Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Π. Ο δρόμος της αγάπης



Πεκ Σκοτ
 
Βαδίζοντας  στον δρόμο τον « λιγότερο ταξιδεμένο »  ελεύθερος !
 
Αφιερωμένο
... σε όσους συνεχίζουν να ταξιδεύουν!
 
 
Οι πολεμιστές, που ταξιδεύουν στον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο,
αποφεύγουν να μιλούν πολύ... για την …αγάπη.
Προτιμούν τις πράξεις και τα έργα αγάπης από τα λόγια της αγάπης.
Ο λόγος είναι ότι αυτά τα λόγια έχουν χρησιμοποιηθεί δημαγωγικά και έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας.
Σε ένα κόσμο ταλαιπωρημένο, διψασμένο για αγάπη, πεινασμένο για λίγα ψίχουλα στοργής και συμπάθειας είναι εύκολο να πουλήσειςαισθήματα και συναισθήματα προς ίδιο όφελος και να τα εξαργυρώσεις σε χρυσό.
Όμως οι πολεμιστές δεν θέλουν χρυσωμένα χάπια και δεν θέλουν
υπνωτιστικά λόγια, δεν θέλουν λόγια και μόνο λόγια… ψεύτικα και μεγάλα.
Οι πολεμιστές είναι πρακτικοί άνθρωποι, και εκτός από αθεράπευτα ρομαντικοί είναι άνθρωποι της δράσης, της απόδειξης και της εργασίας.
Δεν θα επιτρέψουν παιγνίδια με την καρδιά τους και ψεύτικες υποσχέσεις τυλιγμένες
σε ροζ κορδέλες.

Αντέχουν την αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι και μόνο έτσι μπορούν να πολεμήσουν .
Κοιτάζοντας την κατάματα και ατενίζοντας αδυσώπητα... αυτόν που λέει ψέματα.
Ιδίως αυτόν που άλλα λέει και... άλλα κάνει.
Αυτόν που, τα λόγια του απέχουν πολύ από τα έργα του.
Και φυσικά τον πρώτο που θα υποβάλουν σε εξονυχιστική εξέταση είναι,
τον εαυτό τους γιατί τα μεγαλύτερα ψέματα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί.
Παγιδευμένοι όλοι σε μια αυτοανάκλαση ενός εγωκεντρικού και σχιζοφρενικού εαυτού.
Τι είναι αγάπη;
Σε τι συνίσταται;
Πως έχει χρησιμοποιηθεί και πως χρησιμοποιείται και γιατί;

