Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Α. Μαγικές ασκήσεις για ένα Ποσειδώνα

Poseidon2

Ποιός είναι ο Ποσειδών;
Το πέλαγος απλωνόταν μπροστά μου, βαθύ, σαγηνευτικό, ξελογιαστικό.
Ο Ποσειδώνας, κυβερνήτης του απέραντου γαλάζιου, φαινόταν φιλικός σήμερα
Π
οσειδών:
Η Πύλη του Άγνωστου!
κι έστελνε μικρά παιχνιδιάρικα κύματα σε φρακτάλ σχηματισμούς, να αγγίζουν το στρογγυλό κεφαλόσκαλο, που είχε δημιουργηθεί στο βράχο.
Ο Ποσειδώνας!
Τα φρακτάλ του Χάους.
Η είσοδος σε άλλους κόσμους και παράλληλα σύμπαντα.
Η βουτιά στην κοσμική θάλασσα της Αντίληψης και οι μεταθέσεις της.
Το περπάτημα στο χείλος της Αβύσσου
Η Πύλη της σκοτεινής συλλογικής ασυνειδητότητας.
Ο αδελφός και ‘μέρος’ του Δία, ομοούσιο.Κυρίαρχος των Ωκεανών της Ζωής και αρχηγός των όλων των ανόργανων όντων,θηλυκών στην πλειοψηφία τους.
Θηλυκών, γιατί το σύμπαν είναι θηλυκό,στρογγυλό, σφαιρικό ή ωώδες, γεννοποιητικό
.Είναι η παγκόσμια Μάρα-Μαρία που γεννά, τίκτει, τα όντα με την Ένωση του Θεϊκού σπέρματος του Λόγου, Παρθένος ούσα και αμόλυντος και ανέγχιχτος πάντα. Γι’αυτό η αρσενική αρχή είναι περιζήτητη και πρέπει να προστατεύεται
στα πρώτα βήματα της
Το θηλυκό θα βρει τον δρόμο του ,είναι ανθεκτικό,και ακατάστρεπτο.
Το αρσενικό όμως είναι πολύ ευάλωτο μέχρι να σταθεροποιηθεί
και θα δώσει μεγάλους αγώνες για να επιβιώσει.Πρέπει να βοηθήσεις ένα αγόρι να γίνει ΄άντρας’ και δεν μπορείς να επαναπαυτείς
στην φύση, ότι θα κάνει το έργο της.
Η μητέρα εδώ και η γυναίκα έχει το πρώτο ρόλο σε άμεση και πρώτη επαφή με το παιδί.
Πώς να βοηθήσει όμως μία μητέρα το παιδί της, όταν στην ουσία δεν μπορεί
να βοηθήσει τον εαυτό της ΄σένα αντροκρατούμενο κόσμο;
Όταν η ίδια έχει υποφέρει πολλά από μια κακώς εννοούμενη αρσενικότητα;
Μήπως η ομοφυλοφιλία είναι σε τελική ανάλυση η εκδίκηση των γυναικών;Των γυναικών που έχουν υποστεί πολλά στο πέρασμα των αιώνων από αρσενικούς εκπροσώπους;
Μήπως διέβρωσαν και υπέσκαψαν την αρσενικότητα φτιάχνοντας ‘άντρες’
που θα βρεθούν΄θα πολλές φορές στην ίδια αδύναμη και ταπεινωτική θέση με την δική τους;
Ή μήπως είναι στοιχείο της εντροπίας που οδηγεί σένα θερμοδυναμικό σεξουαλικό θάνατο εξισώνοντας και ομογενοποιώντας τις πρωταρχικές ενέργειες;
Αλλά τι μπορεί να σημαίνει αρσενικότητα;Φαίνεται να είναι η λογική ,ο ορθολογισμός, η ανάλυση και η σύνθεση,
η δύναμη ,το θάρρος, ο λόγος.
Είναι ο Οδυσσέας, Η δεξιά πλευρά του ανθρώπου.Οι περιπέτειες του Οδυσσέα, είναι οι περιπέτειες της αρσενικότητας και της Λογικής,
της Γνώσης, τα λάθη και οι υπερβολές, οι παγίδες μέχρι να βρει την ισορροπία και να συναντήσει την Άλλη πλευρά, που τον περιμένει πάντα, να ολοκληρώσει το ταξίδι αυτό.
Γιατί ο Ποσειδώνας είναι τόσο άγριος διώκτης του Οδυσσέα;
Γιατί οι περιπέτειες του Οδυσσέα, είναι οι περιπέτειες της ορθολογιστικής πλευράς του ανθρώπου, της αρσενικής, μέχρι να βρει το δρόμο της και να κατακτήσει την ύλη και τους νόμους της, να την εξερευνήσει και να την γνωρίσει.
Ο Οδυσσέας παλεύει να κατακτήσει την Γνώση την ύλη, την φύση , να μάθει , να εξερευνήσει, να αποδείξει , να διεκδικήσει και στην προσπάθεια του αυτή, κάνει τόσα λάθη και υπερβολές.
Η Πηνελόπη Ονειρεύεται!
Ονειρεύεται σε μια ατέλειωτη αναμονή, την επιστροφή του.Γι’αυτήν είναι δεδομένα κάποια πράγματα και κατανοητά πλήρως.
Ο Οδυσσέας χρειάζεται να κάνει το ταξίδι και να αποδείξει πολλά.
Και ο Οδυσσέας πρέπει να βρεί τον τρόπο να φθασει κοντά της, να φτιάξει την γέφυρα και να την διαβεί, να πετύχει την ισορροπία την αρμονία.
Το παραμύθι της Γοργόνας γοητευτικής και γαλάζιας που αγαπάει και παγιδεύει τους ναυτικούς έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά των Ιχθύων και της εποχής τους.
Το βιοχημικό άλας του Φωσφωρικού Σιδήρου, του δυναμωτικού άλατος
είναι κατάλληλο για αντοχή δύναμη και σταθερότητα
και αποφυγή υπνωτιστικών πλανών σε Ήλιους στους Ιχθείς.
