Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Α. Μαγικές ασκήσεις για την Εστία


hestia-mountainhermit

Μαγικές ασκήσεις … για μια Παρθένο!

Μαγικές ασκήσεις για την Εστία και τον Χείρωνα!
και … Ο Οδυσσέας και η αψογοσύνη

Η οικονομία και η εξοικονόμηση της Ενέργειας!
Διαισθάνομαι,κρίνω και διακρίνω, ξεκαθαρίζω,τακτοποιώ αρμονικά
το νησί του με λειτουργική διάταξη όλα τα θέματα του τονάλ,
αλλάζοντας την πρόσοψη και επαναδιατάσσοντας την ενέργεια.
Η πολικότητα Παρθένος- Ιχθείς
6ος – 12ος οίκος
Α. Εστία ( Χείρων)- Ποσειδών
Η διαίσθηση
Οι ιπτάμενοι-βολαδόρες,είναι οι ακόλουθοι του μεγάλου τυράννου, που τσιμπολογούν τα ανθρώπινα όντα μέχρι την στιγμή του θανάτου όταν σπρώχνονται στο ράμφος του Αετού.
Τρέφονται κυριολεκτικά από την ανθρώπινη ενέργεια,την αλαζονεία, την εγωμανία, την μεγάλη αίσθηση της σπουδαιότητας που έχουμε για τον δοξασμένο μας εαυτό, όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μας δημιουργούν, ζήλια, φθόνο, απληστία, οκνηρία, ανταγωνισμό, μίσος, προσκόλληση,, κτητικότητα, λαγνεία, φιλοχρηματισμό, και καταβροχθίζουν την ενέργεια μας έως τα πέλματα των ποδιών, αφήνοντας λίγη ίσα ίσα να φυτοζωούμε και να
… τους υπηρετούμε.
Είναι οι μαύρες σκιές που φευγαλέα μπορούμε να αντιληφθούμε με την άκρη των ματιών μας, πιο ορατοί σχετικά από άλλα ανόργανα όντα και κάποιοι χώροι είναι γεμάτες από αυτές, νοσοκομεία, γηροκομεία, σπίτια παλιά, καινούργια φορτισμένα και φορτωμένα, γραφεία τελετών, εκκλησίες, μπαράκια, καταγώγια κλπ.
Στην ουσία είναι σκεπτομορφές της αρσενικής λογικής μας,
σε αντίθεση με “τις μούσες” των καλλιτεχνών που είναι
… θηλυκής νοοτροπίας.
Η Παρθένος έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία να αντιλαμβάνεται αυτές τις σκιές, να τις νιώθει σαν φαγούρα στο ηλιακό πλέγμα και είναι… πιο ευάλωτη.
Γι αυτό θέλει να νιώθει καθαρή και προσπαθεί να καθαρίσει τον χώρο σε βαθμό που να γίνεται υποχόντρια μη γνωρίζοντας την πραγματική ουσία του προβλήματος.
Η γνωστή τάση για καθαριότητα και εξαγνισμό των Παρθένων, είναι αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης, όπως και το άγχος, η αγχωτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται συνήθως και τρώγονται με τα ρούχα τους.
Αν υπάρχει έντονα και ο Καρκίνος από ζώδιο ή πλανήτη και η τάση παρελθοντολογίας συναισθηματικών αναμνήσεων της Λερναίας Ύδρας, η κατάσταση γίνεται αφόρητη.
Μόνο ένας Ηρακλής μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί τους και να διώξει τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, που είναι καλά κρυμμένες σε βαλτώδη νερά λιμνάζουσας ενέργειας.
Αυτά τα “τρομαχτικά πουλιά” με τα χάλκινα ράμφη είναι πολύ άγρια και αποτελεσματικά στις επιθέσεις τους σε κάθε ανθρώπινο οργανισμό γιατί στην ουσία αποτελεί την τροφή τους.
Ο Ηρακλής πετυχαίνει να τα εξοντώσει με την βοήθεια δύο χάλκινων κυμβάλων που του δίνει η Αθηνά.
Τα τρομάζει και όταν βγαίνουν από τις φωλιές τους τα σημαδεύει με δηλητηριασμένα βέλη από την Ύδρα και…τα σκοτώνει.
Χωρίς την απόκρουση”των Στυμφαλίδων” καμιά πραγματική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στον άνθρωπο για αυτό η Τρίνιτι, το πρώτο πράγμα που κάνει στο Νίο είναι να βγάλει τον Σκορπιό μέσα από την κοιλιά του και μετά …να μιλήσει μαζί του.
