Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Α. Μαγικές ασκήσεις για την Ήρα


 
Α. Ήρα!Η μεγάλη ηρωική ψυχή του Κόσμου, που δημιουργεί τους ήρωες και φτιάχνει τους καινούργιους Γαλαξίες, για να ταξιδεύουν τα παιδιά της.
Η Ήρα,
ο μεγάλος και φανερός έρωτας ,του Ζήνοος Διός, του Νου του Ανθρώπου, είναι η άξια και ισότιμη σύντροφος του και σύζυγος, στον ίδιο ζυγό, συζευγμένοι και μερικές φορές διαιρεμένοι.
Οι καυγάδες και οι συγκρούσεις του βασιλικού ζευγαριού ανιστορούν και σκιαγραφούν όλες τις περιπέτειες, τις ρήξεις, αλλά και την ένωση του νου και της ψυχής του ανθρώπου.Η πρώτη κυρία του Ολύμπου, που όλοι σηκώνονται όταν εμφανίζεται, με το στεφάνι, το φωτοστέφανο στο κεφάλι της και την αύρα μιας ολοκάθαρης πνευματικής ψυχής, είναι και η μεγάλη μνήμη του κόσμου, η άλλη μορφή της συζύγου του Δία, η Μνημοσύνη.Είναι η παγκόσμια βιβλιοθήκη, τα ακασικά πεδία, όπου καταγράφονται όλα, οι πράξεις, τα λόγια ακόμη και οι σκέψεις των ανθρώπων και συνδέεται με την Σελήνη τον Καρκίνο και το 4ον οίκο ενός ωροσκοπίου.
Η ανακεφαλαίωση, η ανασκόπηση είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί ο πολεμιστής για να εξετάσει , να ξαναζήσει τις εμπειρίες της ζωή του και γίνεται με δύο τρόπους.
Ο ένας είναι η τυπικότητα, να φτιάξουμε μία λίστα των περιστατικών και των προσώπων , ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα και προχωρώντας προς τα πίσω, έως την πρώτη ανάμνηση.
Ο δεύτερος είναι η ρευστότητα, να τα ξαναθυμηθούμε ανακατωμένα.
Η επίμονη στην ενθύμηση και των πιο ασήμαντων λεπτομερειών, είναι απαραίτητη, για να ακονίσει κανείς την ικανότητα... να «θυμάται» και να στοχεύσει στην ολότητα του Εαυτού.Αυτή η ενθύμηση συνεπάγεται ότι λαμβάνει υπόψη όλες τις φυσικές λεπτομέρειες του περιβάλλοντος, του χώρου και του περιστατικού.
Να θυμηθεί, τα έπιπλα, τις κουρτίνες τα ρούχα και να εισπνεύσει την ενέργεια που άφησε πίσω του ασυνείδητα.
Η ανασκόπηση του περιστατικού απαιτεί να αναπνέει κάποιος βαθιά, ταλαντώνοντας το κεφάλι του , σαν να κάνει αέρα, αργά και μαλακά και ρυθμικά, από την μια πλευρά στην άλλη, ξεκινώντας από τα αριστερά.
Εισπνέει έτσι τα συναισθήματα που διασκορπίστηκαν στο χώρο και εκπνέει τις δυσάρεστες σκέψεις και τα εξωγενή αισθήματα που έμειναν μέσα του δημιουργώντας "τις μαύρες τρύπες" και την διαρροή της ενέργειας.
Το μυστήριο της ανακεφαλαίωσης, βρίσκεται στην μαγική διεργασία της αναπνοής.
Η αναπνοή είναι μια ζωτική θεία λειτουργία, και μέσω αυτής μπορείς να παραδώσεις στην θάλασσα της αντίληψης , ένα πιστό αντίγραφο των εμπειριών σου και να πάρεις πίσω την υγιή νεότητα και την ζωτική σου δύναμη.Η έλλειψη εσωτερικής αυτοπειθαρχίας των ανθρώπων τους εμποδίζει να διαχωρίσουν τις δύο δυνάμεις
και παρασύρονται στην αναμόχλευση και των μαζοχισμό των αναμνήσεων ιδίως των οδυνηρών.
Σε αυτά τα πεδία, σε αυτή την βιβλιοθήκη και την κοσμική θάλασσα της μνήμης,
θα φθάσει ο πολεμιστής μέσω της ανακεφαλαίωσης , να δει τα εγγραμμένα και να πάρει πίσω την ζωτική του δύναμη, διαχωρίζοντας τη εμπειρία από... την ταινία.
Αντιστοιχεί με τον Άθλο της Λερναίας Ύδρας του Ηρακλή,
το τέρας που μας κατατρώει αδηφάγα.Το παρελθόν, το προσωπικό μας παρελθόν και ο τρόπος που ασχολούμαστε και προσκολλούμαστε σ’αυτό.
