Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

3. Οι τέσσερις εχθροί της Γνώσης


Η δύναμη
Η αίσθηση της κυριαρχίας…
Μόλις ο πολεμιστής κατακτήσει τον φόβο του και βάλει την διαύγεια στην σωστή προοπτική της, προχωρά με τα σίγουρα και εύκολα βήματα ενός ανθρώπου ,που ξέρει χωρίς αμφιβολία τον σκοπό στην ζωή του.
Αρχίζει να περιβάλλεται από μια σίγουρη ηρεμία και εσωτερική γαλήνη, με την οποία κατορθώνει να εξοικονομεί και να αποταμιεύει προσωπική δύναμη.
Κάποια μέρα και ενώ κάνει μια πολύ γήινη πράξη συνειδητοποιεί ότι όλες του οι πράξεις έχουν διαποτιστεί από μια νέα ποιότητα που δεν υπήρχε πριν και η δύναμη βρίσκεται υπό την εξουσία του..Η δύναμη είναι πραγματικά ένα μυστήριο, οι πολυπλοκότητες της οποίας, αψηφούν ακόμα και τις ικανότητες των πιο τέλειων ενορατικών.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον καταπληκτικό τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνει όλους όσους την αναζητούν.

Η δύναμη δεν είναι ο θεός ή κανένα άλλο Ον, αλλά το αποτέλεσμα της Αντίληψης.Με άλλα λόγια, το Α αντιλαμβάνεται το Β και το αποτέλεσμα είναι η γνώση που αποκτάται από αυτή την επαφή και εμπειρία, δηλαδή η προσωπική δύναμη.
Το Β αντιλαμβάνεται με ένα παρόμοιο τρόπο το Α και ταυτόσημο αποτέλεσμα.
Τότε λόγω της αλληλεπίδρασης ακόμα και στιγμιαίας, το Α ακτινοβολεί την προσωπική του δύναμη στο Β και αυτό κάνει το ίδιο.
Το προϊόν της ανάμειξης αυτών των δύο είναι μια δευτερεύουσα δύναμη
που ονομάζεται συναίσθημα και αυτή η συναισθηματική αντίδραση θα πυροδοτήσει με την σειρά της περισσότερη αντίληψη.
Όλη η ζωή περιέχει αλληλοσυσχετισμούς και οποιαδήποτε προσωπική δύναμη χάνεται ή αποκτιέται έχει επίδραση πάνω στο όλον, στην παγκόσμια δύναμη.
Τα αποτελέσματα της προσωπικής δύναμης είναι σχετικά μικροσκοπικά αλλά η συνολική δύναμη που παράγεται κάθε δευτερόλεπτο είναι πέρα από κάθε φαντασία και το αποτέλεσμα της απρόβλεπτο και εμείς ο ι άνθρωποι είμαστε ένα ακέραιο μέρος αυτού του μεγαλειώδους μυστηρίου..
Τα ανθρώπινα όντα δεν είναι μόνο τα φυσικά πλάσματα που πολεμούν για μερικά ψίχουλα κοσμικής ύπαρξης πάνω στην γη αλλά συγχρόνως μαγικά όντα του σύμπαντος που έχουν ένα ένδοξο και απεριόριστο δυναμικό.
Παρ’όλο που η κοινωνική διαμόρφωση και η κοινή κοσμοθεώρηση του ανθρώπου έχουν κρατήσει την ανθρωπότητα στην σκλαβιά της άγνοιας σήμερα ο άνθρωπος είναι έτοιμος να ανακαλύψει , αυτό που πραγματικά είναι.