Η αγάπη δεν είναι αίσθημα αλλά πάντα είναι μια δράση, μια δραστηριότητα.
Πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν ένα αίσθημα αγάπης και που ενεργούν μάλιστα ανταποκρινόμενοι σε αυτό το αίσθημα, ενεργούν με όλους τους τρόπους μιας άστοργης και καταστροφικής συμπεριφοράς.Από το άλλο μέρος, ένα άτομο που αγαπά αληθινά θα αναλάβει και θα επαναλάβει συχνά μια στοργική και εποικοδομητική δράση απέναντι σε ένα άτομο, συνειδητά.
Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που συνοδεύει την εμπειρία της κάθεξης.
Η κάθεξη είναι μια διαδικασία με την οποία ένα αντικείμενο γίνεται σημαντικό για μας.Από την στιγμή που το αντικείμενο έγινε κατοχή μας, επενδύεται με την ενέργεια μας σαν να ήταν μέρος του εαυτού μας και αυτή η σχέση μεταξύ του εαυτού μας και του επενδυμένου αντικειμένου λέγεται κάθεξη.
Η λαθεμένη αντίληψη ότι η αγάπη είναι ένα αίσθημα είναι γιατί μπερδεύουμε την κάθεξη με την αγάπη.
Αυτή η σύγχυση είναι δικαιολογημένη, μιας και οι διαδικασίες είναι ομότυπες.
Όμως υπάρχουν και πολλές διαφορές.
Μπορούμε να κατέχουμε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο άψυχο ή έμψυχο,
με πνεύμα ή χωρίς πνεύμα.
Ένα άτομο μπορεί να επενδύει την ενέργεια του, να κατέχει, στο χρηματιστήριο, σε ένα κόσμημα ή ακόμη και στο θεό σαν προέκταση της προβολής και μπορεί να αισθάνεται αγάπη για αυτά τα πράγματα και πλήρη εξάρτηση από αυτά.
Ακόμη μπορεί να κατέχει ένα άνθρωπο και να μη τον νοιάζει καθόλου η πνευματική ανάπτυξη αυτού του ανθρώπου.
Στην πραγματικότητα, το εξαρτώμενο άτομο, φοβάται την πνευματική ανάπτυξη του ατόμου , στον οποίο επένδυσε την ενέργεια του.
Η αληθινή αγάπη συνεπάγεται την συνέπεια και την άσκηση της ορθής κρίσης.
Η λέξη κλειδί γι αυτήν την διάκριση είναι η βούληση.Η αγάπη ως η βούληση να προεκτείνεις τον εαυτό σου με σκοπό να καλλιεργήσεις την δική σου και του άλλου την πνευματική ανάπτυξη.
Η αληθινή αγάπη είναι βουλητική όχι συναισθηματική.
Το πρόσωπο που αγαπά, το κάνει, γιατί πήρε μια απόφαση να αγαπά..Η κοινή τάση να συνδέεται η αγάπη με το αίσθημα της αγάπης, κάνει τους ανθρώπους να τρέφουν κάθε λογής αυταπάτες.
Είναι φανερό ότι υπάρχει κάποιο συμφεροντολογικό κίνητρο σε τούτη την τάση να συνδέεται η αγάπη με το αίσθημα της αγάπης.
Είναι εύκολο και καθόλου δυσάρεστο να βρίσκει ένας στοιχεία αγάπης στα αισθήματα του.
Μπορεί να είναι δύσκολο και οδυνηρό να ψάχνει κανείς για στοιχεία αγάπης στις πράξεις του.
Καθώς όμως η αληθινή αγάπη είναι μια πράξη βούλησης που συχνά υπερβαίνει τα εφήμερα αισθήματα αγάπης ή την κάθεξη, σωστό είναι να πούμε
ότι η αγάπη είναι αυτό που η αγάπη πράττει.Η αγάπη και η μη αγάπη, όπως και το καλό και το κακό, είναι αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά φαινόμενα..
Υπάρχουν πράξεις που δεν είναι αγάπη και ο ορισμός της αγάπης δηλώνει προσπάθεια.
Όταν υπερβαίνουμε τον εαυτό μας και βαδίζουμε ένα ακόμη χιλιόμετρο, το κάνουμε σε αντίθεση προς την αντίθεση της οκνηρίας και την αντίσταση του φόβου.
Την υπέρβαση να βγούμε από τον φόβο την ονομάζουμε θάρρος..
Η αγάπη λοιπόν είναι μια μορφή εργασίας ή μια μορφή θάρρους.
Συγκεκριμένα είναι εργασία ή θάρρος που τείνουν προς την πνευματική καλλιέργεια του άλλου η της δικής μας.
Μπορούμε να εργαστούμε και να επιδείξουμε θάρρος προς άλλες κατευθύνσεις αλλά κάθε εργασία ή θάρρος δεν είναι αγάπη.Εφ’όσον όμως απαιτεί την υπέρβαση του εαυτού μας και του 'εγώ' μας, η αγάπη είναι πάντοτε εργασία και θάρρους.
Η κύρια μορφή που παίρνει το έργο της αγάπης είναι η προσοχή.Όταν αγαπάμε ένα άλλο άτομο του δίνουμε την προσοχή μας.
Προσέχουμε την ανάπτυξη αυτού του ατόμου.
Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας προσέχουμε την δική μας ανάπτυξη.
Η πράξη της προσοχής απαιτεί να υποβληθούμε στην προσπάθεια σαν παραμερίσουμε τις έγνοιες μας και να μετακινήσουμε ενεργά την συνείδηση μας.
Η προσοχή είναι μια πράξη θέλησης εργασίας ενάντια στην αδράνεια του μυαλού μας.
Μα πάνω απ΄’όλα η αληθινή αγάπη είναι μια ουσιαστική πράξη αυτογνωσίας
και η ρεαλιστική προέκταση της.Χωρίς αυτή την προϋπόθεση είναι ανύπαρκτη και ανειλικρινής.
Πως μπορείς να εμπιστευθείς τα αισθήματα αγάπης κάποιου,
που δεν έχει αγαπήσει τον εαυτό του, που δεν τον έχει γνωρίσει, δεν τον έχει ψάξει, δεν το έχει δοκιμάσει ,δεν έχει τολμήσει να αναμετρηθεί με την σκιά του και να την θέσει υπό έλεγχο, που δεν έχει κάνει το ταξίδι αυτογνωσίας ενός... Οδυσσέα;

Η Ευαγγελική ρήση: «αγάπησε τον πλησίον σου ως εαυτόν»είναι ανεπαρκής και ημιτελής, παρόλο που έγινε σημαία
της χριστιανικής θεοσοφικής κοσμοθεώρησης.
Διότι, πώς να αγαπήσεις τον πλησίον αν είσαι πολύ μακριά από τον εαυτό σου και αν αξίξει και πρέπει να αγαπήσεις τον πλησίον, ΄έτσι, όταν έχεις κάνει... τόσο κακό στον εαυτό σου; Χωρίς την βαθιά γνωριμία με το εαυτό μας και τον έλεγχο του, χωρίς να υπάρχει ο Αμαξάς στην ¨Άμαξα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα ούτε να βγούμε από τον Λαβύρινθο,ούτε να φθάσουμε στον προορισμό μας, αλλά ούτε να αγαπήσουμε κανένα ανθρώπο με τον τρόπο που θα ήθλελε και θα του ταίριαζε.
Χωρίς την βαθιά εξερεύνηση του εαυτό μας κάθε αγάπη μετατρέπεται σε τυραννία, όπως και να... πλασάρεται η ωραιοποιείται.

