Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Β. Θάνατος και Ζωή


...και αναγέννηση!

Ο χειρισμός και τα αποθέματα της ενέργειας
Η πολικότητα Σκορπιού- Ταύρου
Αυτός, αυτή και τα …Μυστήρια!
Πλούτωνας-Δήμητρα
Η Γεύση

Β. Πλούτωνας- Σκορπιός:
Ο μυστικός πλούτος ενός αόρατου μύστη.

Στο φωτεινό κουκούλι του ανθρώπου, στο αβγοειδές ενεργειακό του πλέγμα και πίσω από την αριστερή του πλάτη, βρίσκεται το σημείο συναρμολόγησης της Αντίληψης, σε μια λωρίδα ενεργειακών νηματιδίων, που καθορίζει…την ίδια την αντίληψη.Είναι το σημείο που σταθεροποιείται η λάμψη της ηλιακής Απολλώνειας συνείδησης.
Αντιλαμβανόμαστε, ότι αντιλαμβανόμαστε κάθε φορά, γιατί, οι εξωτερικές απόρροιες της παγκόσμιας συνείδησης ευθυγραμμίζονται με τις εσωτερικές απόρροιες του πλέγματος, συγκλίνουν στο σημείο συναρμογής και το διαπερνούν, προσδίδοντας του ιδιαίτερη λαμπρότητα.
Το φυσικό επακόλουθο είναι η αντίληψη του κόσμου που γνωρίζουμε.Αυτό που συνήθως θεωρούμε αντίληψη είναι μια ερμηνεία των αισθητηριακών δεδομένων.
Από την στιγμή που γεννιόμαστε, τα πάντα γύρω μας εφοδιάζουν με μια δυνατότητα ερμηνείας.
Στο χρόνο αυτή η δυνατότητα μετατρέπεται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα, μέσω του οποίου διαχειριζόμαστε όλες τις αντιληπτικές μας υποθέσεις στο κόσμο.
Το σημείο συναρμογής δεν είναι απλώς το κέντρο στο οποίο συγκεντρώνεται η αντίληψη, αλλά επίσης το κέντρο όπου εκτελείται η ερμηνεία των αισθητηριακών δεδομένων.
Έτσι όταν μετατοπίζεται, αυτόματα ερμηνεύει την καινούργια εισροή ενεργειακών πεδίων, με όρους παρόμοιους με αυτούς που χρησιμοποιεί στην ερμηνεία του συνηθισμένου κόσμου.
Το αποτέλεσμα αυτής της νέας ερμηνεία είναι η αντίληψη ενός νέου κόσμου που είναι παράδοξα παρόμοιος με το δικό μας αλλά ωστόσο εγγενής διαφορετικός.
Από την άποψη της ενέργειας αυτοί οι κόσμοι είναι ασύλληπτα διαφορετικοί από το δικό μας και είναι απαραίτητο ένα καινούργιο συντακτικό και λεξικό, με το οποίο θα μπορούσε να εκφράσει κανείς αυτή την θαυμαστή ιδιότητα του σημείου και τις δυνατότητες της αντίληψης.
Όλη η ανθρωπότητα κατά καιρούς μοιράζεται την ίδια περίπου θέση του σημείου μέσω ομοιομορφίας και συνοχής και γι''αυτό υπάρχει και η ίδια περίπου αντίληψη, συνεισφέροντας στην κοινωνικοποίηση.Τα παιδιά δεν γεννιούνται με σταθερό σημείο αλλά σταθεροποιείται αργότερα με την βοήθεια των ενηλίκων και των συνοδών και γύρω στα τέσσερα χρόνια με την ανάπτυξη του Ερμή και του λόγου.
Το σημείο της αντίληψης μπορεί να μετατεθεί οριζόντια, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στην λωρίδα, με αποτέλεσμα να συναρμολογούμε και να αντιλαμβανόμαστε άλλες καταστάσεις, άλλους κόσμους μέσα όμως στην ανθρώπινη επικράτεια, στο Γνωστό.
Υπάρχει όμως και η κάθετη μετακίνηση του σημείου έξω από την ανθρώπινη επικράτεια, στο Άγνωστο.
Οι μεταθέσεις και οι μετακινήσεις του σημείου απαιτούν μεγάλα ποσά ενέργειας και οι πολεμιστές το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι να εξοικονομούν ενέργεια περικόπτοντας τις άχρηστες συνήθειες και περιοριζόμενοι στα ...απαραίτητα.Ενέργεια, την οποία θα χρειαστούν στον χειρισμό και στις μεταθέσεις αυτού του σημείου.
Αυτό συνεπάγεται και ένα είδος θανάτου, μιας και για κάποιο κόσμο που υπήρχες, παύεις να ...υπάρχεις.
Στην αριστερή πλευρά της λωρίδας βρίσκει κανείς ένα είδος θρησκευτικότητας, ευλάβειας και οραμάτων.
Στην δεξιά της πλευρά βρίσκουμε την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρωπότητας, πόλεμο, βία και σεξ.
