Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2008

E. Η έννοια της εντροπίας


Ε ντροπία:
Ο νόμος της Πτώσης!

…από τον δρόμο του πολεμιστή…


Η πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου είναι η εξέλιξη του ατόμου.Το σώμα του ατόμου, μπορεί να υποστεί αλλαγές του βιολογικού κύκλου αλλά δεν εξελίσσεται.Νέα φυσικά πρότυπα δεν κατασκευάζονται.
Η εξασθένηση της σωματική ικανότητας στα γεράματα είναι κάτι αναπόφευκτο.
Στην διάρκεια όμως της ζωής ενός ατόμου το ανθρώπινο πνεύμα μπορεί να εξελιχθεί εντυπωσιακά. Νέα πρότυπα μπορεί να δημιουργηθούν.
Η πνευματική ικανότητα –μολονότι αυτό δεν γίνεται συχνά- μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα βαθιά γεράματα..
Η ζωή μας προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για πνευματική ανάπτυξη μέχρι τέλους.
Το πιο χτυπητό χαρακτηριστικό της διαδικασίας της φυσικής εξέλιξης είναι ότι είναι ένα θαύμα.Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η εξέλιξη δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Ένας από τους βασικούς φυσικούς νόμους, ο δεύτερος της θερμοδυναμικής, ο οποίος λέει ότι η ενέργεια περνάει κανονικά από μια κατάσταση μεγαλύτερης οργάνωσης σε μια μικρότερη.
Από μια κατάσταση υψηλότερης διαφοροποίησης σε μια κατάσταση χαμηλότερης.
Με άλλα λόγια το σύμπαν βρίσκεται σε μια κατάσταση ανέλιξης..Ο χείμαρρος κυλάει κανονικά από τον λόφο προς τα κάτω, όπως και ο καταρράκτης!Χρειάζεται έργο και ενέργεια για να ξαναγυρίσεις το νερό προς τα πάνω.Και η ενέργεια αυτή πρέπει να προέλθει από κάπου αλλού.
Κάποιο άλλο ενεργειακό σύστημα πρέπει να καταναλωθεί για να συντηρηθεί η άνοδος.
Τελικά σύμφωνα με αυτόν τον νόμο το σύμπαν θα ανελιχτεί φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο ενός αποδιοργανωμένου αδιαφοροποίητου σβόλου, στο οποίο τίποτα δεν θα συμβαίνει.
Αυτή η κατάσταση της ολικής αποδιοργάνωσης και αδιαφορισμού ονομάζεται εντροπία.Η ροή της εξέλιξης είναι μια δύναμη εναντίον της δύναμης της εντροπίας.

Συνδέεται, η εντροπία, σαφώς με την Πτώση , ην Ανάγκη και την Υβριν.
Είναι η ανάγκη που μας οδηγεί στην έλλειψη μέτρου και αρμονίας
Και η έλλειψη γνώσης στο σωστό χειρισμό της ενέργειας.
Είναι η ενέργεια που πέφτει διαρκώς μετά την γέννηση του ανθρώπου
Αλλά είναι και η ανάληψη της ευθύνης αυτής, η μόνη ευκαιρία της ύπαρξης,
η μόνη δυνατότητα... να ανεβούμε!

