Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

10. Το άγνωστο



βαδίζοντας μέσα στην ομίχλη του Ποσειδώνα
….και η συμφωνική συναυλία με το Γνωστό.
Τι είναι το Άγνωστο?
οι σημειώσεις της Πηνελόπης…
Ο Ποσειδώνας μου έστειλε ένα χαιρετισμό και τα κύματα ξέβρασαν ένα βιβλίο σε ένα μπουκάλι κλεισμένο που είχε ταξιδέψει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να φθάσει στις λεηλατημένες Ελληνικές θάλασσες δύσκολο για να γίνει κατανοητό και ένα μήνυμα μέσα έγραφε:
Αφιερωμένο σε ένα Άγνωστο Εαυτό!
Προχώρησα στο εσωτερικό του παλατιού και κατευθύνθηκα στα ανώτερα δωμάτια στην μεγάλη σάλα με την φωτιά στο κέντρο και ένα τζάκι να αγκαλιάζει τα ξύλα
που θα γίνουν σε λίγο στάχτη και ζεστασιά.
Η Κίντο δίπλα μου πάντα κουλουριάστηκε στο χαλί και έδειχνε πολύ ευχαριστημένη στην σιωπή.
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
-Η ευαισθησία είναι φυσικό χάρισμα μερικών ανθρώπων. Δεν την έχεις αλλά ούτε και εγώ την έχω. Στο τέλος λίγο ενδιαφέρει αυτό.
Εκείνο που ενδιαφέρει τον πολεμιστή είναι να είναι αναμάρτητος για να φτάσει στην ολοκλήρωση του εαυτού του.
-Το ελάττωμά σου είναι που γυρεύεις εξηγήσεις συμβατικές ,εξηγήσεις που ταιριάζουν σε σένα και στον κόσμο σου. Αυτό που σου καταλογίζω είναι ο ορθολογισμός σου. Και ο μάγος εξηγεί τα πράγματα στον κόσμο του αλλά δεν είναι άκαμπτος.
-Για να φθάσεις στην εξήγηση των μάγων πρέπει να συσσωρεύσεις δύναμη. Μόνο με αυτή θα μπορέσεις να διεισδύσεις με ευκολία. Η εξήγηση δεν είναι ακριβώς η εξήγηση που εννοείς εσύ,αλλά τουλάχιστον κάνει τον κόσμο και τα μυστήριά του αν όχι ξεκάθαρα ,λιγότερα τρομερά. Αυτή πρέπει να είναι η ουσία μιας εξήγησης. Αλλά εσύ δεν ζητάς αυτό,εσύ επιδιώκεις την αντανάκλαση των ιδεών σου.
-Πάντα μπερδεύεις τα πράγματα. Η αυτοπεποίθηση του πολεμιστή δεν αυτή του μέσου ανθρώπου. Ο μέσος άνθρωπος επιζητά την βεβαιότητα στα μάτια του θεατή και αυτό το ονομάζει αυτοπεποίθηση. Ο πολεμιστής επιδιώκει να είναι άψογος στα μάτια του και αυτό το ονομάζει ταπεινότητα. Ο μέσος άνθρωπος κρέμεται από τους γύρω του,ενώ ο πολεμιστής βασίζεται στον εαυτό του. Επιδιώκεις την αυτοπεποίθηση ενός μέσου ανθρώπου ενώ θα έπρεπε να αναζητάς την ταπεινότητα ενός πολεμιστή. Η διαφορά αυτών των δύο είναι πολύ σημαντική. Να θυμάσαι ότι η ταπεινότηα του πολεμιστή δεν είναι η ταπεινότητα ενός ζήτουλα. Ο πολεμιστής δεν σκύβει το κεφάλι του σε κανένα. Αλλά ταυτόχρονα δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκύψει το κεφάλι του σε αυτόν. Ενας πολεμιστής δέχεται την τύχη του όποια και να είναι,και την δέχεται με την υπέρτατη ταπεινότητα. Δέχεται αυτό που είναι,όχι σαν βάση για οίκτο,αλλά σαν ζωντανή πρόκληση . Αυτοπεποίθηση θα πει να γνωρίζεις κάτι σαν σίγουρο η ταπεινότητα σημαίνει να είσαι άψογος στα έργα και τα αισθήματά σου.
