Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Χ. Η κρίσιμη μάζα




Κασταλία Πηγή, Δελφοί

Χ ούσσερλ:
Λογικές έρευνες!

Η φαινομενολογία είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα , που έχει χρησιμοποιηθεί από τους κύκλους της φιλοσοφίας, τον 18ον αιώνα.
Φαινομεναλισμός, φαινομενισμός ή φαινομενοκρατία.
στις αρχές του προσδιορισμού του όρου, σήμαινε την απομάκρυνση της συνείδησης και της εμπειρίας από το βασίλειο των συνιστωσών της πρόθεσης και την περιγραφή τους μέσα σένα φιλοσοφικό πλαίσιο. Σε αντίθεση με όλες τις ξύλινες γλώσσες, γνώριζε ο ίδιος ο Χούσσερλ ότι δεν υφίσταται φιλοσοφία, εάν δεν ξεκινάμε από τη συγκροτούσα συνείδηση, και την θεωρούσε «φαινομενολογική» αφετηρία.
Εγκατεστημένος από θέση αρχής στην καρτεσιανή παράδοση της υποκειμενικότητας και της συνείδησης, χρειαζόταν να δείξει ποιους δεσμούς με τον κόσμο έπρεπε να κόψει αυτή η φιλοσοφία προκειμένου να γίνει η ιδεολογία ενός νέου κόσμου που αντικατοπτρίζει την καθολική του αποξένωση.
Έμενε να ξαναβρεθεί λοιπόν η χωροποιημένη προοπτική της συνείδησης,
η διυποκειμενικότητα , ως όρος δυνατότητας της αυτοσυνειδησίας, της οποίας το ανεξάντλητο βάθος είναι το σώμα...
Κανείς δεν μας εμποδίζει βεβαίως να «αναλύσουμε» τον άνθρωπο σε συνείδηση και σώμα, αλλά τότε δεν υφίσταται πουθενά πλέον η πραγματική οντότητα για την οποία μιλούσαμε και μένουμε με δύο κενές αφαιρέσεις, που είναι η κατασκευή του καρτεσιανού ορθολογισμού, πτωχού απόηχου μιας φοβικής θεολογίας.

Εδώ λοιπόν ολοκληρώνεται, αλλά δεν κλείνει, ο διαλεκτικός κύκλος:
αν η συνείδηση έχει την έγκυρη δικαιοδοσία να συγκροτεί τον κόσμο είναι επειδή είναι η ίδια συγκροτημένη από αυτό το οποίο συγκροτεί, θα κάνει το αποφασιστικό βήμα να ορίσει αυτή τη συγκρότηση, μεσολαβητικό κρίκο, ως έκφραση δημιουργίας.
Η αλλαγή της συνείδησης και της αντίληψης, αλλάζει την δημιουργία!

Το μυστικό της σύστασης του κοινωνικού είναι, όπως γνώριζε ήδη ο Χούσσερλ,
η διυποκειμενικότητα, και η εξιχνίασή της απαιτεί ν' αποχαιρετίσουμε οριστικά κάθε απλοϊκό όνειρο «αντικειμενικότητας».Αυτό, είναι ένας τρόπος σκέψης, ο τρόπος που επιβάλλεται, όταν το αντικείμενο είναι "άλλο" και απαιτεί να μεταμορφωθούμε εμείς... οι ίδιοι»Θα δείξει αυστηρά εκείνο, που οι παρωπίδες του φυσικού επιστήμονα, ακόμη και του υποτιθέμενα μεγαλοφυούς, τον κάνουν οριστικά ανίκανο να συλλάβει:
ότι η «αλήθεια της επιστήμης» ενέχει πάντα περισσότερο ψεύδος απ' όσο η απλοϊκή προφάνεια του κοινού νου, εφόσον αρνείται να καταλάβει ότι η ίδια δεν είναι άλλο από μια τεχνική μετάφραση ενός γεγονότος τής εμπειρίας, που έχει ενδεχομένως κάποια χρησιμότητα εν σχέσει προς ειδικούς πρακτικούς σκοπούς, μόνον εάν παραμένει στην αρμόζουσα «θέση της μέσα στην ολότητα του ανθρώπινου κόσμου» ως προστάδια της υπερβατολογικής αναγωγής.

