Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Α. Ένας λόγος για την Αξιοπρέπεια



Α ξιοπρέπεια!
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή?
Πόσοι "λόγοι" υπάρχουν
για μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια?

Εδώ είναι ξανά ο λόγος μαςΑυτό βλέπουμε, αυτό κοιτάζουμε
Αυτό φτάνει στα αυτιά μας, στη μελαχρινή καρδιά μας φτάνει.

Εκεί ψηλά, οι από πάνω, δοκιμάζουν να επαναλάβουν την ιστορία τους.
Θέλουν πάλι να μας επιβάλλουν το δικό τους ημερολόγιο, ημερολόγιο θανάτου, τη δική τους γεωγραφία, γεωγραφία καταστροφής.
Όταν δεν μας ξεριζώνουν από τις ρίζες μας, τις καταστρέφουν.
Στη δουλειά μας κλέβουν, τη δύναμή μας.Τους κόσμους μας, τη γη, τα νερά και τους θησαυρούς της, χωρίς ανθρώπους, χωρίς ζωή αφήνουν.Οι πόλεις μάς καταδιώκουν και μας εκτοπίζουν.
Ο κάμπος πεθαίνει και μας πεθαίνει.
Και το ψέμα μετατρέπεται σε κυβερνήσεις και οι στερήσεις όπλο γίνονται για τους στρατούς και τις αστυνομίες τους.
Στον κόσμο είμαστε παράνομοι, χωρίς χαρτιά, ανεπιθύμητοι είμαστε.Καταδιωγμένοι.
Γυναίκες, άντρες, παιδιά και γέροι πεθαίνουν στο θάνατο και στη ζωή πεθαίνουν.Εκεί ψηλά, οι από πάνω, κηρύττουν για τους κάτω, την υποταγή, την ήττα κηρύττουν, την παράδοση και την παραίτηση.Εδώ κάτω μένουμε χωρίς τίποτα.Μόνο οργή.
Αξιοπρέπεια μονάχα.
Δεν υπάρχει αυτί για τον πόνο μας, πέρα από το αυτί όσων είναι σαν κι εμάς
Ο κανένας είμαστε.Μόνοι είμαστε. Μόνοι με την αξιοπρέπεια και την οργή μας.
Οργή και αξιοπρέπεια οι γέφυρές μας, οργή και αξιοπρέπεια τα λόγια μας.
Ας ακούσουμε ο ένας τον άλλον λοιπόν. Ας γνωριστούμε τότε.Να θεριέψει η οργή μας και ελπίδα να γίνει.
Ρίζα να γίνει ξανά η αξιοπρέπεια και νέο κόσμο να γεννήσει.Είδαμε και ακούσαμε.
Μικρή είναι η φωνή μας για να γίνει ηχώ αυτός ο λόγος, μικρή και η ματιά μας για τόση και τόσο αξιοπρεπή οργή.
Να ειδωθούμε, να κοιταχτούμε, να ακουστούμε: Αυτό μας λείπει.Αλλιώτικοι είμαστε, αλλιώτικες. Το άλλο είμαστε.
Αν ο κόσμος δεν έχει τόπο για μας, τότε άλλο κόσμο να φτιάξουμε.
Δίχως άλλα εργαλεία, μονάχα την οργή μας, δίχως άλλο υλικό απ’ την αξιοπρέπειά μας.
Να συναντηθούμε μας λείπει, να γνωριστούμε μας λείπει.
Λείπει ό,τι λείπει….
Δεν είναι λίγα όσα είδαμε και ακούσαμε, μερικές φορές απευθείας, άλλες μέσα από τα λόγια και τις ματιές των άλλων.

Τόση είναι η οργή που αγγίξαμε και τόση η αξιοπρέπεια που συναντήσαμε που σκεφτόμαστε πως είμαστε πιο μικροί ακόμα κι απ’ αυτό που πιστεύαμε.

Στο Μεξικό και στις πέντε ηπείρους συναντήσαμε αυτό που μονάχα υποψιαζόμασταν όταν ξεκινήσαμε αυτό το έκτο, καινούργιο, βήμα μας:
υπάρχει άλλος κόσμος, υπάρχει άλλος δρόμος.
Εάν η καταστροφή που πλησιάζει μπορεί να αποφευχθεί και να ‘χει η ανθρωπότητα μια ακόμα ευκαιρία, θα είναι από αυτούς τους άλλους και τις άλλες που, από κάτω και αριστερά, όχι μόνο αντιστέκονται αλλά και διαγράφουν ήδη το περίγραμμα ενός άλλου πράγματος.

Διαφορετικού από αυτό που εκεί επάνω συμβαίνει.

Στην αδύνατη γεωμετρία της πολιτικής Εξουσίας, οι φονταμενταλισμοί μοιράζονται ισόμορφα:
οι δεξιοί εναλλάσσονται με τους ακροδεξιούς και οι θεσμικοί αριστεροί μετακινούνται προς την ιλουστρασιόν δεξιά. Εκείνοι, από τον προοδευτικό τύπο, που παραπονιούνται ότι οι φανατικοί του αντίπαλου τύπου λογοκρίνουν, παρερμηνεύουν και συκοφαντούν τον αρχηγό τους, με τη σειρά τους λογοκρίνουν, παρερμηνεύουν, συκοφαντούν και αποσιωπούν οποιοδήποτε άλλο κίνημα δεν υποτάσσεται στις προσταγές του αρχηγού και χωρίς αιδώ μοιράζουν καταδίκες και απαλλαγές στο ρυθμό ενός επικοινωνιακού παράλογου ράτινγκ. Φανατικοί της μιας και της άλλης πλευράς ανταγωνίζονται σε ψέματα ντυμένα σαν αλήθειες και τα εγκλήματα μετριούνται με τον τηλεοπτικό χρόνο που καταλαμβάνουν.
Αλλά όλα αυτά δεν είναι παρά η χλωμή αντανάκλαση αυτού που συμβαίνει στην πολιτική.

Η αηδία για τον κυνισμό και την ανικανότητα των παραδοσιακών πολιτικών τάξεων, έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε οργή. Μερικές φορές αυτή η οργή ακολουθεί την ελπίδα μιας αλλαγής μέσα από τους παραδοσιακούς δρόμους και συγκρούεται, ή με την απογοήτευση που παραλύει, ή με την αυθαίρετη εξουσία που καθυποτάσσει.
Ο σαστισμένος και βάρβαρος βορράς ξαναγυρίζει στα γνωστά του μονοπάτια. Όταν δεν πατρονάρει εκλογικές νοθείες (όπως στο Μεξικό) προωθεί, ενθαρρύνει και χρηματοδοτεί πραξικοπήματα (όπως τώρα στη Βολιβία και τη Βενεζουέλα).
Ο πόλεμος εξακολουθεί να είναι η κατεξοχήν διεθνής διπλωματία του: το Ιράκ και το Αφγανιστάν καίνε, αλλά προς απογοήτευση των από πάνω, δεν εξατμίζονται.

Η επιβολή ηγεμονισμών και ομογενοποιήσεων σε παγκόσμια κλίμακα, βρίσκει στα έθνη, τις περιφέρειες και τις μικρές περιοχές , τους μαθητευόμενους μάγους που διδάσκουν την αδύνατη, ιστορικά, επιστροφή σε ένα παρελθόν όπου ο φανατισμός ήταν νόμος και επιστημονικό δόγμα. Εν τω μεταξύ οι πολιτικές κυβερνώσες τάξεις ανακάλυψαν στον κόσμο του θεάματος την κατάλληλη μεταμφίεση για να κρύψουν την εμπλοκή τους στο οργανωμένο έγκλημα.