Ελαφρές μετακινήσεις φτιάχνουνε τις ψευδαισθήσεις και τις φαντασιώσεις ,πιο μακρινές τα οράματα.
Το σημείο μπορεί να μετατεθεί τυχαία από την πείνα , τα φόβο, τον πυρετό , τον διαλογισμό τα ναρκωτικά και τον... έρωτα.
Επίσης κάποιοι άνθρωποι ηγετικοί και μόνο με την παρουσία τους και τα τεράστια ενεργειακά αποθέματα που διαθέτουν, αλλά και κάποιοι τόποι δύναμης επιφέρουν τέτοιο αποτέλεσμα και επίδραση στο σημείο.
Οι άνθρωποι με έντονο 8 οίκο, Σκορπιό ή Πλούτωνα υποφέρουν από ανεξέλεγκτες μεταθέσεις και υποφέρουν και όσοι βρίσκονται κοντά τους.
Ο 8ος οίκος είναι ο μοιραίος οίκος του ωροσκοπίου και οι Πλουτώνιοι άνθρωποι έχουν την σφρραγίδα του μοιραίου.
Σε αυτή την περιοχή αναφέρεται, ο Καρλ Γιουνγκ όταν προσπαθεί να χαρτογραφήσει και να εξερευνήσει την σκοτεινή πλευρά του υποσυνείδητου, που περιλαμβάνει την Άνιμα τον Άνιμους και την Σκιά.
Είναι αντίστοιχα η εσωτερική αρσενική και θηλυκή πλευρά του εαυτού μας, με την οποία είμαστε ερωτευμένοι.
Το να είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον σημαίνει ότι είμαστε ερωτευμένοι με ένα κομμάτι του υποσυνείδητου μας το οποίο έρχεται στην επιφάνεια και ενεργοποιείται από κάποια υποσυνείδητα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο άλλος άνθρωπος,
Γι 'αυτό έλκουμε και ερωτευόμαστε τον ίδιο συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου κάθε φορά.
Ο μοιραίος έρωτας είναι υπόθεση 8 ου οίκου, μας αναγεννά , μας μεταμορφώνει και μας υπερβαίνει, αφού είναι πάντα ισχυρή μετάθεση του σημείου της αντίληψης.
Στα ωροσκόπια συναστρίας, οι άνθρωποι που έχουν πλανήτες στον 8ο οίκο μας, επηρεάζουν με ένα τελείως υποσυνείδητο και βαθύ τρόπο την ενεργειακή κατάσταση και την αντιληπτική μας θέση.
Αν ο Άρης αντιστοιχεί σε μια ενστικτώδικη σεξουαλική παρόρμηση για ένωση
με το άλλον, ο Πλούτωνας, είναι βαθύ αίτημα εξερεύνησης του Έρωτα και είναι απόλυτος πάντα ζητώντας μια... αποκλειστικότητα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε, ένα πάθος που μπορεί να σε αφανίσει και να σε εξαφανίσει αλλά μπορεί και να φωτίσει και να σε ξαναγεννήσει.
Οι πολεμιστές εκπαιδεύονται στο να χειρίζονται και να ελέγχουν τις μεταθέσεις, όπως έκανε και ο Ηρακλής κατεβαίνοντας στον Άδη και συλλαμβάνοντας τον Κέρβερο.
Η σύλληψη του Κέρβερου δηλώνει και τον σωστό έλεγχο της σεξουαλικής ενέργειας και την χρήση της, που αντιστοιχεί επίσης στον 8 οίκο.
Η σύντηξη των σεξουαλικών ενεργειών την στιγμή της σεξουαλικής πράξης είναι η προσπάθεια των 12 Ονειρευτών να προσδώσουν ζωή και συνείδηση, δημιουργώντας, υλοποιώντας, ένα καινούργιο ον και δεν είναι εύκολη υπόθεση πάντα, απαιτώντας την πλήρη συνεργασία τους.
Γι΄αυτό και η ζωή πρέπει να προστατεύεται, να περιφρουρείται.
Για την επίτευξη αυτού του Άθλου και την εξημέρωση του τρικέφαλου Κέρβερου, απαιτείται νηφαλιότητα.
Την νηφαλιότητα που έχει κατακτήσει ένας άνθρωπος που έχει βιώσει τον θάνατο του.Όλοι οι μύστες και οι ηγέτες γνωστικών ομάδων, έχουν περάσει από το σκοτεινό Βασίλειο του Πλούτωνα και έχουν μια ιστορία δύναμης να διηγηθούν.Έχουν να διηγηθούν την ιστορία του θανάτου τους.
Αυτό είναι και το σημείο αναφοράς τους για την καινουργια τους ζωή και εκεί παίρνουν το εισιτήριο για άψογο.Από εκεί ξεκινά η μεταμόρφωση του εαυτού και η αναδιάταξη και ανακατανομή της ενέργείας για να φθάσουν στην μετουσίωση του 12 οίκου και τον χειρισμό της ονειρικής ενέργειας.