Οι Ευαγγελιστές φαίνεται ότι αγάπησαν τον θεό περισσότερο από τον άνθρωπο γι'αυτό και τον θυματοποίησαν παίζοντας το παιγνίδι του θύτη και του θύματος εναλλάξ.
Γι'αυτό και τον... θυσίασαν.Επένδυσαν στην ουράνια βασιλεία και μετέτρεψαν την γη σε...επίγεια κόλαση.
Προβαίνοντας σε πράξεις ανυπέρβλητου εγωκεντρισμού και εγωμανίας και με την εμμονή ότι αυτοί είναι οι εκλεκτοί, της εξ αποκαλύψεως αλήθειας αποφάσισαν φασιστικά να σώσουν τον κόσμο και να επιβάλουν τις δικές τους μεθόδους σωτηρίας των ανθρώπων.Η ιστορία και ο χρόνος που έχει περάσει, απέδειξαν ότι αυτά τα λόγια της αγάπης,
ήταν λόγια που έκρυβαν μια σκοπιμότητα και έμειναν απλώς... λόγια και υποσχέσεις.
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη του έργου αγάπης τους, τουναντίον...Αυτό που αποδεικνύεται πια, περίτρανα, είναι ότι δυστυχώς οι κληρονόμοι και διάδοχοι του Ιησού, θέλησαν να τον βγάλουν από το περιθώριο και την αφάνεια μιας Ιουδαϊκής αίρεσης και να τον "αξιοποιήσουν" διαφορετικά και επικερδώς,
στοχεύοντας σε μια άγρια οικονομική αφαίμαξη και απομύζηση των λαών και των ανθρώπων.
Πράγμα που διαγράφεται πλέον καθαρά από τα τεράστια κεφάλαια και τις υλικές περιουσίες που διαχειρίζεται η εκκλησία υπηρετώντας ένα... άυλο θεό.
Στο παιγνίδι με την δύναμη νικήθηκαν γιατί ενέδωσαν σε αυτήν και θέλησαν να τον καταστήσουν παγκόσμια εξουσία, τυραννική και δογματική, περνώντας στην σκοτεινή πλευρά και παίζοντας βρώμικα πολιτικά παιγνίδια, συνθηκολογώντας με δικτάκτορες, δοσίλογους και κατακτητές.
Δημιούργησαν με αυτό τον τρόπο την σχιζοφρενική σαδομαζοχιστική προσωπικότητα του Χριστιανοπαθούς "τύπου".Η Ελληνιστική φιλοσοφία είναι αρκετά συμπεριεκτική στο θέμα αυτό
και βαθιά ουσιαστική όταν μιλάει για την φιλότητα και τον νείκο.Λαμβάνει υπ'όψιν της και την άλλη πλευρά και προστατεύει τον άνθρωπο με την γνώση και της άλλης πλευρά του, χωρίς να το τρομοκρατεί και να το κάνει δέσμιο του φόβου, υποδουλώνοντας τον.
Δεν υπάρχει μόνο η αγάπη , υπάρχει και η αντιπαλότητα,... η αντιπαράθεση.
Αν δεν διαγνωστεί εγκαίρως θα γίνει μίσος, πόλεμος, ρήξη.
Η θεά της αγάπης, η Αφροδίτη δεν είναι ποτέ μόνη της και χωρίς ένα δυνατό Άρη
αυτή η αγάπη θα γίνει κουραστική, γλυκανάλατη, ανούσια,
Αλλά και ο Άρης, χωρίς το άγγισμα της Αφροδίτης θα παραμείνει βάναυσος, γκροτέσκος και κτηνώδης.
Ο Γιουγκ τόνισε τον ρόλο της σκιάς που καταπιέζεται και παίρνει τα ηνία από τον σκοτεινό ΄χώρο του υποσυνείδητου, ζητώντας αναγνώριση.
Έχουμε όμως και την περίπτωση της Ουράνιας Αφροδίτης, αυτή που γεννήθηκε στον αφρό της θάλασσας από τα κομμένα γεννητικά όργανα του αυταρχικού εξουσιαστή Ουρανού.
Ο αφηρημένος πυρήνας αυτού του μύθου διδάσκει ότι η αγάπη η πραγματική, γεννιέται από την κατάργηση τη διεκδίκησης της εξουσίας και της κυριαρχίας στους άλλους.

Μερικοί, διάδοχοι και απόγονοι του Σηθ,
χρησιμοποίησαν την ομίχλη ενός θαλάσσιου Ποσειδώνα,
για να υπνωτίσουν τις μάζες και να τις χειριστούν και να τις εκμεταλλευτούν λαίμαργα και ξεδιάντροπα καταλαμβάνοντας καρέκλες Αντι-νοικής εξουσίας,,
στο σπίτι του Ανθρώπου και μετατρέποντας το "σε λεηλατημένο παλάτι".Είναι καιρός να αποχωρήσουν και να αρχίσουν να προσέχουν πολύ
το συκώτι, που έχει εκφυλιστεί από το μεγάλο φαγοπότι , τις καταχρήσεις και ειδικά τον λαιμό τους, γιατί κανένα φυλαχτό δεν μπορεί να τους σώσει με τόσες Ύβρεις που έχουν διαπράξει.

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται νταβαντζήδες... μεσάζοντες για τον θεό.
Μπορεί να πιστεύει όπου θέλει αρκεί αυτό να τον βοηθάει να γίνεται καλύτερος άνθρωπος και να μη βλάπτει τον πλησίον του.
Και ούτε χρειάζεται πολυτελείς εκκλησιές και δομημένες ιεραρχίες εξουσίας για την συνδιαλλαγή.
Τον ακούει ο θεός και όταν κάθεται σε ένα βράχο και σε ένα δέντρο και σηκώνει τα χέρια του ψηλά και το κεφάλι του όρθιο, να του μιλήσει να τον δει και να τον αγκαλιάσει΄.

Οι πολεμιστές δεν μιλούν εύκολα για αισθήματα και για αγάπη, ούτε για... τον θεό.
Τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης.
Στοχεύουν, στον αυτοσεβασμό, στην αυτογνωσία, στην αυτοπειθαρχία και στην συνέπεια των λόγων με τα έργα τους.
Μπορούν όμως να μιλήσουν τολμηρά και επαναστατικά για το άνθρωπο και τις δυνατότητες του και να φωτίσουν όλα τα πεδία της αντίληψης γιατί είναι μέσα στα πλαίσια των γνώσεων τους και των ορίων τους.
Τα συναισθήματα τους, τα δοκιμάζουν πολύ, τα περνούν από φωτιά και σίδερο, γιατί δεν θέλουν να είναι ψεύτικα επιπόλαια και ρηχά και θέλουν
να προέρχονται από την καρδιά τους για να είναι αληθινά
και να έχουν αποδείξει... την αντοχή και την εμπιστοσύνη.
Τα συναισθήματα στους πολεμιστές και η αγάπη διαρκούν για πάντα
και ισχύουν όπως και ο λόγος τους... άπαξ και δοθεί.