Κορεσμένος από τόση απληστία, ο πλανήτης αρχίζει να μας χρεώνει τον απλήρωτο λογαριασμό της καταστροφής του. Αλλά και οι «φυσικές» καταστροφές κι αυτές ταξικές είναι και οι συμφορές τους γίνονται αισθητές κυρίως σε εκείνους που τίποτα δεν έχουν και τίποτα δεν είναι. Απέναντι σ’ αυτό η βλακεία της Εξουσίας δεν έχει όρια:
εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για καινούργια όπλα και για ακόμα περισσότερες στρατιωτικές βάσεις.
Η Εξουσία του κεφαλαίου δεν νοιάζεται να φτιάξει δασκάλους και δασκάλες, μηχανικούς, γιατρούς αλλά στρατιώτες.
Δεν προετοιμάζει δημιουργούς αλλά κι άλλους καταστροφείς.
Όσοι και όσες αντιτάσσονται σε αυτό, καταδιώκονται, φυλακίζονται δολοφονούνται.

Στο Μεξικό βρίσκονται στη φυλακή αγρότες που υπερασπίστηκαν τη γη τους (Σαν Σαλβαδόρ Ατένκο). Στην Ιταλία διώκονται κα αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες όσοι αντιτίθενται στην εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων. Στη Γαλλία της «ελευθερίας, ισότητας και αδελφότητας» οι ανθρώπινες υπάρξεις είναι ελεύθερες, ίσες και αδελφές μονάχα αν τα χαρτιά το λένε.
Στην Ελλάδα η νεότητα είναι ένα ελάττωμα που πρέπει να ξεριζωθεί.
Στο Μεξικό και πάλι, αυτή τη φορά στην πόλη που έχει το όνομά του, οι νέοι και οι νέες χαρακτηρίζονται εγκληματίες και δολοφονούνται και δεν τρέχει τίποτα γιατί δεν είναι στην ατζέντα των από πάνω και της μιας και της άλλης πλευράς. Στη Ισπανία της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ένωσης κλείνουν εκδόσεις και ποινικοποιούν μια γλώσσα, τα Εουσκέρα (βάσκικα), σκεπτόμενοι πως σκοτώνοντας το λόγο σκοτώνουν εκείνον που τον αρθρώνει. Στην τόσο κοντινή Ασία απαντάνε με τεθωρακισμένα στις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών. Και στις γεμάτες υπεροψία ΗΠΑ που γεννήθηκαν από το αίμα των μεταναστών, καταδιώκουν και δολοφονούν εκείνους και εκείνες που έχουν άλλο χρώμα. Στο μεγάλο πόνο που λέγεται Λατινική Αμερική υποτιμάται και ταπεινώνεται το μελαχρινό αίμα που τη βαστάζει. Στην ανυπότακτη Καραϊβική, ένας λαός, ο κουβανέζικος, πρέπει να προσθέσει στη δυστυχία από τις φυσικές καταστροφές και εκείνη από έναν ιμπεριαλιστικό αποκλεισμό που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία.

Και σε όλες τις γωνιές της γεωγραφίας του κόσμου, και σε όλες τις μέρες των ημερολογίων του, εκείνοι και εκείνες που δουλεύουν, εκείνοι και εκείνες που προχωράνε τα πράγματα, στερούνται, ταπεινώνονται, καταπιέζονται, τους εκμεταλλεύονται.

Αλλά υπάρχουν και φορές, πολλές, τόσες που μας κάνουν να χαμογελάμε, που η οργή, οι οργές βρίσκουν τους δικούς τους δρόμους, καινούργιους, αλλιώτικους. Και, τότε, το «όχι» που υψώνουν δεν αντιστέκεται μονάχα, αλλά και αρχίζει να προτείνει, να προτείνεται.

Από τη δημόσια εμφάνισή μας, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, ήταν δέσμευσή μας να γίνουμε γέφυρα για να βαδίσουν οι εξεγέρσεις από τη μια πλευρά στην άλλη.

Μερικές φορές το καταφέραμε, άλλες όχι.

Τώρα βλέπουμε και νιώθουμε όχι μονάχα την εξεγερμένη αντίσταση που συντρόφισσα και αδελφή, στέκεται στο πλευρό μας και εμψυχώνει τα βήματά μας.

Τώρα υπάρχει κάτι που δεν υπήρχε πριν ή που εμείς δεν καταφέρναμε να δούμε.

Υπάρχει μια δημιουργική οργή.
Μια οργή που ζωγραφίζει ήδη όλα τα χρώματα των δρόμων των από κάτω και αριστερά στις πέντε ηπείρους….
Γι’ αυτούς οι ιστορίες μας είναι παραμύθια, οι θρησκείες μας θρύλοι, η επιστήμη μας μαγεία, τα πιστεύω μας δεισιδαιμονίες, η τέχνη μας χειροτεχνία, τα παιχνίδια μας, οι χοροί μας και οι φορεσιές μας φολκλόρ, η διακυβέρνησή μας αναρχία, οι γλώσσες μας διάλεκτοι, ο έρωτάς μας αμαρτία και ποταπότητα, το βήμα μας σούρσιμο, το ανάστημά μας μικρό, η φυσιογνωμία μας άσχημη, η συμπεριφορά μας ακαταλόγιστη.
Στον κόσμο τους δε χωράμε παρά μόνο μουγκοί, ακίνητοι, νεκροί.
Αν θέλουμε να υπάρξει το χρώμα της γης που είμαστε, πρέπει να μιλήσουμε. Πρέπει να ξεσηκωθούμε. Πρέπει να ζήσουμε.
Για να μιλήσουμε, να ξεσηκωθούμε, να ζήσουμε χρειαζόμαστε μόνο τους εαυτούς μας. Όχι εκείνους.
Για να μιλήσουμε ξεσηκωνόμαστε.
Για να ξεσηκωθούμε μιλάμε.
Για να ζήσουμε ξεσηκωνόμαστε και μιλάμε.
Για να μιλήσουμε και να ξεσηκωθούμε ζούμε.
Ας τρέμει το χρήμα γιατί μιλάμε. Ας τρέμει γιατί ξεσηκωνόμαστε. Ας τρέμει γιατί ζούμε.
Και ζωντανοί και εξεγερμένοι
Τούτο τον έβδομο χρόνο του πολέμου ενάντια στη λήθη
Φωνάζουμε ξανά ποιοι είμαστεΗ πνοή είμαστε εμείς. Όχι το στήθος που φυσάει.
Ο λόγος είμαστε εμείς. Όχι τα χείλη που τον μιλούν.
Το βήμα είμαστε εμείς. Όχι τα πόδια που περπατάνε.
Ο σφυγμός είμαστε εμείς. Όχι η καρδιά που χτυπάει.
Η γέφυρα είμαστε εμείς. Όχι το έδαφος που γεφυρώνεται.
Ο δρόμος είμαστε εμείς. Όχι το ξεκίνημα ούτε το τέρμα.
Ο τόπος είμαστε εμείς. Όχι εκείνος που τον κατέχει.
Δεν υπάρχουμε εμείς. Μόνο είμαστε.
Εφτά φορές είμαστε. Εφτά φορές εμείς.
Εμείς. Είδωλο σε αντικριστούς καθρέφτες.
Η σκέψη που σκέφτεται στις σκέψεις της εμείς.
Το χέρι που μόλις ανοίγει το παράθυρο εμείς.
Εμείς. Οι άνθρωποι στο κατώφλι της αυγής.
Αδερφοί και αδερφές
Για την εξουσία είμαστε μονάχα ένα αριθμός στους λογαριασμούς της. Ένα ενοχλητικό νούμερο. Ένα νούμερο στη ζυγαριά. Για να μας εξαφανίσουν μας ζυγίζουν. Για να ζυγίσουν το χρόνο και το κόστος τους. Για να μας εκμεταλλευτούν μας ζυγίζουν. Για να ζυγίσουν το χρόνο και το κέρδος τους. Για να μας ελέγξουν μας ζυγίζουν. Για να ζυγίσουν το χρόνο και τη δαπάνη τους.
Αδερφοί και αδερφές, σήμερα θέλουν να μας εκσυγχρονίσουν. Να μας κάνουν μόδα, θέαμα, περαστική είδηση. Σήμερα θέλουν να μας μετατρέψουν σε κάτι το παροδικό, στιγμιαίο, φευγαλέο, μιας μόνο χρήσης, περιττό, προορισμένο στη λήθη. Αλλά πότε υπήρξε μόδα η ιστορία; Από πότε πουλιέται η μνήμη; Από πότε η καταγωγή είναι έκθεμα σε βιτρίνα; Από πότε το παρελθόν είναι παροδικό; Από πότε η γνώση είναι στερεότυπη και στιγμιαία; Από πότε η αντοχή είναι φευγαλέα; Από πότε είναι άχρηστα τα θεμέλια; Από πότε περιττεύει το αύριο; Από πότε λησμονιέται ότι αυτοί υπάρχουν επειδή υπάρχουμε εμείς;
Αδερφοί και αδερφές
Μας ένωσε ο πόνος και η ελπίδα. Ο πόνος και ελπίδα μας κάνει να πορευτούμε ξανά. Όπως χθες. Όπως πάντα.
Αλλά τώρα δε βαδίζουμε μόνοι. Βαδίζουμε όλοι μαζί εμείς, που είμαστε ιθαγενείς. Όλοι εμείς, μαζί με άλλους.Θα πορευτούμε και πάλι. Αλλά τώρα θα τρέμουν από το βήμα μας, το βήμα των ιθαγενών, οι εφτά μέρες που θα μας φέρουν στη γη των ισχυρών, στη γη που φτιάχνουν τους νόμους.
Ο πόνος που μας ένωσε, η ελπίδα που μας ενώνει θα βρουν το νόημα τους αν μας ενώσει το αύριο.