Ο Ιησούς, ηγετική φυσιογνωμία της Ιουδαϊκής μυστικιστικής ομάδας, με τις ειδικές γνώσεις που κατείχε και την υψηλή εκπαίδευση που πήρε τα χρόνια της απουσίας του, χειριζόταν άριστα όλες τις μετακινήσεις και τις μεταθέσεις του σημείου .Εμφανιζόταν στους μαθητές του με το ονειρικό σώμα , περπατούσε στην λίμνη,
και βρισκόταν σε δύο μέρη ταυτόχρονα όπως και κάποιοι... άλλοι πριν από αυτόν.
Ο ιδρυτής της Ιχθυακής θρησκείας, εγκαινίασε την εποχή των Ιχθύων, εισάγοντας τα καινούργια στοιχεία στο συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας.
Τα καινούργια στοιχεία ήταν, η έννοια της θυσίας -όλη η ανθρωπότητα πλήρωσε τα λύτρα της γνώσης και σταυρώθηκε μαζί του για 2000 χρόνια-
και η έννοια του ονειρικού σώματος με τις υπεράνθρωπες δυνατότητες του,
τυλιγμένες στην αιθερική ομίχλη του Ποσειδώνα.
Με την Μαρία την Μαγδαληνή ,έμαθε όλη την τέχνη του χειρισμού της σεξουαλικής ενέργειας και μεταμορφώθηκε σε ικανό αρχηγό, οδηγώντας την ομάδα του σε
κυρίαρχη θέση και διαδραματίζοντας ένα σημαντικό ρόλο στα ιστορικά δρώμενα.
Η ιμπεριαλιστική χριστιανική εκκλησία χρησιμοποιώντας πανίσχυρες μαγικές τελετές, απόρροια της μαύρης μαγείας ενός Μωυσή και ενός Σολομώντα, κράτησε ακινητοποιημένο
το σημείο Αντίληψης της ανθρωπότητας, σε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της
για… αιώνες. Αγκυροβολημένο και παγιωμένο... κυριολεκτικά.
Ο Ιησούς το γνώριζε αυτό και αποκαλεί τον Πέτρο, τον θεμελιωτή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας… Σατανά...και τον υποδεικνύει με μεγάλη κατηγορία και μομφή.
Ύπαγε ,πίσω μου Σατανά ,του λέει, γιατί μου είσαι σκάνδαλον…(Ματθαίος 16.22).