Κουβαλούμε μαζοχιστικά την αυτολύπηση μας, τις μίζερες εμπειρίες μας και η Λερναία Ύδρα απλώνει τα πλοκάμια της και μας καταβροχθίζει με τα 9 κεφάλια της.Στην πραγματικότητα όλες οι ιστορίες των ανθρώπων μοιάζουν απελπιστικά. Η συλλογή αναμνήσεων, μας φθείρει μας γεράζει και ταυτόχρονα μας κάνει τόσο ηλίθια υπερόπτες.
Αρκετές φορές προκαλεί την ανίατη ασθένεια του καρκίνου, που συνδέεται με το ομώνυμο ζώδιο.Παλιά , όταν είχαν την πλήρη ισχύ τους τα μυστήρια, αυτό το νόημα είχε η εξομολόγηση.Θεράπευε το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου.Έκλεινε τις πληγές, τα τραύματα.Σήμερα που η ανθρωπότητα έχει ενηλικιωθεί, πρέπει ν’αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας σαν ενήλικες πιά και να ξεκαθαρίσουμε με το παρελθόν μας.
Μπορούμε να διαλέξουμε ένα σύννεφο ένα δέντρο ένα λουλούδι . ..
Να διηγηθούμε την ιστορία μας ,να νιώσουμε θεατές του δράματος και να ξεμπερδέψουμε με αυτήν.Η πλήρης και μεθοδική ανασκόπηση της ζωής μας, θα λύσει πολλά από τα προβλήματα της υγείας, αν θέλει κάποιος να τα λύσει,
αρκετές φορές αυτός είναι ενας τρόπος να επιζητούμε και να επισύρουμε την προσοχή και των οίκτο των άλλων.Πίσω από τις αρρώστιες κρύβεται μια αρρωστημένη λογική.
Πρέπει να θελήσουμε ν’αποφασίσουμε να είμαστε υγιείς!
Η σπηλιά του Κύκλωπα αντιστοιχεί στον Καρκίνο, που ο Πλάτωνας ονόμαζε "Πύλη του ανθρώπου», και ο πολυδιάστατος μύθος συνδέει και συνδέεται με πολλά.
Επισημαίνει τον ρόλο του μικρού τυράννου που πολλές φορές βρίσκεται στον οικογενειακό χώρο.
Την τύφλωση του τρίτου ματιού, ενός μωρού που ζει στην μήτρα και στο ναγουάλ
και «βλέπει», αλλά δεν μπορεί ακόμη να σκεφτεί και να μιλήσει, και τρέφεται με το γάλα και δεν γνωρίζει το κρασί και την οδυνηρή του έξοδο στον κόσμο του ορθολογισμού και του λόγου και του νησιού του τονάλ .
Η λευκή Χιονάτη έχει πολλά από τα στοιχεία ενός τρυφερού Καρκίνου , που αναζητεί στο σπιτάκι των νάνων προστασία και αγάπη παίρνοντας λίγο από την τροφή τους και περιμένοντας... το βασιλόπουλο.
Το βιοχημικό του άλας είναι το Φθοριούχο Ασβέστιο, το ελαστικόν άλας,απαραίτητο για τις μέλλουσες μητέρες, επειδή είναι σημαντικό οι ιστοί να έχουν ελαστικότητα για να βοηθήσουν το τοκετό και να εμποδίσουν την χαλάρωση μετά.
Η Σελήνη και ο Καρκίνος συμβολίζουν αρχετυπικά την μητρότητα, αλλά η σχέση τους με την αναπαραγωγή δεν σχετίζεται με την τεκνοποία μόνο με την δυνητική δύναμη, την γονιμότητα. Περιλαμβάνουν και τον μεγάλο απλανή, στις 14 μοίρες, του ζωδίου, τον Σείριο.Στα θηλυκά ζώδια σε ένα ωροσκόπιο φτιάχνει την αριστερή πλευρά
της πιστής και αφοσιωμένης συζύγου της Πηνελόπης,
ενώ σε αρσενικά ζώδια θα μπει πίσω στην Σκιά για μια γυναίκα, δημιουργώντας καυγάδες ασυνεννοησίες και ζήλιες, με τον σύντροφο.
Θα δημιουργήσει μέρος της Άνιμα για ένα άντρα, συναντώντας τις γυναίκες της ζωή του, με την υπερβολή της θεάς.
Σε ένα δέντρο, είναι οι ρίζες του, από όπου αντλεί τροφή και νερό για να αναπτυχθεί.
Στο φυσικό σώμα το ενεργειακό κέντρο είναι στο στομάχι και στο στήθος φυσικά
των γυναικών , που θα θηλάσουν τα μωρά.
Ο κούκος συμβολίζει την Άνοιξη μιας ψυχής και την γέννηση του ανθρώπου όταν ενωθεί με τον νου Δία, σε ένα φυσικό σώμα.
Τα σανδάλια της είναι χρυσά γιατί προστατεύεται από την υλικές γήινες επιθυμίες και δεν πατάει κατευθεία στην γη.
Λουομένη σε καθαρά ύδατα πηγών, αναδύεται νέα παρθένος ξανά.