Αυτή είναι η ιστορική έρευνα της ανάπτυξης της συνείδησης και της εμπειρίας από τις πρωταρχικές αισθήσεις έως την λογική σκέψη.
Με απλά λόγια μόνο τα φαινόμενα μπορούν να γίνουν γνωστά ή απλά τα συνειδησιακά γεγονότα, υποκειμενικά συναισθήματα, μπορούν να γίνουν γνωστά όχι η ουσία των πραγμάτων.
Ο Χούσσερλ υποστήριξε ότι η φαινομενολογία είναι μια φιλοσοφική μέθοδος για την μελέτη της πρωταρχικής ουσίας των πραγμάτων.
Μια μελέτη για την δράση που ενσωματώνει αυτή η ουσία στην ροή της καθημερινής εμπειρίας.Είχε την πεποίθεση ότι το όν μπορεί να αναγνωριστεί άμεσα και ενορατικά στην ουσία του και η φαινομενολογία περιγράφει τον χαρακτήρα και την ουσία του όντος με βάση αυτό που φαίνεται.
Δρα διαφορετικά από την οντολογία που περιγράφει τι μπορεί και τι οφείλει να είναι το ον.
Είναι μια υπερβατική φιλοσοφία που ασχολείται μόνο με ότι απομένει μετά την εφαρμογή μιας αναγωγής.Η σχέση του γενικού με το ειδικό δεν είναι αρκετά πλούσια ώστε να οριοθετήσει την διαφορά αναγωγής και επαγωγής.
Οποιοδήποτε σύγχρονο βιβλίο λογικής θα κάνει την διαφοροποίηση αυτών των δυο όρων σε επίπεδο συνεπαγωγής των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, αν τα συμπεράσματα μιας πρότασης προκύπτουν αναγκαστικά από τους αρχικούς συλλογισμούς, τότε το επιχείρημα είναι αναγωγικό. Αν τα συμπεράσματαπροκύπτουν με κάποια πιθανότητα από τις αρχικές υποθέσεις, το επιχείρημα είναι επαγωγικό .
Ο Αριστοτέλης και Πλάτωνας ήταν οι "μάγοι" της επαγωγικής και αναγωγικής σκέψης.
Ο Χούσσερλ ονόμασε την αναγωγή epoch και εννοούσε την περιστολή του νοήματος ή την αναστολή της κρίσης.
Επιστροφή στις πηγές ήταν το σύνθημα του και προϋποθέτει ένα κόσμο που υπήρχε πριν την εμφάνιση της σκέψης..
Είχε την πρόθεση να γίνει η φαινομενολογία μια μέθοδος για την προσέγγιση της εμπειρίας της ζωής την στιγμή που αυτή συμβαίνει στο χώρο και στο χρόνο..
Ήταν μια προσπάθεια να περιγραφεί άμεσα αυτό που συμβαίνει χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουμε για να σκεφτούμε την προέλευση της ή τις αιτιώδεις ερμηνείες της.
Παρόλο που ο Σαρτρ και άλλοι φιλόσοφοι διαμόρφωσαν την φαινομενολογία να ταιριάζει στις προδιαγραφές τους η ίδια αρνείται να οριστεί και βρίσκεται ακόμη στην διαδιακασία και σε μια ρευστή κατάσταση ορισμού..