Πρέπει να μάθεις τον εαυτό σου να φθάνει πέρα από τα όρια του κάθε ώρα.Ο μόνος δρόμος που ένας πολεμιστής είναι να δρα με συνέπεια και χωρίς επιφύλαξη.Γνωρίζεις πολλά για τον τρόπο δράσης του πολεμιστή ,αλλά οι παλιές συνήθειες και οι ρουτίνες σου στέκονται εμπόδιο μπροστά σου.
- Καθετί που κάνουμε ,καθετί που λέμε και είμαστε στηρίζεται στην προσωπική μας δύναμη.Αν έχουμε αρκετή μια μονάχα λέξη μας μπορεί να είναι αρκετή για να αλλάξει τον δρόμο της ζωής μας.Αν δεν έχουμε αρκετή τα πιο υπέροχα κομμάτια σοφίας δεν μπορούν να φέρουν καμία αλλαγή.
-Θα σου αποκαλύψω ένα μεγάλο κομμάτι γνώσης. Αυτή την στιγμή περιτριγυρίζεσαι από την αιωνιότητα και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν το επιθυμείς. Αυτή η γνώση δεν μπορεί να φέρει καμμία αλλαγή σε σένα γιατί δεν έχεις αρκετή προσωπική δύναμη.Δεν μπορείς να ιππεύσεις αυτή την στιγμή και να πάρεις την ολότητα του εαυτού σου,για να βγεις από τα σύνορα,να τα ξεπεράσεις . Είμαστε ένα αίσθημα μια επίγνωση κλεισμένη εδώ μέσα.
-Είμαστε φωτεινά όντα και μόνο η προσωπική δύναμη πρέπει να μας ενδιαφέρει.
-Ονείρεμα σημαίνει η καλλιέργεια ενός ιδιαίτερου ελέγχου πάνω στα όνειρά μας,έτσι οι εμπειρίες που δοκιμάζεις σε αυτά και αυτές που ζεις στις ξυπνητές ώρες σου να αποκτήσουν το ίδιο πραγματικό σθένος. Για να τα καταφέρεις πρέπει να κερδίσεις ένα βαθμό ελέγχου πάνω στον κόσμο της καθημερινής σου ζωής.
-Τίποτε δεν πρέπει να σου γίνεται έμμονη ιδέα.Αν θέλεις να πετύχεις κάτι πρέπει να γίνεται ομαλά,με μεγάλη προσπάθεια ,αλλά χωρίς καταπόνηση η βασανιστικές ιδέες.
-Ένας τρόπος για να σταματήσεις τον εσωτερικό διάλογο είναι να βαδίζεις μεγάλες εκτάσεις χωρίς να εστιάζεις το βλέμμα σου πουθενά.Να στρέφεις τα μάτια ελαφρά για να έχεις μια περιφερική άποψη.Ο εσωτερικός διάλογος είναι αυτός που μας προσγειώνει γιατί μιλάμε συνεχώς με τον εαυτό μας σχετικά με αυτό.Το πέρασμα στον κόσμο των μάγων ανοίγει αφού ο πολεμιστή έχει μάθει να σταματά τον εσωτερικό του διάλογο.
Η αλλαγή της ιδέας μας για τον κόσμο είναι το κεντρικό σημείο της μαγείας και το σταμάτημα του εσωτερικού διαλόγου είναι ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε.
-Παρηγοριά,λιμάνι ,φόβος,όλα αυτά είναι τόποι που τους έμαθες από τους μαύρους μάγους χωρίς ποτέ να αναρωτηθείς για την αξία τους.
Οι αυτοί μάγοι που είναι οι συνάνθρωποι σου έχουν δεσμεύσει όλες τις δικαιολογίες σου.Στην ουσία είσαι και εσύ μαύρος μάγος ,γιατί δεν μπορείς να παρεκκλίνεις από το μονοπάτι που σου έχουν χαράξει.Ολες οι σκέψεις σου και οι πράξεις σου καθορίζονται πάντα με τους όρους τους.Αυτό είναι σκλαβιά. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου και την δύναμη σου με το να φοβάσαι εμένα και την γνώση.Τους δεσμοφύλακες σου και τους αφέντες σου να φοβάσαι.
Εγώ σου προσφέρω μόνο ελευθερία ακριβή μεν αλλά όχι αδιανόητη.
- Όραση΄΄ είναι μια ενορατική σύλληψη των πραγμάτων,η η ικανότητα να βλέπεις ανάμεσα από τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις και να ανακαλύπτεις καλυμμένα νοήματα και κίνητρα.
