Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Ο Ηρακλής και η Ευδαιμονία των Ελλήνων


Ο Ηρακλής και οι 12 Άθλοι του

Οι Άθλοι του Ηρακλή είναι μια πορεία στο φως,  ταχείας διαδρομής ακόμη και αν  φαίνεται μερικές φορές ότι ακολουθεί τεθλασμένη  διαδρομή, γιατί ο Ηρακλής είναι Ηλιακός  Ήρως της  Ωραίας  Ψυχής,  ερωτευμένος  με τη Γνώση της Δύσης και  της Ανατολής, εκεί που γυρεύει τα Βόδια του Γηρυόνη σε αιμοσφαίρια , λευκά και ερυθρά, σωστής  κυκλοφορικής αγωγής.
Ο Ηρακλής, πολλούς Άθλους εκτελεί στην Ελλάδα και  μερικούς εκτός αυτής, κοσμοπολίτης ταξιδευτής  όπως και ο Οδυσσέας, ο Ομηριστής.
Που οφείλεται η κακοδαιμονία  των Ελλήνων;
Υπάρχει ανθελληνισμός;
Τις πταίει για αυτό;
Μπορεί να θεραπευτεί ο Ελληνισμός από αυτή την πληγή;
Και πως;
Ιδού τα ερωτήματα και οι απαντήσεις στο άρθρο αυτό, με το ΤΟΞΟ του Ηρακλέους, βεβαίως βεβαίως.
Ο πρώτος άθλος αρχίζει με το Λιοντάρι της Νεμέας ,καθόλου τυχαίως, ενώ του Οδυσσέως, με τους Κίκονες , άλλη οκτάβα   ενδελεχώς  ενγένως.

