Τρίτη 31 Μαΐου 2011

E. Επιστολή προς πτολίεθρον Ίλιον




Η  άλωση της ασημαντότητας
μιας χάρτινης υβριστικής αντινοϊκής γυμνής εξουσίας.
Γκρεμίζοντας τα τείχη της απληστίας της αλαζονίας
και της ανοησίας!
Με το σωστό τρόπο για την δικαία αιτία ,εν τω ορθώ λόγω
σε μαιευτικό μαγιάτικο καιρό.

Έχετε την εξουσία πολιτική και θρησκευτική σε ανίερη συμμαχία μνηστηριακή.. Έχετε κάνει κατάχρηση της χωρίς μέτρο και λογική.Έχετε τα λεφτά. Έχετε αρπάξει την περιουσία μας την αξιοπρέπεια και την ομορφιά .
Έχετε τα χρυσόβουλα και τους μαγειρεμένους αμφίνομους νόμους που τους ερμηνεύετε κατά το δοκούν συμφέρον. Έχετε απαγάγει την Δικαιοσύνη και την κρατάτε σε μουχλιασμένα γραφειοκρατικά κελιά.Έχετε τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης στα χέρια σας . Έχετε κάνετε κατάληψη στο μυαλό μας και στο σπίτι μας με τα σκουπίδια σας τα ενημερωτικά.Έχετε εκμεταλλευτεί την ευγένεια την ανοχή την φιλοξενία τον διάλογο την στάση την διαλλακτική. Έχετε φτιάξει τείχη και κλειστήκατε μέσα χωρίς ντροπή.

Δεν έχουμε τίποτα από όλα αυτά. Έχουμε όμως μυαλό να κρίνουμε και να διακρίνουμε το λάθος από το σωστό, Αχιλλιακή οργή και Οδυσσειακό θυμό και όλο το δίκιο όλο με το μέρος μας.Έχουμε δίκιο!
Γι αυτό τον λόγο είμαστε εδώ. Και εσείς αρχίζετε να νιώθετε ανήσυχα πολύ μόνοι στο χρυσό κλουβί που έχετε αυτοφυλακιστεί.
Είστε "γυμνοί" κύριοι και κυρίες κάτοχοι τίτλων και μεταπτυχιακών οικονομικών νομικών θεολογικών σπουδών. Είστε γυμνοί χωρίς ρούχα και το κυριότερο χωρίς αιδώ.
Πληρώσατε τους ράφτες σας για πολυτελή ρούχα, σκάφη ,άμφια χωρίς νόημα και χωρίς σκοπό και το τίμημα της αβάσταχτης κενότητας της ματαιοδοξίας σας.
Αυτή την βραδιά του Μαγιού είμαστε εδώ και έχουμε γεννηθεί ...και αναγεννηθεί
από καιρό.

Επιστολή προς τους Τρώες

Μια σύντομη ανοικτή συμβουλευτική επιστολή
…προς στους Τρώες,
τους έχοντες και κατέχοντες και σε όσους διακατέχονται από την …Τρωαδίτικη παλαιομοδίτικη συσσώρευσης πλούτου. Την αστική και μικροαστική νοοτροπία μαζί με μια αχόρταγη απληστία.
.Προς Τρώες
Μη συσσωρεύετε υπερβολικά πλούτη και αγαθά μαζί με την γνώση για την απόκτηση τους υφαρπάζοντας ότι όμορφο υπάρχει και ανήκει σε όλους και τον πλανήτη.
Μη κλείνεστε και υψώνετε τείχη νομίζοντας ότι θα είστε ασφαλείς.
Δεν υπάρχουν τείχη, κάμερες ασφαλείας και φρουροί που θα μπορούσαν να σας προστατεύσουν από εξοργισμένους απελπισμένους Αχαιούς.
Μη χρησιμοποιείτε τον θεό σαν άλλοθι για να αυξάνετε περιουσίες και να γεμίζετε τα θησαυροφυλάκια σας.
Μη εμφανίζεστε με χρυσοποίκιλτα ρούχα ακριβά.
Μη ρωτάτε σαν την Μαρία Αντουανέτα, γιατί αυτοί οι ταλαιπωρημένοι πολιορκητές
“δεν τρώνε παντεσπάνι”.
Η απάντηση βρίσκεται μόνο στις γκιλοτίνες και είναι αργά για να διορθώσετε τα λάθη σας.
Είναι αργά για να συνειδητοποιήσετε,πως σε ένα κόσμο που οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα και τα παιδιά οδηγούνται στην πορνεία,
δεν μπορείτε εσείς να έχετε δύο πισίνες , ούτε καν μία, αν υπάρχει έστω και ένας άλλος που δεν έχει που να κοιμηθεί,150 ακίνητα και τουαλέτες μια χρήσεως εκατομμυριών ευρώ.
Δεν υπάρχουν ασφαλή τείχη να σας προστατεύσουν ακόμη και αν ένα μέρος τους, έχει γίνει από τους θεούς, ούτε να κρατήσουν τις μετοχές και τα χρηματιστήρια ψηλά.
Θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι και θα κλάψετε πολύ
πικρά για αυτή της αρπαγή της αδελφής των Διόσκουρων και
της όμορφης κόρης του Δία.
Βγείτε από τα τείχη, αγκαλιάστε τους συνανθρώπους σας ειλικρινά,
μοιράστε δίκαια τον πλούτο,
γιατί η μεγάλη οικονομική ψαλίδα και διαφορά
δημιουργεί την κοινωνική αδικιά και διαφθορά.
Αγκαλιάστε τους συνανθρώπους σας
και όχι με υποκρισίες και δήθεν φιλανθρωπίες
σε πανάκριβα γκαλά
και ενωθείτε μαζί τους σε ένα ταξίδι επιστροφής
στην πατρίδα του Ανθρώπου με νοημοσύνη
απλότητα και συνειδητά.
Αναρωτηθείτε για την δικαιοσύνη
και την ανθρωπιά.
Δεν μπορείτε να κοιμάστε εσείς ήσυχοι πια
αν οι υπόλοιποι υποφέρουν εξ αιτίας σας βαθιά.