-Η γνώση και η δύναμη. Οι άνθρωποι της γνώσης έχουν και τα δύο κανένας όμως δεν μπορεί να σου πει πως τα απόκτησε,έξω από το ότι δρούσε σαν πολεμιστής,και σε κάποια στιγμή όλα άλλαξαν από μόνα τους. Ενας πολεμιστής πρέπει να είναι ήρεμος και συγκεντρωμένος και ποτέ δεν πρέπει να χάνει τον έλεγχο.
-Είμαστε όντα φωτεινά και καθετί που είμαστε η αισθανόμαστε εμφανίζεται στις ίνες μας
-Δεν υπάρχει τίποτε σε αυτόν τον κόσμο που ένας πολεμιστής να μην μπορεί να το εξηγήσει.Ενας πολεμιστής βλέπεις, θεωρεί τον εαυτό του ήδη νεκρό,έτσι λοιπόν δεν έχει τίποτε να χάει. Το χειρότερο του έχει συμβεί,γιάυτό είναι ήρεμος και καθαρός. Κρίνοντάς τον κανείς από τα έργα του και τα λόγια του,ποτέ δεν θα υποψιαζόταν ότι τα μάτια του έχουν δει τα πάντα.
-Σε κάθε άνθρωπο αυτή η έλλειψη ισορροπίας οφείλεται στο σύνολο των πράξεων του. Ο πολεμιστής με πλήρη έλεγχο και επαγρύπνηση,αλλά χωρίς βιασύνη και καταναγκασμό κάνει ότι καλύτερο για να αποκτήσει αυτή την ισορροπία.
-Η γνώση είναι πολύ ειδική υπόθεση για ένα πολεμιστή.Είναι κάτι που έρχεται μονομιάς,τον περιτυλίγει και προσπερνά.Η γνώση έρχεται κυματιστά,σαν τους κόκκους της χρυσής σκόνης που σκεπάζει τα φτερά της ψείρας.Για ένα πολεμιστή η γνώση είναι σαν να δέχεται μια ψιχάλα ή μια βροχή από κόκκους σκοτεινόχρυσης σκόνης.Οι ψείρες είναι στενοί φίλοι και βοηθοί των μάγων ανέκαθεν.
-Μην προσπαθείς να μετατρέψεις όλο αυτό το μεγαλείο σε λογική,δεν θα σου προσφέρει τίποτε.Μας τριγυρίζει η αιωνιότητα. Το να κοιτά να την κάνεις μια κατανοητή ανοησία είναι και μικρό και καταστροφικό.
-Όταν ο διάλογος σταματά,ο κόσμος καταρρέει και λάμπουν σπάνιες πλευρές του εαυτού μας,που ήταν σαν να τις πλάκωναν πρώτα τα λόγια μας.Είσαι ότι είσαι, γιατί λες στον εαυτό σου ότι είσαι έτσι.
-Οι άνθρωποι είναι γεμάτοι με σχήματα που μπορεί να είναι επιθυμίες,προβλήματα,λύπες,έγνοιες. Απενάντί τους νοιώθεις ποικίλα συναισθήματα από μια γλυκιά απόλαυση μέχρι έντονη απέχθεια.Γεννιόμαστε όλοι ανάλαφροι και ανάεροι,όμως στην συνέχεια γινόμαστε δέσμιοι της γης και καρφωμένοι.Εμείς κάνουμε έτσι τον εαυτό μας.
-Σου έχω πει ότι αυτός ο κόσμος είναι ανεξάντλητος.Το ίδιο είμαστε και εμείς και κάθε όν που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο.Το αντίγραφο του το δημιουργεί ο ίδιος ο μάγος στο ονείρεμά του.Το αντίγραφο είναι μια πράξη δύναμης για ένα μάγο,αλλά για σένα είναι μια ιστορία δύναμης.Στην περίπτωση του Χενάρο το αντίγραφό του είναι αδιαχώριστο από το πρωτότυπο.Αυτό γίνεται γιατί σαν πολεμιστής είναι άψογος στον υπέρτατο βαθμό.