Ο Οδυσσέας κατεβαίνει στον Άδη και ρωτά τον Τειρεσία για τον δρόμο της επιστροφής μετά την γνωριμία του με την σεξουαλική Κίρκη, στην οποία κατορθώνει να παραμείνει άνθρωπος , ενώ τις περισσότερες φορές, το σεξ μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε γουρούνια και κτήνη, όπως έκανε με τους συντρόφους του.
Η βιομηχανία του σεξ, κρατάει τους ανθρώπους στην άγνοια ή σε πλήθος ταμπού και διαστροφών και τους ευνουχίζει, τους κάνει ανάπηρους ή τους απανθρωπίζει.
Όσο ο Κέρβερος είναι στο σκοτάδι, αδάμαστος και άγριος, οι άνθρωποι θα κατατρώγονται από αυτόν ανελέητα, χωρίς ελπίδα και ο ψυχοπομπός Ερμής θα τους οδηγεί στα σκοτεινά δωμάτια του Πλούτωνα… καμένους και χαμένους σπόρους!

Από τα μυστικά μονοπάτια,
της αστρολογίας
… του 21ου Αιώνα

21 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία η συσχέτιση του Κέρβερου και της Κίρκης με το σεξ. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι αλλά μου φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα. Και η συσχέτιση με τη σημερινή εποχή... ό,τι πιο αληθινό. Η πηγή του Κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Β.Θανατος'και..ΖΩΗ'
    ..Φωτεινο Κοκουλη του Ανθρωπου..
    και ειναι Απαραιτητο ενα καινουργιο
    συντακτικο και λεξικο.........
    τη'Νηφαλιοτητα που εχει Κατακτησει ενας Ανθρωπος που εχει Βιωσει τον
    'Θανατον'του.
    Οσο ο Κερβερος ειναι στο 'Σκοταδη
    ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ......:-)
    Nispell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα κατάλαβα γιατί μου αρέσει να μπαίνω εδώ μέσα.
    Είναι που το σημείο συναρμογής σας συχνά βρίσκεται πάνω κάτω δεξιά κι αριστερά από το δικό μου...
    Και βρίσκω λίγη από την ενέργεια που χρειάζεται το δικό μου για να μετακινηθεί προς τη δική σας αντίληψη και να πάρει λάβει λίγη από την ποθητή άγνωστη τροφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιμπεριαλιστική χριστιανική εκκλησία χρησιμοποιώντας πανίσχυρες μαγικές τελετές, απόρροια της μαύρης μαγείας ενός Μωυσή και ενός Σολομώντα, κράτησε ακινητοποιημένο
    το σημείο Αντίληψης της ανθρωπότητας, σε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της
    για… αιώνες. Αγκυροβολημένο και παγιωμένο... κυριολεκτικά.

    Πέρα από τις πληροφορίες και τη θαυμάσια φιλοσοφική ανάπτυξη του κειμένου, θέλω να μείνω σε αυτό το σημείο και στη προσπάθεια που γίνεται από το ποστ και από το μπλογκ συνολικά, στο να αρχίσει να συνειδητοποιεί ο άνθρωπος πως δεν είναι το υποταγμένο πλάσμα και ο άβουλος αμνός που πληρώνει το προπατορικό αμάρτημα. Που για τα δεινά του φταίνε τα κακά δαιμόνια, τα μάγια και τα βουντού, αλλά ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας πνευματικής χειραγώγησης και υποταγής και ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτόν τον πνευματικό σκοταδισμό είναι η γνώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα,
    Κόρη της Άρτεμης!
    Που είσαι;
    Σε ποια
    δάση τρέχεις και
    ... κυνηγάς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Σουζάνα!
    Η σεξουαλική ενέργεια
    και η χρήση της
    είναι πολύ σημαντική υπόθεση γιατί,
    από αυτή δημιουργείται... η ζωή!