Χωρίς την διάκριση και την ξεκαθάριση αυτή, ο δύστυχος άνθρωπος
θα επαναλαμβάνει την λογική των Στυμφαλίδων, που μιλάει συνέχεια
για την “αγάπη του καλού θεού” και ποιμένα ορνιθοτρόφου, θα παρηγορείται με τον παράδεισο και το μεγάλο τάξιμο, θα αυτουπνωτίζεται στην προπαγάνδα χειραγωγημένης κοινωνικής διαμόρφωσης και δήθεν κουλτούρας με μπόλικα και ψεύτικα λόγια,
θα κυνηγάει συνέχεια τα μικρόβια και την σκόνη, αλλά όχι να χαλάσει την “ζαχαρένια του τάξη” και θα επιτίθεται μανιασμένα, όταν συναντά τον Νίο,
σαν την καλή νοικοκυρά που μεταμορφώνεται σε Σμιθ…λέγοντας… me to me to,
θέλοντας να συντηρήσει το Στάτους Κβο.
Θα συντρίβει τους συντρόφους του Οδυσσέα και θα βουλιάζει τα καράβια τους με τις άγριες επιθέσεις των Λαιστρυγόνων και όλο το σύστημα να τα βοηθάει
… γιατί είναι δικό τους.
Ο άνθρωπος αρέσκεται να πιστεύει σε ότι είναι εύκολο, ακίνδυνο παρήγορο και του χαϊδεύει τα αυτιά και το “εγώ”.
Έτσι θέλει να τρώει ήσυχα την μπριζόλα του σε ένα καναπέ ή σε ένα εξεζητημένο σεμινάριο, ή δίπλα σε κάποιο γκουρού πατέρα,
μη παίρνοντας ουσιαστικά θέση ποτέ σε τίποτα αναποφάσιστος, αβέβαιος,
αλλά θέλει να πιστεύει, ότι αυτή η μπριζόλα είναι τυλιγμένη με χρυσά χαρτάκια και να καθησυχάζει την βολεμένη συνείδηση του… με δικαιολογίες και άλλοθι.
Η αλήθεια είναι πάντα πιο σκληρή και ελάχιστοι την αντέχουν και αποφασίζουν να πάρουν το χάπι της και να βρεθούν… στην έρημο του πραγματικού.
Οι Στυμφαλίδες το γνωρίζουν αυτό καλά και κάνουν πάντα χρυσές δουλειές…
Η καλή λειτουργία των εντέρων συμβάλει στην σωστή αποτοξίνωση και καθαριότητα του οργανισμού.
Η δυσκοιλιότητα είναι η χειρότερη λιμνάζουσα ενέργεια και η αιτία των περισσότερων ασθενειών.
Η Εστία, Τιτανίδα θεά, που βγήκε πρώτη από τον Κρόνο που έτρωγε τα παιδιά του,ζήτησε να μείνει Παρθένα και αμόλυντη, αντιστοιχεί στο ζώδιο της Παρθένου.
Η Εστία είναι μια πολύ σοβαρή, σεμνή, φιλήσυχος και μεγάλη θεά του Ολύμπου και το σύμβολο της είναι μια φωτιά, ιερή άσβεστος που καίει στο κέντρο του σπιτιού ή του χώρου.
Αυτή η φωτιά συμβολίζεται με την μορφή ενός καντηλιού ή κεριού καλής ποιότητας, που καίει και κρατάει μακριά… τα άγρια αυτά πουλιά.
Συμβολίζει την έννοια της Θυσίας και τι, τοποθετεί κανείς στο κέντρο του νησιού και του τονάλ για να το φωτίζει.
Η άψογη χρήση της Παρθενικής ενέργειας, απαιτεί μία διαίσθηση ενορατική, οικονομία στην ενέργεια επίβλεψη του χώρου προστασία, καλή φυσική κατάσταση, αρμονία στις σκέψεις, τακτοποίηση των λογικών συμπερασμάτων, ικανοποίηση από την εργασία και… εργασία, διότι “αργία μήτηρ πάσης κακίας”.
Το ζώδιο της Παρθένου συνδέεται με τους Λαιστρυγόνες στο ταξίδι του Οδυσσέα, τα αντιφατικά λόγια μιας άγριας επικριτικής κριτικής του Βασιλιά τους Αντιφάτη και της Παρθένου κόρης του, που συναντούν οι σύντροφοι του Οδυσσέα στην πηγή της Αρτακίας.
Οι Λαιστρυγόνες σπάνια μένουν στην κρίση και την διάκριση κρατώντας και κάνοντας όλους τους επαγωγικούς και αναγωγικούς συλλογισμούς και προωθώντας ένα αρμονικό δημιουργικό διάλογο, γιατί περνούν στην προσωπική επίθεση την σκληρή επίκριση και την χαιρέκακη κατάκριση…ακούγοντας μόνο τον εαυτό τους.
