Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

2. Οι τέσσερις εχθροί της Γνώσης


Η διαύγεια!
 
Βλέποντας καθαρά…
Ξεπερνώντας τον φόβο και τους φόβους του, ο πολεμιστής , αρχίζει να βλέπει τα πράγματα πολύ καθαρά, με καταπληκτική διαύγεια.
Δεν έχει καμία εξάρτηση και δεν χρησιμοποιεί κανένα δεκανίκι για να περπατήσει όρθιος.
Δεν μπορείς να τον παγιδέψεις σε καμιά συνήθεια γιατί δεν θα τον βρεις πουθενά.
Δεν θα τον βρεις στα γήπεδα να ουρλιάζει, δεν θα τον βρεις στις εκκλησίες γονατιστό να παρακαλάει και να προσκυνάει τιμωρούς θεούς, ζητώντας τους, εκδουλεύσεις, δεν θα τον βρεις στα μεγάλα φαγοπότια, στους αχαλίνωτους δρόμους του σεξ, στον καναπέ να παρακολουθεί κατασκευασμένες ειδήσεις και ριάλιτι, στα ποτά, στα τσιγάρα, στις ουσίες, αν και, μπορεί να πιει ένα ποτηράκι και να καπνίσει ένα τσιγαράκι αλλά,
ποτέ να μη μπορεί να κάνει χωρίς αυτά.Ή αν το βρεις, θα είναι μέρος της ελεγχόμενης τρέλας του και ποτέ να.... ανήκει εκεί.

Ο πολεμιστής είναι ένα πραγματικά ελεύθερο Ον!Άπιαστος και ρευστός, χωρίς εξαρτήσεις και δεκανίκια, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα Κύριο.
Αυτό το κάνει, όχι γιατί φοβάται κάτι ή κάποιον ,ούτε γιατί ελπίζει σε ανταλλάγματα,
αλλά γιατί είναι μέρος της προτίμησης του και η ελευθερία είναι
η πρώτη του επιλογή και η αψογοσύνη είναι ο τρόπος!
Με αυτή την έννοια η ελευθερία είναι τρομακτική υπόθεση αλλά
είναι φτιαγμένος έτσι και δεν μπορεί να ζήσει αλλιώς…
Αυτό, τον φέρνει αυτόματα σε πλεονεκτική θέση από πολλούς συνανθρώπους του, που εξακολουθούν να είναι στο σκοτάδι και να έχουν μια θολή αντίληψη για την πραγματικότητα επαναλαμβάνοντας και αναμασώντας τα τετριμμένα και ότι τους
έχουν σερβίρει οι εκάστοτε σκοπιμότητες μιας εξουσίας πολιτικής και θρησκευτικής αλλά ,
και σε μια αρκετά μοναχική θέση... ταυτοχρόνως.
Δύσκολα συναντά όμοιους μέσα στο πλήθος και ο δρόμος είναι στενός...στην αρχή τουλάχιστον.Η μοναξιά όμως είναι η δύναμη του και την επιζητά κατά διαστήματα και την επιδιώκει.
Ξεπερνώντας τον φόβο, αρχίζει να βιώνει την ευφορία ενός πραγματικούς αισθήματος ελευθερίας, καταλαβαίνει την διαφορά και μια υπεροχή της θέσης του και παγιδεύεται στην υπεροψία.Έχει συναντήσει τον δεύτερο μεγάλο εχθρό του, την διαύγεια.
Βλέπει τα πράγματα πολύ καθαρά! Τα βλέπει σε όλες τους τις διαστάσεις χωρίς να έχουν πλλά μυστικά από αυτόν.
Νικώντας λοιπόν τον φόβο, βυθίζεται σε μια κατάσταση πλήρους νηφαλιότητας, όπου όλα τα πράγματα βρίσκονται σε μια οξεία κατάσταση.
Κάτω από αυτήν την επίδραση αυτής της εστίασης, διακρίνει καθαρά την ζωή του και προσδιορίζει με μεγάλη ακρίβεια τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει.
Αυτή η νέα του ικανότητα να διακρίνει τον σκοπό της ζωής του , παράγει ένα αίσθημα ότι είναι ακαταμάχητος και εάν δεν είναι σε εγρήγορση ότι έχει ξεκινήσει η μάχη κατά της διαύγειας θα συντριβεί από αυτήν, παγιδευμένος στην σιγουριά της υπεροψίας...

