Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Β. Μαγικές σκήσεις για την Αθηνά


Β. Αθηνά-Τοξότης
Φτιάχνοντας τους
πάνοπλους Έλληνες πολεμιστές του φωτός με σοφία!
…από τον Αλκί-νοο Έλληνα Πυρίσπορο .
Η νοητική εξέλιξη -επίγνωση των Ελλήνων.Η συνειδητοποίηση και η επίγνωση της γνώσης, συνδέεται με την ευθυγράμμιση των εξωτερικών ακτίνων του ενεργειακού πλέγματος του ανθρώπου με τις εσωτερικές και αφορά πάντα τον ανώτερο πνευματικό νου.
Με αυτή την επίγνωση της γνώσης, την ευθυγράμμιση των συνειδητοποιημένων απορροιών, σχετίζεται η Αθηνά, που είναι ο Κρόνος ξαναγεννημένος από τον Δία με την μορφή της πάνσοφης κόρης του.
Η κλασική αστρολογία θεωρεί τον Κρόνο κυβερνήτη του Αιγόκερου και τον Δία του Τοξότη.
Όμως κάποια πράγματα χρειάζεται να ειδωθούν ξανά με καινούργια ματιά και να επαναπροσδιοριστούν στον 21ον αιώνα.Δεν μπορεί να λειτουργήσει κύκλωμα ενέργειας με τρεις αρσενικούς πλανήτες στην σειρά, Πλούτωνα Κρόνο και Δία και δεν μπορεί ο άρχων του Ολύμπου να μη κυβερνά από τον 10ον οίκο και το ζενίθ.
Εξ άλλου η εποχή του Κρόνου έχει περάσει και η εποχή του Δία δεν έχει τελειώσει.
Η θεά σοβαρή, αυστηρή, δίκαιη, παρθένα, πανεπιστήμων, φιλόσοφος και τεχνίτρια,
κατέχει την άφθαστη στρατηγική του πολέμου, κερδίζοντας τους πολέμους
χωρίς συρράξεις εδραιώνοντας την ειρήνη, παρόλα τα όπλα που κρατάει
και φυτεύοντας δέντρα ελιάς.Το αγαπημένο παιδί του Δία, που βγήκε από το κεφάλι του τριτογενώς, είναι σύμβουλος του, η μόνη που έχει πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο και μπορεί να χειριστεί τους κεραυνούς του ,δίπλα του, στο πλευρό του.
Η Αθηνά, σε θηλυκά ζώδια θα φτιάξει την αριστερή πλευρά της Πηνελόπης και σε αρσενικά την άνιμα στους άντρες και την σκιά στις γυναίκες.
Το παραμύθι του Παπουτσωμένου Γάτου μας διδάσκει τις απλές στρατηγικές των πολέμων που κερδίζονται χωρίς όπλα.
Το βιοχημικό άλας του Τοξότη είναι το «χειρουργικό άλας» το διοξείδιο του Πυριτίου, που ακόμη και αν κονιορτοποιηθεί, εμφανίζεται σαν αιχμή βέλους.
Σε ένα δέντρο θα ήταν ο κορμός και τα κλαδιά του.Η ελιά, το ιερό δεντρο είναι όχι μόνο ένα παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, αλλά και ένα πολύτιμο προιόν και σύμμαχος του ανθρώπου.
Η αντιοξειδωτική του προστασία , βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού από τις "επιθέσεις" των ελευθέρων ριζών και είναι ένα επίσης ένα υπέροχο καλλυντικό ομορφιάς.
Η Αθηνά κρατάει με το δεξί χέρι , το δόρυ της δεξιάς λογικής πλευράς και με το αριστερό την ασπίδα, της σιωπηλής διαισθητικής πλευράς, ώστε να προφυλάσσει το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου από τα ύπουλα χτυπήματα, τα "κάτω από την μέση."
Η Αθηνά είναι πάντα κοντά στον Οδυσσέα και τον Ηρακλή και είναι "το δώρο του Αετού" στους ανθρώπους να διεκδικήσουν την ελευθερία τους .Ο Ερμής, Δίδυμος, 3ος οίκος γνωρίζει ίσως και πολλά, αλλά η Αθηνά-9ος οίκος- Τοξότης, γνωρίζει... τι γνωρίζει.
