γράφουν.»

Αφιερωμένο. εξαιρετικά ...στους σιωπηλούς ανθρώπους...

Ποιά είναι η Σιωπή;


Σιωπηλή Φωνή της Λάϊον
21ος Αιών

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

A. Μη κοιμάσαι αγάπη μου




Α ραβική ποίηση

Μαχμούτ Νταρβίς

Μη κοιμάσαι, αγάπη μου…


Όταν η σελήνη πάει να κοιμηθεί,
Σπασμένος καθρέφτης,
Η σκιά μεγαλώνει ανάμεσα μας
Πεθαίνει τα’όνειρο.
Μη κοιμάσαι αγάπη μου.

Η πληγή μας παράσημο,
Πυρκαγιά που πυρπολεί
Την πανσέληνο
Πέρα από το παράθυρο
Ο κόσμος απλώνεται ευτυχισμένος. Όταν το χέρι σου με αγκάλιασε
Νόμισα πως ήταν μια ψυχή-
Πεταλούδα που ήρθε να ακουμπήσει
Πάνω σε γιορντάνι ανθισμένα ρόδα.
Τα χείλη της νυχτερινής πάχνης
Μιλούν άφωνα.

Μη κοιμάσαι αγάπη μου.

Πέρα από το παράθυρο
Ο κόσμος απλώνεται λαμπρός. Σαν κοιμηθείς
Τα ρόδα μαραίνονται.
Μένουν δίχως πειθώ, δίχως θέρμη

Μη κοιμάσαι αγάπη μου

Σαν κοιμηθείς
Τα πουλιά πέφτουν στην άβυσσο
Τα ματόκλαδα σου γίνονται αγκάθια.
Η φωνή σου είναι γλυκό φιλί
Χορδή κιθάρας
Κλαδί ελιάς που κλαίει
Εξόριστο πάνω σ’ένα βράχο
Ψάχνοντας τις ρίζες του
Ήλιος και βροχή

Μη κοιμάσαι αγάπη μου

Τα πουλιά αυτοκτονούν
Το φεγγάρι βυθίζεται κι’αυτό
Στο ύπνο του-
Σπασμένος καθρέφτης
Η σκιά πίνει την καταισχύνη μας Κρύβουμε την ψυχή μας. Όταν το φεγγάρι πάει να κοιμηθεί
Ο ερωτάς μας σαπίζει

Μη κοιμάσαι αγάπη μου.

Οι πληγές μας παράσημα Τα χέρια μας στο σκοτάδι
Είναι ένα αηδόνι που κλαίει
Πάνω σε μια Χορδή..
Γιατί, κοιμάσαι αγάπη μου;

Λουί Νο Ντορμίρ Λεόν
21ος Αιών

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Π.Η εποχή του Υδροχόου και η ωραία Κοιμωμένη





Η εποχή της Αρτέμιδος








Π αγκοσμιοποίηση!
Αυτοί, που είναι "από πάνω" παγκοσμοποιούν τον κομφορμισμό, τον κυνισμό, τη βλακεία, τον πόλεμο, την καταστροφή, τον θάνατο, την λήθη.

Και αυτοί που είναι "από κάτω" παγκοσμοποιούν την επανάσταση, την ελπίδα, τη δημιουργικότητα, την κατανόηση, τη φαντασία, τη ζωή, τη μνήμη, το χτίσιμο ενός κόσμου που μας χωράει όλους, ενός κόσμου με δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη.
Μάρκος

Είναι καιρός η βασιλοπούλα, η ωραία Κοιμωμένη, να ξυπνήσει και να δει τι συμβαίνει στο βασίλειό της.
Η άγνοια δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τους ανθρώπους γιατί η ανθρωπότητα έχει επιτέλους ενηλικιωθεί και η Γνώση έχει δοθεί.
Πέρασαν αιώνες με προσπάθειες, λάθη, αγώνες, οδύνη και πισωγυρίσματα.
Ο άνθρωπος πρέπει να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει πραγματικά, την κληρονομιά του.

Για τα επόμενα δύο χιλιάδες χρόνια, θα "είμαστε", υπό την επίδραση του Υδροχόου, το οποίο σημαίνει, με απλά λόγια, πως πίσω από το ζώδιο του Κριού, θα βρίσκεται ο αστερισμός του Υδροχόου, εξ’αιτίας της μετάπτωσης των Ισημεριών.
Ο αστερισμός που βρίσκεται πίσω από τον Ηλιο, κατά την εαρινή ισημερία μετατοπίζεται ελαφρά στο πέρασμα των αιώνων, όπως είχε παρατηρήσει ο Ίππαρχος , πριν απο 200 χρόνια πΧ

Νέα εποχή.! Νέα τάξη πραγμάτων!

Το μήνυμα του Υδροχόου είναι ένα πανανθρώπινο κάλεσμα.
Αληθινή δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα για όλους.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τα μηνύματα των καιρών, να αφήσουμε τις προκαταλήψεις, τα βολέματά μας, τα μικροσυμφέροντα μας και να εστιάσουμε την προσοχή μας
σε έναν απλό και σημαντικό συλλογισμό:
έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες μέχρι τώρα με αυτό τον πληθυσμό, τα περιορισμένα αποθέματα ενεργείας και την ανάπτυξη της τεχνολογίας, καταλήγουμε στο έξης αυτονόητο συμπέρασμα:
ή όλοι θα ζήσουμε καλά ή κανένας.!
Δεν υπάρχουν πιά ,άλλα περιθώρια για κανένα...
Η ανθρωπότητα κάθε 2000 χρόνια αλλάζει συχνότητα.
Αυτο συνεπάγεται αλλαγή στο επίπεδο της αντίληψης.
Τα επόμενα 2000 χρόνια θα εκπέμπει από τον Υδροχόο, οι αισθήσεις ,ιδιαίτερα η όραση, θ’αμβλυνθνούν
Τώρα βρίσκεται σ’ενα μεταίχμιο και μένει να γίνουν κάποιες ξεκαθαρίσεις και αποσαφηνίσεις μέχρι να περάσει στη φάση της ενηλικιώσης της για ν’αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο κραδασμός των Ιχθύων τελείωσε. Να μην κλαψουρίζουν μερικοί. Κάποτε θα τελείωνε. ..

Ο φόβος του Πατέρα και η λατρεία του Υιού ολοκληρώθηκε.

Ο άνθρωπος μπορεί τώρα να κατανοήσει τον θεό με την πλέον αφηρημένη και απρόσωπη έννοια , που είναι η έννοια του Πνεύματος, ‘πανταχού παρόν και τα πάντα πληρόν’
Ειναι, η ενέργεια που ρέει παντού , ο Θεός χωρίς προσωποκεντρικές θεωρίες και προβολές.
Αυτό επίσης σημαίνει πως ο Θεός
Είναι Αγάπη,Σοφία και Χαρά
και...είναι πάντα μέσα μας ,όπως και... η Βασιλεία των Ουρανών.

Ο δρόμος για τον Ουρανό, περνάει άραγε,
μέσα από ένα μονοπάτι με... καρδιά?


Παραμυθογράφος της Λάϊον
21ος Αιών