Ξημερώνει λοιπόν η μέρα που πολλοί άνθρωποι θα ξεκινήσουν την αναζήτηση της αληθινής τους κληρονομιάς στην οποία δεν θα αισθάνονται σκλαβιά και δουλοπρέπεια αλλά ,ελευθερία και μεγαλοπρέπεια.
Από΄την στιγμή που ένας πολεμιστής ανακαλύψει την δύναμη δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος στο έλεος του κόσμου, αλλά προχωρά μπροστά με την εξουσία και την δύναμη ενός ηγέτη.
Η εντολή του αναγνωρίζεται ενστικτωδώς και υπακούεται.
Η ζωτικότητα του παράγει στους γύρω του αίσθηση ελπίδας και συγκίνησης, ενώ οι τολμηρές κινήσεις του καλλιεργούν μια έμπνευση και ένα σεβασμό που κάνουν τον λόγο του να έχει την ισχύ νόμου.Σε αυτό το σημείο η δύναμη του πολεμιστή είναι τέτοια που τον βοηθά να κάνειοτιδήποτε θεωρεί σωστό, αλλά είναι η στιγμή που αντιμετωπίζει τις προσκλήσεις του τρίτου φυσικού εχθρού του τη δύναμης.
Τότε πρέπει να κατανοήσει πως εξουσία δεν σημαίνει κυριαρχία στους άλλους, αλλά σημαίνει να είσαι τέλειος κυρίαρχος της γνώσης και να δέχεσαι την ευθύνη της ηγεσίας
σαν ένα καθήκον και με την αίσθηση της λεπτότερης χροιάς του χιούμορ.
Όλη η πραγματική γνώση βασίζεται στις αλήθειες που βρίσκονται στην αλληλεξάρτηση και αλληλοϋποστήριξη της ζωής, κανείς δεν μπορεί να αψηφήσει αυτόν τον παγκόσμιο νόμο και να γίνει δικτάτορας χωρίς να δώσει λόγο για αυτό.
Όλοι είμαστε δάσκαλοι και μαθητές συγχρόνως και ηγέτες και οπαδοί.

Υπάρχουν πάντα εκείνο που προχωρούν μπροστά και θέτουν τον βηματισμό, αλλά δεν καθορίζει κάποιος την πορεία.
Το Πνεύμα του Ανθρώπου είναι εκείνο, που οδηγεί πραγματικά και το κάθε άτομο είναι απλώς ένα μικροσκοπικό κομμάτι εκείνου του όλου που ονομάζεται Πνεύμα.
Κανένας από εμάς δεν είναι πιο σημαντικός ή λιγότερο από κάποιον άλλον ή άλλο πράγμα στο κόσμο.
Ο άνθρωπος είναι ένα μαγικό ον του σύμπαντος αλλά επίσης και... ένα μυρμήγκι.
Όπως ένα μικρό μυρμήγκι υφίσταται την επίδραση της γνώσης του ανθρώπου ,έτσι και ο άνθρωπος υφίσταται την επίδραση εκείνης της παγκόσμιας ευφυΐας, που την αντιλαμβανόμαστε να εκδηλώνεται στο φυσικό επίπεδο συλλογικά σαν μια οικογένεια ...εντόμων.
Είναι μόνο η περιορισμένη όραση του ανθρώπου που τον κάνει να διαχωρίζει τον εαυτό του από τα πλάσματα του κόσμου.

Οι πολεμιστές στοχεύουν στην ελευθερία τους και την διεκδικούν, αλλά οι περισσότεροι άνθρωπο πιστεύουν ότι εξουσιάζοντας τους άλλους ή κυριαρχώντας... μπορούν να είναι ελεύθεροι.
Όμως ένας δικτάτορας δεν είναι ποτέ ελεύθερος, διότι για να διατηρεί την εξουσία πρέπει να κρατά συνεχώς τους υπηκόους σε έλεγχο και τους εχθρούς στην γωνία.
¨Όπως και όταν αγαπάς κάποιον εγωιστικά, δεν είσαι ελεύθερος γιατί έχεις την εμμονή να διατηρήσεις την σχέση μαζί του..
Έτσι ο πολεμιστής αν δεν αποσπαστεί από τη δύναμη δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ελεύθερος.
Κανένα ον ή πράγμα σε αυτό τον κόσμο δεν μπορεί να διεκδικηθεί σαν προσωπική ιδιοκτησία, διότι υπάρχει μονάχα μια ζωή και ένα πνεύμα που εκδηλώνεται από μυριάδες μορφές και όλα τα πράγματα στο σύμπαν είναι ιδιοκτησία μόνο της ζωής του πνεύματος, που όλοι δανειζόμαστε και δουλεύομε σε οποιαδήποτε ζωή μας.
Αυτό ισχύσει για όλα τα πράγματα της ζωή μας, το ταλέντο μας τα συναισθηματικά και νοητικά μας χαρακτηριστικά, ο πλούτος μας και φυσικά για την δύναμη μας.
Όλα αυτά δεν είναι ιδιοκτησία μας αλλά τα έχουμε δανειστεί και πρέπει να τα χειριστούμε σωστά , αρμονικά και άψογα.Επομένως αν έχουμε την δύναμη πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε με οποιαδήποτε τρόπο θεωρούμε σωστό αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να την καταχραστούμε και να παραβιάσουμε τον παγκόσμιο νόμο.