Είναι μια τρομερή ανάπαυλα να απελευθερώνεσαι από τον φόβο, αλλά είναι και μια ευάλωτη απροσανατολιστική κατάσταση, στην όποια μπορείς να βρεθείς ανέτοιμος στις ιδιοτροπίες της δύναμης.
Ο μέσος άνθρωπος δύσκολα ελευθερώνεται από τον φόβο και έτσι σπάνια πρέπει αυτός να αγωνιστεί κατά της καθαρότητας ...του ‘ειδέναι’ και 'οιδέναι'.
Θα περάσει όλη του την ζωή φοβούμενος, έντρομος ζητιάνος και δούλος των διαφόρων εξαρτήσεων και δέσμιος μια κοινωνικής διαμόρφωσης, που τον χειρίζεται και τον χρησιμοποιεί.
Η ελευθερία είναι μια έννοια απρόσιτη για αυτόν, πολύ μακρινή για να την αγγίξει και ούτε το επιζητά.
Ποτέ δεν είναι εύκολο να πετύχει την νηφαλιότητα της διαύγειας και όμως μόλις αυτή επιτευχθεί, δεν πρέπει να εγκαταλείψει τα ηνία της αλλά να την φέρει στην σωστή προοπτική της.Εάν κάνει το λάθος και παραδοθεί στην υπεροψία της δεν θα μάθει ποτέ να διακρίνει με σοφία, αλλά θα υπόθετει κάτω από το φως της διαύγειας του ότι οι αποφάσεις του είναι αλάνθαστες.
Βυθισμένος στην υπεροψία του και πιστεύοντας ότι του αποκαλύπτονται τώρα τα πάντα μπροστά του, αρχίζει να διαστρέφει την αλήθεια, σύμφωνα με ότι νιώθει,
από να την δει καθαρά όπως πραγματικά είναι.
Γίνεται επομένως θύμα της αίσθησης ότι είναι αλάνθαστος.
Σε καμιά άλλη περίοδο η υπεροψία δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο τώρα που έχει πετύχει την διαύγεια του νου.
Η υπερβολική αυτοπεποίθεση και η ακαταδεξία θα τον οδηγήσουν σε μια ακαμψία.

Η κατάσταση της διαύγειας είναι μια πραγματική λειτουργία του λογικού νου.
Είναι το αποτέλεσμα να μπορείς να μετακινείς το σημείο της Αντίληψης σου, έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεις διαφορετικούς συνδυασμούς των ενεργειακών πεδίων που αποτελούν την δεξιά πλευρά της ανθρωπότητας.
Η εκλογίκευση δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν διαύγεια γιατί είναι η προσπάθεια του μέσου ανθρώπου που έχει ένα παγιωμένο σημείο συναρμολόγηση να συλλάβει κάτι που ξεπερνά την κοσμοθεωρηση του.
Η διαύγεια από την άλλη πλευρά είναι η ικανότητα να μετακινείς το σημείο στην περιοχή της δεξιάς πλευρά ώστε να συλλαμβάνεις κάτι μέσα στο δικό της πεδίο.Προφανώς αυτό καθιστά μια ανεκτίμητη ικανότητα αλλά δεν παύει να την περιορίζει στην δεξιά πλευρά της συνείδησης..
Είναι σημαντικό για ένα πολεμιστή να κινείται και στην αριστερή πλευρά το ίδιο εύκολα όπως στην δεξιά.
Μόνο τότε έχουμε την αντίληψη που περιβάλλει τα πάντα και η οποία μας βοηθά να διακρίνουμε με σοφία τον περιορισμό της οποιαδήποτε κοσμοθεώρησης.