Δημοκρατία! Ελευθερία! Δικαιοσύνη!

Φτάσαμε στις πόρτες της Κοιλάδας του Μεξικού. Από εδώ, η πορεία μας, η πορεία της αξιοπρέπειας των ιθαγενών, η πορεία των ανθρώπων που έχουν το χρώμα της γης, θα χαράξει ένα κύκλο γύρω από την κοιλάδα που ζουν οι ισχυροί.
Στην Πουέμπλα αρχίζει λοιπόν ο τελικός κύκλος της πορείας της αξιοπρέπειας των ιθαγενών, της πορείας εκείνων που έχουν το χρώμα της γης. Στην αρχή αυτού του τελικού κύκλου, έχουμε διαλέξει να ειπωθεί μια λέξη που κοιτάζει πολύ μπροστά. Λέξη που ίσως δεν βρίσκει αμέσως το αληθινό της νόημα. Λέξη που απαιτεί το χρόνο και τον άνεμο για να ‘βρει τη θέση της στην καρδιά μας. Λέξη που μιλάει για το αύριο. Λέξη που έρχεται από πολύ παλιά και γι’ αυτό βαδίζει πολύ πιο μπροστά από μας. Λέξη που είναι πιο μεγάλη από μας, και που πρέπει ωστόσο να ειπωθεί. Λέξη που λέγεται μονάχα απ’ όλα τα στόματα, που απαιτεί να βαδίσουμε όλοι μαζί για να μπορέσει να προφερθεί.
«ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ». Έτσι τη λένε αυτή τη λέξη.

Η αξιοπρέπεια είναι μια γέφυρα. Μια γέφυρα με δυο πλευρές διαφορετικές και ξεχωριστές, δυο πλευρές μακριά η μία απ’ την άλλη. Δυο πλευρές που γίνονται μία πάνω στην γέφυρα, που παύουν να ‘ναι μακριά δίχως να πάψουν να ‘ναι διαφορετικές και ξεχωριστές.
Όταν η γέφυρα της αξιοπρέπειας απλώνεται, μιλάει γι’ αυτό που είμαστε εμείς και μιλάει για τον άλλο που είμαστε εμείς. Στη γέφυρα που είναι η αξιοπρέπεια υπάρχει ο ένας και ο άλλος. Και ο ένας δεν είναι περισσότερος ή καλύτερος από τον άλλο, ούτε ο άλλος είναι περισσότερος ή καλύτερος από τον έναν.

Η αξιοπρέπεια απαιτεί να είμαστε ο εαυτός μας. Αλλά η αξιοπρέπεια δεν είναι μονάχα το εμείς. Για να υπάρχει αξιοπρέπεια είναι απαραίτητος ο άλλος. Γιατί είμαστε εμείς πάντα σε σχέση με τον άλλον. Και ο άλλος είναι άλλος σε σχέση με μας.

Η αξιοπρέπεια είναι μία ματιά. Μία ματιά που μέσα από μας βλέπει τον άλλον . Η αξιοπρέπεια είναι αναγνώριση και σεβασμός. Αναγνώριση αυτού που είμαστε και σεβασμός σ’ αυτό που είμαστε, ναι, αλλά και αναγνώριση αυτού που είναι ο άλλος, σεβασμός σ’ αυτό που είναι ο άλλος.
Η αξιοπρέπεια είναι και γέφυρα και ματιά και αναγνώριση και σεβασμός. Η αξιοπρέπεια είναι το μέλλον. Αλλά το μέλλον δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν είναι για όλους, για εκείνους που είμαστε εμείς και για εκείνους που είναι οι άλλοι.
Η αξιοπρέπεια είναι ένα σπίτι. Μέσα του ο άλλος και εμείς. Η αξιοπρέπεια είναι ένα σπίτι με ένα μόνο πάτωμα. Μέσα του εμείς και ο άλλος έχουμε ο καθένας μας τη θέση του, αλλά έχουμε το ίδιο σπίτι.
Η αξιοπρέπεια θα ‘πρεπε να είναι ο κόσμος, ένας κόσμος που να χωράνε πολλοί κόσμοι.
Η αξιοπρέπεια δεν υπάρχει ακόμα. Η αξιοπρέπεια φτιάχνεται. Η αξιοπρέπεια είναι να παλεύεις για να υπάρξει επιτέλους αξιοπρέπεια στον κόσμο. Έναν κόσμο που να χωράνε πολλοί κόσμοι.
Η αξιοπρέπεια είναι και φτιάχνεται. Είναι ο δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε. Η αξιοπρέπεια είναι το μέλλον.

Όταν μιλάμε για την αξιοπρέπεια των ιθαγενών μιλάμε γι’ αυτό που είμαστε σαν ιθαγενείς, αλλά και γι’ αυτό που είναι ο άλλος, εκείνος που δεν είναι σαν κι εμάς. Η αξιοπρέπεια των ιθαγενών δεν είναι να κυριαρχήσουν τον άλλον, εκείνον που δεν είναι ιθαγενής. Δεν είναι να τον υποτάξουμε, να τον καταστρέψουμε, να τον ταπεινώσουμε, να τον αγνοήσουμε να τον ξεχάσουμε. Η αξιοπρέπεια των ιθαγενών είναι γέφυρα που χρειάζεται την άλλη άκρη για να απλωθεί, χρειάζεται τον άλλο για να τον κοιτάξει, για να κοιταχτούν.
Όταν μιλάμε για την πορεία της αξιοπρέπειας των ιθαγενών, μιλάμε για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας σαν ιθαγενείς, χωρίς πόνο, χωρίς θάνατο, χωρίς λύπη, χωρίς ντροπή γι’ αυτό που είμαστε.

Όταν μιλάμε για την πορεία της αξιοπρέπειας των ιθαγενών, μιλάμε και για το πώς μας κοιτάζουν, δηλαδή πως μας σέβονται, εκείνοι που δεν είναι ιθαγενείς. Όταν μιλάμε για την πορεία της αξιοπρέπειας των ιθαγενών, μιλάμε και για το πώς εμείς οι ιθαγενείς βλέπουμε και κοιτάζουμε τους άλλους, εκείνους που δεν είναι ιθαγενείς, πως, δηλαδή, τους σεβόμαστε.

Η πορεία της αξιοπρέπειας των ιθαγενών δεν μπορεί να ‘ναι μόνο των ιθαγενών. Η πορεία για την αξιοπρέπεια των ιθαγενών πρέπει να είναι η πορεία των ιθαγενών και των μη ιθαγενών.
Μόνο έτσι μπορούμε να κτίσουμε το σπίτι, -έτσι ονόμαζαν παλιά τον κόσμο-, όπου να χωράμε όλοι, όλοι εκείνοι που είμαστε ίσοι γιατί είμαστε ξεχωριστοί.
Εξεγερμένος υποδιοικητής Μάρκος
Ένα ξημέρωμα του 21 αιώνα
Μήπως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
είναι μια λέξη που έχουμε... ξεχάσει?
 
