Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

Ω. Ο Οδυσσέας στη Πύλη του Ωμέγα
σε Επικά Έπη με ουσία
Το Ω είναι και το σύμβολο του Λέοντος στον Λόγο των Άστρων
Στη κλίματα των Ομηρικών Επών, η Πηνελόπη κατεβαίνει τα σκαλιά  με τη λογική την ιστορία τη φιλοσοφία τα μαθηματικά στις 3 Φεβρουαρίου του 2008 ΕΔΩ , ξεκινώντας από το Α και ο Οδυσσέας ανεβαίνει την σκάλα του παλατιού νου με την τέχνη, τη λογοτεχνία ,την ποίηση, τη μουσική  στο κατόπιν  και ανοδικά.
Η συνάντηση είναι μοναδική στην ιστορία της ανθρώπινης συνείδησης. Ενώνεται το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου με το δεξιό με δεξιοτεχνία περισσή και το φυσικό σώμα με το ενεργειακό στη ολότητα του εαυτού με αρμονία καταπληκτική μετά από μια πορεία στην ομίχλη βασανιστική.
Ο καινούργιος άνθρωπος έχει γνώση και αυτογνωσία, έχει καρδιά και μυαλό σε αρμονία, έχει αφοβία και την περικεφαλαία φορεί σωστά. Οδηγός του ο Ποιητής, Μέντωρ η Αθηνά.
Ο Λέων είναι ο Φοίβος Απόλλων και η Συνείδηση  που μας ερωτά. Ο Υδροχόος είναι το μαγικό ελάφι της  γνώση που μας απαντά. Είναι τα δύο αδέλφια, οι δίδυμες ψυχές, παιδιά της Λητούς, φως μέρα νύκτα  και αστέρια σε Γαλαξία λαμπερό.
Όταν το λιοντάρι βρεθεί με το ελάφι αγκαλιά  μια καινούργια εποχή για την ανθρωπότητα ξεκινά.
Η Μνηστηροφονία είναι ο τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα. Ανήκει στον 12 οίκο στους Ιχθείς με κυρίαρχο τον Ποσειδώνα. Είναι τα Μήλα των Εσπερίδων από τους Άθλους του Ηρακλή.
Το Νησί των Φαιάκων είναι ο 11ος οίκος, ο Υδροχόος, ο Ουρανός και η Άρτεμις. Είναι η Κερυνίτις Έλαφος.
Στον μεγάλο ενιαυτό τα ζώδια κινούνται αντιστρόφως και από τους Ιχθείς περνάμε στον Υδροχόο.
Η Εποχή των Ιχθύων 2000 χρόνια τώρα τελείωσε με την επιστροφή του Οδυσσέα Νου στην Ιθάκη.
Όλοι πλέον γνωρίζουν ποιος είναι ο Αντίνοος, ο Ευρύμαχος, ο Αμφίνομος και οι υπόλοιποι  μνηστήρες και τι κάνουν μαζί με τους δούλους, συμφώνως με την ερμηνεία που έχει δοθεί στο μπλογκ από το 2008 και έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ευρέως  και από διάφορους κύκλους, με ή χωρίς την  συγκατάθεσή μας. Η αποστολή του Οδυσσέα  τελειώνει με την υπογραφή της Αθηνάς στην Ω ραψωδία.
Η επόμενη ημέρα ποια είναι;
Το επόμενο βήμα;
Ενδιαφέρεται ο Οδυσσέας για την εξουσία; Και τι γίνεται τώρα στην Ιθάκη;
Ο Οδυσσέας είναι ένας άνθρωπος της γνώσης  της περιπέτειας, ερευνητής εξερευνητής πολεμιστής. Δεν είναι άνθρωπος της εξουσίας, ούτε  μπορεί να γίνει  αυλικός και μανδαρίνος της γραφειοκρατίας.  Δεν γονάτισε ούτε σε ένα ανελέητο θεό που τον κυνήγησε με μανία, ούτε στον ανθρωποφάγο γιο του,  μέσα στη σπηλιά  του που είχε κλεισθεί με ανομία. Απεχθάνεται την εξουσία εκτός ουσία και  βαθιά την περιφρονεί   Ο Όμηρος μας λέει για το τέλος του. Ο ίδιος ο Οδυσσέας το βράδυ που κοιμάται με την Πηνελόπη της εκμυστηρεύεται πως σύμφωνα με την όραση, μαντοσύνη του Τειρεσία, φεύγει από την Ιθάκη με ένα κουπί και πάει σε περιοχή  που δεν γνωρίζουν θάλασσα, ίσως στην Αρκαδία, χώρα με μεγάλη σημασία.
Πριν φύγει όμως έχει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Τηλέμαχο για μια σοφή ηγεσία που θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον και ηρεμία.
Την ηγεσία στην Ιθάκη αναλαμβάνει ο Τηλέμαχος με την Πολυκάστη, τη κόρη του Νέστορος και γράφονται καινούργια Έπη Τηλεμαχικά μαζί με την Αθηνά που τους προστατεύει και τους αγαπά.
Η Πολιτεία της Ιθάκης αποκτά μια δίκαιη κυβέρνηση στο πρότυπο των Φαιάκων  και η χώρα ευημερεί σε συνεργασία πολιτών και αρχηγών ευφυή.
Οι Πολεμιστές της Λάϊον 
ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 
Ω Οδυσσείας  στιχ. 499, αυτολεξί και ΟΜΗΡΙΣΤΙ, εγκαινιάζουν την  νέα αυτή αρχή κλείνοντας ένα μεγάλο κύκλο  στη μπλογκόσφαιρα 10 ετή. Με φαντασία, με  έμπνευση, με αυστηρότητα, με τρυφερότητα, με σύνδεση των γεγονότων  με πειθαρχία και αυτοπειθαρχία, με γνώση και αυτογνωσία,  με συνέπεια, με αισθητική και ηθική.
Ο χρόνος έχει αποδείξει στο καθένα μας ποιος είναι, τι κάνει  και γιατί.
Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο!
Γίνε!
Ω! Γίνε!
                                     ΕΛΖΙΝ  Νέα  Τηλεμαχικά Έπη σε  Γαλαξία Καινοφανή3 σχόλια:

 1. Τι κι αν περάσαν τα χρόνια...η καρδιά δεν ξεχνα!

  Πάντα όταν περνώ τα σοκάκια της μπλογκόσφαιρας, εδώ κάνω την πρώτη μου στάση και πάντα έχω ένα μεγάλο χαμόγελο!!

  Σας αγαπώ πάντα και πάντα σκέφτομαι εκείνο το παιδί που τώρα πια θα έγινε ολόκληρος άντρας!!

  Φιλιά σε όλους σας μα ένα ξεχωριστό στο μάγουλο το δεξί! ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Οι Πολεμιστές της Λάϊον
  ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,
  Ω Οδυσσείας στιχ. 499, αυτολεξί και ΟΜΗΡΙΣΤΙ, εγκαινιάζουν την νέα αυτή αρχή κλείνοντας ένα μεγάλο κύκλο στη μπλογκόσφαιρα 10 ετή. Με φαντασία, με έμπνευση, με αυστηρότητα, με τρυφερότητα, με σύνδεση των γεγονότων με πειθαρχία και αυτοπειθαρχία, με γνώση και αυτογνωσία, με συνέπεια, με αισθητική και ηθική.
  Ο χρόνος έχει αποδείξει στο καθένα μας ποιος είναι, τι κάνει και γιατί.
  Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο!
  Γίνε!
  Ω! Γίνε!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι χρόνια στη μπλογκόσφαιρα, την Εποχή των Μπλόγκερ ήταν και αυτά!
  Μάθαμε, γνωρίσαμε και είδαμε τόσα πολλά!
  Φιλιά από όλους μας και από αριστερά και από δεξιά
  και ένα ειδικά από κάποιον που έχει μεγαλώσει
  παίζοντας με τα λιονταράκια τα διαδικτυακά
  ΕΛΖΙΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;