    Δεν μπορεί να καταντήσει μια απερίσκεπτη υπόθεση εύκολης και αβίαστης ηδονής σε μια διαφήμηση,
    αλλά ούτε
    και να καταλήξει ένα ταμπού, αμαρτίας και ενοχής,
    που θα κρύβεται στο σκοτάδι,
    και θα διογκώνει κόμπλεξ απωΘημένα δημιουργώντας
    τέρατα και γουρούνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι Απαραιτητο ενα καινουργιο
    συντακτικο και λεξικο.........

    Γιατί.. έχουμε καινούργιους όρους και έννοιες!
    Το παλιό δεν επαρκεί...
    Τα όρια την γνώσης είναι τα όρια της γλώσσας...υπογραμμίζει ο Βιτγκεσταιν!

    τη'Νηφαλιοτητα που εχει Κατακτησει ενας Ανθρωπος που εχει Βιωσει τον
    'Θανατον'του.


    Χωρίς νηφαλιότητα... δεν γίνεται
    να προσεγγίσεις υψηλά θέματα γνώσης ...
    Οι εμμονές, οι εμπάθειες και οι φανατισμοί, δεν ταιριάζουν
    σε ένα άνθρωπο της γνώσης,
    που διερευνά όλα τα γνωστικά πεδία με ευρύ πνεύμα και ανοικτό μυαλό, χωρίς προσκολλήσεις, προκαταλήψεις και σκοπιμότητες,
    όντας Ελεύθερος... ΠΑΝΤΑ.

    Οσο ο Κερβερος ειναι στο 'Σκοταδη
    ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ......:-)

    Ο τρικέφαλος Κέρβερος, εξωτερκά για ένα άντρα και εσωτερικά για μια γυναίκα, με τα τρία του κεφάλια,
    είναι δύσκολη υπόθεση ,
    και όσο παραμένει στο σκοτάδι
    τόσο πιο άγριος γίνεται.

    Πρέπει να βγει στο φως και να εξηγηθούν τα πράγματα
    στις σωστές τους διαστάσεις...

    Κάποιοι τον κρατούν στο σκοτάδι ή στην παραπληροφόρηση μιας
    ανόητης διαφημισης και,
    κρατούν τους ανθρώπους στην άγνοια και την βλακεία...

    Με αυτό τον τρόπο φυσικά,
    τους χειρίζονται και τους χρησιμοποιούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας δυνατός και ελεύθερος Άνεμος,
    έχει πάντα ένα ρευστό,
    σημείο Αντίληψης, ικανό να κατανοήσει, να συνδέσει και να αντιληφθεί όλες τις δυνατότητες
    της ανθρώπινης νόησης,
    πάνω κάτω
    δεξιά και αριστερα,
    χωρίς να κολλάει κάπου
    αρρωστημένα και βλακωδώς.

    Είθε να πνέεις έτσι,
    πάντα δυναμικά,θαρραλέα
    και πολύπλευρα και
    να μοιραζόμαστε
    όλες τις αντιληπτικές θέσεις,
    διερύνοντας τα όρια της αντίληψης και εξερευνώντας την συνείδηση...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "είναι το υποταγμένο πλάσμα και ο άβουλος αμνός που πληρώνει το προπατορικό αμάρτημα'

    ΌΧΙ!!!
    Δεν μπορεί
    ο άνθρωπος να είναι "αμνός"
    μέρος ενός ποιμνίου και
    "δούλος"... κανενός όντος.