-Μέχρι την ώρα που ο πολεμιστής κατακτά το ονείρεμα και την όραση για να δημιουργήσει ένα αντίγραφο,ταυτόχρονα πρέπει να έχει πετύχει το σβήσιμο της προσωπικής του ιστοράς,του εγωκεντρισμού του και της ρουτίνας.Ολα αυτά κάνουν τον εαυτό μας και τον κόσμο ρευστά βάζοντας τα έξω από τα όρια της πρόβλεψης.Και ένας ρευστός πολεμιστής δεν μπορεί να βλέπει πλέον χρονολογικά τον κόσμο. Γι αυτόν ο κόσμος και ο ίδιος δεν είναι πια αντικείμενα.Είναι ένα όν φωτεινό που υπάρχει μέσα σε έναν κόσμο φωτεινό.
–Ο κόσμος δεν μας παραδίδεται αμέσως.Ανάμεσά μας στέκεται η περιγραφή του κόσμου.Ετσι πάντα μετακινούμαστε ένα βήμα και η εμπειρία μας από τον κόσμο είναι μια αναπόληση της εμπειρίας.Αιώνια αναπολούμε την στιγμή που μόλις πέρασε.Αν όλη η εμπειρία μας από τον κόσμο είναι αναπόληση,τότε δεν είναι παράξενο το συμπέρασμα πως ένας μάγος μπορεί να βρίσκεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα.Αυτό συμβαίνει από την άποψη της αντίληψής του,γιατί για να δοκιμάσει τον κόσμο ένας μάγος,όπως και κάθε άνθρωπος,πρέπει να αναπολήσει την πράξη που μόλις έκανε,το γεγονός που μόλις είδε,την εμπειρία που μόλις έζησε.Στην επίγνωση του υπάρχει μόνο αναπόληση.Για έναν τρίτο μπορεί να φανεί σαν ο μάγος να δρα σε δύο διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα.Ο μάγος ωστόσο αναπολεί δύο χωριστά απλά γεγονότα,γιατί τα δεσμά της χρονικής περιγραφής δεν τον δεσμεύουν πλέον.
-Είναι καθήκον σου να ησυχάζεις το μυαλό σου.Οι πολεμιστές δεν κερδίζουν νίκες χτυπώντας το κεφάλι τους στον τοίχο,αλλά ξεπερνώντας τους τοίχους.Υπερπηδούν τους τοίχους δεν τους καταστρέφουν .
-Είναι θανάσιμο λάθος για σένα να βλέπεις καθετί με τόση σοβαρότητα..Υπάρχουν τρία είδη κακές συνήθειες που παραχρησιμοποιούμε όταν βρισκόμαστε μπρος σε ασυνήθιστες καταστάσεις της ζωής.
1Να παραβλέπεις ότι γίνεται ή έγινε και να νοιώθεις σαν να μην έγινε τίποτε.
Αυτός είναι ο δρόμος του φανταστικού.
2 Να δέχεσαι καθετί όπως σου παρουσιάζεται και να νοιώθεις ότι ξέρεις τις συμβαίνει. Αυτός είναι ο δρόμος του πιστού.
3 Να βασανίζεσαι από το γεγονός είτε γιατί δεν μπορείς να το παραβλέψεις είτε γιατί δεν μπορείς να το δεχτείς ολόψυχα.Αυτός είναι ο δρόμος του τρελλού.Και υπάρχει ένας τέταρτος δρόμος, ο δρόμος του πολεμιστή.Ο πολεμιστής ενεργεί σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτε,γιατί δεν πιστεύει σε τίποτε,και ωστόσο δέχεται καθετί όπως του παρουσιάζεται.Ποτέ δεν νοιώθει ότι γνωρίζει,μήτε σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτε.ενεργεί σαν να ελέγχει τον εαυτό του,ακόμη και αν τρέμει στα πόδια του.Με αυτόν τον τρόπο αν ενεργείς σκορπάς τις βασανιστικές σκέψεις.
-Να θυμάσαι ότι ένας πολεμιστής δεν χρειάζεται ποτέ τίποτε Έχεις καθετί που χρειάζεσαι για το παράξενο ταξίδι που είναι η ζωή.Η πραγματική εμπειρία είναι να είσαι άνθρωπος και να είσαι ζωντανός.Η ζωή είναι από μια μικρή περιοδεία που κάνουμε τώρα.Είναι από μόνη της επαρκής αυτοεξηγούμενη και πλήρης.