Είναι το πνεύμα του Ανθρώπου που μπορεί να τον κρατήσει όρθιοκαι η ανάληψη της ευθύνης των επιλογών του.Είναι το θάρρος , η αρετή, η γενναιότητα και η οργανωτικότητα ενός αδάμαστου πολεμιστή, που μπορούν να σταθούν και να νικήσουν την δύναμη της εντροπίας, καταργώντας τον νόμο γιατί δεν τον υπέγραψαν ποτέγιατί ποτέ δεν... συνθηκολόγησαν.
Στο κηρύκειο του Ερμή, το ένα φίδι, στην δεξιά πλευρά, το μυαλό του ανθρώπου τυλιγμένο στο κεντρικό στύλο
κατεβαίνει στην ύλη για να την εξερευνήσει και να την γνωρίσει.
Είναι το ταξίδι της γνώσης του ανθρώπου και της αυτογνωσίας.
Είναι το ταξίδι του Οδυσσέα.
Ένα ταξίδι μακροχρόνιο κοπιαστικό με παγίδες και κινδύνους πολλούς.Όμως ο Οδυσσέας κάποια στιγμή αποφασίζει να επιστρέψει, αφού έχει γνωρίσει την κόλαση και έχει εξερευνήσει το Γνωστό, μαθητεύοντας σωστά και ακλουθώντας τις οδηγίες της Αριάδνης, αλλά και συνδέοντας το με το Άγνωστο.
Αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής, σε 7 +5 σταθμούς... κλειδιά.Είναι το άλλο φίδι στην άλλη πλευρά, την αριστερή, που είναι η Πηνελόπη και η άνοδος της ενέργειας, η ψυχή του ανθρώπου,
που πρέπει να μένει ανέγγιχτη και να μη ενδίδει .
Σε κάθε σταθμό το μυαλό του ανθρώπου στερεώνει και ένα βαθύ δεσμό
μαζί της και την θυμάται .Δεν θέλει να την ξεχάσει, δεν θέλει να την απαρνηθεί δεν θέλει να την χάσει, με όλα τα λάθη της πορείας που κάνει.Σε κάθε σταθμό είναι πάντα ο κεντρικός στύλος, ο Τηλέμαχος παρευρίσκεται στην συνάντηση των δύο τους και είναι η καρδιά του ανθρώπου, που πρέπει να μένει καθαρή και παρθένα σαν ένα παιδί, βρισκόμενη πάντα κεντροαριστερά.
Στον τελευταίο σταθμό είναι παρόντες και οι τρεις, ταυτόχρονα.Ο Τηλέμαχος δεν φεύγει από την Πηνελόπη, παρά μόνο για την Σπάρτη και την Πύλο-η.
Είναι ο συνδετικός κρίκος τους και το σημείο σύνδεσηςμε την ηλιακή ενέργεια.
Η παρθενικότητα εδώ και η καθαρότητα ενός παιδιού βρίσκει το πλήρες νόημα της, γιατί είναι ουσιαστική.
Εφ 'ενός γιατί τα παιδιά πρέπει να προφυλάσσονται από τις πρώιμες σεξουαλικές σχέσεις πριν σχηματιστεί ολόκληρο το σώμα
Και αφ ετέρου γιατί η καρδιά του ανθρώπου αν νεκρωθεί και εξοντωθεί ο Τηλέμαχος , δεν υπάρχει ελπίδα για την συνάντηση και την ένωση του Οδυσσέα με την Πηνελόπη.

Ο Τηλέμαχος είναι παρθένος όπως πρέπει να είναι ένα παιδί μέχρι να ενηλικιωθεί και όχι μια γυναίκα παντρεμένη με σύζυγο.
Η εικόνα μιας γυναίκας που απατάει τον καημένο διακοσμητικό σύζυγο της, ακόμα και με τον θεό, δεν είναι η καλύτερη, ιδίως όταν αυτή υπερβαίνει τα όρια μιας αλληγορίας και λατρεύεται σαν ένα οντολογικό γεγονός στον φυσικό κόσμο και δεν πλησιάζει καθόλου το πρότυπο μας υγιούς οικογένειας και μάλιστα της… Ιερής.
Και ο ίδιος ο θεός, αν μιλάμε για φυσικό γεγονός, παραβαίνει σαφώς την εντολή του περί μοιχείας, δείχνοντας ένα αυταρχικό χαρακτήρα με διακρίσεις και υποβιβάζοντας την έννοια της οικογένειας... σε παρωδία.Συνεπώς, το γεγονός της με "κρίνου σύλληψης" και της Παρθένου Μαρίας, νυμφευμένης με τον Ιωσήφ, είναι ένα αντιδεοντολογικό γεγονός... με την φυσική σημασία του ορισμού, πράγμα που οι Ευαγγελιστές δεν το υποστηρίζουν σθεναρά, μιας που αναφέρουν τα αδέλφια εξ αίματος του Ιησού με τα ονόματα τους, περιοριζόμενοι σε κάποιου είδους συμβολισμό.