Έχει συνείδηση της γνώσης και την ευθύνη της, που απορρέει, από αυτή.Γνωρίζει και την τέχνη της διδασκαλίας και πως θα μεταδώσει την γνώση.
Γι΄αυτό και φτιάχνει τους μεγάλους δασκάλους, τους φιλοσόφους τους επιστήμονες, τους μεγάλους αναμορφωτές της ανθρωπότητας.
Κορυφαία θέση έχει η φιλοσοφία, γιατί πρώτα υπάρχει η φιλοσοφική σκέψη, ο στοχασμός, η ικανότητα της ανάλυσης και της σύνθεσης και μετά έρχονται όλα... τα άλλα και η μαθηματική εξίσωση που θα δημιουργήσει την επιστήμη.
Οι φιλόσοφοι είναι οι «μικροί μάγοι» στην σκακιέρα του κόσμου και όταν κατορθώσουν να συνδυάσουν τόσο την ορθολογιστική εξήγηση όσο και διαισθητική αντίληψη για την ερμηνεία του κόσμου μετατρέπονται σε πραγματικούς μύστες.
Τα μεγάλα φιλοσοφικά συστήματα επηρέασαν και επιδρούν στην εξέλιξη της συνείδησης και διαμόρφωσαν την επίγνωση της ανθρωπότητας συνολικά.
Οι πολεμιστές εκπαιδεύονται, ιδίως οι γυναίκες που το αποφεύγουν, στο να μπορούν να κατανοούν την αφηρημένη φιλοσοφική σκέψη και να εμβαθύνουν σε αυτή και στον τρόπο που τους επηρεάζει.Εκπαιδεύονται στην "ακοή".
Οι Σειρήνες είναι ο σταθμός που αντιστοιχεί στον Τοξότη, στην πορεία του Οδυσσέα.
Ο Πυθαγόρας αφιέρωσε ειδική μελέτη για το θέμα των Σειρήνων, γιατί το θεωρούσε πολύ σοβαρό και επικίνδυνο. Θεωρούσε προυπόθεση και δικλείδα ασφαλείας τον εξαγνισμό σώματος και πνεύματος για να προσεγγίσει κανείς τα μεγάλα θέματα της γνώσης και να τα αφομοιώσει σωστά.
Που βρίσκεται ο κίνδυνος της γνώσης και γιατί τόσοι σοφοί άνθρωποι και μύστες προτίμησαν να αποσιωπήσουν κάποια πράγματα ή να τα δώσουν κομματιαστά και σιγά, κατανοώντας την ανωριμότητα και τον τρόπο που θα τα χειριστούν μερικοί;
Ο κίνδυνος έχει δύο πλευρές.Η μία είναι ότι οι άνθρωποι που αποκτούν ξεχωριστές γνώσεις, δυνάμεις και ικανότητες,
είναι φυσικό να αποκτούν και μια έπαρση, που καιροφυλακτεί στην ανθρώπινη φύση, μπαίνουν στην αναμέτρηση με την δύναμη και μερικοί έχουν νικηθεί από αυτή.
Γίνονται οι ίδιοι σειρήνες με το… γνωστό τέλος τους.
Ο άλλος κίνδυνος είναι να πάς κοντά τους.Τραγουδούν πολύ γλυκά, σε μαγεύουν, είναι αδύνατον να αντισταθείς στο τραγούδι τους,, γιατί ξέρουν τους πόθους της καρδιάς και λένε αυτά που θέλεις να ακούσεις και να πιστέψεις, με λόγια δημαγωγικά και μιλώντας για την μια πλευρά του θέματος, αποκρύπτοντας τις άλλες πλευρές και πολλές πάρα πολλές υποσχέσεις αόριστες.Όσοι τις ακούν τρέχουν πάντα μαγεμένοι και πλησιάζοντας στα βράχια είναι πλέον αργά, τσακίζονται. Αυτό το κόλπο χρησιμοποίησαν και οι σειρήνες,
αλλά ο Οδυσσέας προνόησε και δέθηκε στο κατάρτι για να μη πάει κοντά τους.
Τις άκουσε όμως να τραγουδάνε και ξέρει το τραγούδι τους.
Τις καταλαβαίνει αμέσως. Τις συναντά αμέσως μετά τον Άδη, την είσοδο στο Άγνωστο και την αναμόρφωση του προσωπικού νησιού.
Γιατί η Αθηνά , μια θεά της ειρήνης και της σοφίας, είναι πάνοπλη και δεν εγκαταλείπει ποτέ τα όπλα της;
Γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος από σειρήνες, μικρές και μεγάλες!
Και γιατί το τονάλ πρέπει να προστατεύεται πάση θυσία τόσο το προσωπικό όσο και το συλλογικό.