Χτυπούν και φεύγουν…αφού σε έχουν μολύνει και σε έχουν μαυρίσει… με την “λογική” τους.
Είναι τόσο άγριοι που κατέστρεψαν 11 από τα… 12 πλοία του Οδυσσέα.
Εδώ χρειάζεται το σπαθί του Σατόρι Χάνσο να κόβει τα σχοινιά
και το τόξο του Ηρακλή με τα δηλητηριασμένα βέλη του.
Ο Οδυσσέας φεύγει, γιατί έχει πολύ δρόμο μπροστά του, αλλά έχει μάθει να τους διακρίνει και να τους ξεχωρίζει, όπως και τα πέτρινα λόγια τους.
Καλημέρα σε όλους όσους κρατούν άσβεστο την Ιερή Φλόγα
στο κέντρο της καρδιάς τους!
Μαγικές ασκήσεις για την Εστία!
Η Εστία, “η ιστίη” του Ομήρου είναι η θεά του Όρκου, η Πρυτανίς!
Ενός όρκου ιερού απαράβατου και πάντα… αφ Εστίας άρχεσθαι.
Συμβολίζεται με μια πρεσβύτερη γυναίκα αγκαλοφορούσα ένα παιδί
και μερικές φορές να πλέκει και να γνέθει και όλα τα κτίρια και οι ναοί, είχαν κυκλικό σχήμα,… τα πρυτανεία των πόλεων.
Στο μέσον… η Ιερή Φλόγα!
Η Παρθένος Μαρία, μια άλλη Παρθένος, προέρχεται από το Μάρε, που σημαίνει θάλασσα και γεννά ένα παιδί Ιχθύ, μέσα από την κυριαρχία του Ποσειδώνα. Οι χριστιανοί ζωγράφιζαν ένα ψάρι, ή την “ουρά μιας γοργόνας” και τα αρχικά του σημαίνουν Ιησούς Χριστός, Θεού, Υιός,Σωτήρ,ΙΧΘΥΣ, ο οποίος έστειλε τους μαθητές του… αλιείς να αλιεύσουν ανθρώπους την διάρκεια της εποχής των Ιχθύων… σαν ψάρια.
Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων έχει πολλά από τα στοιχεία της Παρθένου.
Αντιπροσωπευτικό παραμύθι, μαζί με τα καθαρά της πάντα και τακτοποιημένα τετράδια και το κριτικό και ερευνητικό της πνεύμα. Όμως ακολουθεί… ένα “άσπρο λαγό” και από το τονάλ, το Γνωστό βρίσκεται στο Άγνωστο Ναγουάλ να βλέπει
τα … διάφορα θαύματα του.
Το Βιοχημικό άλας της Παρθένου, είναι το Θεϊκό Κάλιο, το λιπαντικό άλας
και το έλαιον των Παρθένων και ενός καντηλιού,όταν σβήνει …τελειώνει και η ζωή του ανθρώπου.
Για αυτό μη ξοδεύετε το πολύτιμο λάδι του οργανισμού σας άδικα και μη το χάνετε… εδώ και εκεί σκορπίζοντας το.
Προστατέψτε τον χώρο σας από τους εισβολείς ακόμη και από εσάς τους ίδιους και τις σκεπτομορφές που κουβαλάτε… εν αγνοία σας.
Εξαγνίστε τον χρησιμοποιώντας και τα 4 στοιχεία και μια ισχυρή πρόθεση.
Να έχετε μια φλόγα στο κέντρο του χώρου που βρίσκεστε, κερί ή καντήλι εξαιρετικής ποιότητας και να το σβήνετε όταν φεύγετε, δυστυχώς…πρέπει.
Συμβολικά και νοερά τοποθετήστε στη κέντρο, το ποιο σημαντικό πράγμα για σας ή… έννοια. Μη φανείτε πολύ ιδιοτελείς και βάλετε χρήματα, οικόπεδα ή την σχέση σας. Προτιμήστε πιο αφηρημένες και σημαντικές έννοιες, αποφεύγοντας πρόσωπα και είδωλα.Την Ελευθερία, την Αυτογνωσία, την Ιθάκη κλπ.
Θα λειτουργήσουν καλύτερα και θα σας κρατήσουν περισσότερο, εκτός αυτό θα στηρίξουν και τα υπόλοιπα που τοποθετήσετε σιγά σιγά τριγύρω. Θυμίαμα επίσης να χρησιμοποιείτε πολύ καλό. Ο Μ Αλέξαντρος έστειλε τόνους στους Δελφούς …δώρο από την Ασία, τονίζοντας την σημασία του. Αφήστε λίγο νερό να τρέξει κατά την διάρκεια που καίγεται το θυμίαμα. Πάρτε δύο χάλκινα αντικείμενα βαριά και χτυπήστε τα δυνατά, ειδικά στις γωνίες. Ενεργοποιήστε την πρόθεση σας να καθαριστεί ο χώρος. Οραματιστείτε τον καθαρό! Τελειώστε με μουσική και τραγούδι «δυνατό» και… χορέψτε το. Αποφύγετε πένθιμα κομμάτια, καταθλιπτικά, μίζερα, υποτονικά που “ρίχνουν” την ενέργεια και… σας απομυζούν. Συνδυάστε το… με την ανασκόπηση σας.