Οποιαδήποτε κοσμοθεώρηση παραμένει ένα περιορισμός όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει κάποιος χωρίς αυτή, ανεξάρτητα αν είναι καλή ή κακή.
Μ ε άλλα λόγια η διαύγεια ανήκει στην δεξιά πλευρά το λογικό νου και δεν αφήνει καθόλου χώρο για το απρόσμενο και την έκπληξη…

Ένας άλλος κίνδυνος είναι ότι όταν οι άνθρωποι προκαλούν αυτή την ευθυγράμμιση κάνουν το λάθος να διατυπώνουν πολύπλοκες θεωρίες βασισμένες σε ότι υποθέτουν... για φυσικό συμπέρασμα.
Αυτοί οι άνθρωποι αντί να αποκτήσουν μια άμεση πρόσβαση στην αριστερή πλευρά ευχαριστιούνται απλώς με τις αφηρημένες θεωρίες, οι οποίες τους παγιδεύουν τελικά στο αχανές ενός Λαβύρινθου.
Η διαύγεια δεν είναι πραγματική όραση, ούτε πραγματική δύναμη, είναι μόνο μια βοήθεια για να πετύχεις την δύναμη και την ικανότητα να βλέπεις.

Θα πρέπει επομένως να χρησιμοποιείται μόνο σαν εργαλείο και εάν γίνει αυτό πολεμιστής θα φθάσει να καταλάβει ότι αυτή δεν είναι ΄τίποτα περισσότερο από το ενσωματωμένο μικροσκόπιο του ίδιου του μυαλού.
Οτιδήποτε φέρεται κάτω από αυτό βλέπεται με την παραμικρή του λεπτομέρεια.
Εστιαζόμενοι όμως σε αυτό αποκλείουμε το μεγαλύτερο... όλο.
Ο πολεμιστής δεν μπορεί να δρα με περιορισμένη όραση, χρειάζεται την λεπτομέρεια αλλά και ένα όραμα του μεγαλύτερου όλου που περιλαμβάνει τα πάντα.


Επειδή οφείλει να είναι άγρυπνος, ιδιαίτερα ως προς την φύση κα την χρησιμότητα της καινούργιας ικανότητας, δεν πέφτει στην παγίδα ότι αυτή είναι υπό την ΄πλήρη κατοχή του.
Γνωρίζοντας ότι είμαστε μυστηριώδη πλάσματα με απρόσμενες δυνατότητες προχωρά με προσοχή.

Αυτός είναι ο συνετός τρόπος αντιμετώπισης της διαύγειας που είναι πραγματικά ύπουλος εχθρός.Επειδή είναι ζωτικό εργαλείο είναι επίσης το γρηγορότερο να τον παγιδεύσει.
Παρ όλα αυτά αν αντιμετωπιστεί σωστά θα τον οδηγήσει στην πραγματική δύναμη.
Στην πραγματικότητα, χωρίς την διαύγεια ο πολεμιστής είναι χαμένος σαν βάρκα χωρίς πηδάλιο αλλά αν δεν μπει στην σωστή προοπτική της θα ξεστρατίσει σίγουρα σαν απατηλή ψευδαίσθηση.Έτσι, χρησιμοποιώντας την, μπορεί να δει καθαρά το παρελθόν και να προσπεράσει το μέλλον με παράξενη ακρίβεια, αλλά πάντα οι αποφάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν
το απροσδόκητο... σαν δικλείδα ασφαλείας!

Που εδρεύει η διαύγεια του... πολεμιστή;
Clear water
21st Century

13 σχόλια:

  1. «...Και να που συναντά το δεύτερο εχθρό του: Τη Διαύγεια! Η «Διαύγεια» της σκέψης, η τόσο δύσκολο ν' αποκτηθεί, μπορεί να εξαφανίζει το φόβο αλλά σε δεσμεύει…
    ...»Υποχρεώνει τον άνθρωπο να μην αμφιβάλλει ποτέ για τον εαυτό του. Του δίνει τη βεβαιότητα πως μπορεί να κάνει ότι θέλει γιατί διακρίνει ξεκάθαρα το κάθετί. Και είναι άφοβος γιατί είναι βέβαιος. Τίποτα δεν τον σταματάει γιατί είναι ξεκάθαρος. Αλλά όλ' αυτά είναι λάθος. Λες και κάτι λείπει. Αν υποχωρήσει σ' αυτή την απατηλή δύναμη, έχει υποταχτεί στο δεύτερο εχθρό του και έχει χειριστεί άσχημα τη Μάθηση. Θα βιάζεται εκεί που πρέπει να δείχνει υπομονή ή θα αργοπορεί περιμένοντας εκεί που πρέπει να βιαστεί. Κι έτσι θ' ασχολείται αδέξια με τη Μάθηση μέχρι να καταλήξει ανήμπορος να «Μάθει» οτιδήποτε άλλο».
    Κ. ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ: «Τι γίνεται ο άνθρωπος που νικιέται μ' αυτό τον τρόπο, Δον Χουάν; Πεθαίνει»;
    ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ: «Όχι, δεν πεθαίνει. Ο δεύτερος εχθρός του έχει βάλει τέρμα στην προσπάθειά του να γίνει ένας άνθρωπος της Γνώσης. Αντί γι' αυτό ο άνθρωπος μπορεί να γίνει ένας ζωηρός πολεμιστής ή γελωτοποιός. Κι όμως η Διαύγεια που τόσο ακριβά πλήρωσε ποτέ δε θα μετατραπεί σε «Φόβο» και ασάφεια. Όσο ζει, το μυαλό του θα είναι ξεκάθαρο, αλλά δε θα μάθει κι ούτε ποτέ θα ποθήσει κατιτί».
    Κ. ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ: «Ναι, αλλά τι πρέπει να κάνει για ν' αποφύγει την ήττα»;
    ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ: «Πρέπει να κάνει ότι ακριβώς έκανε και με το «Φόβο». Πρέπει ν' αψηφίσει τη Διαύγεια της σκέψης του και να τη χρησιμοποιήσει μόνο για ν' αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Πρέπει να περιμένει υπομονετικά και να υπολογίζει με προσοχή από πριν, κάθε καινούρια κίνηση. Και πάνω απ' όλα πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό του πως αυτή η καθαρότητα είναι σχεδόν λάθος. Και θα' ρθει κάποια στιγμή που θα καταλάβει πια πως η Διαύγεια αυτή δεν ήταν παρά μια κηλίδα μπρος στα μάτια του. Έτσι, θα έχει νικήσει το δεύτερο εχθρό του και θα έχει φτάσει εκεί που τίποτα δε μπορεί να τον βλάψει πια. Δε θα έχει κάνει λάθος. Αυτή θα είναι η «πραγματική Δύναμη».
    «Η Διδασκαλία του Δον Χουάν» Κ.Καστανέντα

    O πολεμιστής χρησιμοποιεί την διαύγεια με ταπεινότητα,
    δεν σκύβει το κεφάλι σε κανέναν ταυτόχρονα όμως δεν επιτρέπει
    σε κανέναν να σκύψει το κεφάλι του σ'αυτόν.

    Οι πολιτικοί-ηγέτες του κόσμου άρχισαν να αντιλαμβάνονται
    καλύτερα κάποια πράγματα..έτσι η σκέψη τους έγινε διαυγής.
    Με αποτέλεσμα να γίνουν περισσότερο εγωιστές απ'ότι ήδη ήταν!
    Ξέρουν πια ότι μετά τον φόβο έρχεται η διαύγεια και μετά η γνώση..
    Κατάλαβαν τους εχθρούς τους λοιπόν..θα γλιτώσουν απ'αυτούς όμως?

    Που εδρεύει η διαύγεια του... πολεμιστή?
    Στην ταπεινότητά του πιστεύω elzin

    Ομορφο βράδυ σε όλους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Ελευθερο'Ον..Απιαστος'Ρευστος...
    .μοναξια ειναι ..η'Δυναμη'του....Διαυγεια...Ισοροπια.....υπεροψια...να δει Καθαρα το Παλελθον..αΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ..Ισοροπια...Διαυγειας...Γνωσης....:)
    Nispell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επικοινωνούμε καταπληκτικά,
    σοφή αγαπημένη μας!
    Αυτό ακριβώς το κείμενο είχαμε στο όταν γράφαμε την ανάρτηση!!!
    Μπήκες στο μυαλό μας και συμπλήρωσες άψογα το θέμα!