Είναι ότι πολύτιμο έχουμε , η ζωή , η ύπαρξη στηρίζεται σε αυτό.Μια διαμάχη με το τονάλ οδηγεί στον θάνατο και στον εκφυλισμό.
Πρέπει να τακτοποιείται και να αναμορφώνεται με αρμονικό τρόπο και στρατηγική και σοφία.
Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον άγνωστο εαυτό μας.
Χωρίς μεγάλη σκληρότητα, αλλά, και χωρίς να τον χαϊδεύουμε συνέχεια.
Σαν σοφοί δάσκαλοι ενός ανώριμου παιδιού, που θέλουμε να τον οδηγήσουμε στην πραγματική κατανόηση.
Πρέπει να γίνουμε δάσκαλοι του εαυτού μας και η ίδια η ζωή μας προσφέρει όλες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες αρκεί να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά.
Μεγάλη προσοχή, και είναι αυτονόητο ,προσοχή και φροντίδα, θέλει το τονάλ των παιδιών που είναι τόσο εύθραυστο,.
Ότι χαλάσει στην παιδική ηλικία δύσκολα ξαναφτιάχνει.Οι περισσότερες ενήλικες είναι τραυματισμένα "απροστάτευτα παιδιά" και έτσι... παραμένουν.
Με αυτό τον τρόπο χρειάζεται να προστατεύεται και το συλλογικό τονάλ της ανθρωπότητας με έργα και πράξεις σοφίας και αρετής αλλά επίσης χρειάζεται να προστατεύεται και το εθνικό τονάλ κάθε λαού, χωρίς να καταφεύγει κανείς στον «εθνικισμό».
Οι παραδόσεις ενός λαού, οι συνήθειες του, οι θεοί του, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την θεότητα, η ιδιοσυγκρασία του, τα λάθη και τα σωστά του, η ιστορία του, ταιριάζουν με την ψυχοσύνθεση του, ακόμη και η γεωγραφική του θέση, είναι όλα όσα
χρειάζεται για να ευημερήσει
και να προκόψει συνεργαζόμενος με άλλους λαούς αλλά διατηρώντας το "χρώμα" του και το «νησί» του.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι κατάκτησης και καταστροφής
του εθνικού τονάλ και η άμεση επίθεση δεν είναι η χειρότερη.
Η πιο ύπουλη είναι η διάβρωση που γίνεται σιγά σιγά.
Αλλοιώνεται "το νησί", με την αλλοίωση της γλώσσας, της ιστορίας και την αντικατάσταση και εισβολή άλλων προτύπων, ειδώλων και θεοτήτων.
Τα πλαίσια ανταλλαγής κουλτούρας και συναδελφοσύνης των λαών, πρέπει να διευρύνουν την γνώση αλλά και οριοθετούνται και να εξηγούνται με τις οικείες έννοιες και τις τοπικές και ποτέ να μη τις υπερσκιάζουν και να τις υπερκαλύπτουν, να τις καταστρέφουν,
αλλά να τις και να τις αναδεικνύουν και να τις σέβονται.
Οι αναθεωρήσεις και οι προσθήκες χρειάζεται να γίνονται στο πνεύμα της ανανέωσης του τονάλ, όχι στον στόχο της καταστροφής του.
Ακόμη και ο μέγας στρατηλάτης Αλέξαντρος σεβόταν τα ιερά και συνήθειες των λαών που κατακτούσε σε ένδειξη ιπποτικής ευγένειας αλλά και ευφυίας.
Η καταστροφή του Ελληνικού τονάλ ,απ'όλα τα παραπάνω συνεχιζόμενη επί αιώνες είναι μεγαλύτερες της ιστορίας, απ'όλους τους άμεσους και έμμεσους κατακτητές του,
σε σκλαβιά αιώνων.
Απορεί κανείς πως αντέχει και που βρίσκει τα αποθέματα αυτή η Ελληνική ψυχή να στέκεται όρθια ακόμη και να μη έχει παραδοθεί,
με όλη την κατάντια των νεο- Ελλήνων, ανάπηρων και ακρωτηριασμένων, αρρωστημένων, να υπάρχουν φωνές ζωντανές, ακόμη σαν ροκ συγκρότημα, επάνω στην σκηνή….