Λόγια αγάπης ή... Έργα Αγάπης;
 
Πολεμιστής της Λάϊον
21ος Αιών
...στο δρόμο...
 

21 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, δεν ξέρω αν σωστά γράφω εδώ, αυτά που έχω ανάγκη να γράψω, όμως συνειρμικά το θέμα σας και το blog ήταν μια παρότρυνση.
    Χρόνια τώρα ανήκα στους πολεμιστές, δυσκολεύτηκα πολύ να συμφιλιωθώ με την φωνή μέσα μου και να γίνουμε φίλοι και συνοδοιπόροι.
    Κάποτε γίναμε σχεδόν ένα (το σχεδόν το κατάλαβα προσφάτως) και ήμουν σε πλήρη αρμονία μέσα μου, ώσπου ήρθε η "αναγνώριση" και μετά το μονοπάτι χάθηκε και ξαφνικά έπαψα πια να είμαι φίλος με το μέσα μου , έπαψα να ακούω στην σιωπή και έπεσα σε λήθη.
    Πιστεύω πως η "αναγνώριση¨, μου χαρίσθηκε αλλά οι μάχες που πρέπει να δώσω για να ξαναβρώ το μονοπάτι μου είναι οι δυσκολότερες που συνάντησα ποτέ μου .
    ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΑΡΊΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΊ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΑΤΏΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εχων δυο χιτωνας να διδει το εναν στο αλλον που δεν εχει...

    Μια ρηση του Ιησου που θεωρηται ενας απο τους ακρογωνιαιους λιθους του Χριστιανισμου και μια αποδειξη οτι ειναι η θρησκεια που εφερε επιτελους στον κοσμο την εννοια της Αγαπης!
    Λες και ο Αρχαιος κοσμος την αγνοουσε εντελως!
    Ω Θεοι !
    ..Δεν ηρθα για να μισω αλλα για να αγαπω..-Αντιγονη-
    Ετσι λοιπον να δινουμε τον ενα χιτωνα που μας περισσευει και η βασιλεια των Ουρανων ειναι κοντα.
    Μονο που με το τροπο αυτο διαιωνιζεται το προβλημα,πολεμας τον καρκινο με ασπιρινες!Ετσι λοιπον φιλανθρωπε χριστιανε, ελεεις-αισθανεσαι ανωτερος, εκανες και το καθηκον σου,αληθεια πως αισθανεται αυτος που τον ελεεις,το σκεφτηκες αραγε ποτε?
    Η λυση δεν ειναι να δωσεις το ενα σου χιτωνα,αλλα να δημιουργησεις τις συνθηκες ωστε να αποκτησει και αυτος που δεν εχει τον δικο του χιτωνα.
    Αλλα αυτο βλεπεις λεγεται Δημοκρατια,ο Ανθρωπος στο κεντρο του κοσμου,και ολα τα αλλα μαυριλες και σκοταδια!

    Καλη και φωτεινη Κυριακη σε ολους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Ελζίν.
    "Η αγάπη είναι μια μορφή θάρρους"... Μια αλήθεια που ελάχιστοι καταλαβαίνουν, ή θέλουν να καταλάβουν.
    Πολύ καλός ο Σκοτ Πεκ, διαβάζοντάς τον νιώθω ότι θα ΄θελα να τον γνωρίσω. Moυ άρεσε κι ο Δρόμος, πιο πολύ όμως οι "Άνθρωποι του Ψεύδους". Με επηρέασε πάρα πολύ αυτό το βιβλίο και με έκανε να δω διαφορετικά πολλά πράγματα.

    Έργα αγάπης και όχι λόγια, στη θεωρία όλοι καλά τα πάμε, στην πράξη χωλαίνουμε. :)
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορεί κανείς να δώσει κάτι που δεν κατέχει.Για να προσφέρεις αγάπη πρέπει να κατέχεις αγάπη.
    Δεν μπορεί κανένας να διδάξει κάτι που ο ίδιος δεν καταλαβαίνει.Για να διδάξεις την αγάπη,πρέπει να κατανοείς την αγάπη.
    Δεν μπορεί κανένας να μάθει κάτι που δεν έχει μελετήσει.Για να μελετήσεις την αγάπη πρέπει να ζεις μέσα στην αγάπη.
    Δεν μπορεί κανένας να αξιολογήσει κάτι που δεν αναγνωρίζει.Για να αναγνωρίσεις την αγάπη πρέπει να είσαι δεκτικός στην αγάπη.
    Δεν μπορεί κανένας να έχει αμφιβολίες σχετικά με κάτι που θέλει πολύ να εμπιστεύεται.Για να εμπιστευτείς την αγάπη πρέπει να έχεις πιστεί για την αγάπη.
    Δεν μπορεί κανένας να παραδεχτεί κάτι που σάυτό δεν ενδίδει.Για να ενδώσεις στην αγάπη πρέπει να είσαι ευάλωτος απένταντι της.
    Δεν μπορεί κανένας να ζήσει κάτι που δεν έχει αφιερώσει τον εαυτό του σ'άυτό.Για να αφιερώσεις τον εαυτό σου στην αγάπη πρέπει για πάντα να ωριμάζεις μέσα στην αγάπη..

    ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ
    "Η ΑΓΑΠΗ"

    "Η αγάπη μακροθυμεί,αγαθοποιεί'η αγάπη δεν φθονεί,η αγάπη δεν αυθαδιάζει,δεν επαίρεται,δεν ασχημονεί,δεν ζητεί τα εαυτής,δεν παροξύνεται,δεν διαλογίζεται το κακόν,δεν χαίρειν εις την αδικίαν,συγχαίρει δε εις την αλήθειαν(..)Πάντα ανέχεται,πάντα πιστεύει,πάντα ελπίζει,πάντα υπομονεύει.Ηαγάπη ουδέποτε εκπίπτει..Τώρα δε μένει πίστησ,ελπίς,αγάπη,τα τρία ταύτα,μεγαλύτερον δε τούτων η αγάπη".
    Προς Κορινθίους Α'Επιστολή(κεφ13,παρ.4-13)

    Αν έβλεπα νωρίτερα ότι η σημερινή σας ανάρτηση ήταν για την αγάπη..το ποίημα της Μελισσάνθης θα το άφηνα εδώ σαν
    σχόλιο..πάντως απαπημένοι μου πολεμιστές εγώ θα συνεχίσω να γράφω,να υμνώ την αγάπη,να μιλάω γι'αυτή..πως αλλιώς?..θεωρώ ότι είναι το ύψιστο αγαθό στον άνθρωπο!
    Αθεράπευτα ρομαντική σε μια πολύ σκληρή εποχή,αλλά δεν με πειράζει καθόλου..ίσα ίσα!!

    Να έχετε ένα όμορφο βράδυ γεμάτο αγάπη,αφήνω και τη δική μου..λίγη παραπάνω όμως..ξέρετε που! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σε καλοσωρίσουμε
    στην χώρα των πολεμιστών
    της Λάϊον,
    καινούργια φίλη μας Νανά!

    Αισθανόμαστε πολύ συντροφικά
    που θέλησες να μοιραστείς μαζί μας αυτό τον ειλικρινή σου προβληματισμό.

    Στο απόηχο αυτού που καταλάβαμε μπορούμε να πούμε,
    ότι ποτέ τίποτα δεν χάνεται, όταν έχει κερδισθεί με δουλειά.

    Οι πολεμιστές περνούν από διάφορες φάσεις στα πλαίσια της εκπαίδευσης του.
    Ο δρόμος δεν είναι ο ευκολότερος και στην αρχή είναι πολύ στενός και δύσβατος.

    Περνούν και από την φάση του ΄τέλματος και μια δύσκολης ομιχλώδους αναμονής κατά την οποία δεν είναι ούτε συνηθισμένοι άνθρωποι ούτε ολοκληρωμένοι πολεμιστές.
    Είναι δύσκολη φάση αυτή γιατί πολεμάς την αμφιβολία…

    Ίσως όμως να χρειάζεται να ξεκουραστείς ,να ηρεμήσεις και να τακτοποιήσεις τις απόρροιες του ενεργειακού πλέγματος.

    Κάποια σκέψη ή ενασχόληση σου απορροφά πολύ ενέργεια γιατί δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο
    και σε... αδειάζει.
    Μπορείς να το εντοπίσεις κα να το επαναδιατάξεις
    και να μη... ματώνεις

    Καλό σου πρωινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να έχει ανάγκη ένα ανθρώπινο πλάσμα, την φιλανθρωπία κάποιου για να ζήσει.

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμα ενός ανθρώπου που έρχεται στην ζωή να έχει και να κατέχει τα απαραίτητα:
    Σπίτι δουλειά παιδεία περίθαλψη, ποιοτική ψυχαγωγία, να βλέπει ουρανό, πράσινο να αναπνέει καθαρό αέρα και πίνει γάργαρο νερό.

    Και ένα χιτώνα να ντυθεί…

    Και φθάνει για όλους αυτό και η Γη- Δήμητρα τα δίνει σε όλα τα παιδιά της, αν κάποιοι δεν κάνουν αυτές τις καταχρήσεις που κάνουν μέσα ατην απληστία τους και την ξεδιάντροπη λαιμαργία τους…

    Οι σπόνσορες αυτής της κοσμοθεώρησης, μαύροι μάγιστροι όλοι τους και αρχιερείς, χειρίστηκαν το θυμικό των ανθρώπων αδίστακτα,

    Οδηγώντας τους σε δουλοποίηση και ποιμνιοποίηση για να μπορούν να τους... σφάζουν σαν αρνιά…

    Ο δούλος του θεού, λένε, να είναι με το κεφάλι κάτω και να προσκυνάει
    στα τέσσερα, γονατισμένος, στην θέση του ζώου...ένοχος,
    ... γιατί 'γεννήθηκε'...;;;

    Καλό σου Κυριακάτικο πρωινό
    Φύλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πράξη είναι πάντα πιο δύσκολη από την θεωρία
    και ακατόρθωτη
    ... από τους ανθρώπους του ψεύδους!

    Ναι "Η αγάπη είναι μια μορφή θάρρους"...
    και η αυτογνωσία είναι μια
    πράξη ολοκλήρωσης!

    Ο Πεκ Σκοτ είναι
    εξαιρετικός στις προσεγγίσεις του σε... λεπτά θέματα...

    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή
    ταλαντούχα συγγραφέα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ,
    μικρή πριγκίπισσα, να μιλάς όσο θέλεις για την αγάπη.