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ
21ος Αιών...χαράματα

51 σχόλια:

  1. -6η Μεσουντος του μηνος Ποσειδεωνος του ετους 2784 μετα πρωτην Ολυπμιαδα-

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!! ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο λυκαυγές
    μια νέας εποχής
    και στο ξημέρωμα
    ενός καινούργιου
    ...ήλιου φωτεινού!

    Μαθήματα Αξιοπρέπειας
    από τα βουνά του Μεξικού!

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναζητηση google-ΜΕΞΙΚΟ= 1.660.ΟΟΟ
    ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ= 171.000
    ΙΟΝΙΑ = 207.000
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ = 525.000
    ΦΙΛΟΤΙΜΟ = 163.000
    ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ = 152.000
    ΜΑΡΚΟΣ = 689.000
    ΛΕΩΝΙΔΑΣ = 672.000
    ΜΑΥΡΟ =199.000.000
    ΑΣΠΡΟ = 1.030.000
    ΛΕΥΚΟ = 1.890.000
    ... ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ....ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α-λήθεια!
    Μια λέξη ακόμη!

    Ξεχνιόμαστε,
    αποκοιμόμαστε,
    ξεμένουνε,
    παραιτούμαστε,
    ενδίδουμε,
    εκπίπτουμε,
    δεν φθάνουμε εκεί που μπορούμε,
    δεν γινόμαστε αυτό που θάπρεπε.

    Προδίδουμε τον εαυτό μας,
    για το ευτελές,
    το ασήμαντο,
    το ψεύτικο,
    για το "χρυσάφι των Μήδων"
    ξεπουλάμε την Ζωή
    και την Αξιοπρέπεια,
    ...χωρίς φιλότιμο!.

    Καλημέρα φίλε μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..οταν τα παντα καταρρεουν,εμεις οι απλοι πολιτες δεν πρεπει να μενουμε αμετοχοι,διοτη αυτο ισοδυναμει με προδοσια.η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ δεν μετριεται με λογια,αλλα με εργα και με αιμα.

    "...ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ..."
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
    μαθηματα ΑΞΙΩΝ απο τα βουνα της ΠΑΤΡΙΔΟΣ..."ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο γιαυτήν και για τις άλλες λέξεις που έχουμε ξεχάσει και χρειαζόμαστε, σήμερα περισσότερο από ποτέ...
    Και αν δεν έχουν ξεχαστεί η σημασία τους βιάζεται καθημερινά σε εφημερίδες, ΤV, σχόλια και λόγους "ευηπόληπτων πολιτών".
    Πρέπει ν'αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε μόνοι μας από την αρχή, μπας και βγούμε από το σκοτάδι και απ'το κοπάδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Γι’ αυτούς οι ιστορίες μας είναι παραμύθια, οι θρησκείες μας θρύλοι, η επιστήμη μας μαγεία, τα πιστεύω μας δεισιδαιμονίες, η τέχνη μας χειροτεχνία, τα παιχνίδια μας, οι χοροί μας και οι φορεσιές μας φολκλόρ, η διακυβέρνησή μας αναρχία, οι γλώσσες μας διάλεκτοι, ο έρωτάς μας αμαρτία και ποταπότητα, το βήμα μας σούρσιμο, το ανάστημά μας μικρό, η φυσιογνωμία μας άσχημη, η συμπεριφορά μας ακαταλόγιστη.
    Στον κόσμο τους δε χωράμε παρά μόνο μουγκοί, ακίνητοι, νεκροί."

    -Υπάρχει ΖΩΗ χωρίς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;
    -Όχι, μόνο ΖΩΩΔΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, είτε πρόκειται για ένα άτομο είτε για έναν ολόκληρο λαό!
    Το ΑΙΤΗΜΑ και πιο επτακτικά, η ΑΠΑΙΤΗΣΗ για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι ΑΙΤΗΜΑ και ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΖΩΗΣ!
    Αν τυχόν Ξε-Χάσαμε αυτήν την λέξη, καιρός να την ΞΑΝΑ-ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ!

    "Αλλά γι' αυτήν την ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, τί να πώ;
    Την καλή παλικαρίσια Ελλάδα τής Κεντρονότιας Αμερικής;
    Τού Νόστου, τών Αγώνων, τής Θυσίας;" (Δανάη Στρατηγοπούλου, Οι Λέξεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Η πορεία για την αξιοπρέπεια των ιθαγενών πρέπει να είναι η πορεία των ιθαγενών και των μη ιθαγενών.
    Μόνο έτσι μπορούμε να κτίσουμε το σπίτι, -έτσι ονόμαζαν παλιά τον κόσμο-, όπου να χωράμε όλοι, όλοι εκείνοι που είμαστε ίσοι γιατί είμαστε ξεχωριστοί."

    Η αξιοπρέπεια είναι άρρητα συνδεδεμένη με το "ήθος" του κάθε ανθρώπου.
    Η αξιοπρέπεια συνοδεύεται απο την ταπεινότητα και ταπεινοφροσύνη,
    αγάπη προς τον εαυτό μας(αυτογνωσία)μα και προς τους γύρω μας.
    Αξιοπρέπεια σημαίνει αυτοσεβασμός,
    συνείδηση των δικαιωμάτων και της αξίας του ανθρώπου, σεβασμός προς τον άνθρωπο
    χωρίς διάκριση εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης.
    Σεβασμός και προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σημαίνει σεβασμό της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου.
    Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η μοναδικότητά του αυτή είναι άξια σεβασμού.

    Η αξιοπρέπεια συνίσταται στον αυτοσεβασμό
    και στην συνείδηση των δικαιωμάτων και της αξίας του ανθρώπου.

    «Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις όμως για λίγη περηφάνεια άξιζε» Οδ.Ελύτης.

    «Ξέρω καλά πως ο θάνατος δεν νικιέται, μα η αξία του ανθρώπου δεν είναι η Νίκη, παρά ο αγώνας για τη Νίκη
    Καί ξέρω ακόμα ετούτο το δυσκολότερο: δεν είναι ούτε ο αγώνας για τη Νίκη
    - η αξία του ανθρώπου είναι μια μονάχα, ετούτη:
    να ζεί και να πεθαίνει παλικαρίσια και να μην καταδέχεται αμοιβή.
    Κι ακόμα ετούτο, το τρίτο, ακόμα πιο δύσκολο:
    η βεβαιότητα πώς δεν υπάρχει αμοιβή, να μη σου κόβει τα ήπατα,
    παρά να σε γεμίζει χαρά, υπερηφάνεια και αντρεία» Νίκος Καζαντζάκης.

    «Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
    Ποτέ από το χρέος μη κινούντες δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
    αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι,
    κι όταν είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι, πάλι συντρέχοντες
    όσο μπορούνε πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
    πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους. Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει όταν
    προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
    κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε» Κ.Καβάφης.

    Μήπως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
    είναι μια λέξη που έχουμε... ξεχάσει?

    Αλοίμονο στους αναξιοπρεπείς..που στη ζωή τους πορεύονται χωρίς Αξιοπρέπεια..αυτούς πραγματικά τους λυπάμαι!!

    Καλησπέρα :))..το φιλί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει ν'αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε μόνοι μας από την αρχή, μπας και βγούμε από το σκοτάδι και απ'το κοπάδι...

    Αυτό ακριβώς,
    φίλε μας Ιπτάμενε,
    αλλαγή στον τρόπο σκέψης!!!
    Να σκεφτούμε με ένα καινούργιο τρόπο,
    αξιοποιώντας την εμπειρία του περελθόντος,
    και οι πράξεις μας θα ακουλουθήσουν
    ...τις σκέψεις μας
    και το όνειρό μας;)

    Ακριβείς-ές "Σκέψεις", νέες, φρέσκιες,πολύπλευρες
    .... χρειαζόμαστε!