Αποδεικνύεται πως οι θεοί των Ελλήνων …"τους αγαπούν
ακόμη και τους σκέφτονται".
Ο Άθλος των Αμαζόνων και η Ιππολύτη που θα ερωτευθεί τον Ηρακλή συνδέονται επίσης με τον Τοξότη και τον 9ον οίκο και την ζώνη που τον κάνει αόρατο.Ποιες είναι οι αμαζόνες;Είναι, η επιστήμη, η θρησκεία, η δικαιοσύνη, η φιλοσοφία και
εν μέρει και η πολιτική.
Όλες ...«γυναίκες» πολεμικές, άγριες, ανυπότακτες, απλησίαστες, αδάμαστες!.
Πολεμούν πάντα προς όλες τις κατευθύνσεις και ακρωτηριάζουν τους άντρες που έχουν ασχοληθεί μαζί τους
και προσπάθησαν να τις κατακτήσουν!
Οι περισσότεροι έχουν μια άχαρη ερωτική ζωή, άδεια.
Είναι μονόπλευροι,σκληροί,απρόσσιτοι,άγριοι και πάντα «πολεμοχαρείς».
Και φυσικά οι ανήκοντες στα υψηλά κλιμάκια της Ιππολύτης
είναι αόρατοι και τελείως απροσπέλαστοι.
Οι Αμαζόνες... δεν αστειεύονται καθόλου.
Ποιο είναι το κοινό τους σημείο, που τους ενώνει;
Η Γνώση και η Έξουσία.
Οι γνώσεις "υψηλού επιπέδου", είναι πολύ μακρινές για το μέσο άνθρωπο.
Για τον απλό άνθρωπο, που θα περάσει την ζωή του,
αποχαυνωμένος με τα προβλήματα της καθημερινότητας, επιβιώνοντας απλώς.Η θρησκεία και η επιστήμη έχουν μια κοινή βάση, στην οποία ... "στηρίζονται".
Την μετα-φυσική.Η μετα-φυσική είναι, και αποτελεί την βάση όλων των θρησκειών!
Είναι ο θεμέλιος λίθος τους.
Η κατάληξη της επιστήμης, το όριο, είναι η εξήγηση του μεταφυσικού.
Αυτό προσπαθεί με επιτυχία, ομολογουμένως.
Ποια είναι η Ιππολύτη;
Η κόρη του Άρη…είναι φυσικά η ...θρησκεία!
Οι περισσότεροι πόλεμοι έγιναν πάντα με το πρόσχημα
ενός «υπερανεπτυγμένου» θρησκευτικού συναισθήματοςκαι στο όνομα ενός θεού, που ποτέ δεν ρωτήθηκε γι΄άυτό.
Η ζωή και η ιστορία αυτό αποδεικνύει αιώνες τώρα.
Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι βαθιά ριζωμένο στον άνθρωπο
από την πρώτη εμφάνιση του.
Έτσι λοιπόν οι θρησκείες κινούν τα νήματα της ιστορίας του κόσμου,
υποδαυλίζοντας και συνεργώντας σ'όλους τους πολέμους και φυσικά κατέχουν
την Ζώνη
της Αρχιαμαζόνας, κρυμένη στα μυστικά τους συρτάρια.
Καλλιεργούν τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία,
πάντα, γιά να ...επιβιώνουν.Από εδω ξεκινάει και το πρόβλημα' όλων των θρησκειών,
που εγκλωβίζουν τους οπαδούς τους, σε φανατικά συναισθήματα "πίστης",
αδρανοποιώντας το μυαλό τους.
Ετσι χώριζαν και εξακολουθούν να χωρίζουν τους ανθρώπους,
ενω θάπρεπε να τους ενώνουν...Οι μεγαλύτερες πάντα "Υβρεις" στο όνομα ενός ...Θεού πάντα.
Η Αθηνά "κερδίζει" περισσότερους "πολέμους" από τον πολεμοχαρή Άρη,
χωρίς να καταφεύγει... στα όπλα.,
με τα μυστικά της οπλα, που είναι
το Μέτρο, η Επαγρύπνηση, η Νηφαλιότητα και η Σοφία!Και η σοφία είναι μια θέση ισορροπίας, στην οποία, σε κάθε σώμα, ιόν, φορτίον, άνθρωπος ή λαός, υπάρχει η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε τίποτα να μη λείπει και τίποτα να μη είναι περιττό!
Ούτε έλλειψη… ούτε υπερβολή!Για αυτά τα όπλα:
Αναζητήστε την γλαυκωμάτα Αθηνά,που μπορεί να βλέπει και στο σκοτάδι ακόμη
…με τα γαλάζια φωτεινά μάτια της ψυχής.