Ξεκινήστε με την Νέα Σελήνη, γράψτε το γεγονός που θέλετε να ξεκαθαρίσετε και στην Πανσέληνο κάψτε το… αξιοποιώντας έτσι την ευθυγράμμιση της ενέργειας των ουρανίων σωμάτων.
Καλό απόγευμα στους εξαγνιστές και στους κρατούντες τον όρκο τους
τους …μη επίορκους!
Τακτοποιήστε τον χώρο αρμονικά και ξεκαθαρίστε… με τα αντικείμενα του.
Κρατήστε όσα σας χρειάζονται πραγματικά και τα χρησιμοποιείτε λειτουργικά.
Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα γιατί κάθε αντικείμενο απαιτεί …ενασχόληση μαζί του. Μη αποθησαυρίζετε άχρηστα πράγματα. Μη δεσμεύεστε με παλιά αντικείμενα και αντίκες και κοιμάστε μαζί τους. Μη φορτώνετε τον χώρο με πίνακες εικονίσματα και μπιμπελό και βρίσκεστε σε μόνιμη έκθεση και επιρροή.
Ξεφορτωθείτε συλλογές ανούσιες και άλμπουμ φωτογραφιών. Αν αξίζει κάτι χαρίστε σε μουσείο και… αποστασιοποιηθείτε. Μη βγάζετε φωτογραφίες τα παιδιά σας και προπαντός μη τις ανεβάζετε στο διαδίκτυο. Για το ίδιο λόγο αποφύγετε να βγάζετε και δικές σας εκτός αν είναι πολύ απαραίτητο. Αν έχετε μανία με την φωτογράφηση εξασκηθείτε στην “μη πράξη” και τραβήξτε όσες φωτογραφίες θέλετε …χωρίς φιλμ. Φροντίστε η θηλυκή ενέργεια γιαγκ και η αρσενική γιν, να είναι κάπως ισορροπημένες στο χώρο και να συνυπάρχουν στρογγυλά και καμπύλα πράγματα μαζί με τα μυτερά και τετράγωνα, αλλά μη τον παρακάνετε …με το Φεγκ σούι. Αν στο ωροσκόπιο σας υπάρχει υπερβολής γης, αποφύγετε το πολύ ξύλο ενώ, αν ο Άρης είναι “αδύναμος”, η προσθήκη σιδερένιου αντικειμένου με ένα κόκκινο καναπέ να σας δημιουργούσε… καλή διάθεση.Μη ακολουθείτε την μόδα αγοράζοντας πράγματα που στην ουσία δεν χρειάζεστε πραγματικά και μη φυλακίζεστε σε ακριβά και πολυτελή καταναλωτικά αγαθά.
Μη καλείτε ανθρώπους στο σπίτι για να τα επιδείξετε και αυτούς που θα καλέσετε να είναι πραγματικοί φίλοι σας και να τους έχετε δοκιμάσει στα δύσκολα και να αφήσετε να σας δοκιμάσουν και αυτοί, γιατί οι σχέσεις των ανθρώπων πρέπει να τεστάρονται, αν μπορούν να αντέξουν, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα και… στον χρόνο. Να μη είναι επιπόλαιες, ψεύτικες, συμφερολοντογικές και επιφανειακές αλλά… σχέσεις ουσίας.
Μη δέχεστε δώρα και μάλιστα ακριβά εκτός αν έχετε αποφασίσει να δεσμευτείτε… με τον δωρητή. Μη παίρνετε και μη φοράτε αντικείμενα που δεν ξέρετε τον προκάτοχο τους, κοσμήματα ακόμη και αν… τα βρείτε στο δρόμο.
Προσπεράστε τα ή παραδώστε τα κάπου. Γενικά δεν είναι καλό να κυκλοφορείτε στολισμένοι με κοσμήματα,πολλά και ακριβά, σαν “χριστουγεννιάτικα δέντρα” και αν στις γυναίκες, κάτι απλό, είναι μια νότα Αφροδίτης,στους άντρες είναι τελείως περιττό και απαράδεκτο.
Και στα δύο φύλα, οι αμφιέσεις αυταρέσκειας, φιλαρέσκειας υπερβολής, επίδειξης και προκλητικότητας δείχνουν ένα… “φθηνό” χαρακτήρα.
Ειδικά να πιστεύετε και λέτε ότι το πιο ακριβό πράγμα πάνω σας είναι μια ζώνη και μια τσάντα Λουί Βιττόν,και αυτό σας κάνει ξεχωριστούς, δεν είστε σε θέση να φανταστείτε πόσο φτωχό είναι το πνεύμα σας και… ανύπαρκτο.
από τα μυστικά μονοπάτια,
της αστρολογίας
…του 21ου Αιώνα.