Αν ο πολεμιστής χρειάζεται παρηγοριά τότε πιάνει οποιονδήποτε και του εκθέτει κάθε λεπτομέρεια του προβλήματός του.Δεν ζητά όμως να τον καταλάβουν ούτε και να τον βοηθήσουν.Μιλά μόνο για να αλαφρώσει από το βάρος.
-Νοιώθεις πως το να παρασύρεσαι από αμφιβολίες και βάσανα είναι σημάδι ενός ευαίσθητου ανθρώπου.Η αλήθεια είναι ότι είσαι εντελώς το αντίθετο.Ολοι μας έχουμε επίγνωση των πράξεων μας.Το φτωχό λογικό μας μεταβάλλεται στο τέρας που του αρέσει να είναι.Μα είναι πολύ μικρό για τόσο μεγάλο καλούπι.Ο νους μας είναι μικρός και πάνα αταίριαστος με το σώμα μας.Φυσικά αυτό είναι σχήμα λόγου,όμως ο θρίαμβος του γνώστη είναι ότι συνδέει αυτά τα δύο.Μια και δεν είσαι ακόμη γνώστης, το σώμα σου κάνει πράγματα που ο νους σου δεν τα εννοεί.
.Ολα τα φωτεινά όντα έχουν αντίγραφο.Ο πολεμιστής μαθαίνει να έχει επίγνωση γι΄αυτό,αυτό είναι όλο. Φαίνεται ότι υπάρχουν αξεπέραστοι φραγμοί που προστατεύουν αυτή την επίγνωση,και είναι αυτό που κάνει την κατάκτηση αυτής της επίγνωσης τέτοια μοναδική πρόκληση.Καθένας μας είναι διαφορετικός,και οι λεπτομέρειες του αγώνα μας διαφέρουν.Τα βήματα όμως που ακολουθούμε για να φθάσουμε στο αντίγραφο μας είναι ίδια.Ειδικά τα πρώτα βήματα που είναι πνιχτά και αβέβαια.
-Ο πολεμιστής σκέφτεται βαθιά την μεγάλη του μοίρα,την μοίρα να έχει βρει μια προκληση.Το να μετατρέψεις αυτό σε συνηθισμένη ερώτηση είναι σημάδι ενός συνηθισμένου ανθρώπου που ζητά ή να τον θαυμάσουν ή να τον οικτίρουν.Δεν με ενδιαφέρει διόλου μια τέτοια ερώτηση, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να την απαντήσεις.Η απόφαση να διαλεχτείς εσύ ήταν ένα σχέδιο της δύναμης.Κανείς δεν μπορεί να διακρίνει τα σχέδια της δύναμης..Και τώρα που διαλέχτηκες δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να σε εμποδίσει από την εκπλήρωση αυτού του σχεδίου.
-Πάντα μπορεί να αποτύχουμε.Ομως εσύ ψάχνεις να βρείς μια διέξοδο.Θέλεις να έχεις την ελευθερία να αποτύχεις και να τα παρατήσεις στα δικά σου χέρια.Είναι πολύ αργά γι΄αυτό.Ενας Πολεμιστής είναι στα χέρια της δύναμης και η μόνη του ελευθερία είναι η εκλογή μιας άψογης ζωής.Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει τον θρίαμβο ή την ήττα.Η λογική σου ίσως ζητά να αποτύχεις ολοκληρωτικά για να καταστρέψεις την ολότητα του εαυτού σου.Ομως υπάρχει ένα αντίμετρο,που δε θα σου επιτρέψει να δηλώσεις ψεύτικη νίκη ή ήττα.Αν νομίζεις ότι μπορείς να αποσυρθείς στο καταφύγιο της ήττας,είσαι γελασμένος.Το σώμα σου θα αντισταθεί και δεν θα σου το επιτρέψει..
Είναι πολύ αργά για να υποχωρήσεις και πολύ νωρίς για να δράσεις.Αυτό που σου μένει είναι να βλέπεις.Δεν μπορείς να γυρίσεις στην μήτρα του παλιού σου κόσμου,αλλά δεν μπορείς και να δράσεςι με δύναμη.Το μόνο που μπορείς είναι να παρατηρείς πράξεις δύναμης και να ακούς ιστορίες δύναμης.
Το αντίγραφο είναι μια από αυτές τις ιστορίες γι΄αυτό σου έχει πάρει τα μυαλά.Αν και φθάνεις σε αυτό μέσα από το ονείρεμα ,είναι όσο πραγματικό μπορεί να είναι.