    Γιατί κοιτάζοντας συνεχώς
    σε μία κατεύθυνση
    χάνουμε δύναμη και εξασθενούμε.

    Χωρίς να ξεχνάμε το στόχο μας πάντα μια άλλη οπτική γωνιά
    ανανεώνει την ενέργεια
    και την ανεβάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό απόγευμα
    αξιοπρεπή, φιλόπατρη,
    αδελφέ μας!

    Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

    Είπε ο αγνός ήρωας του Μωριά!

    Υπέροχοι Έλληνες ατρόμητοι,
    ορμούν σαν Αχιλλείς ημίθεοι,
    φωτεινοί άμεσοι παρορμητικοί,
    πεθαίνουν από ένα βέλος ενός δειλού,
    και φτιάχνουν Ιλιάδες και γκρεμίζουν τείχη,
    και μετά ξεκινούν
    για καινούργιες Οδύσσειες
    ... από την αρχή!

    Όμως αυτή την φορά
    καλό θα είναι να τελειώσουμε
    και να ολοκληρώσουμε
    και... την Οδύσσεια
    και να ζήσουμε στην Ιθάκη,
    ειρηνικά και αρμονικά.

    Τόσο δρόμο έχουμε κάνει
    τέτοια διαδρομή!

    Έχουμε "πεθάνει"... τόσες φορές.

    Καιρός να ξαναγεννηθούμε!

    Ο Ελληνισμός
    έχει δοκιμαστεί σκληρά,
    εχει βασανιστεί,
    έχει προδοθεί,
    εχει περιπλανηθεί,
    έχει λεηλατηθεί,
    εχει προσβληθεί,
    ...αιώνες τώρα,
    "τρώνε και πίνουν" σε βάρος του.

    Καιρός να διεκδικήσει πίσω
    ότι του ανήκει
    ... το "βασίλειο" του
    και την αξιοπρέπεια του!

    Με τον τρόπο... του Οδυσσέα;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -Υπάρχει ΖΩΗ χωρίς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;
    -Όχι, μόνο ΖΩΩΔΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, είτε πρόκειται για ένα άτομο είτε για έναν ολόκληρο λαό!
    Το ΑΙΤΗΜΑ και πιο επτακτικά, η ΑΠΑΙΤΗΣΗ για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι ΑΙΤΗΜΑ και ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΖΩΗΣ!

    Δεν μπορεί να είναι
    τίποτα άλλο
    μεγάλε Έλληνα Πυρίσπορε!!!!

    Εκείνες οι λέξεις γίνανε στάλες
    Δεν ξέρω από τι
    Γίνανε σβώλοι
    Δεν ξέρω από τι
    Και πλέουνε στον ωκεανό
    Άδεια μπουκάλια
    Ναυάγια της ανέχειας
    Μουχλιάσανε
    Σαν όνειρα
    Ανέραστης χλωροτικής
    Εκείνες οι λέξεις πήξανε
    Δεν ξέρω σε τι
    Χωρίς την πυκνότητα
    Της πολλαπλότητάς τους
    Χωρίς τη ρευστότητα
    Της χάρης τους
    Χωρίς την οξύτητα
    Του υπαινιγμού τους
    Χωρίς την ευγένεια
    Του σπόρου τους
    Εκείνες οι λέξεις
    Χωρίς το αδιόρατο μυστικό
    Της φωνής και των ματιών
    Κυλήσανε βαριεστημένες
    Ως το διαστημικό έμβρυο
    Των όσων δεν ειπώθηκαν
    Από κάποιον σε κάποιον

    ...λέει η μεγάλη Ελληνίδα μας!
    για τις λέξεις...

    Ας πούμε... τις Λέξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!
    ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ...
    ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ!!!
    ... ΑΛΛΟ ΝΑ "ΖΕΙΣ" ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ...ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ "ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ" ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ...
    ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΗ ΕΝΟΙΑ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "...KAI ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΕΙΝΑΙ
    ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΙΜΑ ΤΡΕΧΕΙ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ...

    Μήπως είμαστε στην ίδια θέση όλοι
    και αυτοί οι τρόποι συγκλίνουν κάπως και κάπου;

    Μήπως οι 20+ Τηλέμαχοι, οι 30 + Φιλοίτιοι, Οι 40 + Οδυσσείς.
    Οι 60+ Ευμαιοι, και οι 80+ Λαέρτηδες- όσοι απέμειναν- , χρονών,
    αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν
    ... το ίδιο πρόβλημα;

    Χρειάζεται να έχει κανείς ένα σοβαρό λόγο να ζήσει
    και ένα άξιο λόγο να πεθάνει.

    Ο Οδυσσέα προσπάθησε να παραμείνει ζωντανός
    Σαν τον Ελληνισμό, ακόμη και με τα ρούχα της ζητιανιάς.

    Αν είχε ορμήσει τυφλωμένος
    κα μαινόμενος από οργή,
    στους μνηστήρες θα ήταν ένας ακόμη γενναίος και πεθαμένος ήρωας, αλλά η αποστολή και ο στόχος του δεν θα είχε εκπληρωθεί.

    Αναγκάστηκε να σκεφτεί στρατηγικά και μεθοδικά
    χρηοσιμοποιώντας αυτό που λέμε "Τζούντο¨",
    στις πολεμικές τέχνες,
    και που είναι
    να εκμεταλεύεσαι την δύναμη του αντιπάλου.

    Ο Όμηρος μας διδάσκει πολλά γιατί γνωρίζει κάθε μονοπάτι της ζωής και της ιστορίας και το κρυφό νόημα των λέξεων.

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σύντροφοι της ελεύθερης σκέψης,
    στερέψαν πια οι λέξεις. Η πράξη αναμένεται να γεννηθεί και σαν λάβα ηφαιστείου, στις ψυχές να διαχυθεί ! Ο θυμός -η οργή-η αηδία , που προκαλεί η αδικία, θα ξεσπάσει σε κάποιες από τις μέρες που ζούμε και τότε θέλω να ΜΑΣ δω , πώς θα εκφραστούμε ! Ο ξεσηκωμός θα είναι μαζικός ! Δεν υπάρχει άλλη αντοχή, γιατί έχει όρια και η υπομονή ! Ο πόνος και η πείνα των λαών - οδηγός για τις πράξεις των αντιδραστικών ! ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ - ΤΟΤΕ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ! Καλό βράδυ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αξιοπρέπεια σημαίνει αυτοσεβασμός,
    συνείδηση των δικαιωμάτων και της αξίας του ανθρώπου, σεβασμός προς τον άνθρωπο
    χωρίς διάκριση εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης.
    ΄
    Μαθήματα αξιοπρέπειας από ένα σπάνιο και υψηλών κορυφών λουλούδι!!!

    Θα προσπάθήσουμε να δώσουμε μερικά
    "αξιοπρεπή" φιλιά
    και μια αγκαλιά... ξεχωριστή
    ...με τον τρόπο μας;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...αλοιμονο στους αναξιοπρεπεις....αυτους πραγματικα τους λυπαμαι...
    Τα φαινομενα των καιρων απατουν...
    την καλησπερα μου στο ΑΝΘΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο θυμός -η οργή-η αηδία , που προκαλεί η αδικία, θα ξεσπάσει σε κάποιες από τις μέρες που ζούμε και τότε θέλω να ΜΑΣ δω , πώς θα εκφραστούμε ! Ο ξεσηκωμός θα είναι μαζικός ! Δεν υπάρχει άλλη αντοχή, γιατί έχει όρια και η υπομονή !

    Την κατάλληλη στιγμή,
    πολεμιστή
    την κατάλληλη στιγμή
    για να έχει νόημα
    και να πετύχει
    αυτό που... θα διεκδικηθεί;)

    Καλό βράδυ Αετέ ποιητή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλησπέρα και απο μένα.."ανώνυμε"..και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΗΜΑ'ΤΟ'ΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό μεσημέρι,
    αγαπημένε μας
    ΣυνΈλληνα,
    με την μεγάλη... μεγάλη
    ηρωική και γενναία καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ...το ψεμα ειναι κακο και αξιοκατακριτο
    και η αληθεια ειναι καλη και αξιεπαινη.
    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
    Εγω την αξιοπρεπεια την εχω χασει...την θεληση για την επανακτηση της ομως,οχι...
    καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγω την αξιοπρεπεια την εχω χασει...την θεληση για την επανακτηση της ομως,οχι...