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ τραγουδούν σε Φα , τα Μαλαματένεια λόγια
σε άψογους στίχους του πολεμιστή της Ατείχιστης Πόλης
στην καινούργια αστραφτερή και φτερωτή διασκευή τους
και φεύγουν από το νησί των Λαιστρυγόνων. Ο Αντιφάτης “αυτοκτονεί”
ύστερα από αυτό γιατί δεν έχει τι άλλο να πει και να επικρίνει.

1 σχόλιο:

  1. Η σκιά, οι σκιές και το χτένισμα τους είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο
    και κεφαλαίο γράμμα στις επικές ραψωδίες πολεμιστών;)

    Και εμείς τις βρίσκουμε αποτελεσματικές και τις δουλεύουμε καιρό
    …παρατηρώντας τα αποτελέσματά τους:-)

    Τα παιδιά “βλέπουν” πολλά γιατί είναι ακόμη στο ναγουάλ και μέχρι να
    αναπτυχθεί η λογική, ο Ερμής και να αναδυθούν
    και να στερεωθούν τα νησιά του τονάλ!
    Μετά προσπαθούμε να επιστρέψουμε μέσα από την περιπετειώδη διαδρομή της ύπαρξης και της ενηλικίωσης…ξαναβλέποντας καθαρά.
    Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται μέχρι την ενηλικίωση τους, να καθοδηγούνται σωστά και με υγιή πρότυπα και παραδείγματα γιατί
    ότι χαλάει στην παιδική ηλικία δύσκολα ξαναφτιάχνει…
    και οι σκιές τα κυνηγάνε
    και οι άλλοι για την φρέσκια ενέργεια τους…

    Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;