Η έννοια της παρθενικότητας σαν την εξαγνιστική διαδικασία της ψυχής τονίζεται στο Όλυμπο με την παρουσία των πολύ σοβαρών και αυστηρών θεαινών, της Αθηνάς, της Άρτεμης και της Εστίας, αλλά δεν διαστρεβλώνεται η έννοια της θηλυκής φύσης και ενέργειας, που κρατούνται σε μια αρμονία των 6 θηλυκών μορφών- συμβόλων.

Γιατί τα σημεία επαφής στο κηρύκειο είναι 7 και όχι 12 όπως και τα βασικά τσάρκας των ανατολικών θεοσοφιών όπως και οι 7 ορατοί πλανήτες μαζί με το ήλιο και την σελήνη και γνωστοί μέχρι πρόσφατα, αφού ο Ουρανός , Ο Ποσειδώνας και Πλούτων είναι γνωστοί τα τελευταία 250 χρόνια.
Η εξήγηση είναι απλή .
Το 7 είναι ένας αριθμός ιερής κλίμακας και αντιστοιχεί στα ενεργειακά κέντρα, όπως υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα ξεκινώντας από την βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι το κεφάλι και αφορούν την εξωτερική όραση.
Το 12 είναι ένας κύκλος ολοκλήρωσης, με τα κέντρα από τα πόδια έως το κεφάλι, όπως φαίνονται με την εσωτερική όραση στο ενεργειακό αυγοειδές πλέγμα του ανθρώπου.
Άλλωστε μετά τον δώ-δεκα, οι αριθμοί αλλάζουν και γίνονται δέκα-τρια…

Η ανθρωπότητα έμεινε πολύ χρόνο σε αυτά 7 τα ενεργειακά κέντρα και αυτούς τους σταθμούς του Οδυσσέα, που είναι ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Δήμητρα, ο Άρης, ο Ζευς, η κατακερματισμένη Εστία στους κομματιασμένους αστεροειδείς και ο Κρόνος-Αθηνά.
Οι τελευταίοι πλανήτες αφορούν πολύ βαθιά αρχέτυπα του συλλογικού υποσυνειδήτου των ανθρώπων δύσκολα να γίνουν κατανοητά και
η αναγνώριση των τριών τελευταίων επίσπευσε τις αλλαγές στην παγκόσμια σκηνή.
Είναι χαρακτηριστικά της φύσεως τους, τα γεγονότα που συνέβησαν με την εμφάνιση τους.
Οι τρεις τελευταίοι σταθμοί του Οδυσσέα είναι και οι πιο "βαθείς",
η Καλυψώ, οι Φαίκες και η Μνηστηροφονία,
με τον Πλούτωνα στην κάθοδο στον ¨Άδη και με την άλλη μορφή του Δία στην Καλυψώ ,
τον Αιγόκερω, τον Υδροχόο στους Φαίακες ...της φιλίας με τον Ουρανό-Άρτεμις και τους Ιχθείς, στην μνηστηροφονία με τον Ποσειδώνα... κυρίαρχο.

Τα μωρά γεννιούνται ενεργειακά δυνατά και λαμπερά.
Η ενέργεια είναι ακόμη στο κεφάλι, αλλά ο Ερμής ,ο λόγος και η σκέψη δεν έχουν αναπτυχθεί.
Γύρω στο τρίτο με τέταρτο έτος και κατεβαίνοντας η ενέργεια στο τρίτο ενεργειακό κέντρο τσάρκας , αρχίζει η είσοδος στο Γνωστό, η καταγραφή της γνωστής ύλης και η μα-θητεία, του Λαβύρινθου, του Μα-Θησέα.
Γύρω στα 12 έχει φθάσει στα γεννητικά όργανα και αρχίζει η εφηβεία.
Αν τα παιδιά δεν καθοδηγηθούν σωστά θα βρεθούν στο έλεος ενός άγριου Κέρβερου και θα αρχίσουν να "καταβροχθίζονται".