    Έτσι είμαστε και εμείς,
    σύντροφε πολεμιστή
    και έτσι νιώθουμε μέσα τα "κουλεριασμένα ρούχα"
    αυτής της αναξιοπρέπειας.

    Δεν Θέλουμε όμως να ζήσουμε έτσι και να πεθάνουμε χωρίς αυτή.
    Γι αυτό
    δεν θα παραιτηθούμε ποτέ!

    Εσύ που τα καταφέρνεις άριστα σε αυτά... τα περάσματα των λέξεων,
    ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ,
    Στείλε μας τα ονόματα των μνηστήρων
    Ετυμολογικά
    Αποκωδικοποιημένα
    Και δεμένα
    μεταξύ τους αρκετά,
    Για να ετοιμάσουμε
    άλλα βέλη
    του Απόλλωνα Φωτεινά!

    Η ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ
    Ας ΓΊΝΕΙ Η ΕΝΤΟΛΉ
    ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΖΉΣΟΥΜΕ ΧΩΡΊΣ ΤΙΜΉ,
    ΠΟΛΕΜΙΣΤΉ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΝΟΜΑΤΑ...ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ...ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ..
    ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑ ΒΙΖΩ...
    ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ...;
    AKOMA KAΛΑ-ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΓΝ ΩΡΙΖΩ ΤΟΝ Ε ΑΥΤΟΝ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ...ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΜΩΣ,ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ...ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣ ΠΑΘΕΙΑ.
    Ο ΔΙΑ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗ ΘΕΙΑ ...
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ..ΣΚΟΠΟΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ,ΑΚΙΝΗΤΟΣ..
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥ...
    ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ!! ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑ ΝΟΥ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ...Στη χώρα κάτω νύχτωσεν η μέρα,
    μαύρη καπνούρα κι ουρλιαχτά και θρήνος.
    Δικά και ξεν' αγριόσκυλα, ζευγάρι,
    σε μαγαρίζουν, κοσμογόνε Βράχε !...

    αποσπασμα απο το ποιημα του Βαρναλη
    ΠΑΝΘΕΟΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ
    (Όλοι με πιστοποιητικόν)

    αντε καλες γιορτες πατριωτες.

    Δημητριος, Ιπποτης,ταξιδευτης και γυρολογος τυχοδιωκτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση διαβάζοντας το κείμενο πως τα λόγια αφορούν τη σύγχρονη Ελλάδα! Τελικά τα προβλήματα είναι παντού και πάντα τα ίδια!
    Επομένως είναι άσοφο να μη μπορούμε να τα διαπιστώσουμε.
    Και ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει το να διαπιστώνεις ένα πρόβλημα.
    Είναι το πρώτο βήμα για την επίλυσή του...
    Καλημέρα πολεμιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΙΜΑΙ..ΣΚΟΠΟΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ,ΑΚΙΝΗΤΟΣ..
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥ...

    Θαρθούμε να σε βρούμε !
    Ξέρουμε που!
    Και θα σε
    Κοιτάξουμε στα μάτια με λαχτάρα
    Και θα σε αγκαλιάσουμε με άμετρη αγάπη παντοτινή!

    Γιατί ποιος μπορεί να ξέρει την Αγάπη καλύτερα από τον
    ‘Ελληνα;

    Την Αγάπη που την λέγαν Αντιγόνη, Πηνελόπη, Πίστη Αγάπη και Ελπίδα παντοτινή!

    Τον Έρωτα που τον λέγαν Οδυσσέα και έφεγγε ΑΣΤΈΡΙ ΦΩΤΕΙΝΌ και Φανέρωνε τον δρόμο του!

    Την συνεργασία, τον σεβασμό και την ευθυγράμμιση των ακτίνων
    Συνείδησης και Θέλησης
    ενός Πατέρα και ενός Υιού!

    Η αγάπη του θεού είναι αυτονόητη και όταν διατυμπανίζεται μεγαλοστόμως,
    είναι εκ του Πονηρού,
    γιατί ο θεός ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ!

    Είναι έτσι,
    χωρίς κόπο, όμως, από ΄πάντα
    και δεν χρειάζεται να μιλάμε γι αυτό.
    Ούτε ο Ίδιος το χρειάζεταικαι το θέλει.

    Για τον αγάπη του Ανθρώπου όμως επιβάλλεται να μιλάμε
    Γιατί ο άνθρωπος αγωνίστηκε να την κατανοήσει και να την καταλάβει
    Και χρειάζεται να την αποδείξει με ΈΡΓΑ στον συνανθρωπο του και όχι με λόγια μεγάλα δημαγωγικά.

    Οι Έλληνες γνωρίζουν πολλά για την
    Αγάπη και το Έρωτα του Ανθρώπου
    και την βασανιστική του διαδρομή
    μέσα από αυτό και,
    γι αυτό τον Στόχο και Σκοπό
    και δεν έχουν "ξεπουλήσει" αυτή την γνώση επικερδώς και ποταπώς!

    Να αρχίσουμε να δουλεύουμε με τα ονόματα,
    και στα πλαίσια της αλληλοβοήθειας,
    ... να σκεφτούμε.

    Οι 12 Ιθακίσιοι μνηστήρες:
    Αντίονοος
    Πρόνοος
    Λειώδης
    Ευρύνομος
    Αμφίμαχος
    Αμφίαλος
    Πρόμαχος
    Αμφιμέδων
    Αρίστρατος
    Έλενος
    Δουλιχέας
    Κτήσιππος

    Καλημέρα... Αυγερινέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΝΤΙΝΟΟΣ: αντι-νοος,ετσι διαχωριζετε το κατω που ειναι το σωμα και το ανω που ειναι το νου.Στην περι πτωση του ΑΝΤΙΟΝΟΥ φαινεται καθαρα αυτη η πτωση...ο λαιμος του ειναι η καθοδος των αδυ να μιων...εχει νου και νοηση,οχι ομως ΔΙΑνοηση...
    ,,ο καθ΄ενας μας συχνα του μοιαζει..
    ΕΝΑΙ Η Λ ΑΙΜΑΡΓΙΑ...Η ΚΑΤ'ΑΝ'ΑΛΩΣΗ...
    ΤΑ "ΜΜΕ",μεσα μαζικης εξ αθλιωσης,τα "ΚΑΝΑΛΙΑ",οι οχετοι, ο ΑΝΤ1νοος...
    τα "δωρα" τους προς την Πηνελοπη μαρτυρουν περισσοτερα...νομιζω.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σύντροφοι της ελεύθερης σκέψης,
    στερέψαν πια οι λέξεις. Η πράξη αναμένεται να γεννηθεί και σαν λάβα ηφαιστείου, στις ψυχές να διαχυθεί ! Ο θυμός -η οργή-η αηδία , που προκαλεί η αδικία, θα ξεσπάσει σε κάποιες από τις μέρες που ζούμε και τότε θέλω να ΜΑΣ δω , πώς θα εκφραστούμε
    ..........................

    Σε συντομο σχετικα διαστημα μετα την συναντηση του με το Ευμαιο ο Οδυσσεας περνει την Ζωη του πισω!

    Η Μαια προετοιμαζει και βοηθα την εγκυμονουσα για ενα πετυχημενο τοκετο...και ο Ευ μαιος σαν καλος μαμμος βοηθα να ξαναγεννηθη ο Οδυσσεας!
    Στην αρχη δεν τον γνωριζει,τον συμπονα ομως, ευ μαιος γαρ, και σκυβει να τον ακουσει.
    Χαιρεται ο Οδυσσεας αφανταστα γιαυτο!
    και οταν τον αναγνωριζει και καταλαβαινει τι θα γεννηθει του δειχνει ολη την εικονα,το χθες και το σημερα.Το ποιος ειναι ποιος στον Οικο του.
    Η συνεχεια ανηκει στο Οδυσσεα..
    Μετα την καθαρση ο Βασιληας ανταμωνει επιτελους τον γερο ΛΑΕΡΤΗ
    τον Λ ΑΡΕΤΗ
    ΛΑΤΡΗ Ε
    τον λατρη της ΑΡΕΤΗΣ την ΑΡΕΤΗ αν θελετε που μονο γιαυτη την συναντηση ζουσε και αναπνεε τοσα χρονια,περιμενοντας το παιδι του να ρθει να τον βρει πολυπαθο και ξαναγεννημενο!