    Η έννοια της αμαρτίας,
    που φορτώθηκε σαν σταυρός,
    στους ώμους μιας ταλαίπωρης ανθρωπότητας,
    εξυπηρέτησε μόνο
    τα μυστικά σχέδια κάποιων,
    να προωθήσουν ένα περιούσιο λαό,
    σε κυρίαρχη θέση εξουσίας απομυζώντας τους αφελείς και χρησιμοποιώντας τον Δούρειο Ϊππο,
    του Χριστιανισμού, πατώντας πάνω στην Ελληνική γνώση,
    για να αλώσουν τον Δυτικό κόσμο, φέρνοντας την βία, τους θρησκευτικούς πολέμους τον σκοταδισμό, την τιμωρία και την ενοχή.

    Προφητικότατος, ο Ιησούς,
    γνωρίζοντας τι θα συμβεί και πως θα χρησιμοποιειθεί
    απο το σύστημα το υπογραμμίζει:
    Λουκάς ΙΒ στιχ49-53
    Πυρ ήλθον να βάλω στην γη.
    Νομίζεται ότι ήλθον να δώσω την ειρήνη;’Ουχί σας λέγω αλλά διαχωρισμόν.

    Ματθαίος Κεφ Γ στιχ 34.
    Μη νομίσετε ότι ηλθον να βάλω την ειρήνη επί την γην.
    Δεν ήλθον να βάλω την ειρήνη αλλά μάχαιρα.
    Διότι ηλθον να διαχωρίσω άνθρωπο κα τα του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός….

    Όπερ και ...έγινε!!!

    Πολέμησαν και πολεμούν ακόμη¨
    ΄Ελληνες μεταξύ τους, αδέλφια και γονείς και φίλοι για ένα
    Ιουδαίο Μύστη, στην χώρα του
    Πυθαγόρα, του Πλάτωνα , του Αριστοτέλη και του Λεωνίδα...

    και την ρημάζουν, την κρατούν στο περιθώριο, την υπνωτίζουν με το αναισθητικό και την πλάνη ενός Ιχθυακού Ποσειδώνα-Σηθ.


    ...Ομως,
    πόσο καλά τα ήξερε και
    ο Όμηρος και τα περιγράφει όλα, όλα τα σχέδια της Αυτοκρατορίας, που κάνει το μαύρο-
    άσπρο, και τα ραβδιά- φίδια ακόμη...!!!

    Ευτυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς!
    Που υπαρχει
    και η Γνώση του Ομήρου,
    που διασώθηκε ευφυώς, κάτω από την μύτη της εκάστοτε αδιάλακτης εξουσίας,
    με την μορφή μύθου και παραμυθιού...

    Μεγάλος μύστης και ο Όμηρος
    έκρυψε 'ένα άσσο στο μανίκι',
    δώρο και προσφορά στην ανθρωπότητα
    και μια κατάθεση
    στο Ελεύθερο Όρθιο Παγκόσμιο Πνεύμα του Ανθρώπου, όλων των εποχών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Χωρίς νηφαλιότητα... δεν γίνεται
    να προσεγγίσεις υψηλά θέματα γνώσης ...
    Οι εμμονές, οι εμπάθειες και οι φανατισμοί, δεν ταιριάζουν
    σε ένα άνθρωπο της γνώσης,
    που διερευνά όλα τα γνωστικά πεδία με ευρύ πνεύμα και ανοικτό μυαλό, χωρίς προσκολλήσεις, προκαταλήψεις και σκοπιμότητες,
    όντας Ελεύθερος... ΠΑΝΤΑ."

    "είναι το υποταγμένο πλάσμα και ο άβουλος αμνός που πληρώνει το προπατορικό αμάρτημα'

    ΌΧΙ!!!
    Δεν μπορεί
    ο άνθρωπος να είναι "αμνός"
    μέρος ενός ποιμνίου και
    "δούλος"... κανενός όντος."

    Ευτυχώς!
    Που υπαρχει
    και η Γνώση του Ομήρου,
    που διασώθηκε ευφυώς, κάτω από την μύτη της εκάστοτε αδιάλακτης εξουσίας,
    με την μορφή μύθου και παραμυθιού...