-Όταν ο πολεμιστής γίνει ικανός να κατακτήσει την ΄΄ όραση και το ονείρεμα και να έχει επίγνωση της φωτεινότητάς του,δεν έχει κανένα συμφέρον πλέον από τους συνανθρώπους του.
-Κανείς δεν επιβουλεύεται την ασφάλεια και την ευημερία ενός γνώστη.Αυτός ΄΄ βλέπει΄΄ και έτσι παίρνει μέτρα να τα αποφύγει όλα αυτά.Αν υπάρχει κάτι η ΄΄ όρασή του θα του το πεί.Ακόμη και όταν υπάρχει κάτι το βλαβερό σε κάποιον και η όρασή του δεν μπορεί να το φθάσει τότε αυτή είναι η μοίρα του και κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει. Βλέπεις λοιπόν ότι ένας γνώστης βρίσκεται σε έλεγχο χωρίς να ελέγχει τίποτε.
-Ένας πολεμιστής είναι πάντα έτοιμος.Το να είσαι πολεμιστής δεν είναι απλά θέμα του να θέλεις νάσαι.Είναι μάλλον μια ατελείωτη πάλη που θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωή μας.Κανείς δεν γεννιέται πολεμιστής ,με τον ίδιο τρόπο που κανείς δεν γεννιέται λογικό όν.μόνοι μας γινόμαστε ή το ένα ή το άλλο.
-Μπορείς να απορροφήσεις ΄΄δύναμη΄΄ από το σούρουπο σηκώνοντας το χέρι σου με τα δάχτυλα τεντωμένα σαν βεντάλια και ύστερα κλείνοντας τα με δύναμη,ενώ το χέρι βρισκόταν καταμεσής ανάμεσα στον ορίζοντα και το ζενίθ.
_ Ο πολεμιστής έχει επίγνωση της αλλαγής που του συμβαίνει.Είναι ακριβώς ο σκοπός της πορείας του να καλλιεργήσει και να διατηρήσει αυτή την επίγνωση.Την καθαρίζει,την γυαλίζει και την κρατά σε λειτουργία.Μέσα σου υπάρχει κάτι που κατά γράφει και έχει επίγνωση για καθετί που κάνεις.Είναι μια εσωτερική φωνή που σου λέει τι είναι το καθετί.
-Ο πολεμιστής πεθαίνει με δύσκολο τρόπο.Ο θάνατός του πρέπει να παλέψει για να τον πάρει.Δεν παραδίνεται εύκολα σε αυτόν.
-Δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στον δρόμο ενός πολεμιστή.Ακολούθησε τον και οι πράξεις δεν θα κατηγορηθούν από κανένας
-Δεν είναι κακό να νοιώθεις αβοήθητος.Ολοι μας το έχουμε περάσει.Ξοδέψαμε μια αιωνιότητα σαν αβοήθητα παιδάκια.
-Η πραγματική τέχνη του πολεμιστή είναι να ισορροπεί το φόβο και την απορία.
- Η ουσία της μαγείας είναι ο εσωτερικός διάλογοςΟταν ο πολεμιστής μάθει να τον σταματά ,όλα γίνονται δυνατά,όλα μπορείς να τα πετύχεις.Είμαστε μόνο ένα αίσθημα και αυτό που λέμε σώμα μας είναι ένα σύνολο από φωτεινές ίνες που έχουν συνείδηση.
-Είμαστε δέκτες αντιλήψεων.Είμαστε μια συνείδηση.Δεν είμαστε αντικείμενα,δεν έχουμε τίποτε το στερεό. Είμαστε απεριόριστοι.ο κόσμος των αντικειμένων και των στερεών είναι ο τρόπος που γίνεται το συμβατικό πέρασμά μας από αυτή την γή.Είναι μόνο μία περιγραφή για να μας βοηθήσει.Η λογική μας αυτό το ξεχνάει έτσι παγιδεύομαστε σε ένα φαύλο κύκλο, από όπου σπάνια ξεφεύγουμε στην ζωή μας.