Πόσα "άλογα" χρειάζονται για την πτώση της αυτοκρατορίας της Τροίας;
Ένα! Αρκεί να είναι φτιαγμένο από ένα πολύστροφο μυαλό της ομηρικής κατασκευής και αυτοσχεδιαστικής φαντασίας!


Ε.Λ.Ζ.Ι.Ν

Με ξύλινα άλογα και χάρτινα σπαθιά, μηνύματα απελευθερωτικά

διαλύοντας της Τροίας τα καταδυναστευτικά κάστρα τα ψηλά
σε μια καθαρή της Ίδης ματιά.

Με την εκφώνηση του άρχοντος του λόγου του Ερμή, την μαγική ράβδο

την αποτελεσματική και τα ραβασάκια που στέλνει σε "θεές και θεούς καπηλευτές της αθανασίας" ....τα ερμηνευτικά.
Αφήστε τους ανθρώπους ελεύθερους να ζήσουν μαζί με την ομορφιά!

1 σχόλιο:

  1. Η επιστολή ενός Έλληνος στρατηγού!
    Προς Μήδους Δαρείους Εφιάλτες και κυκλώματα βαβυλωνιακής διαπλοκής διαφθοράς παρα..κατα..ΔυΝαστευΤικά.
    Δεν θα διαβούν!
    Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΑΡΕΙΟ
    “Οι δικοί σας πρόγονοι αφού ήρθαν στη Μακεδονία και την άλλη Ελλάδα, προξένησαν κακά σε εμάς, ενώ δεν είχαν πάθει κανένα αδίκημα πρωτύτερα από εμάς. Εγώ δε αφού εκλέχτηκα αρχηγός των Ελλήνων και επειδή ήθελα να τιμωρήσω τους Πέρσες, πέρασα στην Ασία, επειδή εσείς πρώτοι κάνατε εχθρική αρχή. Διότι και τους Περινθίους βοηθήσατε, και στη Θράκη, την οποία εμείς εξουσιάζαμε, έστειλε στρατιωτική δύναμη ο Ώχος. Αφού δε φονεύθηκε ο πατέρας μου από τους συνωμότες που επιβουλεύονταν τη ζωή του, τους οποίους εσείς οργανώσατε, όπως εσείς οι ίδιοι διαδόσατε με κομπασμό με τις επιστολές, αφού εσύ με την βοήθεια του Βαγώα φόνευσες τον Άρση και κατέλαβες την βασιλεία κατά τρόπο άδικο και όχι σύμφωνα με τον περσικό νόμο. Αλλά ενώ αδικούσες τους Πέρσες και ενώ έστελνες εχθρικά γράμματα γιά εμένα στους Έλληνες παρακινώντας τους να με πολεμούν, και ενώ έστειλες χρήματα στους Λακεδαιμόνιους και προς μερικούς άλλους από τους Έλληνες, και ενώ καμμία από τις άλλες πόλεις δεν τα δέχτηκε, μόνο οι Λακεδαιμόνιοι τα έλαβαν, και ενώ αυτοί που εστάλησαν εκ μέρους σου διέφθειραν τους φίλους μου και επιχειρούσαν να διαλύσουν την ειρήνη την οποία δημιούργησα στους Έλληνες – εξεστράτευσα εναντίον σου, ενώ εσύ πρώτος έδωσες αφορμή στην έχθρα. Αφού δε πρώτα νίκησα στη μάχη τους στρατηγούς σου και τους διοικητές σου, τώρα δε εσένα και το στρατό που έχεις μαζί σου καί την χώρα σου κατέχω, αφού μου τα παραχώρησαν οι θεοί, -όσοι από αυτούς που πολέμησαν μαζί σου και δεν φονεύθηκαν, αλλά κατέφυγαν σε μένα, εγώ φροντίζω γι’ αυτούς, και αυτοί με τη θέλησή τους μένουν δίπλα μου και με τη θέλησή τους εκστρατεύουν μαζί με εμένα. Επειδή εγώ λοιπόν είμαι κύριος όλης της Ασίας, έλα σε εμένα· εάν όμως φοβάσαι, μήπως, αφού έρθεις πάθεις κανένα κακό από εμένα, στείλε μερικούς από τους φίλους σου να λάβουν ένορκες διαβεβαιώσεις. Όταν δε έρθεις σ’ εμένα, ζήτησε να λάβεις τη μητέρα, τη γυναίκα, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο θέλεις. Διότι για ό,τι με πείσεις, αυτό θα λάβεις. Και στο μέλλον, όταν στέλνεις κάποιον σε εμένα, έχε υπόψη σου ότι τόν στέλνεις προς το βασιλέα της Ασίας, και ούτε να μου γράφεις σαν ίσος προς ίσο. Αλλά εάν χρειάζεσαι τίποτα, να μιλάς ως προς τον κύριο όλων των δικών σου· σε αντίθετη περίπτωση εγώ θ’ αποφασίσω γιά εσένα με την πεποίθηση ότι με αδικείς. Εάν μου αμφισβητείς την βασιλεία, αφού σταθείς, αγωνίσου ακόμη γι’ αυτήν και μην φεύγεις, διότι εγώ θα βαδίσω εναντίον σου οπουδήποτε κι αν είσαι.”

    (Αρριανός, Αλεξάνδρου Ανάβασις, Βιβλ. Β΄)

    Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;