Τα παιδιά της είναι η Ήβη, η Ειλείθυια, η Άγγελος, ο Άρης και ο Ήφαιστος.
Είναι η θεά του γάμου, της οικογένειας, του 9μηνου τοκετού, με το 9πηχο, κόσμημα της Ειλείθυιας .

Το Ταώς , το εντυπωσιακό παγώνι, στολίζει τον Θρόνο της και η ψυχή όταν ανθίζει σε μια Άνοιξη διαρκή είναι πάντα νέα και επιβλητικά, εκθαμπωτικά, πολύχρωμα, φτερωτά πανέμορφη Βασίλισσα, του Ολύμπου!
.
από τα μυστικά μονοπάτια,
της αστρολογίας
...του 21ου Αιώνα

4 σχόλια:

  1. Πέρνει την πραγματική της θέση η πανέμορφη θεά με όσα λέτε. Γιατί η λάσπη που έχει πέσει στην έννοιά της τα τελευταία χρόνια από ξένες τηλεοπτικές παραγωγές έχει πείσει τους Μισούς Έλληνες πως αντιπροσώπευε μια σκύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι,
    έχουν "σοβαρούς λόγους",
    να κρατούν το ιερό βασιλικό ζευγάρι χωρισμένο
    και την ψυχή του ανθρώπου
    μακριά από τον νου του.

    Κάποιοι,
    που δεν θέλουν
    τον άνθρωπο όρθιο και ελεύθερο
    αλλά "ένα κεφάλι",
    προσκυνημένο.
    δύο γόνατα λυγισμένα,
    ένα χέρι να ζητιανεύει
    και να παρακαλάει πάντα...
    και να οδηγείται
    σαν πρόβατο στη σφαγή;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΡΑ(109)+ΔΙΑΣ(215)=324=ΓΕΝΝΗΣΗ,ΕΛΛΗΝΑΣ,
    ΑΓΝΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλληνες,
    οι Έλληνόες, του Ηλίου η Νοημοσύνη
    του Υιού,του Υπερτατου
    Νου του Ζήνοος Θεού
    δ ήλια θα φανερώσουν την αλήθεια
    με την αιειθαλή μούσα θάλεια
    και την ροή της ηρωικής Η ρας
    για να ξαναγράψουν την ιστορία
    της αρετής, της Άρτέμις
    γεννημένοι από την Ειλείθυια,
    την Ελευ σιν Θεία!

    Χαίρε Έλλην παιδί του Φωτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;