Στο κόσμο των πολεμιστών, οι πολεμιστές διευρύνουν τις παραμέτρους αυτού που μπορούν να αντιληφθούν μέχρι το σημείο να αντιλαμβάνονται συστηματικά το Άγνωστο και αναστέλλουν την επιρροή του συνηθισμένου συστήματος ερμηνείας που διαθέτουν και της κοινωνικής διαμόρφωσης.
Με αυτή την έννοια πάνε ένα βήμα παραπέρα από τις διανοητικές ασκήσεις των φιλοσόφων, αναμορφώνουν το φυσικό σώμα και την συνείδηση, επαναδιατάσσοντας την ενέργεια και εκτελούν το μαγικό πέρασμα.Η πρόθεση και η διυποκειμενικότητα είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί η κρίσιμη μάζα, που θα αλλάξει την αντίληψη ενός κοινωνικού κομφορμισμού και θα επιχειρήσει το κβαντικό άλμα της συνείδησης, έχοντας πετύχει η ίδια την βαθιά μεταμόρφωση και αλλαγή του προσωπικού νησιού της.
Ως διυποκειμενικότητα μπορεί να οριστεί μια συνειδησιακή αλληλεπίδραση, η οποία λαμβάνει χώρα στο ομαδικό ασυνείδητο.Οι άνθρωποι δημιουργούν μια αυτόνομη οντότητα, μια σκεπτομορφή, θεούς, ειδώλα, σταρ, έννοίες , αυτοκρατορίες, όταν κάνουν εγγραφές στο ασυνείδητο.
Με αυτό τον τρόπο αυτή η σκεπτομορφή, αποκτά μια μεταφυσική και υπερβατική διάσταση που δεν έχει από μόνη της.
Όταν έχουμε κάνει μια συμφωνία μια συνομολόγηση από πολλούς μαζί ανθρώπους, το αντικείμενο της συνομολόγησης αποκτά τεράστια δύναμη.Αυτή η συμφωνία γίνεται μερικές φορές συνειδητά και άλλοτε καθόλου..
Η πιο ισχυρή γίνεται στο ομαδικό υποσυνείδητο που μετέχουμε όλοι.
Στα σημεία που συναντώμεθα και συμφωνούμε , δυναμώνουν και αποκτούν ανεξάρτητη ισχύ.
Από την άλλη πλευρά, αν συμφωνήσουμε και αποσύρουμε την υποστήριξη μας από ένα κοινό τόπο του ομαδικού ασυνειδήτου, αυτός ο χώρος κλονίζεται καταρρέει.Έτσι εξηγούνται απότομες ιστορικές , κοινωνικές αλλαγές και πτώσεις αυτοκρατοριών.
Πρόθεση είναι η προγραμματισμένη θέληση για την εξυπηρέτη ενός σκοπού.
Μια ισχυρή πρόθεση συνοδευόμενη από κρίση και λογική βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό που ονομάζουμε απόφαση.Μια τέτοια απόφαση μπορεί να μετακινήσει ακόμη και... βουνά.Πόσες τέτοιες αποφάσεις αρκούν και από πόσους ανθρώπους;

