Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Η Κάθοδος των Πολεμιστών
"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις." ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

3 Φεβρουρίου 2008- 3 Φεβρουαρίου 2018

10 χρόνια με τους Πολεμιστές της Λάϊον.

Τι είναι οι Πολεμιστές της Λάϊον;

Ποιοι είναι και τι κάνουν;

Οι Πολεμιστές της Λάϊον είναι ένα μπλογκ, ιστολόγιον, Ελληνιστί , ελεύθερο, πρότυπο, πρωτότυπο και ανεξάρτητο. Ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου του 2008 με την πρώτη του ανάρτηση « «Ο Καιρός του Τόξου». Όπως υπογραμμίστηκε σε αυτό το πρώτο λιτό και λακωνικό άρθρο, η Πηνελόπη ανεβαίνει την ομηρική σκάλα και κατεβάζει το ομηρικό τόξο « ευχείν Οδυσσεί», με την αγγελία :
« Ζητείται Οδυσσέας» , πολυμήχανος νους, να το χειριστεί.
Πρόλογος από το βιβλίο: ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ


Οι Πολεμιστές της Λάϊον, 2008-2018,  είναι ένα μπλογκ  με   ένα ιδιαίτερο  πρωτότυπο τρόπο μπλογκίωσης.  Εισάγει  ένα νέο τρόπο σκέψης   στη χρήση του και τις δυνατότητες του. Έφερε τα  Ομηρικά Έπη στην σύγχρονη πραγματικότητα και καθημερινότητα του διαδικτύου, συνδέοντας  πολλά γνωστικά πεδία μεταξύ τους  με την σωφροσύνη της Πηνελόπης,  τον τρόπο του Οδυσσέα και  με την νεανική ορμή του  γιου του, του Τηλέμαχου.
Ο πρώτος τόμος, 460 σελίδων, του βιβλίου που κυκλοφορεί, ( η κάθοδος των πολεμιστών) είναι μια σύνθεση των άρθρων και μια καταγραφή, ο δεύτερος τόμος, που ακολουθεί, (η άνοδος των πολεμιστών ) είναι μια ανάλυση  με όλη την βιβλιογραφία, την φιλμογραφία που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και  όλα  τα  επαγωγικά και αναγωγικά συμπεράσματα  για   τις σύγχρονες ιδιότητες  του διαδικτύου.  Τις παγίδες που καιροφυλακτούν μέσα σε αυτό, τα φαινόμενα συγχρονικότητας μπροστά και πίσω από ένα υπολογιστή και τις καινούργιες ικανότητες του ανθρώπου που αναπτύσσονται μέσα από μια ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ, μαχόμενος εκ  μακρόθεν με μέτρο, αυτογνωσία, ήθος  και αισθητική . Καθώς επίσης,  και τις προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων και της κρίσης, σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο  με ομηρικό  αξιακό σύστημα συντεταγμένων σύγχρονης αναφοράς.
Εάν,  αναλύσεις την Ελλάδα  στη διαχρονική της πορεία, θα δεις  να  σου απομένουν μία ελιά, ένα βιβλίο,  τα Ομηρικά  Έπη και μία νήα διαδικτυακή.  Που  σημαίνει  πως   με ένα γερό σκαρί του νου και μια καθημερινή οδυσσειακή στρατηγική, θέληση, υπομονή, παραφύλαξη,  αυτοπειθαρχία  και επιμονή, ενδελεχή έρευνα αριστοτελική, 
...την ξαναφτιάχνεις.

Τα  ωραία βιβλία δεν είναι να τα διαβάζομε απλώς, αλλά να τα εφαρμόζουμε  καθημερινώς.


Επίλογος από το βιβλίο: ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ, στην κάθοδο των πολεμιστών. ΑστραίαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;