Ο Ποσειδώνας ,βασιλιάς των Υδάτων,κυβερνά τους Ιχθείς από 21 Φεβρουαρίου μέχρι 21 Μαρτίου, που είναι η εαρινή ισημερία, ο ένας βραχίονας του παρορμητικού σταυρού και η αρχή του ζωδιακού.
Είναι κατά κάποιο τρόπο ‘το τέλος’, πάντα των πραγμάτων και το ενεργειακό του κέντρο βρίσκεται στα πόδια, τα πέλματα, στην άκρη του ανθρωπίνου σώματος.
Συνδέεται με το λεμφικό σύστημα.
Εκφράζει την γοητεία, την έμπνευση, τους καλλιτέχνες, τον μύθο το παραμύθι, τα όνειρα, τον ύπνο, τον γιό του Μορφέα, την ομίχλη, την εξαπάτηση, την τρέλα ,την φυλακή ,την προδοσία και όλες τις μορφές τέχνης.
Σχετίζεται με την θρησκευτικές πεποιθήσεις , τα παραισθησιογόνα, όλα τα υγρά, τα αέρια,, τα αναισθητικά,τις ναρκωτικές ουσίες, την έννοια της θυσίας και της φυγής από τα εγκόσμια.
Η ανακάλυψη του πλανήτη- από ένα λάθος- το 1846, συγχρονιστικά συνέπεσε με την εμφάνιση του πετρελαίου και του μαύρου πολύτιμου υγρού στην ζωή μας, την έξαρση του μυστικισμού, του μεντιουμισμού και των ενδιαμέσων.
Είχε προηγηθεί, η ανακάλυψη του εκεντρικού Ουρανού, το 1781, της ανεξάρτητης και ελεύθερης Άρτεμης, με την διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Γαλλική και Αμερικάνικη επανάσταση.
Θα ακολουθήσει η εμφάνιση του μαύρου και αόρατου Αίδη –Πλούτωνα, το 1930, με την διάσπαση του ατόμου, την κατασκευή της ατομικής βόμβας και την άνοδο του φασισμού.
Η ανθρωπότητα ,τα τελευταία 2000 χρόνια, βρίσκεται υπό την επιρροή των Ιχθύων
με κύριο εκπρόσωπο τον Ιησού και την επικράτηση του χριστιανισμού
στην δυτική πλευρά του κόσμου, την δεξιά κυρίως.
Στην Οδύσσεια είναι ο τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα , η μνηστηροφονία,
και τονίζεται η πράξη συμφιλίωσης και εξουδετέρωσης , τα Νίπτρα, με τον άγριο διώκτη του, όταν εισέρχεται στα ψηλά διαμερίσματα της Πηνελόπης.
Στον Ηρακλή αντιστοιχεί στον τελευταίο Άθλο, τα Μήλα των Εσπερίδων και την συνδιαλλαγή με τον Άτλαντα.
Ο Εωσφορικός του χαρακτήρας επισημαίνεται με το κύριο σύμβολο του, την τρίαινα
που ξεσηκώνει θύελλες στις ψυχές των ανθρώπων.
Ο Σεισίχθων Ποσειδών, Σειθ, θα προσπαθήσει να φέρει
τους Τζεντάι στην σκοτεινή πλευρά παγιδεύοντας τους και ο Σ-μ-ίθ, η αρνητική εξίσωση του κ Αντερ-σον, θα προσπαθήσει να εξοντώσει τον Νίο-Νέο.
Ο πολυμήχανος βασιλιά της Ιθάκης θα ταλαιπωρηθεί από τον ανοικτό πόλεμο μαζί του, την ομίχλη, τις παγίδες και τα άγρια κύματά του.
Στην θέση, που βρίσκεται στο ενεργειακό σώμα του ανθρώπου δείχνει μία αδυναμία, μία ευαισθησία μία φυγή , μια έξοδο αλλά και μία είσοδο ανοιχτή στους πειρασμούς, ένα αδύνατο σημείο, μία δύσκολη ροή ενέργειας.
Η ποιότητα και ποσόν της ενέργειας καθορίζονται από την στιγμή της σύλληψης και την αναπνοή της μητέρας καθώς και από τα αποθέματα των δύο γονέων και το τόπο.
Καθ’όλη την διάρκεια της κύησης μορφοποιείται και μετασχηματίζεται, βάση των ενδομήτριων εμπειριών.
Η κρυσταλλοποίηση αυτής της ενέργειας συντελείται την στιγμή της γέννησης
και της πρώτης αναπνοής του καινούργιου όντος και ολοκληρώνεται σταδιακά.
Η προσπάθεια είναι όλη διαδρομή που πρέπει να κάνει κάποιος για να τον τοποθετήσει
στην ΄θέση ‘ του στα πέλματα και να λειτουργεί χωρίς παρενέργειες.
Από την ανακάλυψη του και μετά εισήλθε στην σφαίρα επιρροής ,του συλλογικού ασυνείδητου, με ένα πιο προσωπικό τρόπο, και άρχισε να επηρεάζει ατομικά, δημιουργώντας Ποσειδώνιους τύπους, ενώ πριν επηρέαζε μόνο συνολικά την ανθρωπότητα, τελείως αόρατος.
Επηρέασε όλες τις μορφές τέχνης, εισάγοντας καινούργια εμπρεσιονιστικά στοιχεία και σουρεαλιστικά και καινούργιες μορφές , όπως η φωτογραφία και ο κινηματογράφος.
Πολλοί καλλιτέχνες βυθίστηκαν και παρασύρθηκαν από τα κύματα του, ζώντας μια αυτοκαταστροφική και χαοτική ζωή και αναζητώντας διέξοδο στην υπερβολη του σεξ και στα ναρκωτικά,αναζητώντας ιδεαλιστικές ουτοπίες στην φυγή.