    "Οι πολιτικοί-ηγέτες του κόσμου άρχισαν να αντιλαμβάνονται
    καλύτερα κάποια πράγματα..έτσι η σκέψη τους έγινε διαυγής.
    Με αποτέλεσμα να γίνουν περισσότερο εγωιστές απ'ότι ήδη ήταν!"

    Τα "παλιά χρόνια",
    το να είσαι ηγέτης,
    σήμαινε ότι διέθετες και τα ενεργειακά απόθεματα για να χειριστείς και να ανταπεξέλθεις στις ευθύνες
    ενός ΄τετοιου ρόλου.

    Πχ, ο Μέγας Αλέξαντρος ήταν φυσικός ηγέτης, όχι γιατί ήταν κληρονομικός βασιλιάς, αλλά γιατί η ενεργειακή κατανομή του
    -ασύλληπτα ειδική και μεγάλη-,
    του επέτρεπε να αναλάβει αυτές τις ευθύνες.
    Ήταν θέμα ενέργειας και ειδικής διαμόρφωσης.

    Έτσι η ανθρωπότητα γνώρισε μεγάλους ηγέτες, αλλά ΄πλήρωσε και όλα τα λάθη τους και τις υπερβολές τους, γιατί λίγοι από αυτούς,
    έγιναν άνθρωποι της γνώσης.

    Κυρίως νικήθηκαν από την διαύγεια, την δύναμη και τα γηρατειά, γιατί τον φόβο δεν τον γνωρίσαν...

    Στους σημερινούς καιρούς, είναι σπάνιο το φαινόμενο του πραγματικού ηγέτη,
    ... δεν υπάρχει η ενέργεια.

    Την εκφυλιστική πορεία, αντικατοπτρίζουν, τα περισσότερα
    δείγματα, καραγκιόζηδων, ανίκανων,
    διεφθαρμένων πλέον «αρχηγών».

    Αρχηγοί μαϊμούδες και μαριονέτες στα χέρια μιας αόρατης
    κερδοσκοπικής βιομηχανίας, με την μεγάλη μάζα του κόσμου, να βρίσκεται σε μια πνευματική οικονομική και ηθική εξαθλίωση
    .
    Είναι πλέον φανερής η έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Δεν υπάρχουν οράματα ούτε όνειρα, μόνο μια γκρίζα μουντή,
    ψεύτικη κοινωνία του MATRIX.

    Η σεμνότητα και η ταπεινότητα, η αποφυγή εγωκεντρικών προβολών και επιδείξεων αποτελεί πάντα την δικλείδα ασφαλείας για ένα πολεμιστή, ο οποίος το εννοεί και το εφαρμόζει, χωρίς να λέει απλώς ωραία λόγια, γιατί οφείλει να ζει σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζει
    και να τα εφαρμόζει...

    Η διαύγεια, βρίσκεται στην δεξιά πλευρά, όπως και όλες οι λογικές διεργασίες του νου, η φυσική, τα μαθηματικά, η φιλοσοφία, και μάλιστα, όταν την κατακτά ο πολεμιστής, θα βρεθεί στο κέντρο της λογικής και της διαύγειας
    και θα βγει από τον Λαβύρινθο γιατί έχει εξυψωθεί και
    ... τον βλέπει πανοραμικά, από πάνω.
    Αυτό θα του δώσει της αίσθηση του αλάνθαστου και από αυτή θα κινδυνέψει να νικηθεί...

    Ευχές για ένα όμορφο διαυγές Σαββατοκύριακο και πιο
    πολλές από ένα νεαρό έφηβο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νισπέλ είναι
    ένα..Ελευθερο'Ον...!
    που έχει ανοίξει την καρδιά του
    και ακούει και επικοινωνεί με αυτή,
    και αγκαλιάζει τους ανθρώπους,
    στον ΄πόνο, στη λύπη τους, στην χαρά
    ...στην γνώση, στην διαύγεια
    και συμμετέχει σε ένα καλύτερο
    Όνειρο για τον κόσμο
    και ...έγχρωμο;)!