Είμαστε δέκτες αισθημάτων. Ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε είναι μια ψευδαίσθηση.δημιουργήθηκε από μία περιγραφή που μας ειπώθηκε από την στιγμή της γέννησής μας. Εμείς τα φωτεινά όντα,γεννηθήκαμε με δύο δακτυλίους δύναμης,αλλά χρησιμοποιούμε μόνο τον ένα για να δημιουργήσουμε τον κόσμο. Αυτός είναι η ομιλία και η λογική. Συνωμοτούν οι δύο τους και διατηρούν τον κόσμο. Έτσι ο κόσμος είναι στην ουσία αυτός ο κόσμος που θέλει να δεχτεί η λογική σου,δημιουργημένος από μία περιγραφή και τους δογματικούς και απαράβατους κανόνες της,που η λογική μαθαίνει να αποδέχεται και να υπερασπίζεται.
-Το μυστικό των φωτεινών όντων είναι ότι έχουν και έναν άλλο δακτύλιο δύναμης,που ποτέ δεν χρησιμοποιείται,την θέληση.Το τέχνασμα των μάγων είναι το ίδιο και με του μέσου ανθρώπου.Εχουν και οι δύο μια περιγραφή.Ο μέσος άνθρωπος την στηρίζει στην λογική,ο μάγος στην θέληση.Και οι δύο έχουν τους κανόνες του και οι κανόνες είναι αντιληπτοι,αλλά το πλεονέκτημα του μάγου είναι ότι η θέληση είναι πιο περιεκτική από την λογική.Πρέπει να αφήνεις τον εαυτό σου να αντιλαμβάνεται αν η περιγραφή στηρίζεται στην λογική σου η στην θέληση σου.Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιείς τον καθημερινό σου κόσμο σαν πρόκληση και σαν μέσο για να συσσωρεύεις αρκετή προσωπική δύναμη για να πετύχεις την ολότητα του εαυτού σου.
-Μονάχα ένας πολεμιστής μπορεί να σταθεί στο μονοπάτι της γνώσης.Δεν παραπονιέται όμως ποτέ ούτε λυπάται για τίποτε Η ζωή του είναι μια ασταμάτητη πρόκληση, και οι προκλήσεις δεν ούτε κακές ούτε καλές,είναι απλά προκλήσεις.
Αυτή είναι και η διαφορά με τον συνηθισμένο άνθρωπο,που βλέπει την κάθε πρόκληση σαν ευλογία ή σαν κατάρα.
-Ένας πολεμιστής πρέπει να είναι ευλύγιστος και να ταιριάζει τον κόσμο γύρω του,είτε είναι ο κόσμος της λογικής είτε ο κόσμος της θέλησης.Η πιο επικίνδυνη πλευρά αυτού του ταιριάσματος έρχεται όταν ο πολεμιστής βρίσκει ότι ο κόσμος δεν είναι μήτε ο ένας μήτε ο άλλος.Ο μόνος τρόπος να πετύχεις αυτό το κρίσιμο συνταίριασμα ήταν να προχωράς στις πράξεις σου σαν να πίστευες.Με άλλα λόγια το μυστικό του πολεμιστή είναι ότι πιστεύει χωρίς να πιστεύει.Ενας πολεμιστής,όταν πρόκειται να μπλεχτεί με πίστη, το κάνει αυτό σαν επιλογή,σαν έκφραση της βαθιάς προτίμησή του.Δεν πιστεύει ,πρέπει να πιστεύει.Η ανάγκη να πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι μυστηριώδης και απύθμενος ήταν η έκφραση της εσώτερης προτίμησης του πολεμιστή.Χωρίς αυτήν δεν είχε τίποτε.
-Μη στεναχωριέσαι ,όλοι μας είμαστε ανόητα πλάσματα όταν συναντάμε τον κόσμο της μαγείας,και αυτή η συνάντηση δεν σημαίνει με κανένα τρόπο την σιγουριά ότι θα αλλάξουμε,Μερικοί μπορεί να παραμείνουν ανόητοι μέχρι να πεθάνουν.