Πόσοι άνθρωποι μπορούν να αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα "μιας συντροφιάς";

Στην κβαντική φυσική, μαθαίνουμε ότι όταν κάτι φθάνει σε κρίσιμη μάζα, που είναι το 51% της συλλογικής ενέργειας, της δόνησης και της συνειδητότητας για οτιδήποτε από αυτά μιλάμε, μια μετατόπιση χωρίς κανένα εμπόδιο πραγματοποιείται. Παραδείγματος χάριν, όταν αυξάνεται ένα ηλεκτρόνιο και δονείται, στο σημείο του 51% της ενέργειας, της δόνησης και της συνειδητότητας εκείνο το ηλεκτρόνιο φθάνει στην υψηλότερη δόνηση, τα υπόλοιπα 49% αφομοιώνονται αμέσως στη νέα συχνότητα.

Ίσως σε τελική ανάλυση να είναι θέμα ποιότητας και όχι ποσότητας.

Δύο Χόμπιτ στάθηκαν αρκετά για την συντροφιά και τελικά
κατόρθωσαν να μεταφέρουν ένα δακτυλίδι εξουσίας σκοτεινής και να το καταστρέψουν.

Πόσοι "άνθρωποι"... θα ήταν αρκετοί!

Μπορούν 300 επίλεκτοι πολεμιστές απέναντι ενός σύγχρονου Δαρείου
δεσμεύοντας όμως τον Εφιάλτη, να κρατήσουντα στενά των Θερμοπυλών;

Είναι άραγε « το 300»
… μαγικός αριθμός
μιας κρίσιμης μάζας;
300 πολεμιστές της Λάϊον
25 αιώνες μετά…

16 σχόλια:

  1. Δύσκολο το κείμενο σου! Αλλά πολύ ενδιαφέρον. Μην μας λυπάσαι και συνέχισε να μας διαφωτίζεις...

    Ίσως στο συλλογικό υποσυνείδητο να κρύβεται η μοναδική ελπίδα για να σωθούμε. Ίσως όμως ακόμα και αν νικηθεί ο Δαρείος να είναι πολύ αργά. Όμως σημασία έχει ο δρόμος και όχι το αποτέλεσμα γιαυτό και δεν θα παρατήσω ποτέ την προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ίσως στο συλλογικό υποσυνείδητο να κρύβεται η μοναδική ελπίδα για να σωθούμε. Ίσως όμως ακόμα και αν νικηθεί ο Δαρείος να είναι πολύ αργά. Όμως σημασία έχει ο δρόμος και όχι το αποτέλεσμα γιαυτό και δεν θα παρατήσω ποτέ την προσπάθεια!"


    Είναι μια απάντηση,
    αντάξια ενός καλού πολεμιστή!
    Φτερωτέ Ολλανδέ!

    Είναι λίγο δύσκολο, αλλά σιγά-σιγά θα ξεκαθαρίζουμε τις έννοιες και θα τις διασαφηνίζουμε και θα τις συμπληρώνουμε μέσα από τον διάλογο
    και την συζήτηση.

    Έχει δημιουργηθεί μια ωραία, φιλική και δυναμική παρέα μεταξύ μας και έχει σχηματιστεί η..."συντροφιά"
    αξιόλογων μπλογκς διερεύνησης
    της σκέψης και της συνείδησης.

    Σίγουρα οι μπλόγκερς που έχουν άποψη
    γνώμη, κρίση , διάκριση και θέληση είναι παραπάνω από 300...

    Αποτελούμε πλέον μέρος της αλληλεπίδρασης της διαμόρφωσης της αντίληψης
    ....δεν είναι λίγο;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύσκολο;
    Η ΚΡΊΣΙΜΗ Μάζα...
    υπό τόν τόν Ήλιο Τής Γνώσης.,
    Άφησα ελεύθερη τήν κοινή λογική
    πού διαθέτω,μαζή με'τήν'αστείρευτη
    Άισιοδοξία(μου) οδηγό,τολμώ
    πιστεύω στήν Δύναμη των 300ων,
    Υποκλίνομαι στήν Δύναμη τής
    Σοφίας σας,'Πολεμιστές...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι ανάμεσα στους 300...
    και μέρος της "συντροφιάς"
    αγαπημένε μας φίλε, Νισπέλ!

    Αποτελείς μέρος τους,
    γιατί είσαι ένας άνθρωπος που σκέφτεται και αγωνίζεται μέσα από την καθημερινότητα
    ...και αυτό είναι το πιό δύσκολο
    και δεν μας το έχει διδάξει κανείς με παράδειγμα προσωπικής ζωής!

    Πέρασαν πολλοί μεγάλοι δάσκαλοι
    -όλοι τους άντρες, που θέλανε να φτιάξουν ή να σώσουν τον κόσμο-
    και
    μιλήσαν πολύ ωραία και γράψαν ακόμη καλύτερα, αλλά δεν μας έδωσαν ένα προσωπικό
    ακριβές παράδειγμα
    της καθημερινής ζωής,
    ακόμη και... οι "Θεοί".

    Δεν τους είδαμε να πιάνουν δουλειά ,να συνεργάζονται
    να γυρίζουν σπίτι μέσα στην κόλαση του κυκλοφοριακού,
    να ερωτεύονται, να συμβιώνουν με μια γυναίκα,αρμονικά, να συνενοούνται μαζί της,
    να μεγαλώνουν παιδιά,
    να κάνουν φίλους
    και πολλά άλλα...