    Είναι η λαχτάρα της ψυχής για ενότητα και η δική σου σημαντική και ειλικρινής κατάθεση.

    Είναι το δικό σου άγγισμα γενναιοδωρίας και δικό σου δόσιμο καρδιάς.

    Στην δική σου περίπτωση δεν υπάρχει σκοπιμότητα,
    γιατί δεν είσαι στο τραπέζι των μεγάλων μνηστήρων…

    Το πολύ... να είσαι
    σε κάποιο από τα δωμάτια της Πηνελόπης
    Κοντά της…

    Κάποιοι άλλοι όμως,
    όχι μόνο δεν δικαιούνται να ομιλούν για την αγάπη,
    αλλά καλά θα κάνουν σηκωθούν και να φύγουν από το τραπέζι που έχουν στρωθεί
    σε 'ξένο σπίτι' και τρώνε και πίνουν, ξεδιάντροπα και ακάλεστοι…

    Έχουν πέσει οι μάσκες
    και έχουν αποδειχτεί οι ρόλοι του καθενός , οι μέθοδοι και οι τακτικές...

    Μια αγκαλιά απ΄'όλους μας
    και ένα φιλί ξεχωριστό;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο άνθρωπος γυμνός απέναντι στον εαυτό του, αυτό είδα EL.ZIN εδώ μέσα. Γιατί η επινοητικότητα του ανθρώπου οργιάζει, μπορεί να εφεύρει εκατομμύρια πράγματα για να αντικαταστήσει και να μετατρέψει νοήματα και καταστάσεις, αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να ξεγελάσει την αγάπη, ή τα ειλικρινή αισθήματά του. Είναι σαν να κοροϊδεύει τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι σαν να εγκαταλείπει τα πιο πολύτιμα και χρήσιμα εφόδια που θα κάνουν την πορεία του στη ζωή να έχει κάποια αξία και να μην είναι κάτεργο.
    Και όλα αυτά χωρίς να γινόμαστε έρμαια αλλοπρόσαλλων παθών γιατί η αγάπη είναι βουλητική. Γιατί η αγάπη ενός συνειδητοποιημένου ανθρώπου αναδύεται μέσα από το αληθινό πρόσωπο των πραγμάτων, μέσα από τη μεστή πραγματικότητα που έχει δει το πρόσωπό της τόσες φορές και δεν μπορεί να εξαπατηθεί ούτε από θεϊκές συμβουλές που στοχεύουν στα πιο ισχυρά αισθήματα για να ριζώσουν εκεί, να τα μονοπωλήσουν και να φανούνε σαν οι αρχέγονες εκφράσεις αυτών των αισθημάτων.

    «Η λύση δεν είναι να δώσεις το ένα σου χιτώνα, αλλά να δημιουργήσεις τις συνθήκες ώστε να αποκτήσει και αυτός που δεν έχει τον δικό του χιτώνα.»

    Η εκκλησία δεν θέλει ανθρώπους που θα παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους, αλλά επαίτες. Να αγαπάς και να είσαι ταπεινός και άσε αυτούς που έχουν στήσει την ‘επιχείρηση’ να είναι αυτοί που κατέχουν και σου πετάνε και κανένα ξεροκόμματο, ώστε να δείχνουν και τη μεγαλοψυχία τους, να δείχνουν την αγάπη τους. Αυτή είναι η θεϊκή αγάπη σε απλά Ελληνικά.

    Καλημέρα Πολεμιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γνωρίζω πως υπάρχουν Πολεμιστές που έχουν χαθεί και έχουν επίγνωση αυτής της απώλειας ή και μη.
    Γνωρίζω πως αναγνωρίζεις όλους τους πολεμιστές (και αυτούς που έχουν χαθεί)με την λάμψη που την λαμβάνεις με διάφορους τρόπους.
    Γνωρίζω ότι υπάρχουν και οι "αφυπνιστές"
    Ψάχνω...ξέρω καλά πως εγώ θα βρω το μονοπάτι μου, μόνη μου, έτσι γίνεται και έτσι πρέπει, όμως οι "αφυπνιστές"με έχουν ξεχάσει(Ίσως γιατί δεν χειρίσθηκα καλά την "αναγνώριση").
    Σχετικά με την Αγάπη πιστεύω πως μόνο αν την βιώσεις με την τριαδικότητα σου, τότε και μόνο τότε ανακαλύπτεις και το βαθύτερο νόημα της λέξης αυτής, μιας λέξης, που συμβολίζει το καλό και ταυτόχρονα σκορπίζει τόσο πόνο γιατί ίσως μπερδεύεται η ανθρώπινη φύση και την κατακυριεύει.
    Ευχαριστώ για την ανάγνωση....καλή συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tο έχω πει αρκετές φορές στη ζωή μου και το ευτύχημα είναι πως πάντα
    το εννοούσα. Και το μεγαλύτερο καλό ήταν πως φρόντισα να το ενισχύσω
    με τις πράξεις μου. Διότι πιστεύω ότι είναι όμορφο, "σε ανεβάζει" το να σου
    λένε "σ'αγαπώ", όμως η πράξη που το αποδεικνύει κάνει όλη τη διαφορά.
    Δεν είναι μια φράση εύκολη για μένα, γι'αυτό και δεν την λεω αν δεν είμαι
    σίγουρη πως η συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να νιώθω για έναν
    άνθρωπο είναι "αγάπη".
    Έχει βαρύτητα η φράση, ο λόγος της και το κάλεσμα να την αποδείξεις με
    τη στάση και τις πράξεις σου, απαιτεί το σεβασμό, τη συναίσθηση του τι
    λέμε, τη δέσμευση που παίρνουμε σαν το λέμε και όχι την προχειρότητα του
    να πούμε κάτι για να το πούμε.
    Αγάπη είναι η θυσία(σ'όλους τους τομείς), η υπομονή, η καρτερικότητα, η αφοσίωση χωρίς να περιμένει κάποιος τίποτα, η αποδοχή του οποιουδήποτε εαυτού του άλλου χωρίς να γυρεύει κανείς αλλαγές του, αγάπη είναι η άδολη προσφορά στον άνθρωπο που οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε περίσταση έχει κάποιος απέναντι του.
    Μα το πιο βασικό, αγάπη είναι η διάλυση του "εγω", είναι το "εμείς".
    Πως μπορεί, λοιπόν, κανείς να σκορπίζει έτσι αναίτια, εύκολα, άσκεπτα, αυτή
    τη φράση, χωρίς να ξέρει πρώτα oτι στην απόδειξη της είναι και η ισχύς της;