    Καλη Δυναμη σε ολους!
    ...και στο λουλουδακι μας!
    ισως να το πληγωσα καποτε σ ενα σχολιο..Ελπιζω να μην το εκοψα!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ...Στη χώρα κάτω νύχτωσεν η μέρα,
    μαύρη καπνούρα κι ουρλιαχτά και θρήνος.
    Δικά και ξεν' αγριόσκυλα, ζευγάρι,
    σε μαγαρίζουν, κοσμογόνε Βράχε !...

    Στην χώρα αυτή, που αγαπούμε φρουροί ακοίμητοι
    και επάγρυπνοι
    ... να σταθούμε!

    Τα "σκυλιά" που νομίζουν πως έχουμε "χαθεί",
    από τον λαιμό τους
    να κρεμαστούνε!

    Καλές γιορτές
    περιπλανητή του κόσμου
    και μεγάλε Ταξιδευτή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τελικά τα προβλήματα είναι παντού και πάντα τα ίδια!
    Επομένως είναι άσοφο να μη μπορούμε να τα διαπιστώσουμε.
    Και ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει το να διαπιστώνεις ένα πρόβλημα.
    Είναι το πρώτο βήμα για την επίλυσή του...

    Είμαστε στο σωστό βήμα:
    Μια καλή διάγνωση συνολική της όλης κατάστασης
    ...για να περάσουμε στην θεραπεία και την λύση.

    Ποια λύση έχουμε;
    Η Σκύλλα και η Χάρυβδη!
    Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και στην μέση αναμένα κάρβουνα.

    Συνεπώς τι μας μένει;
    Μόνο ενα κβαντικό άλμα αφυπνισμένης
    συνείδησης!

    Η Υπέρβαση,
    που επισήμανε ο
    φίλος μας ο Πυρίσπορος,
    σε προηγούμενο θέμα, σε σχόλιο του!

    Και ο Ελληνισμός είναι σε θέση να το κάνει αυτό το ΑΛΜΑ
    Είναι γραμμένο στο DNA TOY
    με το αίμα της καρδιάς του!

    Καλό απόγευμα πολύπλευρε Άνεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. .... Θελουμε να πεθαινουν οι ηλικιωμενοι χωρις παραπονο και απογοητευση,γιαυτα που βλεπουν σημερα,
    .... Δικαιωματα εχουν πρωτα αυτοι που κατοικουν σε ενα τοπο αυτοι που χυσαν το αιμα τους αυτοι που πληρωνουν τις εισφορες τους ….εργαζομενοι,αυτοιπου περιμενουν το πρωτο λεωφορειο καταχειμωνο στ αγιαζι,οι πολυτεκνοι Ηρωες,
    οι περηφανοι γεροντες και γεροντισσες,τα αρμενακια ,τα ξενακια,ολοι αυτοι που με το αιμα τους τον μοχθο τους τον ιδρωτα τους ,το κλαμμα τους,την αγωνια τους το υστερημα τους,....

    Σε συντομο σχετικα διαστημα μετα την συναντηση του με το Ευμαιο ο Οδυσσεας περνει την Ζωη του πισω!

    και ο Ευ- μαιος σαν καλος μαμμος βοηθα να ξαναγεννηθη ο Οδυσσεας!
    Στην αρχη δεν τον γνωριζει,τον συμπονα ομως, ευ μαιος γαρ, και σκυβει να τον ακουσει.
    Χαιρεται ο Οδυσσεας αφανταστα γιαυτο!
    και οταν τον αναγνωριζει και καταλαβαινει τι θα γεννηθει του δειχνει ολη την εικονα,το χθες και το σημερα.Το ποιος ειναι ποιος στον Οικο του.
    Η συνεχεια ανηκει στο Οδυσσεα..

    Ποιος είναι ο Εύμαιος;
    Μήπως οι σημερινοί 60ρηδες και
    παραπάνω…χρόνων τον αναγνωρίζουν,
    Στο πρόσωπο τους;

    Τα ρυτιδωμένα πρόσωπα, οι βασανισμένες κουρασμένες
    ψυχές των ηλικιωμένων Ελλήνων;

    Οι συνταξιούχοι, που βλέπουν τον κόπο τους να ροκανίζεται,ξεδιάντροπα,
    Που τους θυμούνται τις γιορτές και στα πανηγύρια και τις εκλογές,
    Μαζί με τις λαικές
    Αποτελούν το «σώμα» του
    ...και τα τρεμάμενα γόνατα της Ευρύκλειας;

    Μήπως όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να μορφωθούν και να μελετήσουν τον Όμηρο τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη,
    Γιατί γνώρισαν μόνο τα «αγαθά» του Αβραάμ και του Ισαάκ και
    Φύλαγαν τα... «κοπάδια» τους
    και δούλευαν για αυτούς;

    Ϊσως η γλώσσα του Οδυσσέα να ακουγεται παράξενη αρχικά
    Και να μιαζουν "παραμύθια" περίεργα οι ιστορίες που φτιάχνει,
    Όμως η καρδιά του Εύμαιου νιώθει το δίκιο και το άδικο
    με τίνος το μέρος είναι
    και κάτι... περιμένει.

    Φιλοξενεί
    τον "παράξενο ταξιδιώτη"
    ...στο καλύβι του...
    και του προσφέρει "άρτον και οίνον"
    και μια γωνιά να αναπαυτεί και να σκεφτεί...τί θα κάνει μετά...

    Καλό βράδυ
    Φύλακα μας ακριβέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ...μας "ψαρευουν"!!!
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. το ΑΛΜΑ δεν γινετε με τοσα βαρη...
    πρεπει να ξεχασουμε οσα ξερουμε...τοτε θα μας μεινει οτι ΑΓΝΩ-ουμε...το Α-πειρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. το ΑΛΜΑ δεν γινετε με τοσα βαρη...

    Με ελαφριά τη καρδία
    και ...καθαρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν μπορούν να λύσουν τον γρίφο της καρδιάς,
    Ταξιδευτή,
    όσοι την έχουν αφήσει
    ... να νεκρωθεί.

    Θα τον λύσουν μόνο αυτοί που πρέπει
    και μπορούν και
    την έχουν κρατήσει... ζωντανή;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν θα μπορούσα ν΄ απουσιάσω από αυτόν τον υπέροχο ύμνο στην Αξιοπρέπεια όσο πίεση χρόνου κι αν έχω!
    Αυτή με την αδερφή της την Ντροπή (την πάλαι ποτέ Ελληνίδα Αιδώς) γυρνάνε άστεγες, μακριά από τον τόπο που γεννήθηκαν…
    Βρήκαν στις σπηλιές των Βουνών του Μεξικού φιλόξενο καταφύγιο!
    Δεν συχνάζουν σε οβάλ γραφεία, σε μέγαρα, σε παλάτια, σε πανεπιστήμια, σε διευθυντικά γραφεία πολυεθνικών!
    Στέκονται έξω από τα σύρματα του Γκουαντάναμο να δώσουν κουράγιο στους φυλακισμένους.
    Στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν πυροβολούνται, αλλά δε φεύγουν!
    Τριγυρνάνε στην Αφρική να δροσίσουν τα φλογισμένα μέτωπα των παιδιών που πεθαίνουν από φτώχεια!
    Δυναμώνουν την οργή των νέων που βγαίνουν στους δρόμους και απαιτούν μέλλον!