    Ο καθημερινός άνθρωπος, με όλα του τα λάθη και τα πισωγυρίσματα,
    είναι καλύτερος "δάσκαλος"
    γιατί δεν μπορεί να γίνει ποτέ πολύ θεωρητικός.

    Έχει συγκεκριμένα προβλήματα να λύσει και δουλεύει με πιο δύσκολες συνθήκες από τους
    'μεγάλους δασκάλους και τις αυθεντίες και τους "θεούς"...

    και σίγουρα έχει περισσότερα δικαιολογητικά για τα λάθη του
    από τα δικά τους λάθη και τις υπερβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλοι μου καλησπέρα!
    Ελπιδοφόρο το μηνυμά σας!
    Ευθύνη μεγάλη του κάθε Έλληνα να γίνει άξιος να τον πάρει ο Λεωνίδας στη φρουρά του!
    Μια φρουρά που ποτέ δεν έπαξε να υπερασπίζεται τις πύλες της φωτιάς!
    Γι΄αυτό και ζει ο Ελληνισμός ακόμα ,σε πείσμα πολλών.

    Να προσθέσω κάποιες μετρήσεις από του Wayne Dyer( η δύναμη της πρόθεσης) σχετικές,που λένε ότι το 87% της ανθρωπότητας
    κινείται στις κατώτερες αποδυναμωτικές συχνότητες.
    Καθώς κι ότι ένα άτομο που κινείται στην ενέργεια της αισιοδοξίας και της προθυμίας να μην επικρίνει τους άλλους, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 90.000 ατόμων.
    Πολλοί λοιπόν υποστηρίζουν ότι οι λίγοι μπορούν να υπερκεράσουν τους πολλούς!
    Ο διαφωτισμός λέγεται ότι οφείλεται σε μόλις 100 άτομα!

    Καλή δύναμη σε όλους τους πολεμιστές γιατί για να μπορέσουν να δράσουν με τέτοιο δυναμικό τρόπο,χρειάζεται να ξεπεράσουν σε δύναμη τον αντίστοιχο μαζικό αριθμό!
    Τίποτα δεν είναι εύκολο κι όλα είναι δυνατά!
    Όλα είναι μπορετά για τη θεϊκή γενιά των Ελλήνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Καλή δύναμη σε όλους τους πολεμιστές γιατί για να μπορέσουν να δράσουν με τέτοιο δυναμικό τρόπο,χρειάζεται να ξεπεράσουν σε δύναμη τον αντίστοιχο μαζικό αριθμό!
    Τίποτα δεν είναι εύκολο κι όλα είναι δυνατά!"

    Σημασία έχει να προσπαθήσουμε,
    να κάνουμε μια μικρή κατάθεση
    και να μη δεχόμαστε μόνο μια μονομερή επίδραση παθητικά, αλλά να επιδρούμε συνειδητά και με πρόθεση,
    δουλεύοντας με τον εαυτό μας,
    αναμορφώνοντας τον.

    Δεν μπορούμε να βλέπουμε τις ζωές μας να αλέθονται έτσι
    και την ύπαρξη μας να λεηλατείται
    με αυτές τις παράλογες λογικές,
    στο βωμό του ευτελούς, του χυδαίου και του άπληστα κερδοσκοπικού.

    Καλό βράδυ
    αγαπημένε μας φίλε
    και
    Ελεύθερε Επαναστάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια μεγάλη καλησπέρα,ένα πιο μεγάλο φιλί..και ελπίζω οι "τριακόσιοι" να δέχονται και γυναίκες πια!!!

    Καλή εβδομάδα :))..μην ξεχάσετε το φιλί του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα αγαπημένο μας λουλούδι!

    Το πολιτισμικό επίπεδο μιας κοινωνίας φαίνεται από την θέση και τον σεβασμό της,
    προς τις γυναίκες και την προστασία των παιδιών.