    Μια γλυκειά καλησπέρα κι απο μ'ένα λιοντάρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβάζοντας τα σχόλια..χαίρομαι που όλοι με τον τρόπο μας κατανοούμε την έννοια της Αγάπης..αλλά φεύγοντας θα πάρω μαζί μου τις τελευταίες λέξεις της Εκάτης..

    "Μα το πιο βασικό, αγάπη είναι η διάλυση του "εγω", είναι το "εμείς".
    Πως μπορεί, λοιπόν, κανείς να σκορπίζει έτσι αναίτια, εύκολα, άσκεπτα, αυτή
    τη φράση, χωρίς να ξέρει πρώτα oτι στην απόδειξη της είναι και η ισχύς της";

    Αλήθεια πως μπορεί?

    Καλό μεσημέρι σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ¨Έχεις δίκιο για την τριαδικότητα της αγάπης,
    αγαπητή μας Νανά!

    Είναι η πιο τέλεια ολοκληρωμένη μορφή της.
    Είναι το ταξίδι του Οδυσσέα!

    Να συναντήσει και να ενώσει, το μυαλό-Οδυσσέας-,
    την καρδιά-Τηλέμαχος-,συνδεκτικός κρίκος, ανάμεσα τους,
    μαζί με την ψυχή-Πηνελόπη.

    Είναι το ταξίδι αυτογνωσίας του ανθρώπου να γνωρίσει την θεϊκή του πλευρά και να ολοκληρωθεί
    το αρσενικό με το θηλυκό και σύνδεσμο... το ουδέτερο,
    και είναι πιο ισορροπημένο,
    από
    το μονόπλευρο σχήμα,
    Πατήρ, Υιός και Πνεύμα,
    2 αρσενικές ενέργειες και μια ουδέτερη.

    Γι αυτό το λόγο ο ρόλος της γυναίκας είναι ανύπαρκτος σε μια αρσενική θρησκεία και γι’αυτό κυριάρχησε στο Δύση και στην αρσενική πλευρά της ανθρωπότητας.

    Και ακόμη εξ αιτίας αυτής της έλλειψης έχουμε τα φαινόμενα υστερίας
    ...των χριστιανοπαθών γυναικών.

    Η αρμονία των ενεργειών
    είναι πολύ βασική,
    φαίνεται και στο 12θεο με 6 αρσενικούς και 6 θηλυκούς, σε ισότιμους ρόλους.

    Θα την βρεις την άκρη, ένας πολεμιστής ποτέ δεν χάνεται…
    δεν μπορεί να σβήσει η λάμψη της συνείδησης…μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γυμνός,
    πρέπει να σταθεί ο άνθρωπος σε ένα καθρέφτη,
    να δεί τον εαυτό του καθαρά με κουράγιο και θάρρος και να μη επιτρέψει ζητιανιά κα δουλεία…και εκμετάλευση

    Όσο για την... επιχείρηση κάποιων είναι ολοφάνερο πια πως είναι ξεδιάντροπα κερδοσκοπική.

    Παλεύει ο άνθρωπος σε μια σκοτεινή θάλασσα μιας δύσκολης καθημερινότητας με τα άγρια κύματα του Ποσειδώνα, να φθάσει κάπου

    Και αυτοί έχουν στρωθεί στο τραπέζι και μεγαλώνουν τις κοιλιές τους και το πορτοφόλι τους,

    πουλώντας σωτηρία,συνδιαλαγές με τον θεό και μια θέση στον παράδεισο
    …ελεεινοί μνηστήρες,
    με ύφος αλαζονικό και αυτάρεσκο
    κα μαύρη ψυχή όπως και τα ρούχα τους…
    και ύπουλες πρακτικές και μεθόδους όπως και οι σύμβουλοι τους
    απόγονοι του Σηθ και του αρχιερέα της μαύρης μαγείας Μωυσή…
    υπηρετούμενοι,
    απο τους "δούλους και τις δούλες" που έχουν καταφέρει να... φτιάξιουν...

    Καλό μεσημέρι πολεμιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα το πιο βασικό, αγάπη είναι η διάλυση του "εγω", είναι το "εμείς".
    Πως μπορεί, λοιπόν, κανείς να σκορπίζει έτσι αναίτια, εύκολα, άσκεπτα, αυτή
    τη φράση, χωρίς να ξέρει πρώτα oτι στην απόδειξη της είναι και η ισχύς της;

    Έτσι είναι... Κόρη της Άρτεμης!

    Η αγάπη είναι,
    η θυσία του 'εγώ'
    και η υπερβαση του!

    Η αγάπη είναι... το 'εμείς'!