Ο Ερμής συνδέεται με την σεξουαλικότητα αφού είναι βοηθός του Πλούτωνα και ψυχοπομπομπός.
Ο σεβασμός της σεξουαλικής ενέργειας και η σωστή χρήση της
προστατεύουν τον άνθρωπο από τις παρενέργειες την εντροπίας.
Τα Ά-λογα του Διομήδη του Ηρακλή, που αντιστοιχούν στον κύκλο της Οδύσσειας,
στους ασκούς του Αιόλου, ο μη πειθαρχημένος νους, και ο φοβερός Κέρβερος θα κατεβάζουν την ενέργεια συνεχώς μέχρι τα πέλματα, του Ποσειδώνα.
Ο Ερμής, αν δεν λειτουργεί άψογα, θα κλέβει πάντα τον άνθρωπο μαζί με τις αγελάδες του Απόλλωνα και ο νους , η σκέψη θα βάζει την λογική στο κρεβάτι του Προκρούστη και θα την κόβει στο μέτρον της Χίμαιρας…

Η τελευταία πράξη του Οδυσσέα, του απογόνου του Ερμή,
είναι τα Νίπτρα.
Μετά είναι έτοιμος για την θέση του Τόξου.
Ευθυγραμμίζει την ενέργεια και περνά αστραπιαία το βέλος από τα 12 κέντρα,
μέχρι την κορυφή με την βοήθεια του γιου του και κεντρικού άξονα της ιστορίας, του Τηλέμαχου.
Οι μνηστήρες "καταρρέουν" και η Πηνελόπη τον υποβάλει στην τελική δοκιμή…περιμένοντας τον, στην κορυφή των υψηλών δωματίων του παλατιού…

Η ιστορία της Οδύσσειας είναι μια μεγάλη ιστορία αγάπης δοκιμασμένης σκληρά και ενός ολοκληρωμένου έρωτα.
Η Πηνελόπη, μια πιστή σύζυγος, είναι ερωτευμένη με τον άντρα της, γιατί τον θαυμάζει απεριόριστα και ο Οδυσσέας κάνει τα πάντα για να βρεθεί κοντά της,
γιατί την αγαπάει βαθιά. Ο Τηλέμαχος είναι παιδί ενός μεγάλου έρωτακαι είναι θεϊκά αγνός, καθαρός και παρθένος.
Οι τρεις τους είναι ισότιμα μέλη μιας θαυμαστής τριάδας, ισχυρά αρχέτυπα αθάνατα, διαχρονικά, λαμπερά και φωτεινά αστέρια σε ένα... καθαρό ουρανό.

Ο νόμος της εντροπίας ή ο νόμος ...της ευθυγράμμισης;
Ερμηνειολόγος της Λάϊον
21ος Αιών

9 σχόλια:

 1. Καλησπέρα αγαπητά μου αδέρφια :)

  Θυμώνω και ο λόγος ειναι ο εξής σε αυτό το άψογο κείμεν με τους συμβολισμούς, τις αλληλοεξαρτήσεις και συμπληρώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του βαθύτερου νοήματος του επους , δεν μας έχουν πει τίποτα στο σχολείο. Πηγαιμε Γυμνάσιο και Λύκειο σαν ζώα για να μάθουμε ότι η Κιρκη με ένα ραβδάκι μεταμορφωσε σε γουρούνια τους συντρόφους ελεος ποια ! Μας θέλουν θύματα ενάντιας της αληθινής και πραγματικής γνώσης ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

  Πάμε στο κείμενο για μένα η ευθυγράμμιση με τα ενεργειακά πεδία που βρίσκονται μέσα στο κουκούλι με αυτά που βρίκονται έξω απο αυτό αλλα και με εναλλακτικές καταστάσεις αντίληψης για πνευματική ανύψωση ειναι ο στόχος.
  Το έπος του Ομήρου αναφέρει την ευφυή συνεργασία αρσενικού - θηλυκού , αριστερής και δεξιάς πλευράς μέσο πληρότητας και πλήρη εκδηλωσης όλου του δυναμικού κάθε πολεμιστής σύμφωνα με τις αρετές που τον χαρακτηρίζουν όπως ειναι η εγκράτεια , η πειθαρχεία, η πιστη , δύναμη θέληση κλπ
  AΛΛΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διοθρώσετε αινει το εξής : Το παράδειγμα του Οδυσσέας ειναι ο ακριβής έλεγχος της τρέλα το αγκάλιασμα της μοιρας και του πεπρωμένου μέσο της πλήρης συνεργασίας ονειρευτή και ονειρεμένου με πλήρη αρμονική εκδήλωση.