-Κάθε ανθρώπινο όν έχει δύο πλευρές ,δύο χωριστές οντότητες,δύο αντίτυπα που αρχίζουν να λειτουργούν από την στιγμή της γέννησής μας.Το ένα είναι το τονάλ και το άλλο το ναγουάλ.Το Τονάλ είναι ο οργανωτής του κόσμου,είναι ένας προστάτης ένας φύλακας που μετατρέπεται τον περισσότερο καιρό σε φρουρό.Είναι ένας φύλακας που προστατεύει κάτι ανεκτίμητο,το ίδιο μας το είναι.Ετσι μια ιδιότητά του είναι να δείχνει αφιέρωση και ζήλο στην δράση του.Και εφόσον οι πράξεις του είναι το πιο σημαντικό μέρος της ζωής μας,ευνόητο είναι ότι μπορεί να μεταβληθεί ,στον καθένα μας από .φύλακας σε φρουρό.Ενας φύλακα έχει ανοιχτό μυαλό και κατανόηση,αντίθετα, ένας φρουρός είναι άγρυπτον ,στενόμυαλος και τις περισσότερες φορές δεσποτικός..Δηλ. το τονάλ μέσα σε όλου μας έχει γίνει ένας ταπεινός και δεσποτικός φρουρός ενώ θα έπρεπε να είναι ένας ανοιχτόμυαλος φύλακας.
-Το τονάλ είναι καθετί που ξέρουμε και το αποκτάμε από την στιγμή της γέννησήςμας.Ετσι ταιριάζει να ειπωθεί πως το τονάλ αρχίζει και συνδέεται αδιάρρηκτα με την γέννησή μας και τελειώνει με τον θάνατο
μας.
Το ναγουάλ είναι πέρα από αυτό και είναι το Άγνωστο
που μπορεί να γίνει Γνωστό μέσα από μια πορεία Γνώσης
σε ένα δρόμο καρδιάς ενωμένο με το Σκοπό.
Ιστορίες δύναμης!
Ιστορίες Πνεύματος ενός υπέροχου λαού βασανισμένου αδικημένου εξοντωμένου!
Σκέφτηκα ποιες είναι οι δικές μου ιστορίες δύναμης;
Όλες ανάγονται σε μία !
Μία μεγάλη ιστορία Έρωτα και Αγάπης!
Και αναρωτήθηκα και για αυτό.
Ποιος είναι ο Έρωτας;
Ποια είναι η Αγάπη;
Φλόγες λαμπερές και λάμψεις αστραφτερές λαμπύρισαν στα μάτια της μικρής μου λιονταρίνας καθώς έκλεινα το Βιβλίο αυτό
για να ανοίξω ένα άλλο…από την Αρχή.
Ε.Π
21 ος Αιών

1 σχόλιο:

  1. « το νησι της λογικης,
    τη στερεη βαση μας,»
    Το τονάλ, που είναι η θεά Εστία και όλα τα Δήλια νησιά της συνείδησης που αναδύονται από την Άγνωστη θάλασσες του ναγουάλ Ποσειδώνα
    πρέπει να προστατεύεται από την εισβολή διαβρωτικών αρχετύπων
    σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κέντρο του νησιού και της λογικής.
    Η Πλατωνική Ιδέα στην τέλεια μορφή της είναι στο κόσμο του Πνεύματος,
    ενώ στον κόσμο της ύλης μπορεί να είναι άψογη.
    Ο Γιουγκ εμπνεύστηκε από εκεί την ιδέα των αρχετύπων και ερεύνησε
    τις αντιδράσεις της σκιάς σε αξιόλογη εργασία του.
    Η υποδούλωση και ο ανδραποδισμός ενός λαού αρχίζει από εκεί.
    Το πρώτο βήμα του πολεμιστή είναι να τακτοποιήσει το νησί του και να το νοικοκυρέψει πατώντας γερά κάθε φορά σε κάθε σημείο του και αντλώντας από εκεί
    δύναμη αυτοπεποίθεση, γνώση, αρμονία και ομορφιά.
    Όπως έκανε ο Αριστοτέλης!
    Όταν δουλεύουμε στο τονάλ με την ύλη χρειαζόμαστε Λογική και Ορθό Λόγο.
    Οποιοδήποτε νέο στοιχείο προσθέτουμε ή εξετάζουμε ένα παλιό
    τόσο στο προσωπικό μας νησί όσο και στο συλλογικό,
    μία είναι η ερώτηση και ένα είναι το κριτήριο αυτό!
    Το ανανεώνει ή το καταστρέφει;
    Για να το ανανεώνει πρέπει να είναι στην κατάλληλη θέση και στον σωστό
    συνδυασμό.
    Μόνο οι πρωταρχικές ρίζες ενός λαού μπορούν να τοποθετηθούν στο κέντρο
    χωρίς να τον αλλοιώσουν θανάσιμα.
    Τα υπόλοιπα στοιχεία κρίνονται αναλόγως του δυναμικού τους και της ενέργεια τους.

    Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;