    Πολλές καλησπέρες... απ'όλους μας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Σκωτ Πεκ...πραγματικά φωτισμένος συγγραφέας...αυτός ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος που είναι τώρα καιρός να γίνει πολυσύχναστος...

    Δεν μπορώ, παρά να συμφωνήσω μαζί σας συμπολεμιστές μου, ότι η αγάπη είναι πράξη και όχι "λόγια".
    Η Αγάπη είναι η Πηγή της ύπαρξής μας..και καθώς δεν είναι δυνατόν να αποκοπούμε πραγματικά από την Πηγή μας, την Ιθάκη μας, τότε και εμείς είμαστε Αγάπη.
    Είμαστε η Αγάπη που μας δημιούργησε.
    Αυτό όμως, εξαιτίας ενός αρχαίου λάθους, το έχουμε λησμονήσει και βαδίζουμε στο σκοτάδι σε ένα κόσμο που δημιούργησε το εγώ μας - σε ένα κόσμο ψεύτικο στην πραγματικότητα αφού είναι προϊόν της ψευδαίσθησης ότι είμαστε αποκομμένοι από την Πηγή μας..
    Γι αυτό η αυτογνωσία είναι ο δρόμος της Αγάπης, ο δρόμος ο μέχρι τώρα λιγότερο ταξιδεμένος, αλλά που γίνεται όλο και πιο πολυσύχναστος τώρα τελευταία...

    Υ.Γ Κάπου σε αυτόν το δρόμο σας συνάντησα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γι αυτό η αυτογνωσία είναι ο δρόμος της Αγάπης, ο δρόμος ο μέχρι τώρα λιγότερο ταξιδεμένος, αλλά που γίνεται όλο και πιο πολυσύχναστος τώρα τελευταία...

    Υ.Γ Κάπου σε αυτόν το δρόμο σε συναντήσαμε και εμείς,
    Χριστίνα
    και αυτή η συνάντηση
    μας κάνει χαρούμενους
    και αυτό το συντροφικό ταξίδι διευρύνει τους γνωστικούς μας ορίζοντες:)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι θα γίνει ρε παιδιά ; ...όταν σας διαβάζω έρχομαι σε πνευματικό οργασμό ! τα ποιο πολλα τα εκτυπώνω τα έχω στην τσάντα μου τα διαβάζω στο λεωφορείο όταν ταξιδεύω σημειώνω κλπ.

    Η ΑΓΑΠΗ πρεπει να ειναι παντού ωραια είναι και τα λόγια διότι στολίζουν τις πράξεις , διάγουν ρομαντισμό και ερωτισμό της στιγμή αλλα όχι να μένουν εκεί. Τα λόγια ειναι καθαρά στολίδια. Η ΑΓΑΠΗ ειναι σκεψη και πραξη που μετουσιώνεται στην στιγμή ανεξάρτητος αποτελέσμαστος.

    δινω ΑΓΑΠΗ δεν με ενδιαφερει αν θα παρω δινω αυτό που έχω, δεν με ενδιαφερει δεν με αφορά το κόστος απο την στιγμή που το μονοπάτι έχει καρδιά ΜΟΝΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΒΑΔΙΣΜΑ..και αυτός πάλι αδύναμος θα είναι.
    δεν μιλάει ο πολεμιστής για αγάπη..
    ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΞΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ.

    Η ΑΓΑΠΗ που δινει ο πολεμιστης ειναι τοσο δυνατη και ισχυρη που δεν υπολογιζει τιποτα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ! ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ! τι ειναι εξαλλου ο θανατος μπροστα στο μεγαλείο της αγάπης απλα μικρός και ταπεινός.

    Η ΑΓΑΠΗ δεν εχει εξουσια εχει ελευθερια , εχει σεβασμο χωρων , κατανόηση , εμπιστοσυνη εχει ενδιαφερον για ατομικοτητα και ομαδικοτητα μεσα στην ολοτητα και πανω απ'ολα εχει ΕΞΕΛΙΞΗ ! ατομικη και ομαδικη !!!!

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ !!! ΕΜΠΡΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι που επικοινωνούν οι καδιές
    μας,
    πολεμιστή της καρδιάς
    και έχουν τον δικό τους τρόπο
    να μιλούν...;)!!!


    Η ΑΓΑΠΗ δεν εχει εξουσια εχει ελευθερια , εχει σεβασμο χωρων , κατανόηση , εμπιστοσυνη εχει ενδιαφερον για ατομικοτητα και ομαδικοτητα μεσα στην ολοτητα και πανω απ'ολα εχει ΕΞΕΛΙΞΗ ! ατομικη και ομαδικη !!!!

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ !!! ΕΜΠΡΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. όταν ταξιδεύεις...πράγματα συμβαίνουν....
    προς τα άστρα λοιπόν,μες απο δύσβατους δρόμους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλώς ήλθες περαστικός,
    στην χώρα των πολεμιστών
    Έκπτωτε Άγγελε!
    Στην χώρα που δεν τρέφουν μεγάλη συμπάθεια, οι πολεμιστές
    σε παραδείσους τεχνητούς ή θρησκευτικούς
    και σε θεούς που μίλησαν υπερβολικά
    και με μεγάλη αμετροέπεια
    για αυτούς.

    Τα αστέρια φέγγουν νύχτα μέρα
    και καθοδηγούν
    με τα ΟΝΟΜΑΤΑ τους Ταξιδευτές.
    Ένας άνδρας που κοιτάζει την Άβυσσο
    πάντα τα συμβουλεύεται στον δρόμο του
    ...για να μη χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;