5. Ο Λέων της Νεμέας γυρίζει σε όλη την Ελλάδα και καταστρέφει την νομή,   χωρίς ήλιο και λιακάδα με εγωμανία και εμμονή κατά περιφέρεια, νόμο,  νομό και νομή. Αρχηγοί, ηγεμονίσκοι και αρχηγίσκοι κομμάτων, συλλόγων, σωματείων,  θρησκευτικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων και ΜΚΟ, "πρόεδροι", όλοι τους  με το σύνδρομο του Αγαμέμνονος και ένα ασυμμάζευτο εγώ και εγωισμό, διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, θυσιάζουν τα παιδιά τους, περιφέρονται με τις παλλακίδες τους,  σε περίσσεια ενέργειας και μερικές φορές και αριστείας, φιλελληνικής εκστρατείας , αλλά χωρίς σκοπό και ένδυμα σωστό.
Θεραπεία:
Μείωση του εγώ, κρατάμε τη Λεοντή και αποφεύγουμε τη κατάρα των Ατρειδών και τη μοίρα του Οιδίποδα που το ζώο σκοτώνει απαντώντας σε ερωτήματα που δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά με την ανθρώπινη μορφή.
6. Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες ζουν σε ένα βάλτο, έλος  της βρωμιάς και της δυσοσμίας και έχουν εκεί  μαζευτεί και μας πίνουν το αίμα,   καταβροχθίζοντας την ενέργεια μας, χωρίς δισταγμό στη στιγμή σε ένα  σύγχρονο ορνιθοτροφείο που όλος ο κόσμος έχει γενεί.
Θεραπεία:
Να βλέπουμε τις ΚΟΤΕΣ αυτές,  σε ποια μέρη κυρίως ανθούν και με τον κατάλληλο θόρυβο από τα κύμβαλα της Αθηνάς έξω θα πεταχτούν.Σηκώνουμε το ΤΟΞΟ και στοχεύουμε να ξεβρωμίσει  ο τόπος και τα έλη και να καθαριστούν.
7. Η κόπρος του Αυγεία, σκουπίδια της αριστερής, ακροαριστερής, δεξιάς και ακροδεξιάς ιδεολογίας μέσα στην Ελλάδα έχουν μαζευτεί   ακόμη και με  μεταμφίεση δήθεν κεντρική.
Θεραπεία:
Ενώνουμε το δεξί και αριστερό μέρος του εγκεφάλου μας, μαζί με το δεξί και αριστερό νεφρό σε κατανόηση και διύλιση ,ο τόπος να καθαρισθεί χωρίς ψεύτικα διλήμματα και με την ερώτηση τη σωστή.
Ποιος κερδίζει από όλη αυτή τη βρωμιά και  την ανωμαλία του νου και της ψυχής, την χειραγωγία;
8.  Ο Κέρβερος. Αιτία και αποτέλεσμα , λέει ο Μεροβίγγειος  με θράσος και υπεροψία. Υποβάθμιση της ιερής σεξουαλικής πράξης με δήθεν ελευθερία, σκοτεινά κέντρα σεξιστικών νοσηρών τελετουργιών και παρελάσεις χωρίς αισθητική και ψυχική αρμονία, καταστρέφουν την ανθρώπινη ευφυΐα.
Θεραπεία:
Όλα στο φως , ο Κέρβερος, ήρεμο σκυλάκι σε ένα έρωτα αληθινό με  φαιά Συν ΟΥΣΙΑ.
9. Οι Αμαζόνες της  μικρής Εξουσίας. Μισθοφόροι θρησκευτές, εξαγορασμένοι δικαστές, πανεπιστημιακοί  διανοητές , και πολιτικοί αναλυτές καταστρέφουν την αρσενική ιδιότητα του θάρρους και λογικής σε  παράλογες  θεωρητικές κατασκευές, φαφλατολογίες δειλές.
Αν κάνεις ένα άνδρα δειλό και διαχωρίσεις τον διανοούμενο  από τον μαχητή, τον έχεις ευνουχίσει σε ρόλο παθητικό, άναδρο, χωρίς  τιμή.
Θεραπεία:
Πάρε τη ΖΩΝΗ  της , και δείξε ανάμεσα στα στολίδια και ένα ΣΠΑΘΙ, με του Οδυσσέα, τη στρατηγική. 
Κανείς  πραγματικός άνδρας δεν θα προτιμήσει τα χτενάκια και  στις γόβες, να ντυθεί.
Τα γυνακεία ρούχα πετάει της Ομφάλης, στου ομφαλού της γης, την αυλή, και ΑΧΙΛΛΕΑΣ θα γίνει στη στιγμή.
10. Ο Ερυμάνθιος Κάπρος. "Στέγνωσα την ψυχή μου να κυβερνήσω αυτό τον τόπο", γνωστός πρωθυπουργός της Ελλάδος έχει πει, σε στέγνωμα και ξηρασία μεγάλη ψυχής, κάπρος εξουσιαστής.
Οι χοίροι και οι αγριόχοιροι, πανίδα είναι χαρακτηριστική, της Ελληνικής γης και της Ελληνικής Μυθολογίας καθώς και της ποίησης, της Ομηρικής.