…από τα μυστικά μονοπάτια,
της αστρολογίας
...του 21ου Αιώνα

16 σχόλια:

  1. Από τι σπουδαία πηγή γνώσης και έμπνευσης μας στέρησαν όταν ήμαστε ακόμα παιδιά, όταν μας έπεισαν οτι οι αρχαίοι Έλληνες θεοί ήταν απλά ένας μύθος! Πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω τα κείμενά σας, που μας μας βοηθούν να διευρύνουμε την κατανόησή μας μέσα από αυτά που μας διδάσκουν οι Έλληνες Θεοί! Είναι σαν να επιστρέφω στην πατρίδα από όπου με είχαν εξορίσει! Χρέος δικό μας είναι να ξαναδώσουμε στα παιδιά αυτή τη ζωντανή πηγή γνώσης και έμπνευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Έλληνα πολεμιστή του φωτός, Ηλιοπότη!

    Ο Ελληνισμός νοσεί βαριά,
    από μια ίωση αιώνων, από διάφορους "ιούς"
    και "υιούς", που πέρασαν από πάνω του και διάφορα "καρκινώματα",
    που αναπτύχτηκαν σε βάρος του, παρασιτικά, διαβρώνοντας και εκφυλίζοντας το "νησί" του.

    Ας ελπίσουμε ότι δεν έχουμε φθάσει στο AIDS...;)

    Τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά, που μας διδάσκουν οι Έλληνες θεοί,
    γιατί είναι η γλώσσα μας, αυτή που μιλούσαμε πάντα,τα ξαναθυμόμαστε
    και διαλύεται η ομίχλη,
    που μας τα έκρυβε...τόσο καιρό.

    Θυμόμαστε τον εαυτό μας, τον ρόλο μας,τον προορισμό μας, τον στόχο μας.

    Εμείς οι Έλληνες, μέσα από αυτούς τους οδηγούς και τις γνώσεις μπορούμε να βρούμε τον δρόμο μας
    να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να κατανοήσουμε τον κόσμο στην ευρύτητα του και την απεραντοσύνη του, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

    Όλες οι άλλες μορφές της παγκόσμιας σκηνής,τα μεγάλα πνεύματα, μπορούν και πρέπει να δέχονται τον φόρο τιμής μας και σεβασμού μας και αναγνώρισης,
    αλλά ποτέ, να εγκαθίστανται σαν κυρίαρχες ιδεολογίες και δεσποτικές εξουσίες παράλογες,
    είτε είναι πολιτικές
    είτε είναι θρησκευτικές.

    Ανήκουν πάντα περισσότερο εκεί που γεννήθηκαν και μπορούν να κατανοηθούν και να λειτουργήσουν καλύτερα.

    Ανήκουν στον λαό τους,
    ... όποιος και αν είναι αυτός.

    Ίσως η μεγάλη θεά της σοφίας,
    να μεσολαβεί στον Δία, να επιστρέψει ο Άνθρωπος,
    "σπίτι" του
    και να δούμε μεγάλες ...."επιστροφές",
    σε όλους του λαούς;)

    Και ίσως να είναι
    καιρός πια για αυτό,
    γιατί πολύ έχει ταλαιπωρηθεί,
    πολύ έχει δοκιμαστεί,
    και έχει πληρώσει για όλα τα
    λάθη του,
    ο Άνθρωπος,
    σε αυτό το μεγάλο ταξίδι της γνώσης και της αυτογνωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Λιοντάρια και απο μένα:)

    Καταπληκτικό το άρθρο όπως πάντα..

    Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής αν υπαρχει παλαιο ποστακι η να κάνετε καποιο νέο.

    Για το τοναλ ..πως μπορει να επουλωθει απο παιδικά τραυματα με ποιους πρακτικούς τρόπους .

    Ευχαριστω τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μεσημέρι,
    πολεμιστή με την καθαρή καρδιά!

    Η "ανάλυση"
    και το αφιέρωμα της Αθηνάς
    ...είναι
    νέο, αλλά κάποιες έννοιες υπάρχουν και σε προηγούμενα ποστ,
    ειδικά με τους Άθλους του Ηρακλή. http://e-lions.blogspot.com/2008/05/11.html


    Το συνδέσαμε με το βίντεο του Πυρίσπορου, που κάνει την καταπληκτική δουλειά
    της αφύπνισης
    των Ελλήνων
    από την μεγάλη νάρκη,
    ...ακούραστος.

    πως μπορει να επουλωθει απο παιδικά τραυματα με ποιους πρακτικούς τρόπους;

    Το ρωτάς πολύ σωστά και το τοποθετείς πολύ σωστά,
    σαν γνήσιος πολεμιστής,
    γιατί ένας πολεμιστής ενδιαφέρεται και για την πράξη, όχι μόνο
    για ωραία λόγια...!

    Οι πρακτικοί τρόποι;...

    Το τονάλ, το εσωτερικό μας νησί,
    του Γνωστού, ανήκει στην Εστία,
    και είναι ιερό και πρέπει να είναι απαραβίαστο.

    Αυτό παίρνανε μαζί τους οι άποικοι
    όταν φεύγανε από την πατρίδα.

    Η Εστία είναι μεγάλη θεά και θα την αναλύσουμε στον τελευταίο άξονα
    Ιχθύων-Παρθένου μαζί με το Ποσειδώνα.

    Περιληπτικά , μπορούμε να πούμε
    ότι η αναμόρφωση του "νησιού" μας,
    πρέπει να ξεκινήσει με ένα εξαγνισμό τροφής διατροφής σκέψης και συνηθειών.
    Η ανακεφαλάιωση, η ανασκόπηση της ζωής μας, είναι υψίστης σημασίας
    και συνοδευόμενη από την μαγική λειτουργία της αναπνοής , οδηγεί σε μεγάλο ξεκαθάρισμα και νοικοκυρεμα του "χώρου"

    Οι τρείς βασικές αρχές ενός Αλχημιστή
    "http://e-lions.blogspot.com/2008/07/blog-post_22.html


    Στην αρχή υπάρχει έντονη αντίδραση από τον εαυτό μας να μη το κανουμε
    γιατί μας "πονάει"
    αλλά μετα τίς πρώτες φορές, καταλαβαίνουμε τα τεράστια ωφέλη
    της επαναδιάταξης της ενέργειας μας αποβάλλοντας ότι είναι περιττό και ξένο και ξαναπαίρνοντας πίσω ότι είναι δικό μας.

    Στο Άθλο του Ηρακλή
    για την Λερναία Υδρα,
    http://e-lions.blogspot.com/2008/03/2.html
    το αναφέρουμε
    και αν συνδυαστεί και με την
    εξομολόγηση, την ανακοίνωση σε
    ένα πολύ έμπιστο και καλής ποιότητας φίλο ή πρόσωπο...
    κάνει θαύματα.

    Μπορεί να θεραπεύσει και σοβαρά προβλήματα υγείας .
    Εξαρτάται από την θέληση την επιμονή και την αποφάση μας,
    να διεκδικήσουμε πίσω
    ολόκληρο τον εαυτό μας.

    Η επιλογή σωστού προσώπου στους σημερινούς καιρούς είναι δύσκολη και καλύτερα να προτιμηθεί
    ... κάτι απρόσωπο.