    Κανένας πολεμιστής, δεν μπορεί
    να αναμορφώσει τον εαυτό του
    και να συμβάλει στα κοινά θετικά
    αν δεν έχει μια σωστή γυναίκα δίπλα του, κοντά του και
    "γερή την αρματωσιά μιας αγάπης".

    Οι πολεμιστές δεν μπορούν να πολεμούν χωρίς
    ... το "άλλο μισό" τους!
    Θα πολεμούν λάθος και με λάθος στόχους.

    Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο πρότυπο
    ανθρώπων, ένα ζευγάρι, στο οποίο
    οι δύο πλευρές, η αρσενική και η θηλυκή να είναι ισότιμες συνεργαζόμενες, αλληλοκατανοούμενες
    και ισορροπημένες και να μπορούν να μεγαλώσουν αρμονικά τα παιδιά,
    εκδηλώνοντας την φύση τους δημιουργικά.

    Χωρίς αυτό το ζευγάρι του έρωτα,της αγάπης και της συνεργασίας, τι μέλλον μπορεί να έχει η κοινωνία;
    Ανάπηρους ανθρώπους θα φτιάχνει, έρημους και μόνους...και ακόμη πιο
    μόνα και δυστυχισμένα παιδιά...


    Υ.Σ
    Και ...ένα φιλί στο δεξί μάγουλο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κρίσιμη Μάζα V είναι μια Συμπαντική αρχή.

    Είναι η απαραίτητη Φυσική παράμετρος στην Συμπαντική/Θεϊκή διαδικασία της Δημιουργίας.

    Ανάγκη ---> Δημιουργία

    Η κρίσιμη μάζα είναι σαν τη δοσολογία ενός υλικού στη συνταγή της Δημιουργίας.

    Φίλε μου EL.ZIN δεν παύεις να με εκπλήσεις

    Την καλησπέρα μου σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (Αυτός ο Χούσσερλ με ξετρέλανε...)
    300;
    Τόσο λίγοι;
    Μπα!
    300 που θα πέθαιναν γι αυτό!
    Εκεί είναι η διαφορά λοιπόν. Όχι στους νεκρούς που θα έρθουν γιατί ίσως δε χρειαστεί. Αλλά στο πόσο θέλουν οι πολεμιστές να αλλάξουν τα πράγματα. Θέλουν τόσο ώστε να πέθαιναν γι αυτό; Είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι όσο αυτοί του Λεωνίδα για την επικείμενη μάχη; Πόσο εφικτό είναι να μαζευτούν 300 που θα δείξουν το δρόμο για την τελική μάχη των Πλαταιών;
    Τεράστιος αριθμός λοιπόν οι 300!
    Ας συνεχίσουμε την ατραπό κοιτάζοντας γύρω και καταμετρώντας όσους θα αψηφούσαν το θάνατο γιατί θα ήταν άνω του "κρίσημου σημείου" εκπαιδευμένοι, γιατί ίσως χρειαστεί αρκετός δρόμος ακόμη. Κι ελπίζω να το καταλάβουμε όταν έρθει η ώρα...
    Καλημέρα πολεμιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ελεγα και το ξαναλεγα οτι πρεπει να σταματησω καποια μερα,καθως περνουσα πηγαινοντας στα μερη μου,στα λημερια του Ορφεα,Παγγαιο,Νεστος,Ροδοπη πες,
    μα μια οι τουριστες με τις digital
    μια το ακαταλληλο της ωρας με εκανε να το αναβαλω.
    Εκεινο το καλοκαιριατικο απομεσημερο ομως δεν ειχα καμμια δικαιολογια!
    Αφησα το αυτοκινητο στη δεξια μερια και περασα τον δρομο απεναντι.Μπροστα μου μια αλανα φιλοδωρημενη με τα κλασσικα δωρα των ταξιδιωτων της Εθνικης.Λιγο στα αριστερα μια μικρη πινακιδουλα.
    Προς τυμβο.
    Ισα που διακρινεται.αρχισα να ανεβαινω τον μικρο λοφο,στην κορυφη του η επιγραφη
    Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ...ΟΤΙ ΤΗΔΕ..ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ..
    Εσκιψα και αγγιξα το κοκκινο μαρμαρο,σχεδον εκαιγε..
    Γυρω γυρω στην επιφανεια του κομμενα αγριολουλουδα,ενα κλωναρακι αγριελιας,μια παπαρουνα,ολα με μια πετρουλα στο κοτσανι τους να μην τα παρει ο αερας!
    ..................
    Μετα απο 2500 χρονια να ερχονται οι Ελληνες και να αφηνουν στο μνημα σου λουλουδια ειναι η μεγαλυτερη ενδοκοσμικη Αθανασια που μπορει να αποκτηθει σ αυτον τον πλανητη.
    Απο την αλλη οσο υπαρχουν τετοιοι Ελληνες που προχωρουν σε τετοιες πραξεις αυτος ο τοπος εχει και παρον και πολυ περισσοτερο Μελλον.
    Ακομα και αν δεν δεσμευσουμε τον Εφιαλτη και οι βαρβαροι περασουν,μια και στο τελος παντα περνουν,δεν θα πανε πολυ μακρια,μια και το επομενο καλοκαιρι οι Ελληνες ενωμενοι τους περιμενουν στη Σαλαμινα!
    Καλη μερα σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Ιάσιε, φίλε μας!