Γουρούνια στη Κίρκη, γουρούνια στο τραπέζι των μνηστήρων, από αγριογούρουνο τα σημάδι του Οδυσσέα , αγριογούρουνο αυτό που  συλλαμβάνει, ο Ηρακλής σε χιονισμένη  βουνοκορφή παγερή.
Θεραπεία:
Χαρά, ζεστασιά , αλήθεια,  χωρίς σπουδαιοφάνεια,  ψυχρής αυτοπροβολής. Έτσι δεν θα αναρωτηθεί κανείς, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο,  χοίρος ηλιογεννιάτικος, της  μεγάλης σφαγής.
11. Η Κερυνίτις Έλαφος. Το ελάφι, ο Ηρακλής πρέπει να το πιάσει χωρίς να το πληγώσει, όπως και τη γνώση και τους φορείς της, τον άνθρωπο, τα δικαιώματα του και την ελευθερίας
  του, όπως έχουν υπογραφεί από την Ελεύθερη ανεξάρτητη  παρθένα, θεά.
Θεραπεία:
Να μη πληγώνονται τα καλύτερα παιδιά των Ελλήνων, οι  αξιόλογοι άνθρωποι , τα καλύτερα μυαλά από μια εγωπαθή φυλακισμένη σκοτεινή ζηλοφθονία. Αξιοκρατία η λύση και η θεραπεία, η  ελευθερία, της γνώσης και της σκέψης. Όχι δογματισμός, κομματισμός  και   θρησκευτική χρησιμοθηρία.
12. Τα Μήλα των Εσπερίδων. Οι καλλιτέχνες στην υπηρεσία του Άτλαντος να στηρίζουν εν γνώσει ή αγνοία τους μια Ατλαντική συμμορία και υποσχέσεις για την Αθανασία.
Θεραπεία:
Η ΤΕΧΝΗ στην υπηρεσία της Ελευθερίας και μόνο, του Πνεύματος. Απαραίτητη προϋπόθεση το ήθος, η αρμονία και η αισθητική του  καλλιτέχνη,  διαμεσάζοντος με την πηγή, "μεσσία". 
1. Τα Βόδια του Γηρυόνη. Νους υγιής εν σώματι υγιεί, η  ρήση αυτή περιλαμβάνει όλη τη διαδικασία.
Θεραπεία:
Άθλοι και αθλητισμός, πολεμικές τέχνες, διαλογισμός του πνεύματος, στης ψυχής και του νου, την ισορροπία. Μόνο ένα γερό φυσικό σώμα μπορεί να αντέξει την αναμέτρηση με το Άγνωστο  της ποσειδώνιας  σκοτεινής θάλασσας και να μη χαθεί , και ο άνθρωπος, να  μη πνιγεί.
2. Ο Ταύρος της  Κρήτης. Λαιμαργία,μαρμελάδες, τρυφηλότητα, μαλθακότητα , μπουφέδες τραπέζια, συνταγές της βλακείας, κατανάλωση,  νεοπλουτισμός μεγαλώνουν άρρωστα παιδιά μαζί με τις πολλές καραμέλες, τους καφέδες και τα γλυκά.
Θεραπεία: Πειθαρχία, αυτοπειθαρχία, μέτρον, υγιής φυσική άσκηση σε άμεση με τη φύση επαφή, σωστή διατροφή με όχι περίπλοκη μαγειρική.Τα απαραίτητα για κάθε παιδί και ενήλικα με   σωστή ευδαιμονική.
Καφετέριες, ταβέρνες  μπαρ και καπηλειά είναι γεμάτα από υπέρβαρους λωτοφάγους  στης μεγάλης  της ψυχής τους, λησμονιά.
3.Τα  Άλογα του Διομήδη. Ο ανεξέλεγκτος εσωτερικός μονόλογος και οι απαντήσεις στον γρύλο έχουν σαν αποτέλεσμα τους διαλόγους του  Μπέκετ σε ένα κόσμο του παραλόγου.
Θεραπεία: Ακούς και διαβάζεις  καλά, απαντάς προσεκτικά με ήθος και νοητική καθαρότητα και λεβεντιά.  Καθαρότητα λόγου και σκέψης είναι απαραίτητα  εργαλεία για ιπποδαμαστές με την πραγματική του λόγου,   αιτία. Τα  σύγχρονα διαδικτυακά  καφενεία, τα  κοινωνικά  είναι γεμάτα από αυτούς τους διαλόγους του Βλαντιμίρ  Εστραγκόν με ακατάπαυστη  βλακεία.
4. Η Λερναία Ύδρα. Στείρα και νοσηρή προσκόλληση προγονοπληξία,  κόμματα, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές  οργανώσεις,  τα κεφάλια  και τα πλοκάμια της μεγάλης διαφθοράς και διαπλοκής με μανδύα αρχαιοελληνικής  και χριστιανικής πίστης  αντινοϊκής. Παπαγαλία, κατανόηση ουδεμία, σε έλη  άρρωστης νοσολογίας.
Θεραπεία: Με τη φωτιά του Ιόλαου στο ΦΩΣ, καυτηριασμός,   θεραπεύονται οι μαύρες τρύπες  υδάτινης κατάστασης νοσηρής και εξαφανίζεται ο ΙΟΣ  που δρα  αιώνες επί της  γης.