    Καλό Σαββατοκύριακο, καλέ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φόβος και ο δίδυμος αδερφός του ο θυμός, γεννιούνται από την προσκόλληση ( έστω και αναπόφευκτα στην ίδια τη ζωή).
    Έτσι συγκροτείται μια προσωπικότητα με απόψεις, προτιμήσεις, αποστροφές...
    Όσο αυτά υποχωρούν τόσο έρχεται η διαύγεια της Γνώσης.
    Είναι οι αιώνιοι αντίπαλοι του Πολεμιστή και ταυτόχρονα οι δασκάλοι του.
    Καλό βόλι συμπολεμιστές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διαύγεια του πολεμιστή εδρεύει στην συνεχή σύνδεσή του με τον Ιερό Του Εαυτό.
    Όταν παραδίδει τον έλεγχο των πράξεών και των σκέψεών του στον Θεϊκό Σπινθήρα που ενοικεί στο νου του, είναι σίγουρο πως δεν θα ενδώσει στον πειρασμό της πνευματικής υπερηφάνειας και δεν θα υποδουλωθεί στο ίδιο του το εργαλείο, γιατί θα το βλέπει σαν αυτό που είναι στην πραγματικότητα: εργαλείο προσέγγισης της Αλήθειας και της Ενότητας (της απόλυτης κατάργησης του εγώ του)..

    Να έχετε μια πολύ όμορφη Κυριακή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και μια ερώτηση: Έχετε σκεφθεί ποτέ να εκδόσετε σε βιβλίο ή περιοδικό τα κείμενά σας; Εμένα προσωπικά θα μου άρεσε να τα διάβαζα και σε χαρτί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο φόβος και ο δίδυμος αδερφός του ο θυμός, γεννιούνται από την προσκόλληση ( έστω και αναπόφευκτα στην ίδια τη ζωή).
    Έτσι συγκροτείται μια προσωπικότητα με απόψεις, προτιμήσεις, αποστροφές...
    Όσο αυτά υποχωρούν τόσο έρχεται η διαύγεια της Γνώσης.

    Ο φόβος κάνει κάποιον να πιάνεται από τα μαλλιά του και να πνίγεται...σε μια κουταλιά νερό!

    Η προσκόλληση μαζί με την απληστία
    αποτελούν μέρος της αρπακτικής φύσης του ανθρώπου και
    μερικά από τα
    ...θανάσιμα αμαρτήματα
    όπως σκιαγραφούνται,
    ΄τόσο στην Κόλαση του Δάντη,όσο και στο θαυμάσιο φιλμ με την καπληκτική ερμηνεία του Κέβιν Σπέισι, στο seven...!

    Ο Όμηρος,
    μας έχει αφήσει το Τόξο
    και τα Βέλη και το Κλειδί
    και είναι πνευματική κληρονομιά όλων μας και του Άνθρώπου.

    Στο χέρι μας είναι να συγκεντρωθούμε και
    να στοχεύσουμε σωστά
    σε ένα καλύτερο Αύριο!

    Καλή Κυριακή, πρώτη μέρα
    της φωτισμένης συνείδησης, του Ηλιου;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η διαύγεια του πολεμιστή εδρεύει στην συνεχή σύνδεσή του με τον Ιερό Του Εαυτό.
    Όταν παραδίδει τον έλεγχο των πράξεών και των σκέψεών του στον Θεϊκό Σπινθήρα που ενοικεί στο νου του, είναι σίγουρο πως δεν θα ενδώσει στον πειρασμό της πνευματικής υπερηφάνειας και δεν θα υποδουλωθεί στο ίδιο του το εργαλείο....


    Ο Άνθρωπος φέρει μέσα του τον Θεικό Σπινθήρα, δεν μόνο μερικά κιλά κρέας, χωρίς πνευματική ζωή
    χωρίς σύνδεση με το πνεύμα ,
    ο άνθρωπος παραμένει πίθηκος και θα πεθάνει... σαν πίθηκος.

    Πρέπει να επενδύσει στο αθάνατο κομμάτι του, να στοχεύσει μια σχέση μαζί του και να ζήσει με απέραντο σεβασμό και αρμονία σε αυτή την φύση του.