Όσο ασχολούμαστε με την δύναμη, η ευθύνη να την χειριστούμε άψογα είναι πολύ μεγαλύτερη από την πρόσκληση να μη την έχουμε επειδή ,υπάρχει ο πειρασμός να της παραδοθούμε.
Όταν κάποιος παραδοθεί στην δύναμη καταντά στην πραγματικότητα ένα αξιοθρήνητο πλάσμα, που συνεχώς θα αγωνίζεται να την αυξήσει΄ η να την προφυλάξει και από σύμμαχους.
Η εξουσία γίνεται ένα τρομερό μειονέκτημα.
Η δύναμη είναι φοβερός εχθρός και πρέπει να είναι κανείς εξαιρετικός πολεμιστής για να την νικήσει.
Όταν χάσει την μάχη μετατρέπεται σε δικτάτορα και σιγά σιγά χάνει της αίσθηση ανθρωπιάς και δικαιοσύνης.
Μετά από αυτό το σημείο η δύναμη θα αρχίσει να εξαλείφει την επίγνωση του ανθρώπου και θα τον καταντήσει παραμορφωμένη καρικατούρα, ένα κέλυφος μιας αχρείας διαφθοράς, εξαντλημένο και απάνθρωπο.
Ελάχιστοι άνθρωποι σταματούν να σκεφθούν, όταν την αποκτήσουν, ότι δεν είναι ποτέ δική τους.

Το να έχεις την δύναμη και εν τούτοις να είσαι ελεύθερος από αυτήν είναι μια έννοια που υπερβαίνει την απλή λογική..Όμως όταν ο πολεμιστής, ελέγξει την δύναμη του ανυψώνεται πάνω από αυτήν για να γίνει αβλαβής και ταπεινός, αλλά αήττητος με κάθε άποψη.
Αυτοί οι πολεμιστές θα συναντήσουν τους συνάνθρώπους τους στην μέση
της τρέλας του ονείρου τους και θα τους αγκαλιάσουν όλους και όλα χωρίς κανένα φόβο και χωρίς προσδοκία αλλά με πραγματική σεμνότητα και ταπεινότητα.
Η αληθινή ταπεινότητα δεν είναι μια αίσθηση δουλοπρέπειας αλλά μια αυθόρμητη πράξη της καρδιάς γεννημένη από την ευφυή αναγνώριση της αλληλεξάρτησης της ζωής.

Ο Οδυσσέας έρχεται αντιμέτωπος με την δύναμη στο νησί της Καλυψούς.
Μετά τις γνώσεις που διέθετε μετά την επιστροφή από τον Άδη, ξεπερνώντας κάθε ίχνος φόβου και κατακτώντας την διαύγεια ακούγοντας τις σειρήνες, δεμένος στο κατάρτι, δέχεται την δελεαστική πρόταση της ‘κρυμμένης’θεάς, που του προσφέρει την εξουσία του κόσμου.
Όμως ο πολυμήχανος βασιλιάς δεν... ενδίδει. ..!Προτιμά να συνεχίσει το ταξίδι για την αγαπημένη του Ιθάκη, στοχεύοντας στην ολότητα του εαυτού και αρνούμενος την θέση του Σηθ.
Γιατί η γνωριμία και η ολοκλήρωση του εαυτού είναι η πιο σημαντική πράξη ενός ανθρώπου και η έλλειψη αυτογνωσίας ,η πιο ανήθικη…
Η δύναμη και η ευφυΐα της διαύγειας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά, άψογα και δίκαια από κανένα άνθρωπο που δεν έχει γνωρίσει και δεν έχει γίνει κυρίαρχος του εαυτού του.
.
Που εδρεύει η δύναμη ...του πολεμιστή;
New Force
21st century

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή βδομάδα αγαπητοί πολεμιστές :)

    ΔΥΝΑΜΗ :) το αποτελεσμα της αντιληψης και το συστατικό του σκοπού :).
    Ενας πολεμιστής δεν πρέπει να καταχραστεί την δύναμη την οποία έχει ενεργοποιήσει αλλα να μπορεί να την λειτουργεί άψογα προς όφελος του ώστε να μπρορεί αρμονικά να ξεδιπλώνει το πεπρωμένο του.
    Η ΔΥΝΑΜΗ στα χέρια του αδαη μπορεί να γίνει επικίνδυνο όπλο όχι μόνο στο ίδιο αλλα και στους γύρω του θελει προσοχή ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ και συνηειδη.
    Το ποιο σημαντικό ειναι να χρησιμοποιούμε τόση δύναμη όση χρειάζεται να την εκπλήρωση της αποστολής και του σκοπού ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΡΉΣΕΙΣ. Το παν μετρον αριστο ειναι μότο ενος πολεμιστή που κινείται με άψογες κινήσεις σε όλες τις καταστάσεις της ζωής του.
    Πάντα να ειναι αμεμπτος στην χρηση όποιων δυνάμεων διαθέτει για να μπορέσει να καταφέρνει τα πάντα.