Η κακοδαιμονία των Ελλήνων οφείλεται σε μια κατάρα  των θεών και στα παιδιά τους που διώχνουν και κομματιάζουν,  θυσία, σε κάτι που οι θεοί τους δεν χρειάζονται, όπως και κανένας άλλος  θεός ΝΟΗΜΩΝ και ΛΟΓΙΚΟΣ.
Έτσι δημιουργούν τους  γενίτσαρους, "ανθέλληνες" και είναι  οι χειρότεροι  εχθροί του ίδιου τους του εαυτού. Στρέφονται εναντίον της πατρίδος τους και  του χώρου που τους γεννά και τους  συντηρεί.
Σκοτώνουν τους  γονείς τους, βγάζουν τα μάτια τους  σε μια τραγωδία του Ελληνισμού χωρίς τελειωμό.
Θεραπεία:Ο λόγος καθαρός, διαφανής,  η πηγή που εκπορεύεται, ξεκάθαρες οι εξηγήσεις  και αν, υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις, αντρίκειες οι κουβέντες, με του  Αχιλλέα και του Αλέξανδρου, το ΣΠΑΘΙ.
Όχι μισόλογα,  διφορούμενα,  από εδώ  και από εκεί, κόμποι  ψυχικοί, γόρδιοι,  να δένουν του ανθρώπου την  μοίρα,  σε  ένα κάρο   αδιαυγή.
Όλα στο φως, ούτε έλη, ούτε βάλτη, ούτε λιοντάρια, χωρίς  τη λεοντή, ούτε λαγόκαρδοι, κότες και δειλοί.
Καμία σκοτεινή ψυχή δεν μπορεί να αντέξει το φως του Ηλίου.
Στη στιγμή θα διαλυθεί και θα αποδειχθεί, αυτό που ήταν πάντα.
Ένα ΦΑΝΤΑΣΜΑ που στον Άδη, ο Οδυσσέας συναντά και συνομιλεί.
Αυτό το έθνος, των Ελλήνων,  μπορεί να μεγαλουργήσει, αν δαμάσει σαν Αλέξανδρος τον   άγριο Βουκεφάλα κοιτώντας την ΣΚΙΑ του, προσεκτικά  περνώντας στην Ευδαιμονία με την  ΗΒΗ του Ηρακλή σε μια ολυμπιακή  κορυφή.

 Αστραία
 Στη Χώρα των Μεγάλων Πολεμιστών 
22 03 2016 

  

4 σχόλια:

 1. Τι ειναι η Ελλαδα,ποιοι ειναι η Ελλαδα?

  Φρυκτωρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι, είναι η Ελλάδα, Φρυκτωρέ!
  Αστραία

  "Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις."
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και οι Ελληνες Αστραια,οι Ελληνες με Φλογα που θα σκαλισουν την ελια και το αμπελι και θα αρμενισουν με το καραβι.Οι Ελληνες που ψαχνουμε τον πλαγιο τροπο σκεψης και δεν τον βρηκαμε.Ακομη....

  Φρυκτωρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εδώ είναι όλοι,
  σε αυτό τον τόπο γεννιούνται,
  ακόμη και με πολύ κόπο και ομηρικό τρόπο,
  σε αυτό το ιερό νησί, ηπειρωτική ΕΛΛΑΔΑ στεριά,
  που αγαπούν.
  Αστραία

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;