  Σας έχω στείλει κάποιο mail :)

  Τα σέβη μου στις εκπληκτικές αναρτήσεις σας :)

  Καλο σας βράδυ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η θέση του νου και η εξέλιξή του μέσα στη φυσική πορεία της εντροπίας είναι μια ρηξικέλευθη ιδέα (εγώ τουλάχιστον δεν το έχω ξανασυναντήσει, εδώ χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Άνεμου). Αναπροσαρμόζει τα δεδομένα και ανοίγει τους ορίζοντες για νέους διαλογικού περιπάτους.
  Για ακόμα μία φορά δείξατε πολεμιστές πως ο νους σας μπορεί να ξεπεράσει τα καθιερωμένα και τετριμμένα.

  «Είναι το πνεύμα του Ανθρώπου που μπορεί να τον κρατήσει όρθιο
  και η ανάληψη της ευθύνης των επιλογών του.
  Είναι το θάρρος , η αρετή, η γενναιότητα και η οργανωτικότητα ενός αδάμαστου πολεμιστή, που μπορούν να σταθούν και να νικήσουν την δύναμη της εντροπίας, καταργώντας τον νόμο γιατί δεν τον υπέγραψαν ποτέ
  γιατί ποτέ δεν... συνθηκολόγησαν.»
  Αυτό από μόνο του είναι ικανό να σταματήσει το σύμπαν. Ή να οργίσει τόσο πολύ τον Ατλάντα ώστε να αρπάξει τη Γη και να την εκσφενδονίσει σε άλλο γαλαξία.

  Για τα παρακάτω τι να πω! Όλη η σοφία των αιώνων συγκεντρωμένη, ενεργοποιεί τα τσάρκας με την ανάγνωση και μόνο και στέλνει πύρινη γνώση στη σπονδυλική στήλη της γνώσης που διαπερνά τους αιώνες και διαθλάται σε όλα τα στάδια της ιστορίας του ανθρώπου.

  Μέσα από αυτό το κείμενο μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τις ελπίδες σου για τον άνθρωπο καθώς βλέπεις από τις ακλόνητες αρχές του Ομήρου συστατικά μιας οντότητας που βρέθηκε στη Γη σαν το εφαλτήριο ακέραιων αξιών και όχι για να αναλώνεται σαν ύπαρξη χωρίς πατρίδα, χωρίς Ιθάκη και προσανατολισμό.

  Όσο για την κατακλείδα; «Ο νόμος της εντροπίας ή ο νόμος ...της ευθυγράμμισης?» είναι κάτι που θα με βασανίζει για πολύ καιρό.

  Ευχαριστώ Πολεμιστές γι’ αυτό το νοητικό ταξίδι. Ήταν μια απρόσμενη έκπληξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το έπος του Ομήρου αναφέρει την ευφυή συνεργασία αρσενικού - θηλυκού , αριστερής και δεξιάς πλευράς μέσο πληρότητας και πλήρη εκδηλωσης όλου του δυναμικού κάθε πολεμιστής σύμφωνα με τις αρετές που τον χαρακτηρίζουν όπως ειναι η εγκράτεια η πειθαρχεία, η πιστη , δύναμη θέληση κλπ

  Το παράδειγμα του Οδυσσέα ειναι ο ακριβής έλεγχος της τρέλας το αγκάλιασμα της μοιρας και του πεπρωμένου μέσο της πλήρης συνεργασίας ονειρευτή και ονειρεμένου με πλήρη αρμονική εκδήλωση.

  Έτσι ακριβώς αγαπημένε μας αδελφέ!