Η ενασχόληση με την τέχνη προϋποθέτει μία δικλείδα ασφαλείας πέρα
από την έμπνευση και την σεμνότητα:
Αρετή και αψογοσύνη.Η αρετή και η προσπάθεια να δρας άψογα είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας για να μπορέσεις να περπατήσεις σε αυτά τα πεδία και αυτούς τους χώρους χωρίς να κατακρεουργηθείς και να δαμάσεις τα άγρια κύματα του φοβερου θεού.
Οπωσδήποτε παραμένει κυρίως σαν επίδραση γενεάς, γιατί η διαμονή σ’ένα ζώδιο είναι περίπου 14 χρόνια.
Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί 1956-1970 για παράδειγμα, έχουν τον Ποσειδώνα στο Σκορπιό,στο ενεργειακό κέντρο της σεξουαλικής ενέργειας
και οι απόψεις τους για την χρήση αυτής είναι επηρεασμένες, από τον μεγάλο Πλανευτή.
Σ’ένα αρσενικό ζώδιο, ο Ποσειδών θα φτιάξει την δεξιά πλευρά του Οδυσσέα, ενώ σένα θηλυκό ζώδιο θα δείξει για τις γυναίκες, στοιχεία του Άνιμους και τους άντρες αντιδράσεις της Άνιμα.
Τα παιδιά του Ποσειδώνα σε αντίθεση με τα παιδιά του Δία, είναι κυρίως τέρατα και ζώα. Μόνο ο Ζευς μπορεί να γεννά ήρωες και ημίθεους.
Ο μεγάλος αδελφός του Δία θα κυβερνήσει την Ατλαντίδα και θα διεκδικήσει την Αθήνα- Κεκροπία, αλλά η Αθηνά θα κερδίσει αυτό τον αγώνα και η ελιά θα γίνει το δέντρο του Ελληνισμού.
Η Ατλαντική συμμαχία θα κηρύξει τον πόλεμο, αλλά αυτό είναι μια… άλλη ιστορία.
Τι θα γινόταν, αν είχαν διαλέξει οι πρώτοι Έλληνες, τον Ποσειδώνα και το δώρο του;
Κοίταξα τα κύματα και μία πανέμορφη γοργόνα, απεσταλμένη του θεού της θάλασσας πρόβαλε , μέσα από ένα άσπρο κύμα , που είχε την μορφή αλόγου και μου έκλεισε πονηρά το μάτι, χτυπώντας επιδέξια την ουρά της .Μετά εξαφανίστηκε στην φαντασμαγορική αλουργίδα των χρωμάτων του δειλινού.
από τα μυστικά μονοπάτια,
της αστρολογίας
…του 21ου Αιώνα।

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ αναχωρούν για την Ιθάκη,
και πλένουν τα πόδια τους τραγουδώντας το Σι

1 σχόλιο:

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;