    Υ.Σ
    Καλή μας φίλη Χριστίνα, ίσως κάποια στιγμή γίνει και αυτό και τα εκδόσουμε...αλλά προς το παρόν
    μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας με τους φίλους μας,
    στην μπλογκόσφαιρα
    σε ένα πλατύ διάλογο,
    μεταξύ μας, στοχεύοντας
    σε μια επεξεργασία και ανανέωση της σκέψης
    και σε ένα καινούριο προβληματισμό...

    Να έχεις ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό και να απολαμβάνουνε συζητήσεις 'σπάνιων θησαυρών' μαζί...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα πολεμιστές.
    Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για μία φαινομενική διαύγεια;
    Για το πρώτο παραπλανητικό φως που ξαφνικά μας κάνει να νομίζουμε πως βλέπουμε τα πάντα ταυτόχρονα απ' όλες τις πλευρές;
    Για τη φαινομενική διαύγεια που γιγαντώνεται στο μυαλό του ξιπασμένου εγωιστή όταν πιστέψει πως ανακάλυψε κάτι κρυμένο, πριν καν φροντίσει να το γνωρίσει;
    Ρωτάω γιατί δε μπορώ να προσεγγίσω καθόλου τη σκέψη πως μία πραγματική διαύγεια μπορεί να οδηγήσει σε λάθη.
    Η αλήθεια μητέρα λαθών;
    Μόνο η πίστη σε μία ανεξερεύνητη κατ' αρχήν εκλαμβανόμενη ως αλήθεια θα μπορούσε να είναι εχθρός.
    Ακριβώς όπως ένα δυνατό φως μπορεί να είναι ζωογόνο όπως το φως του ήλιου, αλλά μπορεί να είναι και καταστροφικό, όπως το φως από μία ατομική έκρηξη, έτσι ακριβώς όταν δέχεσαι μία αλήθεια χωρίς να την εξετάσεις υπάρχουν δύο περιπτώσεις.
    Ή κάνεις λάθος οπότε έχασες, ή έχεις δίκιο αλλά δε θα καταλάβεις ποτέ το γιατί, αφού κατέληξες βάσει πίστης κι όχι γνώσης, οπότε πάλι έχασες.
    Μία τέτοια αλήθεια είναι άχρηστη.
    Έστω κι αν είναι πραγματική δε μπορεί με τίποτα να γίνει δημιουργική.
    Αν λοιπόν μιλάμε για φαινομενική διαύγεια, τότε αυτή σίγουρα εδρεύει στον άκρατο εγωισμό, στον πνευματοκτόνο ενθουσιασμό, στον αχαλίνωτο πόθο για ανωτερότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχεις δίκιο Άνεμε,
    ζούμε πια σε καιρούς, που οι λέξεις έχουν το νόημα τους,
    έχουν φθαρεί ,έχουν παρερμηνευτεί, όποτε είμαστε υποχρεωμένοι να τις ορίζουμε από την αρχή ΄
    πέρα από το γεγονός ότι χρειαζόμαστε ένα καινούργιο λεξιλόγιο.

    Ας τα πάρουμε με την σειρά…στοχεύοντας στην απλότητα και αποφεύγοντας την απλοϊκότητα.

    Μιλάμε για τους εχθρούς που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος όταν αποφασίζει να γνωρίσει.

    Τι είναι όμως γνώση;

    Για τους πολεμιστές είναι συγκεκριμένοι οι τομείς που θα εξερευνήσουν στην γνώση.

    Είναι το γνωστό, η δεξιά πλευρά, η λογική,
    - η επιστήμη εδώ έχει προχωρήσει πολύ-
    και, το άγνωστο, η αριστερή πλευρά, ένας υπερβατικός χώρο ενόρασης,΄
    η ΄τέχνη και οι θρησκείες και η μαγεία πηγάζουν ακριβώς από εδώ, σε ασαφείς ορισμούς.

    ¨Όταν μιλάμε για διαύγεια, μιλάμε για την κανονική λογική διεργασία στην ανώτερη μορφή της δηλαδή για την ευφυΐα ίσως και την σούπερ μορφή της, αλλά που δεν περιλαμβάνει την συναισθηματική κατανόηση
    της ευαίσθητης αριστερής πλευράς.