    Μεγάλος μύστης και ο Όμηρος
    έκρυψε 'ένα άσσο στο μανίκι',
    δώρο και προσφορά στην ανθρωπότητα.."

    Επειτα από τέτοια σχόλια-απαντήσεις ότι και να γράψω εγώ θα είναι λίγο..!!

    Κυριακάτικη καλημέρα..με αγκαλ;ά και φιλί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να υπηρετούμε τον περιούσιο λαό. Όντως είναι περιούσιος, όχι γιατί έχει την ευλογία του θεού, αλλά γιατί κατέχει ιδιαίτερη θέση στο οικονομικό παγκόσμιο στερέωμα. Μια κατάκτηση ο δρόμος της οποίας ήταν ορθάνοιχτος καθώς γι’ αυτούς δεν υπήρχαν οι αμαρτίες, οι φοβίες και οι αναστολές που κυρίως διδάχτηκαν στους ανθρώπους από την Καινή διαθήκη.
    Η κοσμοθεωρία του περιούσιου λαού βασίζεται ακόμη στην μυθολογία τους, δηλαδή στην Παλαιά διαθήκη. Οι Έλληνες χάσαμε τη μυθολογία μας και την αντικαταστήσαμε με μια θρησκεία που μόνο περιορισμούς θέτει σε αντιδιαστολή με τη φύση του ανθρώπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σας Αφησω ενα Μεγαλο 'Ευχαριστω! για Το Επιπεδο Φιλοξενιας'Σας,
    περιμενω'Επομενη'Αναρτηση
    'Πνευματικη'Τροφη με Αγαπη&Σεβασμο
    Nispell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. edelweiss,
    όμορφο λουλούδι,
    ...τα είπες όλα!

    Με την ζεστή σου παρουσία,
    με την σύνθεση σχολίων,
    και με την αγάπη
    ...που ακτινοβολείς!

    Καλό σου βράδυ,
    αγαπημένη μικρούλα
    και μια ...ξεχωριστή αγκαλιά;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο περιούσιος λαός,
    εκμεταλλευόμενος,
    την μακρόχρονη απουσία του
    Ανθρώπου,
    δημιούργησε,
    παρασκηνιακά δρώντας,
    την θέση του Αντί-νοου,τον αρχιμνηστήρα με την μεγάλη κοιλιά,
    τους δούλους να τον υπηρετούν
    κα την έδρα της θρησκευτικής εξουσίας,
    με το μεγάλο φαγοπότι
    σε βάρος της περιουσίας του Ανθρώπου και αντίθετα
    από τον Νου
    του Ανθρώπου...
    φίλε μας συνμπλόγκερ;)!

    Πως τα ήξερε ο Ομηρος... όμως;...
    Όλα αυτά με όλες τις λεπτομέρειες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπημένε μας,
    Νισπέλ,
    αυτόν τον χώρο,
    να τον θεωρείς σαν το σπίτι σου, γιατί έτσι
    είναι...!!!!

    Και είναι έτσι,
    για όλους
    όσους έχουν
    μεγάλη καρδιά,
    ανοιχτό μυαλό
    και ελεύθερο πνεύμα,

    ...και μας χωράει όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Αυτό συνεπάγεται και ένα είδος θανάτου, μιας και για κάποιο κόσμο που υπήρχες, παύεις να ...υπάρχεις."

    "Για την επίτευξη αυτού του Άθλου και την εξημέρωση του τρικέφαλου Κέρβερου, απαιτείται νηφαλιότητα.
    Την νηφαλιότητα που έχει κατακτήσει ένας άνθρωπος που έχει βιώσει τον θάνατο του."

    Πραγματικά, πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σας Πολεμιστές της Ελ Λαϊόν...