    Μπορούμε να "τα πούμε" σε κάποια χαρτιά και μετά να τα κάψουμε
    η να γράψουμε την ειλικρινή αυτοβιογραφία μας ή να τα τραγουδήσουμε σε ένα σύννεφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι η μεγάλη Θεά της σοφίας να βοηθήσει τον Άνθρωπο να επιστρέψει στο σπίτι του!!! Ευχαριστώ el.zin για το χαρακτηρισμό ¨Ελληνα πολεμιστή του φωτός¨. Είναι τιμή μου να με αποκαλούν έτσι, γιατί το φως και η Ελλάδα είναι μέσα στην καρδιά μου! Έβγαλες μέσα από την καρδιά μου την πιο ωραία εικόνα του εαυτού μου!
    Υ.Γ. όχι πολεμιστής, πολεμίστρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σοφία είναι γένους θηλυκού, τελικά!
    Αποτέλεσες μια ευχάριστη έκπληξη
    και είσαι πιο γενναία
    από οτι φανταστήκαμε!

    Ναι,
    η Ελλάδα είναι μέσα στην καρδιά μας και είναι φως
    και ένα πολύτιμο πετράδι στο κόσμο αναμέσα σε όλα τα άλλα...
    και είμαστε Έλληνες,
    χωρίς να είμαστε ανόητα "εθνισκιστές",
    αλλά ούτε και "ραγιάδες"...

    Και η Ελλάδα να γράφεται Hellas
    kai oxi Greece
    γιατί είναι η χώρα του Ήλιου-
    Απόλλωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο'νά Επαναλάβω'
    .αναζητήστε την Γλαυκωμάτα Άθηνά
    ...καί στο Σκοτάδι ακόμη με'τά
    Γαλάζια'Φωτεινά'Μάτια'τ'ης.
    ΄Ψυχής.........:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οπωσδήποτε,
    χρειάζεται να την αναζητήσουμε
    αγαπημένε μας φίλε Νισπέλ,
    και να την βάλουμε στο κεφάλι μας
    χωρίς αυτήν,
    το μέλλον του κόσμου
    προβλέπεται άχαρο;)

    Επιβάλεται να γίνουμε... σοφοί
    και μπορούμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Τηι Υπερμάχωι Στρατηγώι τα νικητήρια!»
    Αυτός ο πολύ γνωστός ευχαριστήριος ύμνος αποκτά νόημα και πληρότητα μόνο αν ως «υπέρμαχο στρατηγό» εννοήσουμε την Αθηνά. Εξάλλου, αυτό επαληθεύεται και από όσα διασώζονται από τον Πρόκλο:

    "Tης Αθηνάς τα νικητήρια παρά Αθηναίοις ανύμνηται και εορτήν ποιούνται..." (Πρόκλος, Εις Τίμαιον)

    «Ο εν τωι παντί στρατηγός… τον κοσμικόν πόλεμον τωι πατρί συνδιακοσμών και τα αμείνω κρατείν αεί των χειρόνων παρασκευάζων...» (Πρόκλος, Εις Πολιτείαν).

    Χαίρε αλκί-μαχε Συμ-Πολεμιστή, προάγγελε ενός -όχι μακρυνού- λαμπρού μέλλοντος τού Ελληνισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ευχαριστω πολύ για τον κόπο που έκανες να μου απαντήσεις τόσο αναλυτικά.

    Τα σέβη μου :)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο χριστιανισμός,
    στοχεύοντας στην δημιουργία αναρίθμητων δούλων και αρκετών τυρράνων, αντροκρατικά,
    προώθησε και υποβίβασε την θέση της γυναίκας σε ένα άβουλο παθητικό ρόλο
    ενός απλού σκεύους αναπαραγωγής.

    Έτσι δεν έχουμε καμία γυναικεία προσωπικότητα του χριστιανισμού
    Που να δίνει μαθήματα
    στρατηγικής σοφίας και αρμονίας.

    Και η Παρθένος Μαρία απέχει πολύ από αυτό…...ρόλο.

    Ο αρσενικός αυταρχικός θεός
    μέσω ενός ουδετέρου πνεύματος αφήνει έγκυο ένα κορίτσι , παρεμβαίνοντας και παρακάμπτοντας σε φυσικό επιπεδο τους νόμους του, και την παντρεύει με ένα άλλο άντρα,
    να του γεννήσει τον αρσενικό γιο του και να τον μεγαλώσει
    και να σώσει τον κόσμο με μεγάλες σφαγές και πολέμους στον όνομα του για να εγκαταστήσει την βασιλεία του,
    γιατί είναι το σχέδιο
    …της σωτηρίας του θεού;;;;

    Η μητέρα παραμένει παρθένα , σε φυσικό επίπεδο, όχι συμβολικό, ούσα παντρεμένη,
    Και γεννά και τα αδέλφια του Ιησού, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο,
    τα οποια διώχνει ο μονογενής,
    μαζί με την μητέρα του γιατί ανήκει... στους οπαδούς του.