    Επιβάλλεται πια, από τις ανάγκες των καιρών, να εκπλήξουμε
    και να καταπλήξουμε τους εαυτούς μας.
    Να σκεφτούμε με ένα καινούργιο τρόπο,
    σπάζοντας τις εγκλωβιστικές
    φυλακιστικές δομές του νου,
    διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος,
    αξιοποιώντας την εμπειρία
    και την γνώση που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα στο σύνολο της
    και επιλέγοντας αποφασιστικά
    να ζήσουμε αρμονικά και συνεργαστικά σε αυτό το πανέμορφο σπίτι μας την Γη!

    Η κρίσιμη Μάζα V είναι μια Συμπαντική αρχή.

    Είναι η απαραίτητη Φυσική παράμετρος στην Συμπαντική/Θεϊκή διαδικασία της Δημιουργίας.

    Ανάγκη ---> Δημιουργία

    Η κρίσιμη μάζα είναι σαν τη δοσολογία ενός υλικού στη συνταγή της Δημιουργίας.!!!!

    Η κρίσιμη μάζα είναι
    η ΑΠΌΦΑΣΗ και η ΘΕΛΗΣΗ
    των ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ και η συνειδητή
    ΕΦΑΡΜΟΓΉ της ΠΡΟΘΕΣΗΣ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα μαχόμενε Άνεμε!

    Αυτός ο Χούσσερλ,
    που ήταν δάσκαλος του Χάιντεργκερ
    όταν ρωτήθηκε για το πως θα επιτευχθεί αυτή η αναγωγή,
    απάντησε:
    "Πως το δίαβολο να το ξέρω εγώ αυτό;
    Εγώ είμαι ένας απλός φιλόσοφος"

    Οι σύγχρονοι φλοσοφοι που έχουν επεξεργαστεί και διευρύνει τις παραμέτρους της φαινομενολογίας
    δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ουσιαστικά με το θέμα των πρακτικών ζητημάτων.
    Για αυτούς η φαινομενολοία παραμένει ενα καθαρά φιλοσοφικό ζήτημα.
    Συνεπώς η φαινομενολογία στο χώρο τους,
    αυτή η περιστολή του νοήματος είναι στην καλύτερη περίπτωση μια φιλοσοφικά άσκηση.

    Στο κόσμο των πολεμιστών η αναστολή της κρίσης δεν είναι μια επιθυμητή έναρξη οποιασδήποτε φιλοσοφικής έρευνας αλλά μια αναγκαιότητα για κάθε υπερβατική πρακτική τους.

    Επιλέγουν την διερεύνηση της αντιλήψης και σπάζουν το φράγμα της.

    Ο κάθε πολεμιστής έχει ένα σημαντικό λόγο
    ...να ζήσει
    και ένα αρκετό
    ...για να πεθάνει
    με αξιοπρέπεια,
    ...αν χρειαστεί.