  Δεν κάνεις λάθος!
  Πολύ σωστά το εντόπισες και το συνδύασες!!!
  Καλό σου βράδυ;)
  Θα τα πούμε και από το mail...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εδώ θα χρειαστούμε την παρουσία του Ανέμου, σίγουρα και την σπινθηροβόλα πνοή του!

  Μη σε βασανίζει το ερώτημα...
  Είσαι απο αυτούς που έχουν κάνει την επιλογή τους,
  εδώ κι πολύ καιρό και μένει
  να δώσεις την συγκατάθεση συνειδητά με το μυαλό.
  Η ψυχή έχει διαλέξει ήδη και η καρδιά γνωρίζει...Συνονειρευτή,
  δεν είναι έκπληξη για αυτή.
  Όλα αυτά... της είναι πολύ "γνωστά" και οικεία;)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι Ηλιακοί Ήρωες δίνουν τη μάχη στη Γη, ενάντια στην εντροπία - το χάος, την ισότητα και την αναρχία. Γιά όσους γνωρίζουν Μυθολογία και Θερμοδυναμική, ο μόνος αληθινός Θεός της ανθρωπότητας είναι ο ανίκητος Ήλιος στον ουρανό.
  Σε πολλά συμφωνούμε, σε πολλά διαφωνούμε...
  Ο Οδυσσέας έφυγε ξανά από την Ιθάκη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το κρανίο μου πιέζεται από μέσα προς τα έξω λόγω της φυγόκεντρου που ασκούνται στις στροβιλίζοντες σκέψεις.
  Μέχρι σήμερα πίστευα σε μία αναπόφευκτη εντροπία...
  Τώρα πια δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι τόσο αφοπλιστική η ειλικρίνεια σου Άνεμε,
  τόσο βαθιά διεισδυτική που
  συνεπαίρνει τα βέλη και το τόξο
  σε πρωτόγνωρες τολμηρές εμπειρίες...
  Θα τη βρεις την άκρη, εσύ,
  στις στροβιλίζοντες σκέψεις...
  έχεις το σθένος που χρειάζεται
  να θυμηθείς να την μοιραστείς μαζί μας,
  γιατί είσαι Άνεμος άπιαστος...;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλημέρα παιδί του ανίκητου Ήλιου και της Ελλάδας !

  Οι Έλληνες αγαπούν το συμπόσια Πλατωνικών λόγων και την διαλεκτική σκέψη που παράγεται από αυτά και ουδόλως τους απασχολεί αν συμφωνούν ή διαφωνούν σε κάποιο θέμα, αφού έχουν πάντα ένα κοινό σημείο αναφοράς:
  την αγάπη τους για την φιλοσοφία
  και την στοχαστική σκέψη
  και ένα έρωτα για αυτή μεγάλο!

  Ας ξεκινήσουμε από αυτά που συμφωνούμε!
  Ο ανίκητος Ήλιος έχει το τελευταίο λόγο στον τελευταίο σταθμό του Οδυσσέα.
  Το τόξο είναι δώρο του Απόλλωνα,
  και η Πηνελόπη το κρατά στην κρυφή κάμαρα, μαζί με άλλους θησαυρούς.
  Η μέρα της μνηστηροφονίας είναι η γιορτή του Απόλλωνα, νουμηνία.

  Η ευθυγράμμιση φωτίζει όλες τις περιοχές την ηλιακής συνείδησης,
  και τις ενώνει, από μια εσωτερική φλόγα και ξημερώνει μια καινούργια μέρα για το "ενωμένο ζευγάρι"
  μετά απο την πιο μεγάλη Νύχτα...!

  Ο Οδυσσέας φεύγει ή μεταλάσσεται σε κάποιον άλλο ήρωα,περνώντας σε άλλη φάση,
  γιατί η αποστολή του τελειώνει εκεί...
  Αυτό που έπρεπε να κάνει
  ... έχει επιτευχθεί;)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "Η ζωή μας προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για πνευματική ανάπτυξη μέχρι τέλους..."
  ...αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της ζωής μας. Να αναπτυχθούμε πνευματικά, ώστε να πάρουμε τον δρόμο του γυρισμού στην Ιθάκη. Και αυτό είναι ένα θαύμα από μόνο του..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;