    ΑΧ ! ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ: ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξουσια δεν σημαινει κυριαρχια στους αλλους...σημαινει να εισαι τελειος Κυριαρχος της Γνωσεις..να δεχεσαι την ευθυνει της Ηγεσιας σαν ενα Καθηκον...με την Αισθησει της λεπτοτερης ΧΡΟΙΑς του Χιουμορ...ολοι ειμαστε 'Συγχρονως Δασκαλοι&Μαθητες''Ηγετες&Οπαδοι'.......θα αγκαλιασουν Ολους&Ολα..χωρεις κανενα'Φοβο&Προσδοκια...με πραγματικη Σεμνοτητα Ταπεινοτητα....ΓΝΩΡΙΣΕΙ...
    'ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ 'ΕΑΥΤΟΝ'του....:)
    Nispell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή εβδομάδα,
    φίλε,
    της καρδιάς μας!

    Η Κραυγή του Αετού,
    έχει ακουστεί σε όλα τα πέρατα της γης,
    η επανάσταση της συνείδησης έχει αρχίσει και,
    οι πολεμιστές είναι έτοιμοι από καιρό
    να διεκδικήσουν
    ένα καλύτερο όνειρο για την ανθρωπότητα ;)!

    Παν μέτρον άριστον
    και
    γνώθι σαυτόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι είναι
    φίλε μας Νισπέλ,
    την μόνη κυριαρχία που
    οφείλει να επιβάλλει κάποιος
    είναι την κυριαρχία
    στον εαυτόν του,
    αφού τον ψάξει
    και τον γνωρίσει καλά.

    Ολοι επιδιώκουν εξουσίες έχοντας
    βαθιά έλλειψη αυτογνωσίας και
    ένα εαυτό ενεξέλεγκτο.

    Δεν είναι σε θεση να δώσουν ούτε ένα παράδειγμα αρετής, από την ζωή τους
    και όλα αυτά τα θεωρούμε πολύ φυσικά πια...δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύκολο αυτή τη φορά...
    Η τελευταία παράγραφος πριν την ερώτηση, είναι η απάντηση στην ερώτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι,
    ¨Ανεμε
    εύκολο:
    η δύναμη του πολεμιστή βρίσκεται στο πόσο καλά γνωρίζει τον εαυτό του, όλες τις πλευρές του και,
    την σκοτεινή,
    και πόσο κύριος είναι του εαυτού του,
    και αυτό είναι
    ... το δύσκολο και η πρόκληση...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που εδρεύει η δύναμη του πολεμιστή;
    Μα, στην αυτογνωσία...
    Όταν ο πολεμιστής αποκτήσει αυτογνωσία, θα γνωρίζει την Ταυτότητά του και θα ξέρει ότι η δύναμη δεν είναι αποκλειστικά δική του...θα ξέρει πια, ότι είναι Υιός της Αγάπης, θα έχει βιώσει την ενότητά του με όλα τα πλάσματα της Δημιουργίας και θα έχει ακυρώσει εντελώς το εγώ του....
    Εκεί βρίσκεται η δύναμή του...στην απόλυτη μη άμυνα και την μη επίθεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ σωστά
    κορίτσι της καρδιάς μας,
    η αγάπη,
    που δεν είναι απόσταγμα της αυτογνωσίας και της βαθειάς κατανόησης της ανθρώπινης φύσης
    είναι αδύναμη και ανεπαρκής...

    αλλά και η δύναμη που ελέγχεται απο
    τον αυτογνώστη άνθρωπο γίνεται τυραννία και αυτοκαταστροφή...

    Το 'εγώ' είναι πάντα επιθετικό, διαχωριστικό, εγωιστικό,μικρονοικό,
    αντινοικό, αρπακτικό, άπληστο, επιδεικτικό, μικροπρεπές,
    ...γιατί είναι "μικρό" και εξαιρετικά ανασφαλές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;