    Μα πάνω απ'όλα έχει
    τον άκαμπτο στόχο
    να διεκδικήσει την Ελευθερία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μετα απο 2500 χρονια να ερχονται οι Ελληνες και να αφηνουν στο μνημα σου λουλουδια ειναι η μεγαλυτερη ενδοκοσμικη Αθανασια που μπορει να αποκτηθει σ αυτον τον πλανητη.
    Απο την αλλη οσο υπαρχουν τετοιοι Ελληνες που προχωρουν σε τετοιες πραξεις αυτος ο τοπος εχει και παρον και πολυ περισσοτερο Μελλον.
    Ακομα και αν δεν δεσμευσουμε τον Εφιαλτη και οι βαρβαροι περασουν,μια και στο τελος παντα περνουν,δεν θα πανε πολυ μακρια,μια και το επομενο καλοκαιρι οι Ελληνες ενωμενοι τους περιμενουν στη Σαλαμινα!

    Η μεγαλυτερη ενδοκοσμικη Αθανασια!
    Η μεγαλύτερη πράξη αξιοπρέπειας!
    Μαθήματα ζωής και θανάτου!

    Πως να ζήσει κανείς και πως να σταθεί απέναντι στον θάνατο!

    Οι κατάσκοποι του Πέρση βασιλιά
    του ανέφεραν πως οι ¨Ελληνες πολεμιστές, γελούσαν λουζόνταν και χτενιζόταν κι όταν αυτό παραξενεύτηκε,
    του εξήγησαν πως όταν :
    Οι Έλληνες βασιλιά το κάνουν αυτό,
    είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν.

    Αποφασισμένοι να πεθάνουν!
    ... χωρίς μελοδραματισμούς,
    χωρίς ανταμοιβές, οίκτους,
    αυτοοίκτους,επικάρπιες,
    χωρίς εξαργυρώσεις, χωρίς να ζητήσουν καμία αναγνώριση
    κανένα προσκύνημα, καμία καπηλεία.

    Αποφασισμένοι να πεθάνουν μόνο
    για την τιμή του πολεμιστή
    και τον λόγο του!

    Δεν είναι υπάρχει καμία ημέρα επίσημα αφιερωμένη σε αυτούς,
    είναι όλες πιασμένες απο τους
    "αγίους"...
    δεν τους γιορτάζουμε,
    δεν τους μνημονεύουμε
    και δεν
    ... παραπονέθηκαν ποτέ.

    Καλό βράδυ Φύλακα της μακρινής Ανατολής,
    απο την χώρα του Λεωνίδα
    και των 300...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αλλαγή της αντίληψης και του συλλογικού ασυνειδήτου είναι σημαντική για αρχή, αλλά όχι ικανή για να συντελεστεί η πολυπόθητη αλλαγή. Χρειάζεται το νέο πρότυπο να περάσει από το νου στην καρδιά και από την καρδιά στο αίμα, τους μυς και τα σπλάχνα. Με λίγα λόγια η θεωρία πρέπει να γίνει καθημερινή πρακτική. Οι ευαισθητοποιημένοι ερευνητές έχουν ήδη συντελέσει σε μεγάλο βαθμό το πρώτο βήμα, αλλά απομένουν τα υπόλοιπα. Δεν αρκεί το άψογο αρχιτεκτονικό σχέδιο για να υλοποιηθεί ένα οικοδόμημα. Απαιτούνται εργολάβοι, μάστορες, απλοί εργάτες, υλικά και πολύ συλλογική εργασία. Το κακό είναι ότι όταν κάποιος έχει εθιστεί να μαζεύει συνταγές, δύσκολα αρχίζει να μαγειρεύει.....
    Να είστε καλά και να συνεχίζετε τον αγώνα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαίρε αυτογνώστη συναγωνιστή Έταρκε!
    Τι λες για μια μαγειρική δράση και μια μάχη εικονική με νέα πρότυπα σύμφωνα με μια Ομηρική αλάνθαστη συνταγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;