    Φτάσαμε, λοιπόν, μέσα από την μετουσίωση του 12ου οίκου, στο κατώφλι ενός κβαντικού άλματος...τα μυστήρια έρχονται στο ΦΩΣ, η έννοια της θυσίας βρίσκει την πραγματική της διάσταση - που σημαίνει ότι είναι πλάνη που χρησιμοποίησε η ιμπεριαλιστική χριστιανική εκκλησία για να χειριζεται τους "πιστούς"...η πίστη ανακτά το πραγματικό της νόημα και βρίσκει το φως της, αφού δεν είναι πια τυφλή...κι έρχεται η εποχή του Υδροχόου...η εποχή της ανατροπής της παλαιάς τάξης πραγμάτων, χρησιμοποιώντας όμως το μάθημα των Ιχθύων - την Αγάπη...

    Καλή σας μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χριστίνα, Χριστινάκι
    καλό μεσημέρι!

    Μέσα στον εσωτερικό πυρήνα του Χριστανισμού, αυτόν, που φυλάν κάποιοι, μεγαλειώδεις γέροντες ασκητές, σαν κόρη οφθαλμού και δεν δίνουν τα μαργαριτάτρια στα γουρούνια,'κρύβονται βαθειές αλήθειες και είναι η πηγή της ...γοητείας του.

    ¨Ομως ακριβώς αυτή την γοητεία εκμεταλλεύτηκαν "οι επιτήδειοι"
    και δημιούργησαν μια απάνθρωπη σκληρή, πλανευτική, αρπακτική,
    χλιδάτη,υποκριτική, δογματική,
    εξουσία, φτιάχνοντας
    ... αμνούς και δούλους.

    Η έννοια της Αγάπης είναι υψηλή έννοια, που δυστυχώς έμεινε στα χαρτιά και μόνο ωραία λόγια, τόσους αιώνες τώρα...
    γιατί η Αγάπη είναι Θυσία!

    Η μεγαλύτερη και η πιο δύσκολη!
    Είναι η Θυσία του Εγώ, που πρέπει να υπερβείς και να καταργήσεςι για να μπορέσεις να αγκαλιάσεις και να αγαπήσεις πραγματικά τον συνάνθρωπο σου...

    Την απρόσωπη Εποχή του Υδροχόου
    έχουμε περισσότερες πιθανότητες να παλαίψουμε με αυτό το τέρας του Εγωισμού και να νικήσουμε.

    Έχουμε εφόδιο την Γνώση, την Νηφαλιότητα, την Αυτογνωσία, την εμπειρία τόσων αιώνων με λάθη
    και την αίσθηση πως είμαστε
    και θέλουμε να είμαστε
    πολίτες όλου του κόσμου πια, αδελφωμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλύφθηκα απόλυτα με την ανάλυση της έννοιας της θυσίας στο σχόλιό σας...
    ..και έχετε δίκιο οι εκάστοτε εκπρόσωποι του Χριστιανισμού αλλά και της κάθε οργανωμένης θρησκείας που είχε πλέον μπερδευτεί στα πλοκάμια της εξουσίας, έκρυβαν ως κόρη οφθαλμού την πραγματική έννοια της θυσίας, γιατί ήξεραν πολύ καλά ότι αν αποκάλυπταν αυτό το πολύτιμο μυστικό, δεν θα είχαν κανένα για να χειρίζονται πια, αφού μόνο το εγώ μας μπορούν να χειριστούν γιατί χωρίς αυτό η πραγματική μας Φύση είναι απρόσβλητη και τέλεια...

    Καλό σας απόγευμα...και σας ευχαριστώ γι αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όταν οι άνθρωποι
    συζητούν μεταξύ τους
    χωρίς εμμονές και εμπάθειες και χωρίς την διάθεση να υποστηρίξουν συγκεκριμένα συμφέροντα,
    τότε συζητούν ελεύθερα, επικοινωνούν και προάγουν την σκέψη ανυψώνοντας την,
    στην διαλεκτική μορφή του διαλόγου.

    Είσαι καταπληκτική
    ...συζητήτρια Χριστίνα!

    Καλή σου μέρα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;