    Ο 21ος αιώνας ξημέρωσε με τον εξεγερμένο υποδιοικητή Μάρκος στο ρόλο του σύγχρονου προφήτη να προαναγγέλλει το νέο ευαγγέλιο του κόσμου!
    Το συγγράφει ο Διοικητής του και θα αφορά τη λατρεία της μεγάλης εξόριστης Ελληνίδας : της Αξιοπρέπειας!

    Καλημέρα στους ήδη αναγνώστες, αυτού του ευαγγελίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ταξιδευτή,
    ξαναστείλτο μας
    δεν το "κόψαμε"...κάπου
    ΄κάτι κόλησε..στον υπολογιστή.
    Δεν θα "κόβαμε" δικό σου σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!!!
    Ειστε ΑΞΙΕΣ φωτοφορες οντοτητες,οικειοθελως ενσαρκωμενες μεσα στα "κουρελια",για εναν και μοναδικο σκοπο: Nα σπασετε τις αλυσιδες!!!Την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Ελ-ΕΥ-Θ-ΕΡΩΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το πρόβλημα τελείως δεν εντοπίσαμε
    αλλά την παρεξήγηση θέλουμε να λύσουμε
    με τον Δημήτριο Ταξιδευτή
    και το σχόλιο του
    δημοσιεύουμε... αυτοστιγμή
    γιατί
    δεν είμαστε πολύ πουριτανοί:

    "Θα πιασουν
    Λουτσους Σπαρτα-ριστους..
    και αγγουρια της θαλασσας κοινως θαλασσο-πεη
    αντε καληνυχτα Ιπποτες
    και μην μασατε
    και μην απλωνετε
    συντομοι και περιεκτικοι "

    Ανάρτηση από τον/τη "Δημήτριος ο Ταξιδευτής" στο ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ τη 19/12/08 11:10 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν θα μπορούσε ν΄ απουσιάζει από στην Αξιοπρέπεια
    ένας μαχητής μιας Ελεύθερης πόλης!

    Ο 21ος αιώνας ξημέρωσε με τον εξεγερμένο υποδιοικητή Μάρκος στο ρόλο του σύγχρονου προφήτη να προαναγγέλλει το νέο ευαγγέλιο του κόσμου!
    Το συγγράφει ο Διοικητής του και θα αφορά τη λατρεία της μεγάλης εξόριστης Ελληνίδας : της Αξιοπρέπειας!

    Ο μεγάλος Τολτέκος πολεμιστής
    και ένας άνθρωπος της Γνώσης,
    που έδωσε ένα καινούργιο νόημα στις λέξεις στις έννοιες και στις πράξεις και τις επαναπροσδιόρισε,
    καθώς και την έννοια της επανάστασης του 21ου Αιώνα.

    Ο Μάρκος, η ηγετική φυσιογνωμία των Ζαπατίστας,
    είναι και από τις μεγαλύτερες μορφές στο λυκόφωτος του 20ου αιώνα.
    Δηλώνει υποδιοικήτης γιατί διοικητής, λέει,
    είναι ο λαός που εκπροσωπεί.

    Με τον τολμηρό του λόγο, ποιητικό βαθύ, τρυφερό, επαναστατικό καυστικό, ειρωνικό
    Μερικές φορές, αυτοσαρκαστικό,
    Με τα όπλα που κράτησε και ποτέ δεν χρησιμοποίησε,
    με την οξυδερκή του ματιά
    και το κάλεσμα σε μια παγκόσμια ενότητα και αλληλεγγύη!

    Αυτοί, που είναι “από πάνω” παγκοσμοποιούν τον κομφορμισμό, τον κυνισμό, τη βλακεία, τον πόλεμο, την καταστροφή, τον θάνατο, την λήθη.
    Και αυτοί που είναι “από κάτω” παγκοσμοποιούν την επανάσταση, την ελπίδα, τη δημιουργικότητα, την κατανόηση, τη φαντασία, τη ζωή, τη μνήμη, το χτίσιμο ενός κόσμου που μας χωράει όλους, ενός κόσμου με δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη.

    ...από τα λόγια του..

    Για την σεμνότητα του, την αξιοπρέπεια του,
    την μεγαλοφυία του, το έργο του και το θάρρος του,
    τον έχουμε συμπεριλάβει στους μεγαλύτερους πολεμιστές της Λάιον.

    Νιώθουμε συγκίνηση,
    αλλά και θαυμασμό για αυτούς τους σιωπηλούς ανθρώπους του «Εμείς»
    και τον αρχηγό τους
    και τον λόγο τους, την συντροφικότητα τους, την περηφάνια τους,
    αλλά και την ευφυία τους,
    να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους... με αυτό τον τρόπο!!!

    Καλη σου μέρα μαχητή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. για εναν και μοναδικο σκοπο: Nα σπάσουμε τις αλυσιδες!!!

    Την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
    να Ελ-ΕΥ-Θ-ΕΡΩΣΟΥΜΕ!!!

    ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΕΡΑΣΤΉ ΤΟΥ ΛΌΓΟΥ!

    ...και για τον Αντι-νοο, τον αρχιμνηστήρα
    και τους υπόλοιπους
    12 λυκο-αμνούς, προσηλυτιστές... των Εθνών
    έχουμε να πούμε και άλλα
    ...περί πολλών;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Kαλημέρα φίλοι!
    Μόλις έμαθα ότι Ζαπατίστας σημαίνει Ιωάννης Βαπτιστής!
    Ζαν-Βαπτιστ.
    Ο πρόδρομμος του νέου Χριστού- Διοικητή Λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σωστό, πολεμιστή!

    Μόνο που αυτή την φορά,
    δεν θα γίνει
    το χατήρι της Σαλώμης,
    ... με χαρά,
    γιατί δεν θα "χορέψει"
    τα 7 πέπλα,
    αλλά τα 12... Ολόκληρα
    και Αληθινά
    και ο Ζαν θα παραμείνει
    ... στα Ζωντανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γιατί ο Ιησούς,
    αποκαλεί τον Πέτρο… Σατανά;

    Πως δημιούργησε την Αυτοκρατορία
    του Σκότους
    στον τόπο της Λύκαινας και των Λύκων
    Βυθίζοντας τον κόσμο μέσα στην Οδύνη και στην Σκοτεινιά;

    Αναζητήστε τον Αντί-νοο
    Σε κάθε δομημένη θρησκευτική εξουσία… ιεραρχικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΗΜΕΡΑ ειναι το χειμερινο ηλιοστασιο...

    αφηστε τα ιουδαιο-χριστιανικα παραμυθια
    και ψαξτε την "αποψυξη" της φυσης, της ζωης και του "ανθρωπου", μεσα απο τον "της Δημητρος" δρομο...
    αντε ιπποτες η ανοδος απο τον Αδη αρχιζει...
    κονξ ον πανξ...
    3x3 και κατω απο την ζωντανη ασπιδα.
    καλες γιορτες

    Δημητριος ταξιδευτης,ιπποτης γυρολογος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Α..GIASOY DEMETRIE!!! KALA TA LES...
    KONΞ ΟΝ ΠΑΝΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!??
    ΠΑΛΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑ ΦΤΙΣΟΥΝ??? ΤΙ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΣΗΜΕΡΑ ειναι το χειμερινο ηλιοστασιο...

    αφηστε τα ιουδαιο-χριστιανικα παραμυθια
    και ψαξτε την "αποψυξη" της φυσης, της ζωης και του "ανθρωπου", μεσα απο τον "της Δημητρος" δρομο...

    Ας αφήσουμε τα ιουδαιο-χριστιανικα
    ΜΑΓΙΚΑ,
    οινο-ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ,

    και ας ψάξουμε τον δρόμο της αναγέννησης
    και της επιστροφής του Φωτός!

    Ο Έλληνας Ζευς,
    και Ζαν και Ζην
    ξέρει τον δρόμο
    για την Ζ-ω-ή
    την Ζώσαν
    και ο γιος του,
    το Φως,
    θα επανέλθει
    μετά από την μεγάλη νύχτα,
    γιατί είναι
    ο Ήλιος ο Ανίκητος
    και ο Λαμπερός!

    Γεια σου Ταξιδευτή,
    της Δήμητρας γιέ,
    πολεμιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;