Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008

Φ. Ορκίζομαι μαζί


Όλυμπος κορυφή
Φ έργκυσον Μαίριλυν

Η συνωμοσία του Υδροχόου.

Συνωμοτώ¨σημαίνει "ορκίζομαι μαζί"
Στους δύσκολους καιρούς των μεγάλων αλλαγών και κρίσεων, σαν αυτούς που διερχόμαστε σήμερα, οι άνθρωποι υποχρεώνονται να αναζητήσουν κάποια νέα δομή, ένα νέο νόημα, ένα αλλιώτικο σύστημα άξιων την ελπίδα και την υπέρβαση των συνθηκών και του ορίζοντα που προκάλεσε την κρίση.
Μέσα στο χάος της ανάστατης εποχής μας, ένα πανίσχυρο ρεύμα, «κίνημα»? «συνωμοσία «? «άμυνα»?,- εξελίσσεται στις ανεπτυγμένες χώρες και στρώνει πάλι το τραπέζι για τον καινούργιο μυστικό δείπνο του πολιτισμού.

Κάτι σημαντικό βρίσκεται εν εξελίξει.
Κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα,αλλα δεν έχει όνομα και δεν μπορεί να περιγράφει.
Επειδή το Δελτίο ΕγκεφαλουΝου καλύπτει δημοσιογραφικά νέες οργανώσεις –ομάδες που εξετάζουν νέες προσεγγίσεις στην υγεία, την ουμανιστική παιδεία, την νέα πολιτική και το μάνατζμεντ- έχουμε εντοπίσει την απροσδιόριστη ποιότητα του zeitgeist. ( το πνεύμα της εποχής ).
Το πνεύμα της εποχής μας είναι γεμάτο παράδοξα.
Είναι ταυτόχρονα πραγματιστικό και υπερβατικό.
Εκτιμά και την διαφώτιση και το μυστήριο…την δύναμη και την ταπεινοφροσύνη… την αλληλεξάρτηση και την ατομικότητα.
Είναι ταυτόχρονα πολιτικό και απολιτικό.
Στους υποκινητές και υποστηρικτές του περιλαμβάνονται άτομα που είναι τέλειοι εκπρόσωποι του κατεστημένου, αλλά έχουν συμμαχήσει με πρώην ριζοσπάστες διαδηλωτές.
Στην πρόσφατη ιστορία « αυτό έχει επιδράσει με τις επιπτώσεις του στην ιατρική, στην εκπαίδευση, τις κοινωνικές επιστήμες, ακόμα και την διακυβέρνηση.
Χαρακτηρίζεται από ρευστές οργανώσεις που δεν έχουν διάθεση να δημιουργήσουν ιεραρχικές δομές και οι οποίες απεχθάνονται το δόγμα.
Λειτουργεί βάσει της αρχής ότι η αλλαγή πρέπει να διευκολύνεται και όχι να ρυθμίζεται νομοθετικά.
Δεν αγαπάει τα μανιφεστα .Φαίνεται να μιλάει για κάτι πολύ αρχαίο.
Και ίσως ενοποιώντας την μαγεία με την επιστήμη, την τέχνη με την τεχνολογία θα πετύχει εκεί που απέτυχαν όλα τα άλογα του βασιλιά και όλοι του βασιλιά οι άντρες.

Όταν έγραφα τότε, η απροσδιόριστη αυτή δύναμη να είναι μια ιδέα που ήρθε η ώρα της και ίσως να έχει ωριμάσει πια ώστε να μπορεί να ονόματι.


Πως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το νέο ηφαίστειο;


Ε- Λεών
21ος Αιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;