    Εκτός αυτής της γέννησης,
    η οποία της επιβλήθηκε γιατί δεν ρωτήθηκε και για αυτό,
    η Μαρία δεν έχει ουτε λογο, ουτε άποψη, ουτε θέση για τίποτα.

    Ποια είναι η λογική, η ισορροπία, η αρμονία, η σοφία και η ηθική αυτού του « αληθινού θεού», τονίζοντας την φυσική σημασία των γεγονότων,
    γιατί σαν αλληγορική θα είχαν και μια... άλλη ανοχή και "εξήγηση" πάντα;

    Αυτό το πιστεύουν οι χριστιανοί σαν φυσικό γεγονός πραγματικό και όχι σαν την αλληγορεία ενός μύθου,
    και το προσκυνούν... γονατιστοί.

    Πόσο μεγάλη ήταν η δόση του υπνωτικού, που πήραν
    και με ποιό τρόπο
    ... το πήραν;;;;!


    Θα ξημερώσει μια άλλη μέρα για χατήρι μας Πυρίσπορε και θα κάνει ξαστεριά!
    Και για τους Έλληνες και για όλο τον κόσμο, γιατί ότι ξημερώσει ,
    μας αφορά πια όλους
    και θα είναι για… όλους.
    Έχουμε γίνει ένα μεγάλο ‘χωριό’ όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η χαρά
    και η ευχαρίστηση,
    είναι δική μας,
    Πολεμιστή
    της Καρδιάς,
    και είναι βάλσαμο για την ψυχή
    να μοιράζονται
    τις σκέψεις και τα ερωτήματα
    ...οι φίλοι μεταξύ τους.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορεί να έχει ένα χρόνο περίπου που γράφτηκε και σχολιάστηκε η ανάρτηση αυτή, αλλά η διαχρονική της αλήθεια με συνάντησε μόλις τώρα...

    Τι χαρά να βρίσκει κανείς πολεμιστές φωτεινούς να περπατούν τα μονοπάτια της γνώσης και της α-λήθειας!

    Έψαχνα μια εικόνα να στολίσω ένα κείμενο μου και θεώρhσα ετούτη της Αθηνάς κατάλληλη, όπως μου εμφανίστηκε στο google...

    Τελικά αντί για την εικόνα βρήκα το Λόγο...

    Να είστε καλά στη φωτεινή σας παρέα.

    η τοξότισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι χαρά να συναντάει κανείς Πολεμίστριες Τοξότες
    μετά από ένα χρόνο που γράψαμε την ανάρτηση
    και σε χρειαζόμαστε όσο κανείς μαζί με το τόξο σου και τα βέλη σου της σοφής επιλογής.

    Σε καλωσορίζουμε σε χρυσά χαλιά και λόγια της καρδιάς μας απλά και ...ίσως παιδικά.

    Μόλις αρχίσαμε να περπατάμε και το "μωρό" είναι μικρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. EL ZIN
    σύντροφε πολεμιστή ευχαριστώ πολύ για το θερμό καλωσόρισμα.
    Σίγουρα γνωρίζεις πως οι πολεμιστές προτιμούν τα λόγια τα παιδικά παρά τα χρυσά χαλιά...

    Δεν πειράζει που είναι μικρό το "μωρό", φτάνει που γεννήθηκε.

    Ας μην ξεχνάμε ο Ηρακλής μωρό ακόμη έπνιξε τα φίδια με τα χέρια του...

    Εδώ θα είμαι και θα τα λέμε συχνότερα πλέον.

    Να είστε καλά- Να είμαστε όλοι μας καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαιρόμαστε σαν παιδιά
    όταν οι πολεμιστές προτιμούν τα λόγια τα παιδικά
    από τα κόκκινα χαλιά
    και όταν γνωρίζουν τόσα πολλά
    για τα φιδάκια του Ηρακλή
    και για τα μωρά.

    Να τα λέμε συχνότερα πλέον
    και να είμαστε όλοι μας καλά …συντροφική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;