    Μπορεί να μη είναι φαινομενική αλλά πραγματική η διαύγεια αλλά παρόλα αυτά, να παραμείνει μισή ακρωτηριασμένη και μη κατορθώσει να γίνει κάποιος άνθρωπος της γνώσης ολοκληρωμένος.

    Πχ ΄πόσοι διανοούμενοι, επιστήμονες λαμπροί, διάνοιες παρέμειναν
    σε ένα ΄τέτοιο στάδιο με ανεπάρκειας και γραφικότητας ίσως, ενώ η έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης σ την προσωπική τους ζωή δεν ήταν και το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση.

    Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα, πόσοι ευαίσθητοι καλλιτέχνες, πιστοί θρησκευόμενοι έγιναν έρμαιο των κυκλοθυμικών συναισθημάτων τους
    και της πίστης ενώ η λογική βρίσκεται σε υπολειτουργία.

    Για να γίνεις άνθρωπος μια ολοκληρωμένης γνώσης και να ζήσεις το κυριότερο έτσι ,
    χρειάζεται να διευρύνεις το μυαλό σου και να ανοίξεις να μεγαλώσεις την καρδιά σου κα να φτιάξεις γέφυρα αναμεσα τους.

    Ένας πολεμιστής ενδιαφέρεται για την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων στην ίδια του την ζωή,
    αλλιώς δεν έχουν νόημα για αυτόν θεωρίες και διανοουμενισμοί, πίστες και πιστεύω…

    Με αυτή την έννοια,
    είτε πρόκειται για πραγματική είτε για φαινομενική διαύγεια, τότε αυτή "σίγουρα εδρεύει στον άκρατο εγωισμό, στον πνευματοκτόνο ενθουσιασμό, στον αχαλίνωτο πόθο για ανωτερότητα..."

    ...Και τελικά οδηγεί σε μισές ζωές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η διάυγεια εδρεύει και ενθρονίζεται μεσα στν ανησύχη συνηδειτότητα του μέσα στην εσωτερική άγρυπνη ενέργεια του που το καθοδηγεί να βλεπει καθαρα τα σκαλοπάτια της πνευματικής ανάπτυξης της γνώσης και των μαχών.
    Ο πολεμιστής ειναι ελευθερο ον και δεν ταυτίζεται αλλα δεν γίνεται και σκλάβος των εννοιων. Ενας πολεμιστής δεν θα γίνει σκλάβος της διαυγεια η της νηφαλιότητας, θα ΒΛΕΠΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ αλλα για να διακρίνει και να αναπτύσσεται.Ο πολεμιστής δεν ειναι προβλέψιμος για αυτος και δεν θα τον βρεις πουθενα επηδει η ρευστοτητα και γνησια εσωτερικη κυριοτητα του που την εκδηλωνει μεσα στην κοινωνια ανευ χωριστικοτητας και κοινωνικης διαμορφωσης. Ο πολεμιστής κινεί το σημειο συνηδεισιακής συναρμολόγησης για να μπορεί να λαμβάνει γνώση καινα την μετουσιώνει σε δύναμη :)!!!!!

    ΚΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο πολεμιστής ειναι ελευθερο ον και δεν ταυτίζεται αλλα δεν γίνεται και σκλάβος των εννοιων. Ενας πολεμιστής δεν θα γίνει σκλάβος της διαυγεια η της νηφαλιότητας, θα ΒΛΕΠΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ αλλα για να διακρίνει και να αναπτύσσεται.Ο πολεμιστής δεν ειναι προβλέψιμος για αυτος και δεν θα τον βρεις πουθενα επηδει η ρευστοτητα και γνησια εσωτερικη κυριοτητα του που την εκδηλωνει μεσα στην κοινωνια ανευ χωριστικοτητας και κοινωνικης διαμορφωσης. Ο πολεμιστής κινεί το σημειο συνηδεισιακής συναρμολόγησης για να μπορεί να λαμβάνει γνώση καινα την μετουσιώνει σε δύναμη :)!!!!!

    ΚΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ! ! !

    Προσυπογράφουμε
    ...Καρδιοπολεμιστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;